FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

damir_82
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la damir_82 » 04 nov 2012, 02:02

Bravo za borbenost i pozrtvovanost veceras! Momci su ginuli na terenu i zasluzili su da se bas njima vrati...
"Iznenadjenje" prvenstva, koje je od nastanka premijer lige BiH mozda jednom bilo ispod petog mjesta, moze da bude samo ovdje i kod nas...Kad nemas sta konkretno, onda udri bilo sta! ;)

I te kako prostora za napredak ima u nasoj igri, ali sve dok se pobjedjuje dobro je!
Za one koji mozda nisu primjetili, Zeljo je veceras na AFH dosao da uzme bod i da se brani!!! Napali su poslije primljenog gola!
Prije tekme me je bilo strah nase odbrane koja redovno protivniku dozvoli nekoliko sansi, od kojih bar jedna nerijetko bude i iskoristena. Veceras su izgledali odlucnije i dominantno, osim segmenta "iznosenje lopte"...Dupovac prodao bar 3 lopte, Torlak najmanje jednu..puno..Shvatam da je razlog tome to sto su Radan i Sesar bili konstantno praceni uglavnom Svraka i Jamak, i Zeljina odbrana je pocinjala upravo tu. Uzimali su nas na sredini, a u napadu su bili benigni.
Sesar je kako je vrijeme odmicalo bio sve bolji i bolji, sto se i odrazilo na igru, ali definitvno me je veceras opet odusevio Tadejevic. Stanic je jednom pobjegao u drugom poluvremenu kad se nije Mario razumio sa kolegom, pa je ovaj to iskoristio, ali osim toga siguran, bez komplikacija...Frajer je igrao sa takvom lakocom, nonsalantno je iznio nekoliko lopti, milimetarski tacno proslijedio nekoliko dugih lopti na stranu...A jos je univerzalac, ma valjace on nama jos! Tatomirovic takodjer odlican! Suljic je onu propustenu sansu, i onih par gluposti oprao sa nekoliko oduzetih lopti i onim sprintom u prvom poluvremenu kad ih je preletio sve...ko brzi voz...
Mozda grijesim, ali volio bih fino pregledati reakcije Zeljinih odbrambenih igraca kad Said ima loptu..nekako mi se cinilo da cvikaju..Iako su ga solidno cuvali...
U Zelji po meni najkonkretniji i najbolji mali Zolotic..Mislim da je imao jedno pogresno dodavanje na utakmici..
Jos mu treba iskustva u defanzivi, ali u predaji lopte, sto se od njega i trazi, nepogresiv..
Sudjenje ne bih komentarisao, sacekacu snimak tekme, iako sam stekao dojam da Pilav nije dorastao derbiju (iako se trudio da odrzi svoj autoritet na terenu, taman i kartonima). Na momente neujednacen kriterij kod sviranja prekrsaja i dijeljenja zutih kartona, al opet sacekacemo snimak pa sve lijepo vidjeti.

Sve u svemu, vise nego zasluzena 3 boda!!!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 04 nov 2012, 02:13

emir18 je napisao/la: Hadzijine statistike govore sve + jos najvise se trudi i pretrci,beli pa sta reci za beka koji ima 7 golova u sezoni...od Bandovica je bolji mozda samo Avdukic,a mali sejtan veceras vas je par puta bacio i da nije previse sebican i da nema koji dribling vise mogao bi biti medju najbolji mada mlad je ima jos vremena...
a jbt šta ti pratiš u Sarajevu majke ti.Beli zadnji put beka igro prije 200 godina.A što se tiče golova, penali i slobodnjaci.
DRUG NEBI TI PUNCA

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 04 nov 2012, 02:28

bagrcavi je napisao/la:
emir18 je napisao/la: Hadzijine statistike govore sve + jos najvise se trudi i pretrci,beli pa sta reci za beka koji ima 7 golova u sezoni...od Bandovica je bolji mozda samo Avdukic,a mali sejtan veceras vas je par puta bacio i da nije previse sebican i da nema koji dribling vise mogao bi biti medju najbolji mada mlad je ima jos vremena...
a jbt šta ti pratiš u Sarajevu majke ti.Beli zadnji put beka igro prije 200 godina.A što se tiče golova, penali i slobodnjaci.
Covjek je lijevi bocni, ponekad odigra zadnjeg veznog,u zadnje vrijeme kod Jovica igra krilo
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 04 nov 2012, 02:29

damir_82 je napisao/la:Bravo za borbenost i pozrtvovanost veceras! Momci su ginuli na terenu i zasluzili su da se bas njima vrati...
"Iznenadjenje" prvenstva, koje je od nastanka premijer lige BiH mozda jednom bilo ispod petog mjesta, moze da bude samo ovdje i kod nas...Kad nemas sta konkretno, onda udri bilo sta! ;)

