Puljiću treba dati više prostora, a ko ovako nastavi biće za 2 -3 godine najbolji bočni igrač u ligi, Rizvanović je dobar ali za krila, previše u odbrani pliva i kriv je za dva gola, još da je Stoja ostao, on bi na krilu ubio ove Dance, Zadro pokazao svoj potencijal, on i Žiža odličniSamo ZRINJA je napisao/la:Nisu nam igrali kapiten Maka i Đida (ćitaj igrali bez odbrane)i do sljedeće utakmice ćemo dovesti još jednog dobrog igrača znači kad se sve sabere imamo realne šanse za nadati se za prolaz.Ali i sa druge strane mi se nismo obrukali i da ispadnemo...jer smo naše zacrtane ciljeve odradili i još smo igrali sa NAŠIM JUNIORIMA MOSTARCIMA.![]()
Pitanje tko je dao najviše golova u kvalifikacijama EURO lige do sada?
ZRINJSKI MOSTAR
HŠK Zrinjski - ARHIVA POSTOVA
Re: HŠK Zrinjski
-
Mi, pa ostali:
http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/st ... index.html
http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/st ... index.html
solo forte solo a destra
mostarski zrinjski
mostarski zrinjski

OB SMASHED ZRINJSKI MOSTAR
00’’: In the 3rd round of the Europa League qualification, Odense BK welcomed Zrinjski Mostar at TRE-FOR park.
The match starts out calmly. Zrinjski is keeping OB away from chances.
14’’: But after a corner kick for OB, Mladen Zizovic gets the ball and makes a beautiful long pass to Vlado Zadro upfront. He was totally alone, and he calmly tipped the ball over the former Manchester United goalkeeper, Roy Caroll. 1-0 to the underdogs.
16’’: Only 30 seconds after the kickoff, OB outpassed Zrinjski’s poor defense, and Rurik Gislason makes it 1-1.
22’’: Afterwards Zrinjski totally lost control, and 6 minutes later OB scored again. Peter Utaka outdribbled Toni Sunjic, and then he passed the ball to the former Danish international, Johan Absalonsen, and he calmly putted the ball into the net, 2-1.
31’’: The result got even worse after 31 minutes, because OB scored again. This time Peter Utaka scores a beautiful goal from a volley, 3-1.
36’’: Hans Henrik Andreasen makes it 4-1, only 5 minutes after Utaka’s beautiful goal.
HALFTIME: Result could have been 5, 6 or 7-1 at the halftime, but it ‘luckily’ ended 4-1.
59’’: It was a changed OB team, who came out of the locker-rooms after the break. But that couldn’t keep Peter Utaka from scoring his 2nd goal in this match, after breaking through the Zrinjski defense.
66’’: Zrinjski got a penalty, after OB’s new player from the Croatian 2nd disivion, Kalilou Mohamed Traore, touched the ball with his hands. Mladan Zizovic scored to 5-2 from a nice penalty, and things started to look better for Zrinjski.
71’’: Only 5 minutes after Zrinjski scored their 3rd goal. After some nice passes, the ball ends up in Vlado Zadro’s feets, and hemakes it 5-3.
77’’: Zrinjski controlled the match, although they kept giving OB cheap chances (but definitely not as many as in the 1st half). Anyways, after a nice cross from the right side by Vernes Selimovic, the youngster, Mile Pehar, is alone in front of the goal, but unluckily, he didn’t head the ball right.
90’’: After a corner kick, Hans Henrik Andreasen shoots a hard shot at the goal and scores, but it was correctly judged offside, because the Brazilian player, Caca, touched the ball in offside position.
- The match ended and Zrinjski players leaved the pitch relieved and happy, because it could have been much worse. Zrinjski definitely still got hope before facing OB next week. If they can continue getting chances like they did in the 2nd half, then everything is possibly. But sadly, Mirza Rizvanovic is out for the next mach because of too many yellows, and Zrinjski was already without a starting defender today, so at that point Zrinjski's chances looks kind of bad.. But who knows.. With Zadro, Melher, Sunjic and Zizovic everything is possibly, especially with 30 - 40 degrees in Mostar.
