Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
ja nisam siguran je li sinner ovo izgubio ili je novak ovo dobio
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Ne znam kakvo je zdr.stanje Alcaraza,koliko će ozljeda utjecati na njega u finale. Veliki je favorit u finalu, danas je preživio Zvereva, Nole isto igrao dug meč, vidjet ćemo
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Pa nema nikakve povrede, samo je grčeve imao.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑30 jan 2026, 17:15Ne znam kakvo je zdr.stanje Alcaraza,koliko će ozljeda utjecati na njega u finale. Veliki je favorit u finalu, danas je preživio Zvereva, Nole isto igrao dug meč, vidjet ćemo
Ovim Nole zaista pokazuje da je čovjek GOAT, imao je sreće jer je došao do polufinala a da se nije ni oznoio, ali treba imati znanja sreću iskoristiti i pobijediti. U finalu ćemo vidjeti ali i ovo finale je ravno tituli u njegovim godinama.
-
LenyYoro15
- Kontakt:
Noletu kapa dole. Izvući 5 setova na hardu protiv Sinnera u 2026 je za divljenje.
Ako izbacimo emocije, statistika meča je takva da je čudo kako je Novak dobio.
Uzeo je 12 poena manje. Imao je 26 winnera manje
i imali su isto grešaka. Odlučila je igra na break loptama gdje je Sinner kao nikada do sada imao 2/18.
Ako izbacimo emocije, statistika meča je takva da je čudo kako je Novak dobio.
Uzeo je 12 poena manje. Imao je 26 winnera manje
Zadnja izmjena: LenyYoro15, dana/u 30 jan 2026, 18:55, ukupno mijenjano 1 put.
Najveći ikada ovog sporta bez dileme
kakav ima mentalitet ovaj čovjek pa to je nevjerovatno,čovjek povraćao pri kraju meča i uspio da dobije Sinnera 15 godina mladjeg,sinner imao asova kao sto nikad u zivotu vise nece imati,ovo samo pokazuje koliko je nole dobar razigravac
kada god mu je vratio servis uzeo mu je u poene
kakav ima mentalitet ovaj čovjek pa to je nevjerovatno,čovjek povraćao pri kraju meča i uspio da dobije Sinnera 15 godina mladjeg,sinner imao asova kao sto nikad u zivotu vise nece imati,ovo samo pokazuje koliko je nole dobar razigravac
kada god mu je vratio servis uzeo mu je u poene
Pa vidio si peti set zar je bilo kakve povrede? Kretao se normalno i bez ikakvih rezrikcija. Imao lik grceve i tjt.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑30 jan 2026, 17:15Ne znam kakvo je zdr.stanje Alcaraza,koliko će ozljeda utjecati na njega u finale. Veliki je favorit u finalu, danas je preživio Zvereva, Nole isto igrao dug meč, vidjet ćemo
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Bio sam na poslu pa nisam gledao. Tek sam sada pogledao sažetak.
Alcaraz po meni blagi favorit u finalu ali protiv Novaka se nikad ne zna
Alcaraz po meni blagi favorit u finalu ali protiv Novaka se nikad ne zna
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
U nedjelju Alcaraz igra za sebe, Sinnera i svakog igrača rođenog u tom rasponu godina. Bila bi ogromna tragedija za cijelu tu generaciju da dva ATG igrača izgube od Novaka sa 39 godina na leđima.
Ako izgubi,gubi bilo kakvu mogucnost da u buducnosti postane GOAT?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
-
Sanfrancisco
- Kontakt:
Ne bih se složio jer ni Alcaraz ni Sinner nisu gotovi proizvodi. Iako su obojica predaleko od te titule.
Ovdje je više stvar historijskog konteksta, u teniskim udžbenicima ne bi bilo baš lijepo vidjeti da Đoković sa 39 godina veže Sinnera u 24. i Alcaraza u 22. godini. Samo po sebi bi to dalo za pravo da se uzdižu igrači iz te ere, pa bi raznorazni fanovi odmah povlačili paralele da bi Federer ili Nadal jednako tako odvaljivali ovu dvojicu, što veze s vezom nema.
