Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

vuvu_zzz
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la vuvu_zzz » 19 dec 2010, 20:19

Rossoneri je napisao/la:Jao smiješne utakmice na Mercedes-Benz Areni, pa nikad nisam vidio lošije odbrane od Stuttgartove i Bayernove :lol:
ne, ne grijesis momak....Bayernova odbrana je najbolja na svijeta, kad jedan Van Buyten i Demichelis u njoj nemAju mjesta onda sta da ti pricam....

to je sve beton do betona :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 19 dec 2010, 20:30

vuvu_zzz je napisao/la:
Rossoneri je napisao/la:Jao smiješne utakmice na Mercedes-Benz Areni, pa nikad nisam vidio lošije odbrane od Stuttgartove i Bayernove :lol:
ne, ne grijesis momak....Bayernova odbrana je najbolja na svijeta, kad jedan Van Buyten i Demichelis u njoj nemAju mjesta onda sta da ti pricam....

to je sve beton do betona :roll:
ne moras javno govoriti da si svrsavao na svaki gol koji je Bayern primio... :P
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 dec 2010, 22:17

Ova ti utakmica pokazuje samo jacinu Lige kao i ubojitost svakog napadaca koji igra u istoj. :)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 dec 2010, 01:04

sigurno zanimljivije i ovu utakmicu i utakmicu npr. st. pauli-mainz gledat neg utakmicu milan-roma, sinoc sam gledao i nivo igre usporen i nista narocito...prije sam s vise uzitka italijane gledao a ove godine mozes na prste kvalitetne utakmice prebrojat u Seriji A...dok je u bundesligi skoro svaka utakmica puna uzbudjenja , tempa
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 20 dec 2010, 09:50

slika

Zašto sam ovo stavio je činjenica da u Spoxu ne misle da je Breno kriv za golove i tu se slažem. Za prvog je kriv Tymo, za drugog Contento, a za trećeg cijela obrana osim Brena jer je on desni stoper. Moram vam pljuvat po Tymu jer ako ja to neradim još ćete mi zabrijat da on valja na poziciji štopera! Gledajte ljudi, nije problem biti bolji štoper od Buytena, ali Tymo je možda još i veći šrot od njega na toj poziciji ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 20 dec 2010, 11:58

Po Goal.com-u našao je mjesta i Srđan Lakić ;

http://www.goal.com/en-gb/news/3275/bun ... k-round-17

Rost

Jung - Wollscheid - Fuchs

Caligiuri - Lehmann

Harnik - Schuerrle

Lakic - Gomez - Raul

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 dec 2010, 17:17

A što je ova tema zamrla. :shock:
Dečki recite čega ćemo se igrati. :D

DFB Pokal na programu večeras i sutra. Koliko znam 2 utakmice su odgođene, u Koblenzu i Offenbachu.
Nijemci prenose Augsburg gegen Schalke.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 dec 2010, 19:29

geronimo je napisao/la:A što je ova tema zamrla. :shock:
Dečki recite čega ćemo se igrati. :D

DFB Pokal na programu večeras i sutra. Koliko znam 2 utakmice su odgođene, u Koblenzu i Offenbachu.
Nijemci prenose Augsburg gegen Schalke.
1. Nema "Zabara" pa nije interesantno :D :D
2. Imam ja jedan prijedlog cega cemo se igrati. Hajmo izabrati najboljih 11 Bundeslige svih vremena, i da odredimo jednog forumuasa (evo mogu ja ili ukoliko zeli neko drugi) kome ce se slati prouke i koji ce sve to sabrati.

Dakle npr. sedam dana svako ima pravo poslati svoj glas za najboljeg golmana. Princip

1. xxxxxx - 3 boda
2. xxxxxx - 2 boda
3. xxxxxx - 1 bod

Formacija bi bila 4-4-2 s tzv. baklavom ili dijamantom u veznom redu. Za mene ovo predstavlja priliku da vidimo koliko poznajemo historiju Bundeslige i mozda mozemo od nekih drugih forumasa jos nesto nauciti ako se na nekoj pozciji pojavi neko ime koje oni nisu mozda znali.

