Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Adelin
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la Adelin » 02 jan 2013, 11:46

Trojica skakaca koje sam oduvijek simpatisao :
Sven Hannawald
slika

Jane Ahonen
slika

Adam Malyzs
slika

amEl_rooB
Kontakt:

Post Postao/la amEl_rooB » 02 jan 2013, 11:47

Claus je napisao/la:Šta mislite, da li je leteći Norvežanin spreman da ponovi ono što je 2002. uradio Sven Hannawald? :D
Tesko da moze,sad ces vidjeti kako austrijanci skacu na domacem terenu,al opet u velikoj je formi ko ce znati :D
Mislim da ce Innsbruck odluciti sveukupnog pobjednika , ako i ovo uzme Jacobsen,obara rekord Hannawalda sigurno.
Schmitt je usao u formu tacno prije ove turneje,mislim da je pobjedio u Engelbergu, i to mu je bila prva pobjeda poslije 5 godina.Steta sto jucer nije spojio dva dobra skoka al eto i ovo je sjajno.

slika Evo slike,kad je pobjedio u svicarskom Engelbergu.

Za sad drzi 12 mjesto na NG turneji,nije lose za legendu ;)
Jer to je cast i sudbina ! 19 CELIK ZENICA 45

Chelsea FC

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 jan 2013, 11:54

I ja se slazem da je ovo uvodjenje pretjerane matematike nekako ukralo svu tu draz koju je nosio ovaj sport, ali isto tako ne mogu da vidim kako ljudi ne shvataju da se ovo radi u nadi da se omoguci svima da imaju sto ravnopravnije uslove.

Vjetar je uzasno bitan faktor u ovom sportu i povoljan vjetar ce te nositi 5-10-20 metara duze, a nepovoljan ti unistiti sport. Zasto onda da to ne ukalkulisemo pri zbrajanju bodova? Ono sto mi se definitivno ne svidja je samovoljno skracivanje zaletista, ali je to ocigledno iz sigurnosnih razloga uradjeno. Tako ne treba da cudi da neko skoci 140 m i ima manje bodova nego neko ko skoci 130 m, ako je ovaj drugi krenuo sa nizeg zaletista, jer je samim time imao hendikep pri brzini na rampi, sto znaci da dobija od sudija za taj hendikep kompenzaciju.

Sve u svemu, ova pravila imaju prednosti i mane, a sto se tice takmicenja, moram priznati da sam blago razocaran formom svojih pulena iako su tu pri vrhu.

Hvala ima veliki potencijal i sjajno je krenuo u sezonu. Mislim da ga je dosta poremetilo takmicenje prije par sedmica gdje je vodio nakon prve serije, a onda katastrofalno skocio u drugoj nakon bocnog naleta vjetra. Fali mu samo malo konstantnosti, jer nije pod pritiskom onaj pravi.

Prevc, s druge strane, nazalost nije onaj kao prije proslogodisnje povrede. Ne znam koliko je hendikepiran ovom zadnjom promjenom pravila, ali nije u ovoj sezoni jos pokazao sve sto moze. Kranjec je vec veteran i od njega svakako ne ocekujem nista na skakaonicama, na letaonicama je to druga prica.

Sve u svemu, nadam se da ce Hvala spojiti sada dobre skokove u obje serije i bio bih prezadovoljan da ostvari top 5 plasman na kraju turneje. Nije nemoguce...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 jan 2013, 12:03

amEl_rooB je napisao/la:
Claus je napisao/la:Šta mislite, da li je leteći Norvežanin spreman da ponovi ono što je 2002. uradio Sven Hannawald? :D
Schmitt je usao u formu tacno prije ove turneje,mislim da je pobjedio u Engelbergu, i to mu je bila prva pobjeda poslije 5 godina.Steta sto jucer nije spojio dva dobra skoka al eto i ovo je sjajno.
Pobijedio jeste ali u Continental Cup-u, a ne u svjetskom kupu...

Doduse, interesantno je da u Continental Cupu COC trenutno skacuneka poznata imena kao sto su: Schmitt, Janda, Hajek, Ipatov, Zauner
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

amEl_rooB
Kontakt:

Post Postao/la amEl_rooB » 02 jan 2013, 12:13

_dreamer_ je napisao/la:
amEl_rooB je napisao/la:
Pobijedio jeste ali u Continental Cup-u, a ne u svjetskom kupu...

