Da, golman Bjelorusije je sinoč čuda pravio. Sumnjam da se može desit da pijetlove sreća dvaput zaredom napusti.Ako želimo pobjedu moraćemo biti agresivni i u svakom trenutku čvrsto makirate njihove igrače i nedopustiti im da uopće šutaju. Imamo šanse, samo moramo pametno odigrati, a krenuti odmah u napad na početku tekme definitivno nije najbolja opcija.adn_sah je napisao/la:Gledo sam sinoc utakmicu francuza. Nesretno su izgubili. Bili su bolji sve vrijeme, ali lopta nije htjela u gol. Malouda je imao 3-4 100% prilike i po meni je bio najopasniji sinoc. A gol sto su primili ja mislim da je bio ofsajd
07.09.2010 Bosna i Hercegovina - Francuska
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: 07.09.2010 Bosna i Hercegovina - Francuska
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
Sto se baho upalio na 40 000 na kosevu:D Realno mozemo pobijedit te francuze njima jos treba par utakmica da se uigraju i dovedu u red,nece biti lagano to je nova reprezentacija ali pape bi trebao to da poznaje ako su mogli bjelorusi mozemo i mi

svoj ti pos'o !
Njima trebaju bodovi i sami su rekli znaci igrat ce agresivno i ofanzivno , a mi se sa njima nemozemo nositi znaci nedozvoliti im da igraju ti igru , a i sami znate napad je najbolja odbrana. Bice nam tesko al mi najbolje igramo sa ofanzivnom taktikom , i nasi nek zaustave Maludu i diarra ili kako vec to im je 70% snage vjerujte mi
>>No body likes us but we dont care<<
- majestic24
- Kontakt:
Ibricic out,Jahic in i to je to. A mogao bi i Ibisevic na klupu,Ibricic da igra poluspica a Jahic zajedno s Rahimicem na poziciji DMF
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Izbacit ce ibisevica, a ubacit jahica..to je to vjerujemmajestic24 je napisao/la:Ibricic out,Jahic in i to je to. A mogao bi i Ibisevic na klupu,Ibricic da igra poluspica a Jahic zajedno s Rahimicem na poziciji DMF

Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
- majestic24
- Kontakt:
Samo sto je teze Dzeki onda u napadu... Jer kad je Ibisevic tu,moraju stoperi i na njega obratiti paznju. Ovako ako bude Dzeko sam,citava obrana ce bit na njemu,i tesko da ce nesto moci napraviti
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Super postava..Nema Ibiscevica YEESSS..Sto njega svi forsiraju??? Pa covjek se nezna s loptom sastaviti, ko amater, haman svaku loptu izgubi!! On se bori i trci sto jes jes al s loptom nema nikakvog kvaliteta, zec i muslimovic su meni daleko ispred njega!!MOZAK je napisao/la:Izbacit ce ibisevica, a ubacit jahica..to je to vjerujemmajestic24 je napisao/la:Ibricic out,Jahic in i to je to. A mogao bi i Ibisevic na klupu,Ibricic da igra poluspica a Jahic zajedno s Rahimicem na poziciji DMF
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
-
- Kontakt:
Ja mislim da nismo nikad bolju odbranu imali poslije toliko vremena... Ispravite me ako grijesim... i svidja mi se tzv. romb formacija...
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.
Bravo,ovako treba igratiMOZAK je napisao/la:Izbacit ce ibisevica, a ubacit jahica..to je to vjerujemmajestic24 je napisao/la:Ibricic out,Jahic in i to je to. A mogao bi i Ibisevic na klupu,Ibricic da igra poluspica a Jahic zajedno s Rahimicem na poziciji DMF

GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi

-
- Kontakt:
aBd i u utorak ovakva atmosfera na AFH.. i dan danas zaplacem i najezim se kad ovo pogledam.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.
Svidja mi seMOZAK je napisao/la:Izbacit ce ibisevica, a ubacit jahica..to je to vjerujemmajestic24 je napisao/la:Ibricic out,Jahic in i to je to. A mogao bi i Ibisevic na klupu,Ibricic da igra poluspica a Jahic zajedno s Rahimicem na poziciji DMF