3. Veceras ocekujem dosta neizvjesnu utakmicu u Augsburgu gdje ce Schalke na kraju osigurati prolaz, ali me ne bi i cudilo da utakmica ode i u produzetke jer se Augsburg nalazi u vrhunskoj formi, a poznata je svima cuvena recenica: "Der Pokal hat seine eigene Gesetze". Sto se tice druge utakmice sve osim ubjedljive pobjede Hoffenheima predstavlja veliko iznenadjenje, M`Gladbach ima drugih problema, a kup je posljednja rupa na sviralu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 dec 2010, 16:03

Werder Bremen ce, po svemu sudeci, dovesti igraca Basela Behranga Safari-ja. Nisam dobro upratio vijest, ali nigdje se nije spominjala visina obestecenja koje bi trebalo biti uplaceno na racun Basela. Inace, radi se o dvadesetpetogodisnjem reprezentativcu Irana(ovo je ono sto sam uspio prevesti sa ovog "novog" njemackog jezika). :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 dec 2010, 16:41

Monolog je napisao/la:Werder Bremen ce, po svemu sudeci, dovesti igraca Basela Behranga Safari-ja. Nisam dobro upratio vijest, ali nigdje se nije spominjala visina obestecenja koje bi trebalo biti uplaceno na racun Basela. Inace, radi se o dvadesetpetogodisnjem reprezentativcu Irana(ovo je ono sto sam uspio prevesti sa ovog "novog" njemackog jezika). :D
Po meni momka bi predstavljao odlicno pojacanje za "Smetljare" s obzirom na to da imaju katastrofalne igrace na poziciji lijevog i desnog beka. Po meni solidan igrac koji dosta borben, koji ce sigurno napredovati kod Schaafa. Inace obestecenje nece biti preveliko, jer mu ugovor istice na ljeto. I reprezentatvicac je Svedske kao onaj Bajrami ili kako se vec zove. Inace Almeida se nalazi pred potpisom ugovora s Besiktasom i obestecenje ce iznositi 3 miliona eura, i po meni su tu "Smetljari" uradili pametan potez jer nije covjek htio produziti ugovor (odnosno jeste ali je trazio ogromna primanja koja po rijecima Aloffsa jedino mogao platiti Bayern), i na sve to ugovor mu je isticao na ljeto 2011.godine.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 22 dec 2010, 20:08

sta su dali igracima Cottbusa prije utakmice da popiju :?:
#miasanmia

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 dec 2010, 21:38

schweinsteiger je napisao/la:sta su dali igracima Cottbusa prije utakmice da popiju :?:
Prije bi rekao da su vukovi popili jedno razmuceno. :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 dec 2010, 01:41

Evo parova 1/4 finala kupa Njemacke

Schalke 04 - FC Nuernberg/Kickers Offenbach - ukoliko Kickers Offenbach prodje imat prednost domaceg terena s obzirom da se takmice u trecem rangu Njemackog fudbala. Na papiru je Schalke u obje utakmice veliki favorit, ali svakoj ekipi je nezahvalno igrati na Biebererbergu (naravno ukoliko dodje do tog duela) i svako malo potcjenjivanje se zna kazniti. Iapk posto se Magath nalazi na klupi Schalke ocekujem poraz Schalkea u 1/2 finale, bez obzira koja od ove dvije solucije stupi na snagu, po Schalke je mozda bolje Nuernberg nego Offenbach.

Energie Cottbus - 1899 Hoffenheim - ukoliko Hoffenheim bude na normalnom nivou Cottbus nema sanse i ovdje ocekujem prolaz Hoffenheima

Aachen - Bayern - sve osim rutinske pobjede Bayerna bi bilo veliko iznenadjenje

MSV Duisburg - Kaiserslautern/Koblenz - isto vazi pravilo kao kod prvog para, ukoliko Koblenz prodje imat ce prednost domaceg terena, i ovo je par gdje nema favorita i gdje svako moze svakoga dobiti, no ja se nadam da ce Kaiserslautern na kraju doci do 1/2 finala ako nista zbog tradicije

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 dec 2010, 01:03

Kickersi ovo uzimaju. :lol: :mrgreen:

Ako ih kuglice ne ukrste ranije, očekujem finale Bayern - S04! :cry:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 dec 2010, 01:12

Hare_BvB je napisao/la:Kickersi ovo uzimaju. :lol: :mrgreen:

Vidim i Hare da je prebolio poraz svog voljenog kluba pa se nakon tri-cetiri dana tugovanja vratio na forum. :D :D

Iskreno i ja prizeljkujem finale Bayern - Schalke iz vise razloga, a glavni razlog je da utakmica bude sto interesantnija i sto neizvjesnija.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 dec 2010, 01:17

amerosm je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Kickersi ovo uzimaju. :lol: :mrgreen:

Vidim i Hare da je prebolio poraz svog voljenog kluba pa se nakon tri-cetiri dana tugovanja vratio na forum. :D :D

