Postao/la Admiral_TM87 » 18 mar 2011, 17:02
Problem je sto mi uvijek igramo isto i u istoj formaciji, gdje je jedino zeba sposoban nesto kreirati. Ova dva zadnja vezna cisti defanzivci jedva nekako prenose loptu (nadam se da ce se to promjeniti kad stanceski ili jamak zaigraju). I onda kad igramo u gostima gdje domacin zapne jace na zebu i gdje ga udvoje, ili kad igramo protiv jacih ekipa, nema se tu sta trazit od neke kreacije, jer nema pomoci od savica i svrake. Visca na krilu svaka ista prebaci na desnu i sut, ne nadopunjuje se sa mirkom, ne centrira jer nezna lijevom i odma je teze i napadacu (koji su ocajni jos ih i ovo sjebaje jer nedobijaju lopte) a i zebi jer ga nerasterete. Desno krilo beslija i colic (moje najvece razocarenje, konto sam bice bolji kad prodje pripreme, ali opet nista) i oni bi morali mnogo bolje i pomagat zebi i ici na centarsut. Zato kazem nadam se da ce stanceski ili jamak unijeti bar malo kreativnosti i rasteretiti zebu.
Za utakmicu sa sirokim mogu samo napisat da su sv ocajno odigrali i bezvoljno i da nismo zasluzili bolji rezultat, i da nam se kad tad ciganluk morao vratit, od nedovodjenja napadaca (bezveze se pouzdat u lazar koji je i prosle sezone bio ocajan, zamjena mu spahic koji je igro po kantonalnim ligama i koji ima 26-27 godina i tesko je ocekivati da u tim godinama on uci kretnje po terenu i slicno, nikolic i baljic neiskusni nisu dobivali ni prilike kad smo vodili po 8:0 kako ocekivat od njih kad sad udju u vatru nesto), pa do ovog igranja na penal i padanja po 16-ercu. Vazda se ciganluk obije o glavu. Opet kazem valjda ce biti bolje kad se vrate neki igraci i kad ovi neki steknu pravo igranja(Nyama).