Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Sveti
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Sveti » 23 jun 2014, 15:39

Nema puno igrača na svijetu koji preko noći mogu da se transformišu od idola do jedne od najomraženijih ljudi. Jedino istinske veličine su prešle taj put, i jedino istinske veličine mogu da se nose s tim bremenom. Džeko je svjetska klasa, i to niko, amabaš niko ne može i ne smije pokušati da ospori, ali istovremeno očekivati da ovaj čovjek sam na terenu napravi neku prevagu, bez pravovremene pomoći suigrača koji su zaduženi za to, ravno je gledanju mog malog ponija, i očekivati vratosisajućeg vampira. Protiv nigerije su zakazali svi, krenuvši od trenera pa do Džeke, ali naravno, Džeko kao najveća fudbalska ikona reprezentacije se našao na udaru svih ljubitelja fudbala koji vole svoju domovinu.

Džekson aka dijamant je klasičan primjer nezrele zvijezde, koja usljed sve medijske pažnje koju uživa, jednostavno oko sebe stvori neki egocentrički zid kojim ne dozvoljava bilo kome da ga naruši. Pod uticajem još jednog, istog takvog egocentrika, kapitena, kapetana, džekson se mijenja, dobija upalu spolovila za sve što je vezano za njegovu matičnu državu, i onda se čudi zašto je toliko osporavan. To se naravno preslika na njegov odnos na terenu, njegov nagon da po'svaku cijenu nešto učini, da grize i da trči k'o mahnit, nebil' nas usrećio, sve nas koji bismo umrli za njega, umrli za plavobijeli dres, umrli za sve njih.

Da budemo iskreni, boli Džeku kurrac i za brojem nezaposlenih u BiH, i za poplavama, i za općepoznatom situacijom koja nas maštrafi iz dana u dan. On će se nakon prvenstva vratiti na otok, vjerojatno zaboraviti na blamažu u brazilu i nastaviti sa kurcoboljom, uskovezanom za nade svih nas da će nas usrećiti, da ćemo nakon prvenstva govoriti o sjajnim golovima, sjajnim akcijama, zalaganjima, suzama nakon intoniranja himne... svih nas koji smo zaboravili na sve svakodnevne nedaće, zaboravili na jad i čemer kroz koji prolazimo...

Hvala Džeko
naprijed rejal

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 23 jun 2014, 15:39

aleksandar_veliki je napisao/la:
Decko smiri hormone. O njihovoj igri i ponasanju se da diskutovati, ali ne na ovaj nacin, koji dovoljno govori o tebi samom. Niko, pogotovo reprezentativci nase domovine nisu zasluzili je familije i slicno. Ponavljam, mozemo lijepo diskutovati, iznositi svoje misljenje, ali ovo necu tolerisati...
Sta dovoljno govori o meni?

Pa sta sam trebao napisati nakon sto nisam mogao zaspati narednih 48 sati radi toga sto sam gledao kako Spahic u svakom drugom kontaktu grijesi i nakon sto sam kod Edina vidio preslikanu partiju iz meca protiv Argentine u Americi u prijateljskoj?

Da ih mozda zamolim da se ne mjesaju Safetu u posao, da ih mozda zamolim da se vracaju sa svim reprezentativcima u Sarajevo iz Gradacca busem, a ne privatnim autom Emira Spahica, da ne prave klanove i tako stvaraju razdor u repki, da mozda zamolim bagru da puste selektora da zove koga on hoce, a ne da protestuju zbog spiska jer im nema njihovog omiljenog klovna na spisku ili sam ih mozda trebao zamoliti da pocnu davati izjave za medije i da ne porucuju preko "anamo onih" neke izjave?

De mi reci sta sam trebao uraditi isfrustriran sto znam da mogu bolje ali muljaju kao da igraju za reprezentaciju Konga cekajuci kec na listicu iz neke azijske kladionice, u mecu iste protiv Juzne Afrike u gostima?
Zadnja izmjena: IronMany, dana/u 23 jun 2014, 15:45, ukupno mijenjano 2 puta.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 23 jun 2014, 15:40

RockyMaivia je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Dakle ako napises nesto protiv Dzeke onda si Susicev poltron, nema veze sto si vec pisao i protiv Susica.