Iskreno i ja prizeljkujem finale Bayern - Schalke iz vise razloga, a glavni razlog je da utakmica bude sto interesantnija i sto neizvjesnija.
Ma nije tugovanje druže, već nisam bio doma par dana, zbog obaveza, a i ono jedno javljanje je bilo s mobitela nakon tekme u Frankfurtu. :mrgreen:

Ma Kickersi će sve počakijati. :mrgreen: Veoma je izvjesno, da će to i biti finale, ali nikad se ne zna. Moje simpatije su i na strani Energije, jer tri bivša Žutara igraju u tom klubu - Brzenska, Kruska i Hunemeier. :mrgreen:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 dec 2010, 13:17

Posto je Vodja :D :D dao zeleno svijetlo i posto je zimska pauza mozemo krenuti da odaberemo najboljih 11 svih vremena u BL. Krecemo s golmanima. Evo mog rasporeda

1. Oliver Kahn - 3 poena - dosta sam razmisljao izmedju njega i legendarnog Sepp Meiera, ali je ipak prevagnula cinjenica sto je Kahn imao jacu konkurenciju u samoj Bundesligi, sto je igrao pod vecim pritiskom nego li je to bio slucaj s Meierom, sto je u sebi imao taj pobjednicki mentalitet

2. Sepp Meier - 2 poena - odlican golman tokom 70-tih godina (bar ono sto sam pogledao na video snimcima), no ako cemo realno nije imao preveliku konkurenciju, a tada je takodjer i Bayern imao odlicnu odbranu i dominirao je Njemackom i Evropom, tako da mu po meni pripada drugo mjesto

3. Harald Schumacher - 1 poen - za pozciju #3 sam razmisljao izmedju njega i Kargusa, ali sam prednost dao Schumacheru iz razloga sto se ovaj nije bojao konkurencije i trazio je ravnopravnu borbu krajem 70-tih s Meierom za mjesto na golu "Elfa", dok je Kargus odmah digao ruke i okoncao svoju reprezentativnu karijeru, a takodjer Schumacher drzi zajedno s Kargusom rekord o najvise odbranjenih penala u Bundesligi (po 24 obojca)

Njemacka nikad nije imala problema sto se tice golmana i ima tu jos dosta drugih golmana koji su ostavili svoj pecat u Bundesligi, kao Andi Koepke, Jens Lehmann, Bodo Illgner, Eike Immel, Raimond Aumann itd itd.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 dec 2010, 16:49

1.Oliver Kahn 3 boda... Nikad ga nisam volio ali covjek je vadio iz "devedeset" i to kontra rukom :D ...po meni i van bundeslige jedan od najboljih...
2.Andi Koepke...
3.Jens Lehmann...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 dec 2010, 17:21

1. Oliver Kahn - Možda i najbolji golman kojeg sam ja ikad gledao. Početkom ovog milenija je bio u životnoj formi i neke od njegovih odbrana su nezaboravne. Ipak, on jedini golman u historiji koji je dobio nagardu za najboljeg igrača SP-a i to 2002. godine. Pored nezaboravnih golmanskih kvaliteta, imao je izražene i liderske sposobnosti, a i prgavost mu nije bila strana. Topao doček ga je redovno čekao u Dortmundu. :lol: Prilikom jednog gostovanja u Freiburgu, neko od navijača domaćih ga je pogodio u glavu tvrdim predmetom. Imao je mnogo kontroverznih ispada i u profesionalnom (pogotovo protiv BVB-a, pogotak rukom protiv Rostocka kada je i isključen) a bo'me i u privatnom životu. Bio je linijaški golman i rijetko je izlazio dublje uteren. Okocha je jednom napravio budalu od njeg', dok je ovaj još branio u KSC-u. :lol: Meni lično, jedna od najdražih ličnosti u historiji ove plemenite igre. Titan. :mrgreen:

2. Sepp Maier - Poznat pod nadimkom mačka i jedan od najvećih svih vremena. Nisam ga imao priliku gledati, ali što iz dostupnih arhiva i na osnovu usmenih predanja, najbolji u svom vaktu. Osvojio je sve moguće trofeje, kako sa Elfom tako i sa Bayom. 8-)

