igi dosta teiggy_tm87 je napisao/la:Te sezone je bilo dosta haosa oko kluba, ponajvise je spomenuti haos vezan upravo za trenersko mjesto. Ne sjecam se tacno sta, kako tokom sezone ali sam 100% siguran da je ekipu na Zubandan vodio Boris Bračulj, a ne Hadzija.fczeljo je napisao/la:Mislim da i Enver Hadžiabdić ima tri mandata. Prvi je bio na polusezoni 1998. kad smo postali šampioni. Drugi put je došao privremeno umjesto Nedžada Verlaševića (mislim da je to bilo 1999.). Poslije ga je naslijedio Dino Đurbuzović. I treći ovaj što si pomenuo, poslije Džele, a prije Sime.tm84 je napisao/la: treneri zelje sa najvise mandata:
1. mensur bajrami, 3, 1947/48, 1955/56, 1959/1960
2. miso smajlovic, 3, 1988/89, 1989-1990, 1994-1997
Pošto pratim Želju kompletan poslijeratni period, moje je mišljenje da je Hadžija jedan od najboljih trenera i Želje i naše lige. Što se tiče Želje, on je tu odmah poslije Amara. Često je znao promovisati neke igrače, a izbacivati one šminkere i zvijezde. Dialiba je buknuo pod njegovom palicom, isto i Zuban, Fatić, Štilić.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
u pravu si za haoticno stanje, ali hadzija je preuzeo ekipu vec u januaru 1998. poslije braculja, kada je ovaj zauzeo skromno 10. mjesto u prvenstvu... hadzija je zatim imao polusezonu iz snova krunivsi se titulom prvaka drzave, da bi slicno braculju godinu ranije, isto imao los jesenju polusezonu (bili smo cini mi se 11. nakon 15. kola) da bi onda i on otisao poslije toga... istina uzeo je i superkup 1998. ali to je jedina svjetla tacka u jesenjoj polusezoni 1998/99.iggy_tm87 je napisao/la:Te sezone je bilo dosta haosa oko kluba, ponajvise je spomenuti haos vezan upravo za trenersko mjesto. Ne sjecam se tacno sta, kako tokom sezone ali sam 100% siguran da je ekipu na Zubandan vodio Boris Bračulj, a ne Hadzija.fczeljo je napisao/la:Mislim da i Enver Hadžiabdić ima tri mandata. Prvi je bio na polusezoni 1998. kad smo postali šampioni. Drugi put je došao privremeno umjesto Nedžada Verlaševića (mislim da je to bilo 1999.). Poslije ga je naslijedio Dino Đurbuzović. I treći ovaj što si pomenuo, poslije Džele, a prije Sime.tm84 je napisao/la: treneri zelje sa najvise mandata:
1. mensur bajrami, 3, 1947/48, 1955/56, 1959/1960
2. miso smajlovic, 3, 1988/89, 1989-1990, 1994-1997
Pošto pratim Želju kompletan poslijeratni period, moje je mišljenje da je Hadžija jedan od najboljih trenera i Želje i naše lige. Što se tiče Želje, on je tu odmah poslije Amara. Često je znao promovisati neke igrače, a izbacivati one šminkere i zvijezde. Dialiba je buknuo pod njegovom palicom, isto i Zuban, Fatić, Štilić.
prvi hadzijin mandat je trajao tacno godinu dana, da bi opet klub preuzeo pred pocetak sezone 1999/00, kada ja uspio da klub odvede do pobjednika kupa 2000. i playoffa 2000. gdje smo nesretno izgubili utakmicu od posusja...
nakon toga predaje mandat dini, koji nista nije uradio konkretno samo se obrukao...
a njegov treci mandat pocinje u proljetnom dijelu 2007. kada je zeljo bio negdje pri dnu tablice pa je hadzija izvadio tim iz go.ana osvojivsi 27 bodova... ali po obicaju hadzija opet zakazuje na jesen 2007. gdje osvaja mizernih 20 bodova i sredinu tabele...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
Sutra je jedna od utakmica, koja sa sobom nosi i ogroman psihološki pritisak. Nadati se da su fudbaleri Želje naučili igrati pod pritiskom, jer su nam to pokazali u prošloj sezoni. Od sada pa do kraja prvenstva sve će utakmice biti "odlučujuće" i ukoliko to igrači shvate ispravno trebamo se nadati duploj kruni. Željo ima kvalitet i ne treba se bojati nikoga i sa motivom da treba pobjediti, ulaziti u svaku utakmicu. Vjerujem da je psihološka barijera, nakon dva lošija rezultata prevaziđena, i sutra treba oderati Širokobriježane i pokazati im da je kvalitet na našoj strani. SRETNO! Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
@Cuspajz
TISINA !
TISINA !
@tm84 ma Hadžija je dežurni vatrogasac, pokazao je da zna zavesti red i disciplinu. Čini mi se da je on ipak čovjek starijeg kova, pa da se on teško snalazi na duže staze u ovim vremenima kad fudbalsko znanje, snaga i disciplina nisu primarni faktori uspjeha.
