Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

VolimLiverpool
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la VolimLiverpool » 26 jan 2012, 23:37

[youtube][/youtube]

2:31 - :lol: :lol: :lol:

Ali ne ,ovaj video je napravlje nekako ,jer Federer ima katastrofalan bekend.
You'll never walk alone.

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 26 jan 2012, 23:57

Bas prejak backhand ima... :lol:
[youtube][/youtube]

btw...kraljine... :mrgreen:

[youtube][/youtube]
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 27 jan 2012, 02:08

Šta znaci taj pojam pusheraj ? Nikako da vas svatim.

Ko igra pusher tenis ? Nadal je yebena zvjer koja moze igrati kako god hoce.Prilagodjava se svakoj sredini i svakim uvjetima savrseno.Adaptacija dakle bezprijekorna.

Nadal je sve samo ne defanzivan igrac.On je daleko najbolje izbalansiran igrac.Vrijeme ce pkazati svoje.
Nadal ima najmocniji udarac u teniskoj historiji a to je njegov forhend.Nikada bolji,spektakularniji,raznovrsniji i pouzdaniji udarac nisam vidio u zivotu.Moze ga igrati u svim mogucim sekvencama.Spinovat, turbo-spinovat, otkidat lopticu(ravno).
U stanju je pogoditi svaki cosak terena iz svake moguce pozicije.
Novak nije bolji teniser od Nadala dok ga ne bude 2-3 godine dobijao konstantno na GS turnirima.
Jedna godina apsolutno nista ne znaci.Iako sam mrtvi ljubitelj Rogera moram reci da je Nadal bolji teniser od Rogera.
Koliko god izgledalo naopako i cudno to je realnost.Nadal od kako je nastao pa do danas je dominantan protiv Rogera.
Od svog prvog mecha sa 18 godina pa do dana,danas on je covjek koji se pita za sve u tim mechevima.

Mnogi gledaju tenis kroz prizmu a to je sasvim jednodimenzijalno.Tenis je sve samo ne" ko ce jace rokati lopticu".
Mozak,fizicka i psihicka sprema,motivacija,inspiracija,talenat,rad i samo rad.
Sve je ovo sto utice na ishod "jednog" mecha.

Nadal je turbo talentovan teniser.Jer da nije on sa 18 godina ne bi uzeo GS, ne bi dobijao Rogera kada mu niko nije smio lopticu prebaciti.
Sigurno najveci talenat u tenisu.
Nadal nije defanzivan igrac, suprotno tome on je ofanzivan.
Kao i svako on ima manu a to je servis.Protivnici ga napadaju direktno iz riterna i on nije u stanju reagovati i preuzeti inicijativu.Kada bi mu neko samo prebacivao loptice taj bi naprosto bio oduvan.
Murray je igrao cesto tako pa je bio raznesen sa terena.

Svatam da su ovdje vecina Rogerovi fanovi ali mi ne idu u glavu njihovi kontradiktorni stavovi.
Ne mozete reci da je Roger izgubio ili da gubi od Nadal zato sto lose igra.

Zapital se ko od vas sto Roger pravi duplo vise gresaka protiv Nadala nego li protiv nekog drugog ? Zasto svi prave vise gresaka protv Nadala ?

To je jedini nacin da se on dobije.Nadalu ne smijes dati da se razmase i da on diktira tempo poena.Jer njegov forhend je inovativan.
Ako mu dopustis to je THE END.

Roger kada igra protiv Nadala u vecini mecheva ide na sve ili nista.Zasto ?
Roger nema arsenal poput Nadala.Nema druge opcije.On Nadala ne moze dobiti defanzivom , ne moze strpljivoscu i ne moze mozgom.Nadal moze na bilo koji nacin a to je dokazao u vise navrata.

Ja zaista kao ljubitelj prije svega ovog sporta ne mogu da vjerujem da neko sumnja u kvalitet Rafaela Nadala.
I ja sam fan Rogera Federera , radi kojeg sam zavolio ovu igru, on je naprosto genijalac.

