Ovo sto smo mi odigrali u petak je jako lose, ovi golovi nam ne smiju zamazati oci, prvi autogol,drugi vise sretno nego spretno, i treci majstorija Pjanica (nevjerovatno mi je drago sto je zabio iz slobodnjaka za reprezentaciju) .Uprkos tome sto su vecinom igrale novalije ,cinjenica da mi protiv bilo koje reprezentacije (bila to Spanija ili Lihtenstajn) moramo izaci sa najjacim sastavom nije nimalo ohrabrujuca.
Meni se Mesa tokom dosadasnjeg mandata cini kao covjek kojeg sreca dobro sluzi , protiv Izraela se ukaza Visca, protiv Velsa Milan, Kipra Medunjanin....kao trener mi je ruku na srce jako tanak, medjutim eto rezultat je do sad (osim baraza) tu pa i nema smisla osipati neku paljbu na njega.
Sto se tice prosle utakmice Susic je ostavio najbolji utisak i drago mi je zbog toga jer smo stvarno deficitarni na toj poziciji, veza bez Pjanica ne postoji.Nije mi se svidjelo sto je Pjanic zamjenio Besica, nadam se da ce protiv Svicarske se njima dvojici dodati taj treci igrac pa da vidimo kako funkcionise taj trio u sredini bez obzira ko to bio.Zao mi je sto nema Cimirota ili Susica da vidimo na cemu smo sa njima.Prcic i Vrancic po meni nista posebno, Prcic nesto bolji ali ni Mario nije igrao na svojoj priirodnoj poziciji.
Po meni je greska Mese sto ove prijateljske utakmice koristi vise da vidi neciji individualni kvalitet nego da provjeri kompaktnost jednih sa drugim,kostur ekipe bi po meni uvijek pocinjao nek su u pitanju prijateljske utakmice (Begovic,Pjanic,Besic, Dzeko jer ce oni svakako biti nosioci igre u kvalifikacijama za SP) njima naravno dodati par novih igraca da vidimo kako funkcionisu zajedno i to je to.Onda u zavisnosti od rezultata zamjeniti ih alternativama i to je to, a ne ostavit ih na klupi, poceti sa totalno izmjesanim sastavom i ubacivati ih kasnije da navrat nanos pokusaju ostvariti rezultat.
Utakmica je vrlo lako mogla zavrsiti remijem ili usudit cu se reci i porazom jer ono sto smo mi pokazali je tanko skroz.Tesko mi je ovo reci ali bojim se da mi polako padamo u goli prosjek evropskih reprezentacija.Momci koji su igrali kvalifikacije za SP u Brazilu su barem za klasu bolji od ovih kojima sad raspolazemo tako da iako vjerujem u ovu reprezentaciju, neplasiranje na SP ne bi bilo nikakva senzacija.
Zbog toga se nadam da ce Mesa maksimalno "iskoristiti" Dzeku i ostale jer vec za naredno EP cemo sigurno biti dosta oslabljeni sa igrackim kadrom.
Iskreno iako nisam neki simpatizer T.Susica mislim da su on i Cimirot najozbiljniji kandidati trenutno za tog treceg igraca u sredini, ovisno koju formaciju Mesa bude forsirao, ni Prcic ni Vrancic nisu odusevili.
Nadam se ozbiljnijim pristupom i realnijoj postavci u utorak.
#15.10.2013 !!!
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.