Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

amerosm
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la amerosm » 22 maj 2012, 00:02

Götze: »Wir helfen Bayern bei der Nationalelf!

Svaka cast Mariu. Dalje je rekao da bi svim u toj situaciji bilo tesko, ali da je to bilo i proslo i da se vise tu nista ne moze promjeniti. Siguran je da ce zajedno sa saigracima pomoci igracima Bayerna da se vrate u normalu i da zele kao jedna cjelina otici na EP sa jednim ciljem. Inace dosta zreo interviju Maria i vidi se da momak cvrsto stoji na zemlji da mu slava nije udarila u glavu.

Nadam se takodjer da ce mediji malo popustiti Scheinsteigera da se covjek psihicki odmori. Jeste napravio je gresku na dodjeli medalja nije predsjedniku Gaucku pruzio ruku, danas se izvinuo i zivot ide dalje.
Pruzit cemu ruku aBd 1.Jula u Kijevu - ako isti bude prisutan. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 maj 2012, 12:26

[youtube][/youtube]
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 maj 2012, 14:14

Joakim je jucer sa svojim pulenima isao u shopping. :lol: :lol: :lol: Glavni u kupovni je bio Özil. :D :D
Inace kada sam vec spomenuo Joakima ja mu iskreno zamjeram sto nije pozvao Grosskreutza. Ovo govorim iz razloga sto imam osjecaj da ce mu Schmelzer poceti na poziciji lijevog beka, a isti nije u stanju zasutaviti Robbena i Nanija ili cak Ronalda koji ce da pobjegne od Lahma. :lol: :lol:
Ne znam za Vas ali sama pomisao na to da bi Schmelzer mogao startovati na poziciji lijevog beka kod mene izaziva glavobolju. Misljenja sam da je trebao pozvati Grosskreutza i pustiti ga da igra na lijevom krilu u te dvije pomenute utakmice - s obzirom da Podolski zanemaruje svoje zadatke u odbrani. Grosskreutz je dosta prgav igrac koji protivniku ubija volju za igrom, dosta trci bori se itd itd. Siguran sam da bi i Robben i Nani nakon pola sata izgubili volju za igrom.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 maj 2012, 14:44

U napadu imao mnogo više kvalitetnijih opcija nego u odbrani pa je lakše Podolskog na klupu, ak' već ne bude dovoljno radio u defanzivnom dijelu, a priliku na lijevom ofanzivnom krilu dat' Reusu, Schurleu, pa što da ne i Gotzeu.

Nema potrebe @amere da toliko sumnjaš u Schmellea. Ako bude igrao vidjet' ćeš da će ginut' na terenu i da će opravdat' očekivanja.slika

A sličnog sam mišljenja da Schmelzer ima velike šanse da igra u prvom timu, jer momak kao da je tempirao formu za finiš sezone gdje je briljirao. Osim toga i Watzke vrši pritisak na Lowa da u Elf-u treba da bude što više naših igrača.

Sinoć sam sanjao kako Gundogan oduševljava na EP. slika
Nadam se da će ga Lav povest na Euro. slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 23 maj 2012, 14:47

JA sam mišljenja da će Boateng ili Howedes na desnog beka, a da će Lahm morati ponovo na lijevog.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 maj 2012, 14:53

FRANK RIBERY je napisao/la:JA sam mišljenja da će Boateng ili Howedes na desnog beka, a da će Lahm morati ponovo na lijevog.
To jest ono što je Low govorio kad su ga pitali dal' će utjecat na Lahmovo mjesto u Elf-u to što isti igra u Bayernu desnog beka. On je rekao da će Lahm igrat' lijevo bez obzira na sve.

Dal' je promijenio mišljenje tj. da li su ga Schmelzer (lijevo) i Lahm (desno) svojim igrama u BVB-u odnosnu Bayernu uspjeli ubijedit' u suprotno... :?

Vidjet' ćemo...slika

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 maj 2012, 18:12

@ semir_bvb

gledaj ja licno smatram da je Schmelzer tzv. Mitläufer ciji kvalitet dolazi tek do izrazaja u odredjenom sistemu ili sa odredjenom skupinom igraca. Istina da je u formi i da je odigrao odlicnu polusezonu, ali ja u njega na toj poziciji nemam povjerenja i mislim da je Grosskreutz ta karika koja njega cini boljim igracem nego sto jeste.