I te kako prostora za napredak ima u nasoj igri, ali sve dok se pobjedjuje dobro je!
Za one koji mozda nisu primjetili, Zeljo je veceras na AFH dosao da uzme bod i da se brani!!! Napali su poslije primljenog gola!
Prije tekme me je bilo strah nase odbrane koja redovno protivniku dozvoli nekoliko sansi, od kojih bar jedna nerijetko bude i iskoristena. Veceras su izgledali odlucnije i dominantno, osim segmenta "iznosenje lopte"...Dupovac prodao bar 3 lopte, Torlak najmanje jednu..puno..Shvatam da je razlog tome to sto su Radan i Sesar bili konstantno praceni uglavnom Svraka i Jamak, i Zeljina odbrana je pocinjala upravo tu. Uzimali su nas na sredini, a u napadu su bili benigni.
Sesar je kako je vrijeme odmicalo bio sve bolji i bolji, sto se i odrazilo na igru, ali definitvno me je veceras opet odusevio Tadejevic. Stanic je jednom pobjegao u drugom poluvremenu kad se nije Mario razumio sa kolegom, pa je ovaj to iskoristio, ali osim toga siguran, bez komplikacija...Frajer je igrao sa takvom lakocom, nonsalantno je iznio nekoliko lopti, milimetarski tacno proslijedio nekoliko dugih lopti na stranu...A jos je univerzalac, ma valjace on nama jos! Tatomirovic takodjer odlican! Suljic je onu propustenu sansu, i onih par gluposti oprao sa nekoliko oduzetih lopti i onim sprintom u prvom poluvremenu kad ih je preletio sve...ko brzi voz...
Mozda grijesim, ali volio bih fino pregledati reakcije Zeljinih odbrambenih igraca kad Said ima loptu..nekako mi se cinilo da cvikaju..Iako su ga solidno cuvali...
U Zelji po meni najkonkretniji i najbolji mali Zolotic..Mislim da je imao jedno pogresno dodavanje na utakmici..
Jos mu treba iskustva u defanzivi, ali u predaji lopte, sto se od njega i trazi, nepogresiv..
Sudjenje ne bih komentarisao, sacekacu snimak tekme, iako sam stekao dojam da Pilav nije dorastao derbiju (iako se trudio da odrzi svoj autoritet na terenu, taman i kartonima). Na momente neujednacen kriterij kod sviranja prekrsaja i dijeljenja zutih kartona, al opet sacekacemo snimak pa sve lijepo vidjeti.

Sve u svemu, vise nego zasluzena 3 boda!!!
Ti si pratio izgleda samo onaj dio tekme kad ste imali loptu. Čovječe pišeš kao da ste nas poderali, a objektivno ste nadigrani u polju. Na sredini smo vas razvalili. Jadni vi ako su vas strane oduševile, pa sa lakoćom smo vam prolazili i lijevo i desno. Kvesić vas je ubijao lijevo. Ja analize.

Nemožete se sjetit kad ste šta osvojili i onda se kao čudite što vas neshvatamo ozbiljno. Malo razuma nije na odmet.

ljozeTM
Kontakt:

Post Postao/la ljozeTM » 04 nov 2012, 02:29

ja cu vam cestitat pobjedu,al opet ce dupla na grbavicu ;)
ZELJEZNICAR-19TM87-ZAVIDOVICI

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 04 nov 2012, 02:38

Tako ste govorili da će te i nas uzeti. Tješite se vi, nada je lijepa :mrgreen: . Molit će te vi Boga da Evrope vidite sljedeće godine :lol:
U novi boj ...

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 04 nov 2012, 02:40

hz033 je napisao/la:Tako ste govorili da će te i nas uzeti. Tješite se vi, nada je lijepa :mrgreen: . Molit će te vi Boga da Evrope vidite sljedeće godine :lol:
Pa zamisli da osvojite titulu i da vam onda cijelu noć gudi Mirza Šoljanin. :D Jaooo

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 04 nov 2012, 02:43

Rade Paprica 9 je napisao/la:
hz033 je napisao/la:Tako ste govorili da će te i nas uzeti. Tješite se vi, nada je lijepa :mrgreen: . Molit će te vi Boga da Evrope vidite sljedeće godine :lol:
Pa zamisli da osvojite titulu i da vam onda cijelu noć gudi Mirza Šoljanin. :D Jaooo
Tako si ti zamišljao da će te uzeti derbi, kod ono puša... :mrgreen:, jaoooo
U novi boj ...

