Ja ne znam koju si ti utakmicu gledao ali protiv Nigerije je Dzeko bio medju nasim boljim igracima. Druga je stvar sto ljudi valjda ocekuju po 2-3 gola u svakoj tekmi, ili da ganja igrace po cijelom terenu...thulkazal je napisao/la:Ti imaš potpuno pogrešan pristup svemu ovome ...Consigliere je napisao/la:Publika na Etihadu zna nesto u fudbalu, a zna i cijeniti svoje igrace... Ova stoka na stadionu i nekoliko iskompleksiranih forumasa ne znaju ni jedno, ni drugo
Stvarno ne razumijem šta čovjek treba da uradi da mu okreneš leđa ? Ono protiv Nigerije da je kojim slučajem se desilo Njemačkoj, kao neki napadač se nije zalagao, čuvao igrače pogledom, mahao rukama i prozivao igrače nekim glodarima i rupama pa razapeli bi ga ko Isusa Krista a kao nagradu dobio bi takav medijski linč da selektor se ne bi više usudio ga pozvati...
Ipak ovo je BiH a ovo Njemačka ... Fino je bilo makar i zamisliti, ajmo sad u realnost ...
Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Consigliere
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Ne vidiš poentu kritike ... Tip se nalazi pored igrača, znači već je dotrčao do njega i pušta ga tek onako. Ovdje se pita njegova želja za pobjedom i ne može me niko ubjediti da je igrao pod nekom blokadom, kapricom i ljutnjom ... Niko od njega ne traži da on trči 12-13 kilometara i ima preko 60 šprinteva ali de malo življe, ko da mu je sve umrlo i njega natjerali na teren da igra ...Consigliere je napisao/la:
Ja ne znam koju si ti utakmicu gledao ali protiv Nigerije je Dzeko bio medju nasim boljim igracima. Druga je stvar sto ljudi valjda ocekuju po 2-3 gola u svakoj tekmi, ili da ganja igrace po cijelom terenu...
Sad mi reci kako bi ti reagovao kao suigrač na takvo ponašanje nekoga u timu, mada ovo je više od tima ovo je reprezentacija a neki je shvataju onako kako mi "želimo" a neki opet ne... Ubije timski duh jer Miske vidi Džeko ne trči što bi on i odmah u ekipi imaš 2 čekača tj. 2 igrača manje, dodaj tu još profulanu taktiku Sušića i imaš to što smo dobili...
On nikada ne može biti kvalitetan kapiten jer ne daje 100% od sebe i štedi se mislim da je to i pticama na granama jasno i svako ko kaže drugačije il se*e il je ćorav. To štedi ne mora biti negativno - npr. štedi se za gola ako tako šta danas u modernom fudbalu postoji...
- ZgemboAdislic
- Kontakt:
Nadam se da ovo nije istina. Sta ce im jos jedan napadac ?? I ovako jedini imaju cetvoricu vrhunskih.
http://sportsport.ba/ino_fudbal/manches ... eza/134481
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 26 jun 2014, 12:58, ukupno mijenjano 1 put.
- Consigliere
- Kontakt:
Utakmicu protiv Nigerije smo izgubili zato sto je:
1. selektor izveo kamikaza- formaciju koja je samo cekala da se raspadne
2. sudio amater sa Novog Zelanda
3. nas kapiten Spahic odigrao najlosiju utakmicu u karijeri i unio nesigurnost u cijeli tim
Ko hoce da vidi neki lijevi razlog ili da nekog optuzi- moze, ali iza ova 3 gore nabrojana ne treba dalje traziti. Optuzivati Dzeku za kurcobolju je degutantno.
1. selektor izveo kamikaza- formaciju koja je samo cekala da se raspadne
2. sudio amater sa Novog Zelanda
3. nas kapiten Spahic odigrao najlosiju utakmicu u karijeri i unio nesigurnost u cijeli tim
Ko hoce da vidi neki lijevi razlog ili da nekog optuzi- moze, ali iza ova 3 gore nabrojana ne treba dalje traziti. Optuzivati Dzeku za kurcobolju je degutantno.
Fit Tony: I keep my friends close...
Dzeko kad hoce, nas je najbolji igrac, najveca zvijezda. Ali Dzeko iz nekog razloga cesto nece.
