"Iznenadjenje" prvenstva, koje je od nastanka premijer lige BiH mozda jednom bilo ispod petog mjesta, moze da bude samo ovdje i kod nas...Kad nemas sta konkretno, onda udri bilo sta!

I te kako prostora za napredak ima u nasoj igri, ali sve dok se pobjedjuje dobro je!
Za one koji mozda nisu primjetili, Zeljo je veceras na AFH dosao da uzme bod i da se brani!!! Napali su poslije primljenog gola!
Prije tekme me je bilo strah nase odbrane koja redovno protivniku dozvoli nekoliko sansi, od kojih bar jedna nerijetko bude i iskoristena. Veceras su izgledali odlucnije i dominantno, osim segmenta "iznosenje lopte"...Dupovac prodao bar 3 lopte, Torlak najmanje jednu..puno..Shvatam da je razlog tome to sto su Radan i Sesar bili konstantno praceni uglavnom Svraka i Jamak, i Zeljina odbrana je pocinjala upravo tu. Uzimali su nas na sredini, a u napadu su bili benigni.
Sesar je kako je vrijeme odmicalo bio sve bolji i bolji, sto se i odrazilo na igru, ali definitvno me je veceras opet odusevio Tadejevic. Stanic je jednom pobjegao u drugom poluvremenu kad se nije Mario razumio sa kolegom, pa je ovaj to iskoristio, ali osim toga siguran, bez komplikacija...Frajer je igrao sa takvom lakocom, nonsalantno je iznio nekoliko lopti, milimetarski tacno proslijedio nekoliko dugih lopti na stranu...A jos je univerzalac, ma valjace on nama jos! Tatomirovic takodjer odlican! Suljic je onu propustenu sansu, i onih par gluposti oprao sa nekoliko oduzetih lopti i onim sprintom u prvom poluvremenu kad ih je preletio sve...ko brzi voz...
Mozda grijesim, ali volio bih fino pregledati reakcije Zeljinih odbrambenih igraca kad Said ima loptu..nekako mi se cinilo da cvikaju..Iako su ga solidno cuvali...
U Zelji po meni najkonkretniji i najbolji mali Zolotic..Mislim da je imao jedno pogresno dodavanje na utakmici..
Jos mu treba iskustva u defanzivi, ali u predaji lopte, sto se od njega i trazi, nepogresiv..
Sudjenje ne bih komentarisao, sacekacu snimak tekme, iako sam stekao dojam da Pilav nije dorastao derbiju (iako se trudio da odrzi svoj autoritet na terenu, taman i kartonima). Na momente neujednacen kriterij kod sviranja prekrsaja i dijeljenja zutih kartona, al opet sacekacemo snimak pa sve lijepo vidjeti.
Sve u svemu, vise nego zasluzena 3 boda!!!