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
- BH_Patriot
- Kontakt:
Jako mi se svidja ova formacija 4-5-1.
NE DAJ SE BOSNO !!
- Principatus
- Kontakt:
Da i ja lupim malo o mecu jucer, rezultatima i buducem protiv Francuske. Prije toga da se zahvalim sad mi jos mrzim Portugalcima i pozdravim im najmilije, Portugalce koji su me juce fino oborili, iako sam potrefio nasa 3+ gola i druge rezultate.
Jucer smo odigrali onako idealno, iako smo mi svi sebi sigurno i u drugom dijelu utakmice zeljeli vise golova, situacija je bila optimalna, igraci su odigrali nenormalnim pritiskom 15 minuta, Luxemburgska odbrana je bukvalno pucala, sistem se raspadao, pokusavali su da nas rukama i nogama zaustave, panika. I prije utakmice se mogla primjetiti neka nervoza kod njihovih igraca. Nasi su odlucili utakmicu, ostatak utakmice su se uvjezbavali na parkiranom Lux-autobusu. Tu i tamo smo trebali biti ozbiljniji, bolje koncentrisani i zabiti 1-2 gola vise, ali to je trazenje dlake u jajetu.
Safet je sve tacno uradio, bez podcijenjivanja, ali i bez pretjeranog respekta prema jednom znatno slabijem protivniku. Nasa defenziva je tu odigrala vezni red, a ostali naprijed. U onih 15 minuta se moglo vidjeti koji potencijal nasa ofanziva ima, kao jedna masinerija. Mujdza se pokazao onakvim kakvim sam ga prognozirao kada se uigra u ekipu, i pozadi i naprijed od velike koristi, sad Spaha nemora na sve 4 strane da trci i gasi vatru, dodatni stabilitet pozadi. Za Lulica je tesko reci, prvi mec, nije defenzivac, ali je jako brz, treba ipak malo na njega pripaziti, Ibricic i Rahimic naprijed i u sredini, pozadi da Spaha dupla. Rahimic kao Rahimic, iskustvo je njegov veliki plus i pozadi razbijac protivnicke igre. Za Nadarevica jos neznam, nadam se da ce protiv Francuza biti pravi, bez panicnih reakcija. Pojedine ocjene koje citam ne kontam, mnogo toga bazira na suvise bukvalnom i jednostavnom shvatanju igre. Sad je odjedanput Pjanic iznad Misimovica, jer je igrao sjajno, dao gol i pripremio jedan, kolike konce je Miske jucer vukao iz pozadine pored njegove asistencije. Nije tu niko iznad ili ispod, nego su Misimovic i Pjanic jedan pored drugog u pravom smislu rijeci, i tako i treba da bude, ne mozemo sebi priustiti, da jedan od ovih igraca sjedi na klupi. Isto vazi za Ibisevica i Dzeku, protiv Katara je Ibisevic valjao, sa Dzekom je protiv njih i Gane dao golove, sad ne valja jer nije dao gol, no covjek se borio, navlacio nevjerovatno mnogo luxemburgskih igraca na sebe i igrao je nesebicno, razigravao ostale. Jedanput odskocila lopta i ispade da se to citavo vrijeme desavalo. Ko ga prati u Hoffenheimu zna u kojoj je formi, da gol ili ne, i takav nam treba. Ipak timing sto se tice offside mora bolje da pase kod njega, ali sam jos uvjek misljenja, da mora igrati ili pored ili lagano iza Dzeke, inace cemo Dzeku protiv Francuza nepotrebno handikepirati, a on je nase najace oruzje. Ibricic sjajan, rani gol je sve odlucio. Dzeko kao Dzeko, njegove noge i glava su sigurna meta Misketovih lopti, a ove sigurne u protivnickoj mrezi. Spahic uvjek isti beton, nase zivotno osiguranje u pozadini. Jedino Hasagic me je razocarao...ni jedan dribling juce, time je mogao podici bar malo napetost.
Ok sad sto se tice Francuske. Kad cujem kako je to "negativno", da su jucer izgubili, pitam se da li je to ozbiljno ili ne. Nas najveci konkurent za prvo mjesto je prosuo bodove protiv (tvrde) Bijelorusije. Stoje pod nenormalnim pritiskom, ne funkcionisu kao momcad, ponovo dvije povrede u prvih 11. I sad neki se boje da ne budu dodatni motivisani i kao napaljeni. Pa zasto da pravimo tudje probleme odjedanput nasim? Nek se oni o tome brinu.
Isto je bitno kako ce se nasi navijaci i medije ponasati. I to se nikad nemoze dovoljno ponoviti, posebno poslije pritiska javnosti pred Portugal. Nasim reprezentativcima ne treba stvarati pritisak ili imperativ pobjede, jedino imperativ nenormalne borbe i zalaganja, ostalo ce doci ili ne.
Citam po raznim stranicama, Francuzi su sokirani, jasno im je, da se moraju bas protiv nas u BiH vaditi, rumunski navijaci su u strahu od utakmica sa BiH, kako kazu, ako nemogu Albaniju kod kuce, kako onda nekoga kalibra Bosne i Hercegovine poraziti. Neutralni gledaoci tipa Nijemci, Turci (ovi iz Galatasaray svuda na nasim temama
) etc. nas vide na prvom mjestu i ocekivaju da razorimo grupu D. Sve je to lijepo kao i opasno. Nadam se da ce Pape naci pravilni psiholoski pristup tome i da ce igrace optimalno pripremiti u svakom smislu. Kako se cita igraci su veoma zadovoljni sa selektorom, sa atmosferom, Ibisevic njegovu profesionalnost poredi sa bundesligaskim trenerima, dakle sve pase. Covjek je pozvao prave igrace, iako se selekcija nastavlja. Uveo je disciplinu, ozbiljnost, izolovao reprezentativce koliko je moguce od novina i javnosti. Dakle na njegovom radu zasada se nista ne moze kritizirati, sad je na njemu da dokrajci Francusku i posalje jasan signal svim protivnicima u grupi D. Sto se tice taktike, sve ima svoje, ofanzivno ih zbuniti i pretrati, to nije samo moguce protiv Luxemburga nego i protiv ovakve Francuske u Sarajevu. Time vise riskirati kontre. Ili igrati povuceno i kontrirati, nesto sto mozemo veoma dobro, brzo iz odbrane u napad, kao sto smo protiv Njemacke sjajno pokazali i cak njih zadivili, no ovdje riskiramo da jedna Francuska koja nema vise neku hrabrost i samopouzdanje dodje tokom igre do njega zajedno sa posjedom lopte i da im se nekako posreci. Sta na to reci. Na Safetu je.
Kako rekoh nedavno: Vidjecemo.