Dzeko je bio prefin momak, olicenje "dobrog bosnjanina", momka na mjestu.
Znam mu dobro oca i mogu samo pozitivno reci o njemu. Ne vjerujem i da je Edin karakterno puno drugaciji.
Da li krivi ljudi, da li sujeta, promijenili su ga.
Niko ne spori da je on sinonim za nas fudbal trenutno, da je neko po kome nas prepoznaju u svijetu.
Ali brate dragi, nemoj se dizati iznad ostalih.
Pjana, Seo, Sejo, Vedo, Muhamed, izet to su tvoje kolege koje ne trebas gledati sa visine nego kao jednake.
Kad dodjes da igras za BiH i kad si na pripremama, ponasaj se samo kao sto se ponasa u Manchesteru, nista vise.
Nemoj ovdje dolaziti na godisnji i glumiti nedodirljivog.
Ima se kad i na godisnji otici, a fala Bogu uspjeo si u zivotu kao malo ko pa mozes birati gdje ces i sa kim
Nakon ovog, pokazi samo malo poniznosti i opet ces biti Dijamant svima nama, idol stotina hiljada djece. Budes li glumio zvijezdu i dalje nemoj da te cude zvizduci na slijedecim utakmicama reprezentacije.
Dzeko je bio prefin momak, olicenje "dobrog bosnjanina", momka na mjestu.
Znam mu dobro oca i mogu samo pozitivno reci o njemu. Ne vjerujem i da je Edin karakterno puno drugaciji.
Da li krivi ljudi, da li sujeta, promijenili su ga.
Niko ne spori da je on sinonim za nas fudbal trenutno, da je neko po kome nas prepoznaju u svijetu.
Ali brate dragi, nemoj se dizati iznad ostalih.
Pjana, Seo, Sejo, Vedo, Muhamed, izet to su tvoje kolege koje ne trebas gledati sa visine nego kao jednake.
Kad dodjes da igras za BiH i kad si na pripremama, ponasaj se samo kao sto se ponasa u Manchesteru, nista vise.
Nemoj ovdje dolaziti na godisnji i glumiti nedodirljivog.
Ima se kad i na godisnji otici, a fala Bogu uspjeo si u zivotu kao malo ko pa mozes birati gdje ces i sa kim
Nakon ovog, pokazi samo malo poniznosti i opet ces biti Dijamant svima nama, idol stotina hiljada djece. Budes li glumio zvijezdu i dalje nemoj da te cude zvizduci na slijedecim utakmicama reprezentacije.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Edin Džeko
Al bas me za ima nikad nisam dobio odgovor od ovih koji brane dzeku..
sto je pogrešno kritikovat igraca koji jednostavno nije imo zelje za igru(to smo svi vidjeli to je neupitno) u najvažnijom tekmu ikad?
sto je pogrešno kritikovat igraca koji jednostavno nije imo zelje za igru(to smo svi vidjeli to je neupitno) u najvažnijom tekmu ikad?
Negredo navjerovatnije ide u Atletico Madrid.Ajax je napisao/la:Nadam se da ovo nije istina. Sta ce im jos jedan napadac ?? I ovako jedini imaju cetvoricu vrhunskih.
JoseMourinho je napisao/la:Al bas me za ima nikad nisam dobio odgovor od ovih koji brane dzeku..
Zato što su ga ti isti digli u NEBESA da mi dragi Allah dž. š. oprosti što sam ovo napisao. Njemu se samo smije aplaudirati, tapšati po ramenima i govoriti bravo Edine rodila te majka. Ako slučajno napišeš-kažeš nešto što nije po ukusu i što se naziva kritičkim osvrtom na igru onda ćeš biti popljuvan, nazvan mišem, kompleksašem i šta sve. A tek ona raja što prelazi hiljade kilometara, kontinente, e takvi ako zvižde za lošu igru i predstavu jer su se nadali pobjedi onda su oni stoka i krivi navijači.
Zadnja izmjena: Janez, dana/u 26 jun 2014, 13:06, ukupno mijenjano 1 put.