Ruku na srce budi iskren i reci mi vjerujes li da je u stanju da SAM zaustavi Nani-ija, odnosno Robben-a koji ce napadati po toj strani ? Ali pazi ovdje nije u pitanju sistem zvani Klopp i nije u pitanju Dortmund.

I dalje sam misljenja da je jedina greska Löw-a nepozivanje Grosskreutza, jer za razliku od Podolskog i Schürlle-a nije mu mrsko obavljati prljave poslove.

Inace slazem se sa @ FRANK RIBERY-om da ce Höwedes ili Boateng poceti na poziciji desnog beka, a Boateng je u par navrata dokazao da je u stanju da zaustavi krilne igrace protivnika dok je jos igrao u HSV-u.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 maj 2012, 20:05

amerosm je napisao/la: Ruku na srce budi iskren i reci mi vjerujes li da je u stanju da SAM zaustavi Nani-ija, odnosno Robben-a koji ce napadati po toj strani ? Ali pazi ovdje nije u pitanju sistem zvani Klopp i nije u pitanju Dortmund.
Naravno da vjerujem da može. Jedan od boljih defanzivnih bekova ikad viđenih u BVB-u :mrgreen: . Sad ćeš se ti smijat', ali kako Marcel čita igru i pokriva teren to je za svaku pohvalu i respekt. Pomaže njemu Grosskreutz, ali opet na kraju većinom Schmelle je taj koji oduzima protivniku loptu. 8-)
Ja imam potpuno povjerenje u njegove sposobnosti i vjerujem da bi bio dobro rješenje na poziciji lijevog beka.

Rijetko će koji igrač 1 na 1 zaustavit' Nanija, Robbena i CR7. Al' zato su tu ostali saigrači koji po potrebi uskaču u pomoć i udvajaju protivnička krila. Poldi će morat' oznojit' guzove bez obzira ko bude igr'o beka, jer sad većina ekipa napada po strani s 2 igrača (krilo + bek).

Boateng takođe ima velike šanse da zaigra na beku, ali na desnoj strani, što bi značilo da Lahm ide lijevo (Schmelzer otpada). Boa je igrao u City-u desnog beka, takođe i u HSV-u pa i Herthi. Tako da to njemu nije neki problem iako je većinu ove seozone igrao štopera.

Mada se meni lično ne sviđa da igrači igraju različite pozicije u repki u odnosu na one u klubu. Ja znam da te pozicije nisu njima strane, ali opet treba neki period prilagodbe i uigravanja da se vrati taj osjećaj igranja na "staroj" poziciji. Zato i služe pripreme i baš me raduje da vidim šta će Low eksperimentisat' u subotu protiv Švicarske. Bayernovci otpadaju tako da će vjerovatno Schmelle igrat' na lijevom beku. :D

slika
Rosberg i Schumi u posjeti kod Elf-a na jugu Francuske. 8-)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 maj 2012, 23:58

Ne znam kad će se Bayernovi igrači priključit' Elf-u, da li sutra ili subotu?! :?
Kad god ne vjerujem da će baš bit' spremni da odmah igraju. U svakom slučaju volio bih da ovakav sastav zaigra u Baselu u subotu protiv Švicarske.
slika
Ovo je moja želja, mada mislim da će Podolski igrat' od prve minute. Vrlo je moguće da neko od Bendera zaigra na 6-icama. Wiese će isto vrlo vjerovatno prvi izbor :oops: dok se Neuer ne vrati.

U odbrani i nema baš previše opcija jer ipak nema Lahma, Boatenga i Badstubera. Meni nije jasno kako Low nije pozvao još nekog u odbranu. Recimo A.Becka ili Jantschkea. Mog'o bi se momački zeznut' s ovako ograničenim/premalim izborom u odbrani. :?