Pojedini moraju shvatiti da je nekim u cilju bolja reprezentacija i da ne pisu sto im je k**** cejf vec zato sto su Safet, Emir i Edin jedni od glavnih krivaca za ovo sto se desilo. Prvo Safet pa onda ova dvojica.
+1

+1

SVI SU KRIVI!!!

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 23 jun 2014, 15:41

@RockyMaivia & AllGunsBlazing & pisac

Bratski vas MOLIM da ovog pametnjakoviću više ne replicirate, nije vrijedan da mu se nick spomene. Ne smije se u Džeku prstom pokazati, a ne nešto loše napisati. Ako kritikuješ odmah si poltron, plaćenik, državni izdajnik Pitarčić, Robijaš i ljubimac Zahirovića i šta sve. Svakom neku manu nađe, pišite sa momcima koji pokušavaju normalno da nas uvjere da griješimo i na tome im svaka čast. Bezze ga hranite i dajete mu povoda da istu slamu mlati. ;)

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 23 jun 2014, 15:41

pisac je napisao/la:
floyd je napisao/la:@
AGB
Spomenuo sam i hejtere iz raznoranih motiva. (ljubomora sto guzi ekstra trebu, sto ima para itd)
Recimo ovaj g.lupson gore je pitarcic i samo zato hejtuje Dzeku. Ne samo u dresu repke nego i u dresu Citya... sad sam se sjetio.

A ti si samo neznalica, da prostis. Jer ne vidit kakav je cutuk Zahirovic....Ali dobro, to je sad nebitno, imao si plemenite namjere. :)
Zasto niko ne hejta Begovica, Ibisevica, Kolasinca, Mujdzu, Lulica...???
Ko kaze da ne hejta? Samo sto je kod vas s Dzeko preslo u patologiju.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 23 jun 2014, 15:46

tyler durden je napisao/la: slika

Al pazi samo haosa na ovoj stani. Dzeko- napadac, Hajrovic- desno krilo, i Miske- kreativac brane poziciju... Lulicu ni traga, Koalsinac nije daleko ali nosi marker :facepalm:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 23 jun 2014, 15:46

pisac je napisao/la:Da je trenirao i spremao se za Brazil na pripremama a ne cugo po mostaru, sarajevskim dikostekama i restoranima, da nije ganjao kurve, poslije Gradacca da nije na poluvremenu otisao na svinger party u spahinu vikendicu,u Brazilu naganjao onu sponzorusu po plazi, da je bio profesionalac i spremio se za prvenstvo kako treba i kako su ostali se spremali, naravno da bi mogao vise trcati.

Ovim je dokazao da nije ni P od profesionalca.
+100
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 jun 2014, 15:46

Ja mozda jesam nepismen, medjutim ipak si ti osoba koja koristi rijeci za koje ne zna sta znace. I vrijedjanjem samo pokazujes da ti stvarno ne znas sta pricas, i da je tvoj slucaj patoloski. Branis Dzeku, i vrijedjas ljude jer nemas argumenata. Bravo "pismeni" covjece.
Celik!3,2,2.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 23 jun 2014, 15:46

Dzeko se pretvorio u Berbatova isti slucaj vucaranja po terenu i razvlacenja sline,ali se pitam samo do kada planira tako....

Mnogi se boje reci bilo sta protiv Dzeke jer bio mogao reci Bye Bye Reprezentaciji,zato ga i trpe...Udovoljavaju mu na razne nacine samo da bi ostao tu pa makar i bio statista na terenu...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 23 jun 2014, 15:48

Janez je napisao/la:@RockyMaivia & AllGunsBlazing & pisac

Bratski vas MOLIM da ovog pametnjakoviću više ne replicirate, nije vrijedan da mu se nick spomene. Ne smije se u Džeku prstom pokazati, a ne nešto loše napisati. Ako kritikuješ odmah si poltron, plaćenik, državni izdajnik Pitarčić, Robijaš i ljubimac Zahirovića i šta sve. Svakom neku manu nađe, pišite sa momcima koji pokušavaju normalno da nas uvjere da griješimo i na tome im svaka čast. Bezze ga hranite i dajete mu povoda da istu slamu mlati. ;)
Za Rockya ne znam, al AGB i Pisac su neznalice, poltroni i placenici. Prvi je robijas, ljubitelj Zahirovica, mrzi Dzeku odavno, i prije ove utakmice sa Nigerijom.