Jucer smo odigrali onako idealno, iako smo mi svi sebi sigurno i u drugom dijelu utakmice zeljeli vise golova, situacija je bila optimalna, igraci su odigrali nenormalnim pritiskom 15 minuta, Luxemburgska odbrana je bukvalno pucala, sistem se raspadao, pokusavali su da nas rukama i nogama zaustave, panika. I prije utakmice se mogla primjetiti neka nervoza kod njihovih igraca. Nasi su odlucili utakmicu, ostatak utakmice su se uvjezbavali na parkiranom Lux-autobusu. Tu i tamo smo trebali biti ozbiljniji, bolje koncentrisani i zabiti 1-2 gola vise, ali to je trazenje dlake u jajetu.
Safet je sve tacno uradio, bez podcijenjivanja, ali i bez pretjeranog respekta prema jednom znatno slabijem protivniku. Nasa defenziva je tu odigrala vezni red, a ostali naprijed. U onih 15 minuta se moglo vidjeti koji potencijal nasa ofanziva ima, kao jedna masinerija. Mujdza se pokazao onakvim kakvim sam ga prognozirao kada se uigra u ekipu, i pozadi i naprijed od velike koristi, sad Spaha nemora na sve 4 strane da trci i gasi vatru, dodatni stabilitet pozadi. Za Lulica je tesko reci, prvi mec, nije defenzivac, ali je jako brz, treba ipak malo na njega pripaziti, Ibricic i Rahimic naprijed i u sredini, pozadi da Spaha dupla. Rahimic kao Rahimic, iskustvo je njegov veliki plus i pozadi razbijac protivnicke igre. Za Nadarevica jos neznam, nadam se da ce protiv Francuza biti pravi, bez panicnih reakcija. Pojedine ocjene koje citam ne kontam, mnogo toga bazira na suvise bukvalnom i jednostavnom shvatanju igre. Sad je odjedanput Pjanic iznad Misimovica, jer je igrao sjajno, dao gol i pripremio jedan, kolike konce je Miske jucer vukao iz pozadine pored njegove asistencije. Nije tu niko iznad ili ispod, nego su Misimovic i Pjanic jedan pored drugog u pravom smislu rijeci, i tako i treba da bude, ne mozemo sebi priustiti, da jedan od ovih igraca sjedi na klupi. Isto vazi za Ibisevica i Dzeku, protiv Katara je Ibisevic valjao, sa Dzekom je protiv njih i Gane dao golove, sad ne valja jer nije dao gol, no covjek se borio, navlacio nevjerovatno mnogo luxemburgskih igraca na sebe i igrao je nesebicno, razigravao ostale. Jedanput odskocila lopta i ispade da se to citavo vrijeme desavalo. Ko ga prati u Hoffenheimu zna u kojoj je formi, da gol ili ne, i takav nam treba. Ipak timing sto se tice offside mora bolje da pase kod njega, ali sam jos uvjek misljenja, da mora igrati ili pored ili lagano iza Dzeke, inace cemo Dzeku protiv Francuza nepotrebno handikepirati, a on je nase najace oruzje. Ibricic sjajan, rani gol je sve odlucio. Dzeko kao Dzeko, njegove noge i glava su sigurna meta Misketovih lopti, a ove sigurne u protivnickoj mrezi. Spahic uvjek isti beton, nase zivotno osiguranje u pozadini. Jedino Hasagic me je razocarao...ni jedan dribling juce, time je mogao podici bar malo napetost.