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 maj 2012, 00:09

Fina postava i veoma kreativna.Poziv su mogli dobiti eventualno neki od ovih igrača: Castro, Beck, Tasci, Huth, Westermann, Wollscheid, Jung i Jantschke da povrede ne bi osakatile odbranu u kojoj nema previše opcija.Ako se neko povredi nastaće panika.Previše utakmica da se ide u ovakav rizik.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 maj 2012, 15:22

FRANK RIBERY je napisao/la:Fina postava i veoma kreativna.Poziv su mogli dobiti eventualno neki od ovih igrača: Castro, Beck, Tasci, Huth, Westermann, Wollscheid, Jung i Jantschke da povrede ne bi osakatile odbranu u kojoj nema previše opcija.Ako se neko povredi nastaće panika.Previše utakmica da se ide u ovakav rizik.
Meni nije jasno kako Trascha nije zvao. Veoma zahvalan igrač koji može da pokriva više pozicija u timu. Imam kod sebe Bild novine od prije 2 sedmice gdje je on ubrojan u sigurne putnike za EP. Igrao je nekoliko kvalifikacionih utakmica za EP na desnom beku, ali eto otpao je. Baš kao što mi i nagađamo ko će bit' desni bek tako i Low kroz kvalifikacije je stalno mijenjao Boatenga, Howedesa,Trascha pa i Lahma na toj poziciji. Zato i nismo sigurni ko će pokrivat' tu poziciju.

Evo da se podsjetimo kakvo je bilo stanje u odbrani kroz kvalifikacije, da nam možda to pomogne da odgonetnemo ko će igrat' na kojoj poziciji u odbrani:

* Belgija - Njemačka 0:1
Lahm (desno), Mertesacker, Badstuber, Jansen (46. Westermann)
* Njemačka - Azerbejdžan 6:1
Riether, Mertesacker (11. Westermann), Badstuber, Lahm
* Njemačka - Turska 3:0
Lahm, Mertesacker, Badstuber, Westermann
* Kazahstan - Njemačka 0:3
Lahm, Mertesacker, Badstuber, Westermann
* Švedska - Njemačka 0:0 (prijateljska)
Boateng (46. An. Beck), Hummels, Westermann, Schmelzer
* Njemačka - Italija 1:1 (prijateljska)
Lahm (64. Boateng), Mertesacker, Badstuber (64. Hummels), Aogo
* Njemačka - Kazahstan 4:0
Lahm, Mertesacker, Badstuber, Aogo
* Njemačka - Australija 1:2 (prijateljska)
Träsch, A. Friedrich, Hummels, Schmelzer
* Njemačka - Urugvaj 2:1 (prijateljska)
Lahm (66. Höwedes), A. Friedrich (66. Badstuber), Hummels, Schmelzer
* Austrija - Njemačka 1:2
Lahm, A. Friedrich, Hummels, Schmelzer
* Azerbejdžan - Njemačka 1:3
Höwedes, Badstuber, Hummels, Aogo
* Njemačka - Brazil 3:2 (prijateljska)
Träsch, Hummels (88. Boateng), Badstuber, Lahm
* Njemačka - Austrija 6:2
Höwedes (46. Boateng), Hummels, Badstuber, Lahm
* Poljska - Njemačka 2:2 (prijateljska)
Träsch, Mertesacker, Boateng, Lahm (46. Schmelzer)
* Turska - Njemačka 1:3
Boateng (73. Höwedes), Mertesacker, Badstuber, Lahm
* Njemačka - Belgija 3:1
Höwedes, Mertesacker, Hummels, Lahm
* Njemačka - Holandija 3:0 (prijateljska)
Boateng (65. Höwedes), Mertesacker, Badstuber (46. Hummels), Aogo
* Njemačka - Francuska 1:2 (prijateljska)
Boateng, Hummels, Badstuber (46. Höwedes), Aogo

Takođe Aogo je vjerovatno otpao zbog loše sezone u HSV-u, te katastrofalne predstave protiv Francuza gdje je igrao od početka. Iako je dobijao svoje šanse u kvalifikacijama i prijateljskim utakmicama očito da nije impresionirao selektora.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 maj 2012, 16:23

Badstuber je jedini siguran stoper a ostali ce se boriti za to jos jedno mjesto. Ja iskreno mislim da ce Hummels ciniti par sa Trubom, iako se Hummy nije bas proslavio u reprezentativnom dresu, ali ne mozemo reci ni da je u potpunosti podbacio.
EP je takvo takmicenje gdje ce svi dati svoj maximum i vjerujem da ko god dobije tu sansu, iskoristice je na najbolji nacin.