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 04 nov 2012, 07:04

Jbte, sta smo im radili, mada bilo je rutinski, 3 boda, nis specijala, ha ja

SA je bordo
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 nov 2012, 08:55

VanBasten je napisao/la:
ljozeTM je napisao/la:pitari jeste svjesni sta cemo sutra da vam radimo :mrgreen:
da nam dudlate ?
znamo

:mrgreen:
@Van Basten aka jednooka Djemila :mrgreen: :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Ekonomista
Kontakt:

Post Postao/la Ekonomista » 04 nov 2012, 09:33

BegAx je napisao/la:slika

8-)

8-) 8-)
Bordo bijeli!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 04 nov 2012, 09:34

VOLIM VOLIM VOLIM...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 04 nov 2012, 09:35

Kako lijepo jutro braćo moja pa ustanem ne znam šta bih prije kahvu ili internet pa onda ne znam koju stranu da okrenem aaaaaaa ljepote mati moja mila, nego gdje mi je Payton jesu li ga to banovali a i Devils se ne javlja!?
Sarajevo ljubavi moja!

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 04 nov 2012, 09:44

sekac je napisao/la:Kako lijepo jutro braćo moja pa ustanem ne znam šta bih prije kahvu ili internet pa onda ne znam koju stranu da okrenem aaaaaaa ljepote mati moja mila, nego gdje mi je Payton jesu li ga to banovali a i Devils se ne javlja!?
Sekac buraz, cestitam na pobjedi, ma znao sam da cete dobiti :mrgreen: . Bilo je gutavo, mogao je i Zeljo dobiti, ali prvih pola sata ih nigdje nije bilo. Napadaju vasi ko osice, vidi se stalo im je puno da dobiju. Kraj je Zeljine dominacije, ako nista ne mogu vise biti sigurni kao sto su bili prosle godine, imaju u vama dostojnog rivala.

Sve u svemu, Sarajevo je bilo bolje i potpuno zasluzeno dobilo.
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

Ekonomista
Kontakt:

Post Postao/la Ekonomista » 04 nov 2012, 09:49

Al' kako Tadejevic odbrusi Besliji,usrala se seljacina. :lol:
Bordo bijeli!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 04 nov 2012, 09:52

Crni gavran je napisao/la:
sekac je napisao/la:Kako lijepo jutro braćo moja pa ustanem ne znam šta bih prije kahvu ili internet pa onda ne znam koju stranu da okrenem aaaaaaa ljepote mati moja mila, nego gdje mi je Payton jesu li ga to banovali a i Devils se ne javlja!?
Sekac buraz, cestitam na pobjedi, ma znao sam da cete dobiti :mrgreen: . Bilo je gutavo, mogao je i Zeljo dobiti, ali prvih pola sata ih nigdje nije bilo. Napadaju vasi ko osice, vidi se stalo im je puno da dobiju. Kraj je Zeljine dominacije, ako nista ne mogu vise biti sigurni kao sto su bili prosle godine, imaju u vama dostojnog rivala.

Sve u svemu, Sarajevo je bilo bolje i potpuno zasluzeno dobilo.
Hvala jarane svaka čast isto mislimo nije bilo lako ali mi je zbog tog i draža pobjeda.Sretno danas ja mislim da vam neče biti lako ovi su nepredvidivi sjeti se šta nama uradiše nadam se da imate dobru pouku!
Sarajevo ljubavi moja!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 04 nov 2012, 09:53

Ekonomista je napisao/la:Al' kako Tadejevic odbrusi Besliji,usrala se seljacina. :lol:
slika

Super Mario

bek, stoper, krilo, zadnji vezni
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 04 nov 2012, 09:56

VanBasten je napisao/la:
Ekonomista je napisao/la:Al' kako Tadejevic odbrusi Besliji,usrala se seljacina. :lol:
slika

Super Mario

Postaje sve veči i veči igrač i borac a Boga mi i pitar repect za Marija!
Sarajevo ljubavi moja!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 04 nov 2012, 10:01

harishp je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
ljozeTM je napisao/la:pitari jeste svjesni sta cemo sutra da vam radimo :mrgreen:
da nam dudlate ?
znamo

:mrgreen:
@Van Basten aka jednooka Djemila :mrgreen: :lol:
Ma zicer druže. 8-)
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Ekonomista
Kontakt:

Post Postao/la Ekonomista » 04 nov 2012, 10:04

sekac je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
slika

Super Mario

Postaje sve veči i veči igrač i borac a Boga mi i pitar repect za Marija!

A za njegovu visinu nenormalno je eksplozivan.Frajer kad povuce k'o Usain Bolt. 8-)
Bordo bijeli!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”