Ali Nadal nista manji nije od njega.Uzivam gledati i Rafu isto kao i Rogera.Igraju svako na svoj poseban nacin atraktivno.Oboica igraju totalno drugacije od ostatka Svijeta , oboica su unikatni i zato i jesu najveci.

Oni su tenis doveli na 3 stepenika vise i globalizovali ga kao jedan od najpopularnijih sportova na Svijetu.

Ziveli RF i RN :mrgreen:
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jan 2012, 09:24

Reuf je napisao/la: Oni su tenis doveli na 3 stepenika vise i globalizovali ga kao jedan od najpopularnijih sportova na Svijetu.
Ova rečenica ti zlata vrijedi.

Rafa je jučer objasnio neke stvari.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 27 jan 2012, 10:07

Previse grijesi Andy Murray :?
-RIVALDO-

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 27 jan 2012, 10:50

Nek sam prcoitao da je Nadal ofanzivan igrac, dobro, onda je i Murray ofanzivan, evo satra se napadajuci Djokovica.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 jan 2012, 11:07

Izvukao se Murray u prethodnom game-u i napravio re-break. Da je Djokovic dobio prethodni game rastavio bi na proste faktore jer bi ovaj psihicki pao.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jan 2012, 11:16

Andy se vraća, netipično za njega...
Voli te tvoje Sarajevo.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 jan 2012, 11:18

amerosm je napisao/la:Izvukao se Murray u prethodnom game-u i napravio re-break. Da je Djokovic dobio prethodni game rastavio bi na proste faktore jer bi ovaj psihicki pao.
Djokovic nema mentalitet ajkule kao Nadal. Umjesto da ujeda kad protivnik pada, on se tada opusta i konta da ce sam pasti. Zbog toga se muci i kad treba i kad ne treba :mrgreen: .
Oni su tenis doveli na 3 stepenika vise i globalizovali ga kao jedan od najpopularnijih sportova na Svijetu.
Apsolutno!!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 jan 2012, 11:27

Valencia je napisao/la: Djokovic nema mentalitet ajkule kao Nadal. Umjesto da ujeda kad protivnik pada, on se tada opusta i konta da ce sam pasti. Zbog toga se muci i kad treba i kad ne treba :mrgreen: .
Pre ce biti da Djokovic ima neku sentimentalnu slabost prema Murrayu. Neces je videti u duelima sa Nadalom ili Federerom. ;)

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 27 jan 2012, 11:29

Iskren da budem, ovako nesto sam i ocekivao. Djokovic uvijek bolje otvori mec protiv Murraya, dobije prvi set, ali, onda se desi pad i u njegovoj igri. Bez obzira sto je Novak prvi dosao do breaka, znao sam da ce se Andy vratiti. Ja mislim da je ovo njegov (Andyjev) set.

P.S. evo i break lopti.
Izdržati, to je temelj vrline!

Aman
Kontakt:

Post Postao/la Aman » 27 jan 2012, 11:31

Đoković će ovo da dobije u 3 seta jednostavno može da pogodi šta god želi. Evo sad da mu kažu pogodi Škota u tribinama on bi pitao kojeg treba? Niko nikada nije igrao na ovom nivou.
Edit:3:5 ali Đoković ovo dobija 7:5

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 27 jan 2012, 11:33

Aman je napisao/la:Đoković će ovo da dobije u 3 seta jednostavno može da pogodi šta god želi. Evo sad da mu kažu pogodi Škota u tribinama on bi pitao kojeg treba? Niko nikada nije igrao na ovom nivou.
Edit:3:5 ali Đoković ovo dobija 7:5
Ja mislim da se ti duboko (btw, koja je ovo rijec) salis. :mrgreen:

P.S. Magica, upravu si. Ja ne znam, Novaku se nikad ovakve stvari ne desavaju u mecevisa sa rafom i rogerom. ja mislim da murray najvise voli igrati protiv nega (od ove top 3), i misli da ga moze dobiti.
Izdržati, to je temelj vrline!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 jan 2012, 11:36