Moja zelja su sljedecih 11:
--------------------Neuer-------------------
-Lahm----Hummy------Truba----Schmelzer
---------------Kroos------Schweini-------------
-Muller--------------Ozil----------------Gotze
--------------------Gomez-------------------
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 maj 2012, 17:14

Moguci sastav Elfa za duel za Svicom :mrgreen:

slika

Dueli za prvih 11 pred Euro 8-)

slika

Igraci Elfa sa najvise odigranih tekmi ove sezone ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 maj 2012, 01:00

slika

Mora se priznati da igraci Elfa imaju ogromno samopouzdanje. Özil je u interviju za BILD rekao da su oni svi tu samo sa jednim ciljom - a to je titula Evropskog prvaka. Takodjer je rekao da bi za njih bilo veliko razocarenje ukoliko ne bi otisli do samog kraja, jer smatra da su zreli nakon drugog mjesta 2008.godine i treceg mjesta 2010.godine.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 maj 2012, 01:15

Poljski dvojac u napadu vodi Elf na krov Evrope ;) kaki Gomezi i kurci palci :mrgreen: :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

CroCHEF
Kontakt:

Post Postao/la CroCHEF » 25 maj 2012, 12:53

Deutschland EM 2012 | Trainer: Joachim "Jogi" Löw
------------------Neuer------------------ / Wiese, Zieler
----------Hummels-----Badstuber--------- / Höwedes, Mertesacker
Boateng-----------------------------Lahm / Höwedes, Schmelzer
------Schweinsteiger-----Kroos----------- / S. Bender, Khedira
Müller-------------Özil------------Schürrle / Reus, Götze, Podolski
------------------Klose------------------ / Gomez, Cacau

- Momčad za tron Europe. 8-)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 25 maj 2012, 15:28

Ljudi moji,previse samouvjereno stavljate Mullera u prvu postavu pored Reusa.
Iako mi je Reus omrzn'o zato sto je izabrao BVB :oops: i sto je Muller Bayernovo dijete,opet Reus je imao mnogo bolju "individualnu" sezonu od Mullera.

Kroos je odlican,pored Schweinija najdrazi mi igrac,ali on nije za sestice,on je ona klasicna desetka s onim ubitacnim pasom,ali ima jos jedan takav,Ozil.S.Bender bi bio mnogo bolji na sestici sa Schweinijem od Kroosa.
Mozda Ozil ode lijevo,Kroos u sredinu :?
#miasanmia

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 maj 2012, 15:32

schweinsteiger je napisao/la:Ljudi moji,previse samouvjereno stavljate Mullera u prvu postavu pored Reusa.
Iako mi je Reus omrzn'o zato sto je izabrao BVB :oops: i sto je Muller Bayernovo dijete,opet Reus je imao mnogo bolju "individualnu" sezonu od Mullera.

Kroos je odlican,pored Schweinija najdrazi mi igrac,ali on nije za sestice,on je ona klasicna desetka s onim ubitacnim pasom,ali ima jos jedan takav,Ozil.S.Bender bi bio mnogo bolji na sestici sa Schweinijem od Kroosa.
Mozda Ozil ode lijevo,Kroos u sredinu :?

+ 1 . Svaka cast na realnost . Rijetko se to moze cut od jednog bavarca svaka cast sve pohvale za post . Otvori oci malo ostalim bavarcima .
BvB Echte Liebe !!!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 maj 2012, 15:40

Reus ide sigurno u prvu dok će Gotze vjerovatno ulaziti sa klupe.Poldi će uvijek biti u prednosti na Schurrleom.Što se šestice tiče Khedira i Bender su bolja riješenja od Kroosa.On nije trkač i ne moze defanzivno krpiti rupe.KAo što kolega prije mene reče Muller je imao najlošiju sezonu u karijeri.Takav ne moze dati više od Reusa.U interesu Elfa je da najbolji igraju u prvoj, a Mulac to nije u ovom trenutku , bar kad je forma u pitanju.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 maj 2012, 15:49

Na kojeg Bendera mislis , jer po meni je Lars vise ofanzivniji od Svena .
BvB Echte Liebe !!!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.