Pjanic i Salihovic su mi pravo dragi fudbaleri, pogotovo Pjanic, i niko i ne pokusava reci da nisu kvalitetniji, ali evo nesto da ti kazem o tim igracima gore koje si naveo, pa ti ako i dalje mislis da imamo veliki izbor, neka bude tako, ja te necu u nesto ubjedjivati.SjeverniVjetar je napisao/la:Pjanic, Salihovic, Medunjanin, Vrancic, su bolji igraci od TSS na njegovoj poziciji, Stilic je tu negdje, kao i Prcic, s tim da ovaj igra u jacoj ligi i klubu.
TSS nema mjesta medju 23 igraca reprezentacije, mozda ni na sirem spisku. Ne radi se , i nikada se nije radilo o mrznji , nego o gore spomenutoj cinjenici.
Nezasluzeno guranje u reprezentaciju, preko ledja zasluznih, ga je ucinilo omrazenim, a to nastavlja od strane istih tipova, na isti nacin, lazima i prevarom. To ga nece uciniti popularnijim, sta vise...
- Medunjanin i Salihovic vec uzeli 30-tu godinu. Nisu prestari, ali nisu ni u cvijetu mladosti sto se tice fudbala gdje mogu da pruzaju top formu non-stop.
- Stilic je u godinama gdje je se vec oformirao kao fudbaler i to je to. Zavisno od zdravlja i forme, mogao bi igrati sa nama jos nekih 5 godina na tom nekom nivou sto zahtjeva ta pozicija.
- Pjanic, Prcic i Vrancic mogu da nose nasu reprezentaciju jos dugo, ako ih zdravlje posluzi, cemu se i nadam za sve nase igrace.
Imati nekoga kao opciju i ocekivati od svih nasih fudbalera da se trude u klubovima da bi dobili sansu kod nas, to je sasvim normalno. Nama ne treba 15 veznih igraca, ali se radi o tome da ne smijemo tek tako prestati pratiti i imati kao opciju nase igrace. Reprezentacija, kao i svaki klub prolaze non-stop kroz neke transformacije. Od povreda, suspenzija, forme igraca do prodaje i kupovine u klubovima. Tako isto mora i repka da funkcionise, samo eto umjesto prodaje i kupovine, gledaj to kao "pozoves onoga ko ti treba". Samim tim da igraci imaju "rok trajanja" u tom poslu, znaci da moras racunati i na buducnost.
Meni licno je najveca briga uvijek bila nasa odbrana. Tu je uvijek propuh kod nas. Da se ja pitam kao sto se ne pitam, mi moramo imati 4 stopera i po dva beka sa svake strane, ali posto odbrana nije tema nase emisije.....