Here's two quotes from a Danish football forum:
’’-It’s scary that OB conceded 3 goals, and gave so big chances to a poor Bosnian team. OB seemed to be able to get chances whenever than wanted, but still their defense was so weak and shitty in the 2nd half.. It should not even be legal show that on the TV!’’
And..
’’-..But we gotta thank the football gods for not letting that Pehar-guy scoring to 4-5.’’
My ratings for the Zrinjski players (I chose not to rate any substitutes):
Melher 7/10
Šunjić 7/10
J. Aničić 4/10
Stjepanović 4/10
Selimović 5/10
Sušić 4/10
Žižović 7/10
Dragičević 4/10
Zadro 7/10
Rizvanović 3/10
M. Aničić 3/10
ovaj Danac veze nema, čuj Selimu 5 a Zadri 7, pa nisu ih mogli zaustaviti, čuj mogli dati gol kad su god htjeli, pa od 60 minute smo samo mi igrali
ovo sam cekao da cujem bas od tebeBabilon je napisao/la:5:3 ,sacuvali smo obraz,Zadro izvini za svaku kritiku,

mogu samo reci, puno srece u revansu, bit ce tesko ali imate sanse
Cuva Bog Zelju svog!
konačno normalan post, Zadro je odigrao extra, trčao, davao lopte, odbrana je bila slabija, ali tu su djeca igrala, Aničić nije u takmičarskoj formi, Šunjić je imao loš dan, a drugi Aničić je tek došao iz juniora, Rizvanović se još privikava na tim i jači je na krilu, ali me raduje igra malog Puljića koji je ušao u nastavku dobro je zatvorio desni bok, u napadu smo bili dobri Selim, Žiža I Zadro su ih izigrali više puta, ali Šušić je bio slab, povučen, a Mate dekoncentrisan, samo je šetao aa promašio samo takvu prigodu, da je Stoja ostao i da smo doveli nekog jakog napadača izvukli bi mi i pozitivan rezultat, a Maka Ivanković je najviše falio u momentu kad su se igrači prepali da zagalamimirzza je napisao/la:ovo sam cekao da cujem bas od tebeBabilon je napisao/la:5:3 ,sacuvali smo obraz,Zadro izvini za svaku kritiku,
zadro je dobar igrac sto je sad i pokazao i spasio kakvu takvu sansu za revans, sa obzirom da ste bili bez odbrane ocekivala se kanonada, ali ste napadacki odigrali odlicno i zabili tricu sto je za svaku pohvalu, ne znam da je iko iz bih nekom ozbiljnijem klubu u euro takmicenjima slozio tricu,
mogu samo reci, puno srece u revansu, bit ce tesko ali imate sanse
Rezultat nije los, al me brine nesto drugo. Nakon 0:1, Danci su igrali nevjerovatno i brzo su dali 4 gola! Poslije su se opustili i primili dva!
To znaci da rezultat od 2:0 100% otpada, jer onakav napadacki tim, sa Utakom i jos nekim igracima, nema sanse da za 90 minuta Zrinjskom ne da gol!
Kad bi se svi uslovi ispunili, idelno bi bilo 4:2
To znaci da rezultat od 2:0 100% otpada, jer onakav napadacki tim, sa Utakom i jos nekim igracima, nema sanse da za 90 minuta Zrinjskom ne da gol!