- ZgemboAdislic
- Kontakt:
Po meni je poraz protiv Nigerije, sto se tice nasih i neutralnih faktora:
35% Pape i NENORMALNO glupa taktika. Ne mislim ono automatski "poraz = selektor kriv" kao obicno, ovo je stvarno nesto drugo bilo - poceti utakmicu bez beka, pa to nema nigdje
25% sudija
20% Edin i njegovo setanje
20% Spaha i njegova losa igra/odluka da igra kada nije bio fizicki spreman
35% Pape i NENORMALNO glupa taktika. Ne mislim ono automatski "poraz = selektor kriv" kao obicno, ovo je stvarno nesto drugo bilo - poceti utakmicu bez beka, pa to nema nigdje
25% sudija
Ne bih ja bas Edina izdvajao mimo ostalih. Bilo je i gorih od njega. Jedino mozes navesti njega u kontekstu da je ostale igrace svojim primjerom povukao. Bilo je jos indolentnih, nije on jedini.ZgemboAdislic je napisao/la:Po meni je poraz protiv Nigerije, sto se tice nasih i neutralnih faktora:
25% sudija
Jedini je paradoks da sam Edin, Marijan i slicni dupelizci ocekuju da ga trebamo hvaliti i nakon one igre protiv Nigerije i slicnih partija.
Jaran, uradio si lose to, to i to i kraj price. Grijese i najveci, ali se izvinu za to i kasnije pokusaju da isprave gresku.
Niko nije mis zato sto je to vidio i sto se ne libi to reci.
Pustio si covjeka koji trci metar od tebe i nisi k.u.r.c.e.m. makao u tom trenutku nego ti je bilo svejedno sta ce proizaci iz te akcije.
Sorry, ali to je za kritiku.
Zadnja izmjena: pisac, dana/u 26 jun 2014, 13:17, ukupno mijenjano 1 put.
ovdje vidim šou i dalje traje.....ako,ako 
Bit ce Dzeko bolji u sljedecoj prijateljskoj kad zavuce 2 komada. Eeeeeeeee Šačiri profesore. 
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Cuo sam zato. To je onda jos gore. Ovaj Sanchez rastura za Barcelonu kao i za Chile. I odlican je igrac za Cityev stil igre. Legao bi im ko budali samar. Inace City je potpisao odlicnog Fernanda bas kao sto sam govorio na ovoj temi prije 2 mjeseca. Ovo nikako nije dobra vijest za Dzeku. Ja sam se ponadao da ce prodati Negreda i da ce ostat samo na trojici vrhunski napadaca. Bolje mu je bit prva violina u finalisti lige prvaka Atletico Madridu nego opet isto, bar po meni.Janez je napisao/la:Negredo navjerovatnije ide u Atletico Madrid.Ajax je napisao/la:Nadam se da ovo nije istina. Sta ce im jos jedan napadac ?? I ovako jedini imaju cetvoricu vrhunskih.
http://sportsport.ba/ino_fudbal/manches ... eza/134481![]()
pa jesu li potpisali Sancheza ?Ajax je napisao/la:
Cuo sam zato. To je onda jos gore. Ovaj Sanchez rastura za Barcelonu kao i za Chile. I odlican je igrac za Cityev stil igre. Legao bi im ko budali samar. Inace City je potpisao odlicnog Fernanda bas kao sto sam govorio na ovoj temi prije 2 mjeseca. Ovo nikako nije dobra vijest za Dzeku. Ja sam se ponadao da ce prodati Negreda i da ce ostat samo na trojici vrhunski napadaca. Bolje mu je bit prva violina u finalisti lige prvaka Atletico Madridu nego opet isto, bar po meni.
A kako god, ako puštaju Negreda moraju nekoga kupiti. Ta vidiš da se onaj nesretnik Aguero opet povrijedio.....haman, ne može dvije utakmice sastaviti.