Pisac je pitar, neznalica i mrzi Dzeku zbog Zelje.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 23 jun 2014, 15:48

Može on dati još milijardu golova, za mene je završio ovim prvenstvom.

Onaj osmijeh cu pamtiti citav zivot..

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 23 jun 2014, 15:49

Belmin6 je napisao/la:Može on dati još milijardu golova, za mene je završio ovim prvenstvom.

Onaj osmijeh cu pamtiti citav zivot..
A Begovicev?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 jun 2014, 15:50

Da sam Bogom placenik. Pa da imam nesto od ovoga svega, a ne biro. Dzeku ne mrzim, mrzim njegovo ponasanje prema reprezentaciji. Ja ne mrzim ni jednog igraca. Robijas jesam, medjutim napadam i na Spahica koji je igrao u Celiku i? Kao sto sam rekao da i Avdija ne zasluzuje poziv. I sta sad?

Vi ste placenici, vi ne vidite ocito.
Celik!3,2,2.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 23 jun 2014, 15:51

Begovic ima pravo na osmijeh covjek je odradio najbolji posao,spasio nas je velike sramote :wave: :wave: :salut: :salut:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 23 jun 2014, 15:53

Ponos Torina je napisao/la:Begovic ima pravo na osmijeh covjek je odradio najbolji posao,spasio nas je velike sramote :wave: :wave: :salut: :salut:
A Dzeko nije? Postigao regularan gol i nesretno pogodio stativu, A, jeste jadni i licemjerni btj.... Volio bi vidjeti sta bi se pisalo ovdje da je usla ona u 93... :roll:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 23 jun 2014, 15:53

Odigrao je lijepo u prijateljskim utakmicama pa i ona sa Argentinom mozemo reci da je bio previse odsjecen u napadu jer smo se pretezno branili ali ne mogu da shvatim nonšalanciju sa Nigerijom ne mogu da shvatim kako iz prve puca 3-4 lopte nebo pod oblake bez obzira gdje loptu da dobije,ne mogu da shvatim da on i Spahić kao da se dogovore protiv Egipta najgori bili protiv Nigerije takođe potpuno indisponirani i bezvoljni..

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 23 jun 2014, 15:54

AllGunsBlazing je napisao/la:Ja mozda jesam nepismen, medjutim ipak si ti osoba koja koristi rijeci za koje ne zna sta znace. I vrijedjanjem samo pokazujes da ti stvarno ne znas sta pricas, i da je tvoj slucaj patoloski. Branis Dzeku, i vrijedjas ljude jer nemas argumenata. Bravo "pismeni" covjece.
Sto puta iznesena glupost ne postaje istina. Niste iznijeli niti jedan argument vrijedan paznje. Dokazano.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 23 jun 2014, 15:54

Svi su krivi ali Susic je sam kriv vise nego svi igraci zajedno.
Tako je to.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 23 jun 2014, 15:55

Consigliere je napisao/la:A Begovicev?
Legendo pisao sam već ranije, nakon sudijskog zvižduka Džeko se odmah smijao i kezio. Begović sigurno nije išao sa osmijehom sa gola do sredine terena da se pozdravi u skladu sa fair play-om sa igračima Nigerije. Prvi kadar nakon poraza svi tužni i žalosni, jedino se Dijamant kezi onako u fazonu ko ga hebe. :crazy: Rekoh već ako imaju snimci da se još neko kezi odmah nakon pištaljke slobodne okačite i njega ću ja prvi nalijepiti istom mjerom. ;)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 jun 2014, 15:56

Dovoljni argumenti su ona dva gifa, uzasna primanja, stajanje. I Ibricic.
Celik!3,2,2.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.