Nakon današnjeg meča samo mislim da je Sinner ispao pizda (što nije prvi put), te da je Đoker i dalje najbolji ikad kad otključa svoj najbolji tenis. A tu informaciju smo znali. Za Alcaraza mislim da je najkompletniji teniser ikad u njegovim trenutnim godinama.
Da li će ovi igraĉki nadmašiti Novaka, ko zna, tek su počeli. Ne može niko sa 100% sigurnošću to potvrditi imaju li u sebi dodatnu brzinu.
Ne kontam sto bi bilo kome jedan mec definisao karijeru. A narocito Alcarazu koji sa 23 godine vec ima 6 GS-ova.
Novak je postavio ljestvicu visoko sto se tice svih rekorda, ali nisu neoborivi. Licno ne vidim da ima puno sanse protiv Alcaraza sutra, ali nije nemoguce da ga dune kao i Sinnera, ako se vrati u mladost na tih par sati meca.
Novak je postavio ljestvicu visoko sto se tice svih rekorda, ali nisu neoborivi. Licno ne vidim da ima puno sanse protiv Alcaraza sutra, ali nije nemoguce da ga dune kao i Sinnera, ako se vrati u mladost na tih par sati meca.
- Shategabri
- Kontakt:
Protiv Sinnera su mu davane daleko manje šanse.
Recimo ko u vakat Kolšrajberu protiv Noleta u naponu snage.
Ima on itekako šansi sutra, finale na njegovom slemu.
Recimo ko u vakat Kolšrajberu protiv Noleta u naponu snage.
Ima on itekako šansi sutra, finale na njegovom slemu.
Koševo Zapad
- alan_kardec
- Kontakt:
Većih sportista od Novaka je bilo i biće vjerovatno, ali ovakva glava i ovakva mentalna snaga se do sad nije pojavila u svijetu sporta

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Nadal bi se na zemlji šprdao sa Sinnerom, a Alcaraza bi isto pobijedio kad god bi bilo bitno. Na brzim podlogama bi Federer ovu dvojicu pojeo. Đoković im je i sad problem, da je mlađi ne bi mu ništa mogli. Glupo je ikog uspoređivati s velikom trojkom.CAGarfia je napisao/la: ↑30 jan 2026, 23:07Ne bih se složio jer ni Alcaraz ni Sinner nisu gotovi proizvodi. Iako su obojica predaleko od te titule.
Ovdje je više stvar historijskog konteksta, u teniskim udžbenicima ne bi bilo baš lijepo vidjeti da Đoković sa 39 godina veže Sinnera u 24. i Alcaraza u 22. godini. Samo po sebi bi to dalo za pravo da se uzdižu igrači iz te ere, pa bi raznorazni fanovi odmah povlačili paralele da bi Federer ili Nadal jednako tako odvaljivali ovu dvojicu, što veze s vezom nema.
Nakon današnjeg meča samo mislim da je Sinner ispao pizda (što nije prvi put), te da je Đoker i dalje najbolji ikad kad otključa svoj najbolji tenis. A tu informaciju smo znali. Za Alcaraza mislim da je najkompletniji teniser ikad u njegovim trenutnim godinama.
Da li će ovi igraĉki nadmašiti Novaka, ko zna, tek su počeli. Ne može niko sa 100% sigurnošću to potvrditi imaju li u sebi dodatnu brzinu.
lol
Okusi strah, bol, mrznju i barut
Nema Carlos jos 23 godinedscile je napisao/la: ↑31 jan 2026, 08:01Ne kontam sto bi bilo kome jedan mec definisao karijeru. A narocito Alcarazu koji sa 23 godine vec ima 6 GS-ova.
Velike stvari su pred ovim klincem samo ako bude imao malo vise srece od Nadala sa povredama. Ukoliko bude bez velikih izostanaka on je taj koji bi mogao skinuti Novaka sa trona.
Osvoji li sutra, kompletirat će career Slam s 22 godine, itekako je važan meč. Nadal je s 24.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.