Problem je jedino sto na ovoj temi se javljaju samo navijaci koji zive u vecim gradovima, pa imaju sansu da navijaju za iole solidne klubove, Zeljo ,Sarajevo, Celik, Velez, Borac, Zrinjski,Siroki,SlobodaVasa Ladacki je napisao/la:Kako nije? Kad vidim prijatelja kako skače na gol Sancheza Casillasu naježim se. Ja tako skačem kad ga zabije Zeba pitarima samo. Ne mogu da vjerujem, kakav je to um da navijaš svim srcem recimo za Barcu?!?! Ok, simpatišem i ja i Inter i Lakerse, međutim nikad mi na um nije palo da ih prvo svrstavam u "mi", drugo da se nerviram ili da se radujem kao dijete, u zavisnosti od uspjeha..tyler durden je napisao/la:Ma kako da neVasa Ladacki je napisao/la:Ovo je i dovelo do propadanja (jednim dijelom) fudbala i navijačke scene u BIH.
Možda moram početi pratiti trendove pa navijati za Inter, iako su šanse da ću prisustvovati njihovoj tekmi uživo ravne šansi da ću kar.at Natašu Bekvalac.
Da se razumijemo ne branim ove , sto drkaju na gol Sancheza Casillasu, to mi je morbidno. Al' raja kojoj je isto gledat Zelju preko tv-a i Barcu preko tv-a, odabirom onog "jaceg" kluba, navijace za Barcu. I ne vidim u cemu je frka tolika. Isto tako, u Sarajevu postoje samo navijaci Zelje i Sarajeva, nijednog drugog kluba. Sto niko ne pocne navijat za neki slabiji klub odatle ili iz Zenice, Banja Luke ili iz Tuzle , sto niko ne navija za NK Tuzlu ? Nego svi se poistovjecujete sa onim jacim klubom i naravno lakse vam je navijat za jaci klub ,koji vec ima neki fond navijaca i kad vec imate neki solidan razlog da navijate.(Puno je lakse navijat na najvecem BiH derbiju, nego na nekoj utakmici 2. lige, ili saban lige)
Ono zamisli natpis Ultrasi Selo-neko-tamo-Bogu-za-nogu ?
Jos nesto slazem se oko ovog "mi" u Barceloni i "vi" u Madridu,Manchesteru itd.
I fudbal ne propada zbog navijaca, nego zbog strukture u ovoj drzavi