3. Jens Lehmann - Jedan od najvećih šoumena u historiji fudbala, a uz to i veoma odličan golman. Znao je odbraniti i nemoguće, ali i napraviti glupost i uyebati ekipu iz čista mira. Možda i najupečatljiviji protagonista najvećeg derbija u Njemačkoj, jer je igrao u oba rivala. Jednom je postigao pogodak u derbiju i to za vrijeme igranja u S04, kada je u dubokoj sudijskoj nadoknadi izjednačio rezultat na 2-2 na Westfalenu. :lol: Primao je bizarne golove (gol Kamphuisa u derbiju sa pola terena) a čak je u jednom derbiju i napao siugrača Amorosa i bio isključen. Nevjerovatno prgav i neozbiljan na terenu i van njega, a najveća kočnica u karijeri mu je bio upravo taj karakter. Imao je nesreću da brani u isti vakat kao i Titan, tako da nije mogao da se dokaže na najvećem nivou. Imao odličnu karijeru i u Arsenalu, ali je i nju neslavno završio, da bi istu okončao u Stuttgartu uz još par bizranih ispada (mokrenje u sred tekme protiv Unire-e, bacanje Salihovićeve kopačke na mrežu, etc). Mogla bi de jedna debela kjniga napisati o njegovim ispadima. :lol:

Ima tu još mnogo strašnih golmana kao što su Schumacher, Immel, Köpke, Tilkowski, Illgner, Reck, etc. Mislim da bi Neuer mogao doseći, pa čak i preskočiti, nivo nekih od pomenutih velikana. :P

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 24 dec 2010, 18:27

1. Oliver Kahn - Šta reći za ovakvu golmansku gromadu a da nije već rečeno. Imao sam sreću da ga gledam uživo i znao sam još iz njegovog vremena u KSC-u da će izrasti u jednog od najboljih golmana svih vremena.
Tačnije, gledao sam ga protiv Nurnberga, '93 čini mi se, kada je na čudesan način spašavao gol svoje ekipe. I danas dan se sjećam te utakmice i nikad više nisam bio u prilici da vidim jednog golmana koji je skin'o barem 10-ak lopti koji su mnogi već vidjeli u golu.
Veliki autoritet, na terenu je znao praviti eskapade, nekad iz razloga što ne umije da izgubi, a nekad zbog toga što je često dočekivan na nož od gostujućih navijača (kolega Hare je lijepo objasnio).
Iako je za mnoge bio odvratan (valjda zbog tog ponašanja i ne baš simpatične face) van terena je bio više nego omiljen. Nadprosječno inteligentan, sa sjajnim smislom za humor (tako tvrde njegovi suigrači).
Napravio je veliku karijeru, koja je mogla biti još bolja (što se tiče repke) da nije dugo čekao da dobije svoju šansu.
Zahvaljujući blentavom Vogtsu koji je forsirao Illgnera.

2. Andreas Köpke - Sjajan golman i iznad svega ljudska veličina. Na momente i previše fin i povučen, što ga je koštalo bolje karijere. Sticajem okolnosti, odgledao sam najviše njegovih utakmica (da ne spominjem treninge :mrgreen: ). Malo oniži rastom imao je problema sa visokim loptama, ali je zato na liniji pravio čuda.
Igrao mahom za manje klubove, koji je jedan od razloga pored oštre konkurencije, što nije ubilježio više nastupa u nacionalnom dresu. U reprezentaciji je bio od 1990, ali je pravu šansu dobio (i iskoristio) na EP '96-e u Engleskoj.

3. Harald Schumacher - Njega pamtim najviše iz reprezentativnih nastupa tokom '80-ih godina. Veliki karakter, prgav, bez dlake na jeziku i sa dobrom karijerom iza sebe. Omražen kod Francuza kada je na SP '82 u polufinalnoj utakmici "podrobio" Battistona. Kontroverzan i pozitivno lud kakav ustvari i treba biti golman.

Izostavio sam one koje nisam gledao. Snimci i klipovi mi nisu neki mjerodavan način da dođem do nekog mišljenja i na osnovu toga da dajem ocjene. Barem što se tiče golmana, opredijelio sam se za ovu varijantu. :?
Ne znam koga bi još stavio osim Seppa od tih starijih, možda Burdenski, Rudi Kargus...

Ne volim tihe golmane, više sam za galamdžije i prgavce. Mada i tu ima izuzetaka, evo naprimjer Lehmanna ne mogu smisliti. :mrgreen: Isto nisam bio "ljubitelj" Bode.I.
Volim se sjetiti starog tarzana sa Betzenberga Ehrmanna, te Gladbachovog bildera Kampsa, sjajnog Stefana Klosa.
Uh, umalo zaboravih još jednu "likčinu", a to je Uli Stein. :P
Vom Jäger zum Gejagten

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.