Kad bi se svi uslovi ispunili, idelno bi bilo 4:2

Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Ne bas u svakom hotelu. Ima hotela koji ce se pobrinuti da se sto bolje odmore i blizu kojih se neusudjujete doci!!!Eagles je napisao/la:Evo mog viđenja: Odmah se vidilo da OB ima kvalitetniju momčad od nas,ali i da se može igrat s nama. Nakon vodstva naši su se prepali,a nije bilo kapetana Ivankovića da smiri loptu.Da su on i Džidić igrali garantiram da nebi primili 5 golova.Usput i oni su 2 gola dali sretno.U obrani smo imali sve odreda naše juniore:Josip i Marin Aničić,Puljić i sad već igračina Šunjić koji nije imao svoj dan,ali taj ne može odigrat 2 loše utakmice za redom.Ako je cjena 5 golova za našu mladost što je izašla na teren,neka je!!! Žižović se pokazao kao klasa,Zadro odigro super utakmicu,uvjek sam znao da može,problem je što dobro igra samo kad hoće,protiv Travnika i Modriče se vucara po terenu. Momak je sada sa 5 golova najbolji strijelac dosadašnjeg tijeka Eu lige.A Zrinjski najefikasniji klub.
Što se tiče same igre,parirali smo prvih 20 minuta i čitavo drugo poluvrijeme,naš pad u zadnjih 20-25 minuta je rezultirao s 3 gola u mreži.Dokazali smo da se ravnopravno možemo nosit.Usto i raduje činjenica da nismo pali poslije 5. gola,nego smo krenuli još jače.To mogu samo ekipe s jakim karakterom.Svaka čast!
Šta je tu je,imamo rezultat koji nam daje šanse za prolaz i pravo na nadu,ona umire zadnja!
Što se tiče uzvrata bit će teško jer imamo izrazito napadačku momčad u kojoj svaki igrač može postić pogodak,a takve ekipe i primaju najviše pogodaka.Ali tamo smo dali 3 gola,možemo i u Mostaru tako da je moja prognoza 3:1.
Sada je na nama da napravimo atmosferu kakva se rijetko vidi na bh stadionima,pomjerit utakmicu što ranije,nama mostarcima vrućina ionako ne smeta.U kojem god hotelu odsjeli,mi im nećemo dat spavat.S bubnjevima i topovskim udarima držat ćemo ih budne uz pjesmu Ni'ko nije lud da spava![]()
Od ovakvih ekipa nije sramota ispast,i ako se ispadne nema veze.,nek se ispadne sa stilom,ali za svakog pravog navijača Zrinjski je već sada u 4. pretkolu,barem dok se ne dokaže suprotno.
I na kraju hvala od srca svima koji su večeras navijali za nas.Za provokacije se ne brinite,dok je uspjeha bit će i zavisti.

- velez_mostar
- Kontakt:
Hahahahahaha, jasta..ima Hotela gdje ce im se uspavanke pod prozorom pjavat'!drH je napisao/la:Ne bas u svakom hotelu. Ima hotela koji ce se pobrinuti da se sto bolje odmore i blizu kojih se neusudjujete doci!!!Eagles je napisao/la:Evo mog viđenja: Odmah se vidilo da OB ima kvalitetniju momčad od nas,ali i da se može igrat s nama. Nakon vodstva naši su se prepali,a nije bilo kapetana Ivankovića da smiri loptu.Da su on i Džidić igrali garantiram da nebi primili 5 golova.Usput i oni su 2 gola dali sretno.U obrani smo imali sve odreda naše juniore:Josip i Marin Aničić,Puljić i sad već igračina Šunjić koji nije imao svoj dan,ali taj ne može odigrat 2 loše utakmice za redom.Ako je cjena 5 golova za našu mladost što je izašla na teren,neka je!!! Žižović se pokazao kao klasa,Zadro odigro super utakmicu,uvjek sam znao da može,problem je što dobro igra samo kad hoće,protiv Travnika i Modriče se vucara po terenu. Momak je sada sa 5 golova najbolji strijelac dosadašnjeg tijeka Eu lige.A Zrinjski najefikasniji klub.
