odjeca, patike etc etc
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Re: odjeca, patike etc etc
Nije mi jasno kako ti nasi napucavaju toliko cijene. Prosjecna cijena ovih Gazelle patika na Adidasovom sopu je 60 dollara. Imas naravno i od 90, ali imas i od 50 i manje. Nije mi jasno kako to kod nas bude 195 KM.
http://www.adidas.com/us/gazelle/_/N-1z12f9s" onclick="window.open(this.href);return false;
I jos kad uzimaju na veliko, vjerovatno nemaju tolikih problema sa postarinama i tim glupostima.
http://www.adidas.com/us/gazelle/_/N-1z12f9s" onclick="window.open(this.href);return false;
I jos kad uzimaju na veliko, vjerovatno nemaju tolikih problema sa postarinama i tim glupostima.
Celik!3,2,2.
ne bih ih nosio ni da mi daju 50 km
dobre za termina ako ništa 

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
AllGunsBlazing je napisao/la:Nije mi jasno kako ti nasi napucavaju toliko cijene. Prosjecna cijena ovih Gazelle patika na Adidasovom sopu je 60 dollara. Imas naravno i od 90, ali imas i od 50 i manje. Nije mi jasno kako to kod nas bude 195 KM.
Kupim u nas reebok patike 125KM, nakon godinu dana puknu tek tako, made in Vietnam.
Nađem reebok patike u tržnom 60 ili 65KM, made in Vietnam i evo nikad im ništa, a uz to su awesome.
Pa za koliko keša onda nabaljuju ta čudo i koliko su zaradili na meni kada sam dao 125 za smeće koje je moglo samo godinu dana

gledao sam na netu neku šemu o tome kako idu pare sa patika i 50% njihove cijene je profit prodavača, ostalo ide na dadžbine, materijal, transport itd.
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Fazon je sto kod nas nema orginala uopste.
Cak i ako platis patike nekih 150-200 KM uvijek ce biti Made in China ili Vietnam.
Mislim koga oni prave ludim ?
Nije to vidjelo orginala .. samo malo bolja kopija i nista vise.
Cak i ako platis patike nekih 150-200 KM uvijek ce biti Made in China ili Vietnam.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Ma ja kupio adidasove starke, 80 km, eno ih 2 godine, pa ne mogu vjerovat kako im još ništa nije.
A kupio nike-ove duboke neke za 120, godina dana i poderale se
Original je to, jeftinije im tamo pravit nego u Americi
A kupio nike-ove duboke neke za 120, godina dana i poderale se
Original je to, jeftinije im tamo pravit nego u Americi
upravo tako, ja imam Nike tene kupljene u Švedskoj i one su Made in Vietnam, kao i ove kod nas, nema tu nikakve razlike, al' kod nas dolazi roba niže klase, al' su zato iste ili veće cijene kao kod zemalja s mnogo većim standardom...Dex je napisao/la:Original je to, jeftinije im tamo pravit nego u Americi
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
To je orginal kako ja znamM4kaveli je napisao/la:Fazon je sto kod nas nema orginala uopste.

Željeznicar za život cijeli !
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ali smijesno mi, sad evo gledam, Adidasov shop(vjerovatno u Americi) ima patike i do 40-ak dollara, znaci nekih 35 Eura, a kad gledas Njemacki Adidasov shop najjeftinije patike 60 eura. Nije mi jasno kako se tako cijene mogu razlikovati za iste patike. Svejedno one poticu sa istog mjesta, Kina/Vijetnam itd.
Celik!3,2,2.
Nije valjda da se orginali recimo Adidaski prave u Vietnamu.
Kad cu docekati da pise ono izvorno Made in Germany.
Nikad izgleda ..
Kad cu docekati da pise ono izvorno Made in Germany.

Nikad izgleda ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
cuj ako patike kupis u njemackoj ispada da to mora praviti neki hans za platu od 5000 eura da bilo original, svasta se procita ovde, sve danas prave azijati, azijati koji rade za saku rize i jedan sake na dan, originalno, kopije, moguce i nemoguce, sve, treba samo znati prepoznati sta je sta 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Nećeš nikad dočekat da vidiš Adidas patike Made in Germany
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ali obicno vidis Made in Vietnam(primjer) for Adidas bla bla bla Germany.
Celik!3,2,2.
Kod mene su svake patike Made in Thailand il Made in Vietnam, al su original 100 %, u njihovim šopovima uzete
- Invincibles
- Kontakt:
Cini mi se da je Adidas jedno vrijeme glavno postrojenje imao u Kambodži,pa ako naletite nemojte misliti da je fejk. 

__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__
Ne isplati im se uopće praviti u svojoj državi. Posebno američke marke. Svugdje po svijetu imaju svoje firme jer je jeftinija radna snaga.
-
- Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
- Kontakt:
Pa to je zonfa ovih multinacionalnih kompanija.
Sve oni imaju klase kvalitete.
Onu najbolju kvalitetu plasiraju na svoje matično tržište, a vamo nama gurkaju te lošije kvalitete ili ti ga ove koje su proizvedene tamo gdje je i materijal a i radna snaga puno jeftinija, kao što momak iznad reče.
Onu najbolju kvalitetu plasiraju na svoje matično tržište, a vamo nama gurkaju te lošije kvalitete ili ti ga ove koje su proizvedene tamo gdje je i materijal a i radna snaga puno jeftinija, kao što momak iznad reče.

Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea
FOURTHOFFICIAL je napisao/la:Pa to je zonfa ovih multinacionalnih kompanija.
Mislim da podjednako šalju odjeću, obuća itd No imaš i dosta fake stvari iz Mađarske iako piše također made in Vietnam.
Druga stvar je sada hrana koju moram spomenuti. Svo zlo ovog svijeta se plasira na balkan, posebno BiH.
Pa sve brendirane firme sklapaju svoje proizvode tamo gdje je jeftina radna snaga.Iphone radi po Kini i azijskim zemljama.tako to rade i adidas i nike jer im je 50 puta jeftinija radna snaga i manji su troskovi proizvodnje nego da se proizvodi u zemljama iz kojih dolaze ti brendovi.
1946
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.