Doduse, interesantno je da u Continental Cupu COC trenutno skacuneka poznata imena kao sto su: Schmitt, Janda, Hajek, Ipatov, Zauner
Tako je u Kontinetal/u je pobjedio,nisam ni ja napisao da je u SK,nego samo da je ovo prva pobjeda poslije 5 godina,i tacno prije Novogodisnje turneje je usao u formu ;)
Al posteno treba se reci,da i nije bila jaka konkurencija,al eto svakako veoma dobro za Schmitta i za njegovo samopuzdanje za ovo turneju ;)
I J. Janda je znao skakati ,imao je i on neke jako dobre letove ;)
Jer to je cast i sudbina ! 19 CELIK ZENICA 45

Chelsea FC

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 02 jan 2013, 23:08

Tesko da ponovi Jacobsen..ma koliko on bio sad u strasnoj formi.Ja imam neki osjecaj da ce Šliri ove dvije pobjediti..ovo je navijacki. :D

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 02 jan 2013, 23:32

Ma Jacobsen ima srce pobjednika, sta imaju veze broj ukupnih pobjeda u karijeri s tim :mrgreen: ? Bio je pritisak na njega, on je odgovorio, Sliri nije. Titula je formalnost.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 03 jan 2013, 03:14

Ne vjerujem da će ga stići Šliri,jbt kako je samo izvukao onaj prvi skok :o
Drago mi je vidjeti Milku u vrhu :D Da nije njega ne bih imao za koga navijati,nedostaje mi Jane ove Austrijance i Norvežane nisam nikad ni volio :)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 03 jan 2013, 12:23

Danas tipujem na Morgija.Jednostavno imam neki osjecaj da ce danas on sletiti prvi. 8-)
1946

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 03 jan 2013, 13:49

Head je napisao/la:Danas tipujem na Morgija.Jednostavno imam neki osjecaj da ce danas on sletiti prvi. 8-)
Danas su kvalifikacije, sutra je tek pravo
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 03 jan 2013, 15:31

Kvalifikacije jako lose,niko da skoci preko 125 metara. :roll:
1946

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 03 jan 2013, 18:02

Steta sto mali buraz od Prevca nije usao u prvu seriju.

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 04 jan 2013, 09:51

Ja danas tipujem na Welingera, volio bih da danas ubiljezi svoju prvu pobijedu u WC. Ja sam mnogo vise ocekivao od nijemaca ali nadam se da ce danas napraviti vise nego sto su uradili na domacem terenu... Zao mi je Neumayera, momak skoci preko kriticne linije i uvijek ga sudije zakinu za still, znam da nema neki telemark ali ne moze covjek za skok od 135m dobiti ocjenu 16 dok austrijanci a narocito ( Morgi, Schrili, Kofpler) za istu duzinu a mozda cak i manju dobijaju mnogo vece ocjene ili iste a da su pri doskoki izgubili ravnotetu ili cucnu.
Zadnja izmjena: mrsic07, dana/u 04 jan 2013, 10:04, ukupno mijenjano 3 puta.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 jan 2013, 09:59

TMmanija2012 je napisao/la:Steta sto mali buraz od Prevca nije usao u prvu seriju.
I ja kazem, no vrijeme radi za njega. On je svakako bio najmladji takmicar u kvalifikacijama. Sl godine bi vec mogao biti redovan u svjetskom kupu.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 jan 2013, 10:14

Uživaćemo danas, vidjet ćete. ;) Uvjeren sam da nas očekuje pravi praznik za ski-jumpere (eh, malo mi teško pada reći ovo za Innsbruck :mrgreen: ), te borba do zadnjeg daha i metra. I Schlieri, i Jacobsen, znaju kakav je osjećaj pobjeđivati na Bergiselu. Stoga očekujem produženo zaletište za koju kapiju i barem neki skok od 130+ metara (kvalifikacije su, po pitanju dužina, bile užasno loše), a taj teret pada na pomenuti dvojac. Mala prednost ide Schlierenzaueru zbog rodnog mjesta i navijača, ali to je svakako i dodatni pritisak. Mislim da je Anders što se tiče tog faktora ojačao, tako da mu ne bi trebao biti bauk da se prilagodi na atmosferu.

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 04 jan 2013, 10:25

Ocekujem i nadam se pobjedi Jacobsena jer covjek to zasluzuje, al' isto tako ocekujem ofirno guranje Austrijanca od sudija i onih bodova sa vjetrom....

Nadam se da me moj favorit Schmit nije razocarao i da je usao u finale jer nisam jucer gledao kvalifikacije..... Zapravo samo desetak minuta, kada je Jacobsen dobio 5 19-etica....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 jan 2013, 10:50

http://www.fis-ski.com/pdf/2013/JP/3769 ... 769RLQ.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

rezultati kvala

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 04 jan 2013, 11:04

U koliko su danas skokovi i zašto nema na BHT-u? :roll:
Nama je Željo svetinja jedina.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 jan 2013, 11:08

Vasa Ladacki je napisao/la:U koliko su danas skokovi i zašto nema na BHT-u? :roll:
Vazda otkupe samo njemački dio turneje. :mrgreen: Uobičajeno za njih. Imaš ES pa gledaj, ionako je bolja slika. :D

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 04 jan 2013, 11:13

U koliko sati pocinje ?
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.