Nema potrebe da Džekson ide igdje (naravno, ako mu ponude solidne uslove) tamo se već etablirao, malo pomalo postaje i legenda Citija, šampioni englesk,dobit će sasvim sigurnos svoje minute.....a tamo kad napuni 32-33 godine, pravac Italija, tam su to godine za Italije, pa Luca Toni u 37 još uvijek tamo rastura
Neka te je stid Edine.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Ali ne dolazi do u izražaja u Barci kao sa repkom, Messi, Neymar dugo je u sjeni zato i želi da napokon ode i postane glavni igrač u drugom klubu. Fernando je extra pojačanje, a došao je za solidnu cifru, e sad šta je Inžinjer zamislio vidjeti ćemo. Sigurno je da Džeku ima u svojim planovima, vjerujem da će mu sada poslije SP ponuditi novi ugovor.Ajax je napisao/la:Cuo sam zato. To je onda jos gore. Ovaj Sanchez rastura za Barcelonu kao i za Chile. I odlican je igrac za Cityev stil igre. Legao bi im ko budali samar. Inace City je potpisao odlicnog Fernanda bas kao sto sam govorio na ovoj temi prije 2 mjeseca. Ovo nikako nije dobra vijest za Dzeku. Ja sam se ponadao da ce prodati Negreda i da ce ostat samo na trojici vrhunski napadaca. Bolje mu je bit prva violina u finalisti lige prvaka Atletico Madridu nego opet isto, bar po meni.
Cartman je napisao/la:Neka te je stid Edine.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
Neznam ja sam citao da Negredo ide zato sto je nezadovoljan sa minutazom i to poslje samo pola godine. **** " svoje minute " kad ih djelis sa jos trojicom. Negredo ako potpise za finalistu lige prvaka. Nece dobiti " svoje minute " nego ce biti prva spica kluba. Sto se tice italije to se slazem. Ali to tek poslje 2,3 godine. Pitanje je sta su njegove zelje za ovih par godina sto je jos na vrhuncu. Da bude prva zvijezda i napadac nekog jaceg klupa ili opet kao dosad sto je bilo.gost je napisao/la:
A kako god, ako puštaju Negreda moraju nekoga kupiti. Ta vidiš da se onaj nesretnik Aguero opet povrijedio.....haman, ne može dvije utakmice sastaviti.
Nema potrebe da Džekson ide igdje (naravno, ako mu ponude solidne uslove) tamo se već etablirao, malo pomalo postaje i legenda Citija, šampioni englesk,dobit će sasvim sigurnos svoje minute.....a tamo kad napuni 32-33 godine, pravac Italija, tam su to godine za Italije, pa Luca Toni u 37 još uvijek tamo rastura
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 26 jun 2014, 13:54, ukupno mijenjano 1 put.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Pa sta ako je doveo Fernanda, ne kontam što to nije dobra vijest za Dzeku?Ajax je napisao/la:Cuo sam zato. To je onda jos gore. Ovaj Sanchez rastura za Barcelonu kao i za Chile. I odlican je igrac za Cityev stil igre. Legao bi im ko budali samar. Inace City je potpisao odlicnog Fernanda bas kao sto sam govorio na ovoj temi prije 2 mjeseca. Ovo nikako nije dobra vijest za Dzeku. Ja sam se ponadao da ce prodati Negreda i da ce ostat samo na trojici vrhunski napadaca. Bolje mu je bit prva violina u finalisti lige prvaka Atletico Madridu nego opet isto, bar po meni.Janez je napisao/la:Negredo navjerovatnije ide u Atletico Madrid.Ajax je napisao/la:Nadam se da ovo nije istina. Sta ce im jos jedan napadac ?? I ovako jedini imaju cetvoricu vrhunskih.
http://sportsport.ba/ino_fudbal/manches ... eza/134481![]()
Taj lik je vjerovatno došao jer Yaya Toure ide i tu i jest kraj šampionskog Man. Citya.
Fernando je zamisljen kao prva zamjena Yaye ili Fernandinha, odlican igrac. Puno je bolji igrac od Garcie. i odlican posao kluba. Sanchez bi im super legao samo ako momak zeli biti glavni igrac i jos dodaj tu Aguera koji ce uvjek igrati kad je zdrav imas opet istu situaciju ili cak i goru.Janez je napisao/la:
Ali ne dolazi do u izražaja u Barci kao sa repkom, Messi, Neymar dugo je u sjeni zato i želi da napokon ode i postane glavni igrač u drugom klubu. Fernando je extra pojačanje, a došao je za solidnu cifru, e sad šta je Inžinjer zamislio vidjeti ćemo. Sigurno je da Džeku ima u svojim planovima, vjerujem da će mu sada poslije SP ponuditi novi ugovor.
Trenutno korisnika/ca: CHR, Edincapitano, s4mke, Vaya i 51 gost.