Ok sad sto se tice Francuske. Kad cujem kako je to "negativno", da su jucer izgubili, pitam se da li je to ozbiljno ili ne. Nas najveci konkurent za prvo mjesto je prosuo bodove protiv (tvrde) Bijelorusije. Stoje pod nenormalnim pritiskom, ne funkcionisu kao momcad, ponovo dvije povrede u prvih 11. I sad neki se boje da ne budu dodatni motivisani i kao napaljeni. Pa zasto da pravimo tudje probleme odjedanput nasim? Nek se oni o tome brinu.
Isto je bitno kako ce se nasi navijaci i medije ponasati. I to se nikad nemoze dovoljno ponoviti, posebno poslije pritiska javnosti pred Portugal. Nasim reprezentativcima ne treba stvarati pritisak ili imperativ pobjede, jedino imperativ nenormalne borbe i zalaganja, ostalo ce doci ili ne.
Citam po raznim stranicama, Francuzi su sokirani, jasno im je, da se moraju bas protiv nas u BiH vaditi, rumunski navijaci su u strahu od utakmica sa BiH, kako kazu, ako nemogu Albaniju kod kuce, kako onda nekoga kalibra Bosne i Hercegovine poraziti. Neutralni gledaoci tipa Nijemci, Turci (ovi iz Galatasaray svuda na nasim temama

Kako rekoh nedavno: Vidjecemo.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
- Kontakt:
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Francuzi se dobijaju sada ili nikada.
Još uvijek nad njim bdije duh Domenecha i trebaće vremena da se oslobode toga.
Još uvijek nad njim bdije duh Domenecha i trebaće vremena da se oslobode toga.
Sad ce dodik i njegova klapa pricat kako je ovo napad na srpski narod,kako je ovdje zivot nemoguc,najbolje da se odvoje itd. poznata retorika duduka i bagre .. al haj neka su ga izudarali,trebali su malo usljanovica i ostale

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Francuzi su sinoć izgubili utakmicu ispred 65 000 svojih navijača, tako da ih 20-30 hiljada na Koševu neće impresionirati...
100% sportski i krajnje opušten potpis
Previse smo se prepali francuza. I to samo zato sto mislimo oni su francuzi pa moraju igrati dobro, ali ako cemo realno oni su sada duplo gori neko kada ih je Domenech "vodio". Ako nas pobjede to ce biti dokaz da nismo ni zasluzili da idemo na EP. Ova djeca sto igraju sada za njih sigurno jesu talentovana, ali ne mogu se oni uigrati za 7 dana bolje nego mi koji igramo ovako ( +- 2 igraca ) vec 2 godine. Treba krenuti agresivno, uvaliti im go' u prvih 15 minuta i onda sam siguran da ih cak mozemo "napuniti". Ne treba ih gledati kao Francusku jer su oni trenutno u rangu Belgije.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ovo je kljucna rijec.RiNo je napisao/la:Francuzi su sinoć izgubili utakmicu ispred 65 000 svojih navijača, tako da ih 20-30 hiljada na Koševu neće impresionirati...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- BH_Patriot
- Kontakt:
Ocekujem u utorak pakao na Kosevu. nesto slicno kao protiv Danske.
NE DAJ SE BOSNO !!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.