MaGiCa je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Djokovic nema mentalitet ajkule kao Nadal. Umjesto da ujeda kad protivnik pada, on se tada opusta i konta da ce sam pasti. Zbog toga se muci i kad treba i kad ne treba :mrgreen: .
Pre ce biti da Djokovic ima neku sentimentalnu slabost prema Murrayu. Neces je videti u duelima sa Nadalom ili Federerom. ;)
Ne bih rekao da je Djokovic altruisticki raspolozen prema Mareju. Zna on vrlo dobro da mu ovaj duso moze izvaditi.

Djokovic mora preuzimati incijativu u svakom poenu. Ne treba udarati iz sve snage, jednostavno treba gadjati ugao, setati Mareja i poentirati kada ga izbaci iz terena. Ako se bude samo prebacivao moze vrlo lako izgubiti snagu.

Marej isti onaj stari :mrgreen: . Nista se nije promijenilo :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jan 2012, 11:38

slika
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jan 2012, 11:49

Novak se čupa rukama i nogama...
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 jan 2012, 11:51

Uspijeva Murray doći do drugog seta. Sada se stvari opet vraćaju na početak, Andy se potrudio da bude tako. Primjetan je (mali) napredak u njegovoj igri, manje srlja nego prije, al' opet se u globalu nije potpuno izmijenio. Može on do pobjede protiv Đokovića, ali ako bude osvajao svoje servis gameove, mada se i Novak pita dosta toga. Murray ponovo ima break loptu na početku trećeg seta, ali je ne koristi (kao ni prethodne). Eto sad ima još jednu, ako je iskoristi - olakšat će sebi posao u nastavku.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jan 2012, 11:53

Ovaj gem će odlučiti mnogo toga... nije Andy psihička gromada pa da ne žali za propuštenim prilikama... nadam se da će uzeti brejk...
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 jan 2012, 11:58

Djokovic ili nema snage ili je povredjen, a to nece da prizna. Na jednu jedva vracenu loptu Murraya isao je kao zombi krajem drugog seta. Ali, nije sposoban da igra hazard, da proba iz jednog udarca da resava, a mozda nije ni siguran. Jer protiv Murraya je dovoljno samo da stoji na nogama, samo kad bi ga servis krenuo. A bezmuda igra Murraya na break sanse pokazuje koliko je veliki mental midget Skot. Djokovic ne moze da pogodi jak prvi servis da mu zivot od toga zavisi, a Murray ceka i ceka da Djokovic pobedi samog sebe. Mogu samo da zamislim sta bi Del Potro uradio na tim loptama...

BTW, otkud ti @Virtu4l :?: Sto te ne bese dugo na pdfu o tenisu :?:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 jan 2012, 12:01

MaGiCa je napisao/la:Djokovic ili nema snage ili je povredjen, a to nece da prizna. Na jednu jedva vracenu loptu Murraya isao je kao zombi krajem drugog seta. Ali, nije sposoban da igra hazard, da proba iz jednog udarca da resava, a mozda nije ni siguran. Jer protiv Murraya je dovoljno samo da stoji na nogama, samo kad bi ga servis krenuo. A bezmuda igra Murraya na break sanse pokazuje koliko je veliki mental midget Skot. Djokovic ne moze da pogodi jak prvi servis da mu zivot od toga zavisi, a Murray ceka i ceka da Djokovic pobedi samog sebe. Mogu samo da zamislim sta bi Del Potro uradio na tim loptama...

BTW, otkud ti @Virtu4l :?: Sto te ne bese dugo na pdfu o tenisu :?:
Pa dobro nije covek odavno ni predao mec. :mrgreen:

Ne neki preterani tenis da se uziva u lepoti za sada,ipak se igra previse takticki i poprilicno je opreza u igri,ulog je ipak veliki.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.