Što se tiče same igre,parirali smo prvih 20 minuta i čitavo drugo poluvrijeme,naš pad u zadnjih 20-25 minuta je rezultirao s 3 gola u mreži.Dokazali smo da se ravnopravno možemo nosit.Usto i raduje činjenica da nismo pali poslije 5. gola,nego smo krenuli još jače.To mogu samo ekipe s jakim karakterom.Svaka čast!
Šta je tu je,imamo rezultat koji nam daje šanse za prolaz i pravo na nadu,ona umire zadnja!
Što se tiče uzvrata bit će teško jer imamo izrazito napadačku momčad u kojoj svaki igrač može postić pogodak,a takve ekipe i primaju najviše pogodaka.Ali tamo smo dali 3 gola,možemo i u Mostaru tako da je moja prognoza 3:1.
Sada je na nama da napravimo atmosferu kakva se rijetko vidi na bh stadionima,pomjerit utakmicu što ranije,nama mostarcima vrućina ionako ne smeta.U kojem god hotelu odsjeli,mi im nećemo dat spavat.S bubnjevima i topovskim udarima držat ćemo ih budne uz pjesmu Ni'ko nije lud da spava![]()
Od ovakvih ekipa nije sramota ispast,i ako se ispadne nema veze.,nek se ispadne sa stilom,ali za svakog pravog navijača Zrinjski je već sada u 4. pretkolu,barem dok se ne dokaže suprotno.
I na kraju hvala od srca svima koji su večeras navijali za nas.Za provokacije se ne brinite,dok je uspjeha bit će i zavisti.![]()
![]()
Malo sale nije na odmet, cestitke BH predstavniku na solidnom rezultatu, nadam se da mozete do 4. pretkola!
- badblueboylivno
- Kontakt:
čemu to VAS? šta smo mi, što smo Hrvati, neka čudna vrsta, nešto strano... pa živimo u istoj zemlji... i kako ti možeš, ne znajući me, znati da ja navijam za Hrvatsku, a ne za BiH? kako? pa jebote, dosad sam bio na 10-ak utakmica BiH, a na tri utakmice Hrvatske (Australija na SP, Švedska i Engleska kvalifikacije)... i ti zaključuješ da ja navijam za Hrvatsku a ne BiH.. svaka čast majstoredamirfile je napisao/la:Vi navijate za drzavu u kojoj ne zivite protiv drzave u kojoj zivite.Mislim vecina vas,ima vas koji su ok.badblueboylivno je napisao/la:da, stvarno žalosno... bijednoMont0 je napisao/la:Ne kontam koji se Q nasladjujete time sto ljudi gube :S
Vasi/nasi timovi sada imaju treninge, otidjite i bodrite ih.
Pacenici.
jebote, navijaju protiv kluba svoje zemlje... pa to nema u piz** materin*j
što se tiče utakmice, povoljan rezultat za Zrinjski.. očekujem pun Bijeli brijeg u četvrtak i pobjedu... sad hoće li Zrinjski proći ili ne

samo pitanje - jel Matej Bartulica još u klubu, jer ga vidjeh večeras u gradu (Livno), a prije toga sam gledao utakmicu Odense - Zrinjski (u Danskoj)

Hayley <3
Čestitam vam momci! Svaka čast. Nadam se da će Zrinjski u uzvratnoj pobijediti 2:0. Ove godine ste najbolje predstavili državu izvan granica. U četvrtak za Zrinjski treba navijati cijela država kao da igra reprezentacija. Sretno!
A đe da znam?!
Evo malocas pregledah golove s utakmice. Po onome što sam vidio, odbrana vam je kriminalno odigrala, golman nije kriv ni za 1 od 5 golova. Ne bih rekao da imate loše igrače u odbrani. Razlog je jednostavan - niste dovoljno uigrani, što je itekako veliki problem ekipa s ovih prostora- domaća klupska takmičenja jednostavno prekasno počinju, a vi bukvalno igrate bez pauze. NS BiH (ako tamo ima iko pametan) treba malo da razmisli o pomjeranju kalendara takmičenja, te da pri tom misli na potrebe klubova , a ne na vrijeme svojih godišnjih odmora.