Uglavnom, smatram ga jednim od likova koji je jako puno dao Želji u ovom poslijeratnom periodu (uvijek dizao klub iz mrtvih), a dobio puno manje. Dolazili su sa puno više pompe razni ublehaši, skandiralo im se, predstavljalo ih se kao raznorazne legende, cjenjene u svijetu, a poslije svakog je Hadžija morao da zasuče rukave.
Uglavnom, smatram ga jednim od likova koji je jako puno dao Želji u ovom poslijeratnom periodu (uvijek dizao klub iz mrtvih), a dobio puno manje. Dolazili su sa puno više pompe razni ublehaši, skandiralo im se, predstavljalo ih se kao raznorazne legende, cjenjene u svijetu, a poslije svakog je Hadžija morao da zasuče rukave.
Samo je kod Dzele igrao lijevog beka,kod ostalih je izmjenjao mnogo pozicijafczeljo je napisao/la:Kod Starovlaha je igro beka, pa ga Hadžija prebacio u napad.domorocki je napisao/la:Koliko se sjećam,Dialiba je pod Hadžijom igrao lijevog beka
Ko ne voli Želju,ne voli ni ljude
Igrao je beka kod starovlaha u prvom kolu,koliko se sjecam u posusju,tekma zavrsena 0:0!Poslije su ga vozali dok mu nisu nasli mjesto.Mashke je napisao/la:Samo je kod Dzele igrao lijevog beka,kod ostalih je izmjenjao mnogo pozicijafczeljo je napisao/la:Kod Starovlaha je igro beka, pa ga Hadžija prebacio u napad.domorocki je napisao/la:Koliko se sjećam,Dialiba je pod Hadžijom igrao lijevog beka
AMAR OSIM!!!
Nkon 20. kola:ellaxaz je napisao/la: Nakon 19. kola:
1. FK. Borac 13
2. FK. Željezničar 5
3. FK. Sarajevo 5
4. FK. Rudar P. 1
5. FK. Sloboda 1
6. FK. Slavija 1
7. FK. Olimpic 0
8. NK. Travnik -1
9. NK. Široki Brijeg -2
10. NK. Čelik -2
11. FK. Leotar -3
12. NK. Zvijezda -6
13. FK. Velež -7
14. HŠK. Zrinjski -8
15. FK. Drina Z. -10
16. FK. Budućnost -13
Kiks
1. FK. Borac 14
2. FK. Željezničar 8
3. FK. Sarajevo 5
4. FK. Rudar P. 1
5. FK. Olimpic 0
6. NK. Travnik -1
7. FK. Slavija -1
8. FK. Sloboda -2
9. NK. Široki Brijeg -2
10. NK. Čelik -2
11. NK. Zvijezda -3
12. HŠK. Zrinjski -5
13. FK. Leotar -6
14. FK. Velež -7
15. FK. Drina Z. -13
16. FK. Budućnost -13
Malo bolje
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Upravu je čovjek. Zapitaj se kako možeš ne znati ko ti je Klubu bio trener pri osvajanju prve poslijeratne titule. Mislim, bilo koje od titula, a kamoli ovako značajne. Ali eto...iggy_tm87 je napisao/la:@Cuspajz
TISINA !
- MU'MIN T.M.
- Kontakt:
Sutra 'Zakon velikih brojeva' ?↲
I da gubis 10:0, s Juga bi se pjesma cula...
I da gubis 10:0, s Juga bi se pjesma cula...
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"
A čekaj šta ovo računate, šta vam znači ova tabela mislim ima neke logike 6 bodova razlike ali ne razumijem o čemu se radi.
Mislim broj izgubljenih bodova kuci,u odnosu na broj dobijenih u gostima.Dejan, BL je napisao/la:A čekaj šta ovo računate, šta vam znači ova tabela mislim ima neke logike 6 bodova razlike ali ne razumijem o čemu se radi.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
To je to,Devil je napisao/la:Mislim broj izgubljenih bodova kuci,u odnosu na broj dobijenih u gostima.Dejan, BL je napisao/la:A čekaj šta ovo računate, šta vam znači ova tabela mislim ima neke logike 6 bodova razlike ali ne razumijem o čemu se radi.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
- RK Gradacac
- Kontakt:
U pet na BHT-u...RK Gradacac je napisao/la:Hoce li biti prenos sutrasnje utakmice?
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
- RK Gradacac
- Kontakt:
ZahvaljujemHawking je napisao/la:U pet na BHT-u...RK Gradacac je napisao/la:Hoce li biti prenos sutrasnje utakmice?
010 ISN'T JUST A CODE
- MU'MIN T.M.
- Kontakt:
Imal sta u danasnjoj stampi...,Stole, Seyo postavite

KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Ima nesto ali nemam elektronsku verziju da postavim. Cim bude nesto ubacit cu ...MU'MIN T.M. je napisao/la:Imal sta u danasnjoj stampi...,Stole, Seyo postavite
![]()
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Hansestadt, skoJaa, ultra1987 i 61 gost.