Rezultat 3-5 za njih - svašta može da bude, al nažalost, mislim da ostajemo bez posljednjeg preostalog predstavnika u Evropi za ovu sezonu. Ovaj Utaka je jednostavno prejak za vašu odbranu.
P.s. Ako išta može da nas tješi (ne radujem se neuspjehu ovih klubova), gledao sam sinoć Hajduka u Bukureštu i Zvezdu kući protiv Slovaka- Zrinjski je puno bolje odigrao od pomenutih, a toliko se priča o kvalitetu HNL i Jelen lige (kako li je već zovu).
Rezultat 3-5 za njih - svašta može da bude, al nažalost, mislim da ostajemo bez posljednjeg preostalog predstavnika u Evropi za ovu sezonu. Ovaj Utaka je jednostavno prejak za vašu odbranu.
P.s. Ako išta može da nas tješi (ne radujem se neuspjehu ovih klubova), gledao sam sinoć Hajduka u Bukureštu i Zvezdu kući protiv Slovaka- Zrinjski je puno bolje odigrao od pomenutih, a toliko se priča o kvalitetu HNL i Jelen lige (kako li je već zovu).
Sad i ja pogledah golove, ona dva voleja jednom u zivotu udju i dobro rece ovaj momak iznad mene, kvalitetom ne zaostajemo za susjedima, ali eto uvijek se omalovazavamo
Cuva Bog Zelju svog!
nezrelost je nas problem(bh lige)...mislim cim ekipa prima gol minut nakon sto je postigla jasan dokaz da ta ekipa nije zrela za ovaj level....realno u drugoj tekmi moze svasta bit ali smatram da su sanse zrinjskog jedno 20-30 %...danski klubovi kao i svi skandinavci,igraju sjajno protiv ekipa iz liga petice a sa slabijim muku muce ,,,
Katastrofa!!!
Primiti 5 protiv obicne danske ekipe?? to je Katastrofa... Sta bi bilo da su igrali protiv Barcelone? 40-0?
Evo danas citam danske novine, i oni sami nemogu da se sjete kada su zadnji put dali 5 komada..
Nekad pomislim mozda bi bilo i bolje da nase ekipe i ne izlaze u Europu, jer sada nas sporede sa San Marinom.. BRUKA I SRAMOTA...
Primiti 5 protiv obicne danske ekipe?? to je Katastrofa... Sta bi bilo da su igrali protiv Barcelone? 40-0?
Evo danas citam danske novine, i oni sami nemogu da se sjete kada su zadnji put dali 5 komada..
Nekad pomislim mozda bi bilo i bolje da nase ekipe i ne izlaze u Europu, jer sada nas sporede sa San Marinom.. BRUKA I SRAMOTA...
BLUE NATION.
ajde prika ne serki.....
meni su najgluplji ovi likovi koji uspoređuju BH ligu sa daleko bogatijim i sređenijim ligama...
čestitke Zrinjevcima, pametnom igrom možete do prolaza..
meni su najgluplji ovi likovi koji uspoređuju BH ligu sa daleko bogatijim i sređenijim ligama...
čestitke Zrinjevcima, pametnom igrom možete do prolaza..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Očekivan poraz koji nije sramotan kako neki insistiraju. Zvezda i hajduk nisu ništa bolje prošli a svi znamo koliko je njihov budžet veći od bilo kojeg našeg kluba. Za odense igraju svjetski poznati igrači Kerol, Jemba Jemba, Utak...
Ovo uopšte nije strašan poraz. Bili su bolja ekipa, ****. Mnogo prepotentno djeluje ovaj njihov trener derpe, aBd će Jović nešto smisliti da ga pošalje kući plačući.
Sretno.
Sretno.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
pa ako se vi slazete i mislite da je to dobar rezultan, onda Mostarci nikada i nece ostvariti nesto..
BLUE NATION.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.