Luksemburg - BiH / Švicarska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Švicarska - BiH

Pobjeda
43
41%
Neriješeno
39
37%
Poraz
23
22%

Ukupno glasova: 105

hule_barca
Kontakt:

Re: Luksemburg - BiH / Švicarska - BiH

Post Postao/la hule_barca » 26 mar 2016, 19:18

pinoglavi je napisao/la:Mozete mi nabrojati reprezentacije koje igraju sa 3-5-2? To je strasno tesko uigrati, i odbrana mora da radi kao sat inace postanes rupa za nabijanje gol razlike. Trenutno nam je panika kada protivnik pridje nasoj odbrani a igraju 4 igraca, ne smijem pomisliti kako bi to izgledalo sa 3.
Euro 2012.
Italija raznija Španiju u grupi sa ovom formacijom, gdje španci ni sami ne znaju kako uzimaju bod, tako da je Del Bosque morao primijeniti princip "false nine" sa Fabregasom u finalu, s tim da je Italija taj meč odigrala sa 4 u odbrani. Sa ovakvim našim napadačima, bitno je samo centrirati sa strane što više, jer nemamo više ni Misketa koji zna podvaliti pas iza odbrane, a Pjanić da mijenja Misketa po tom pitanju je gotova stvar.
Mes Que Un Club

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 26 mar 2016, 19:22

hule_barca je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Mozete mi nabrojati reprezentacije koje igraju sa 3-5-2? To je strasno tesko uigrati, i odbrana mora da radi kao sat inace postanes rupa za nabijanje gol razlike. Trenutno nam je panika kada protivnik pridje nasoj odbrani a igraju 4 igraca, ne smijem pomisliti kako bi to izgledalo sa 3.
Euro 2012.
Italija raznija Španiju u grupi sa ovom formacijom, gdje španci ni sami ne znaju kako uzimaju bod, tako da je Del Bosque morao primijeniti princip "false nine" sa Fabregasom u finalu, s tim da je Italija taj meč odigrala sa 4 u odbrani. Sa ovakvim našim napadačima, bitno je samo centrirati sa strane što više, jer nemamo više ni Misketa koji zna podvaliti pas iza odbrane, a Pjanić da mijenja Misketa po tom pitanju je gotova stvar.
Jest, samo što italijan u kadetima uči kako igrati u ovoj formaciji, a kod nas imaš dosta igrača koji je nikada nisu igrali. Ovu formaciju je teško uigrati i u klubu, a igrači su zajedno svaki dan i igraju utakmice svake sedmice, pa zamisli onda koliko je to teško uigrati za reprezentaciju.
Nad tobom sunce najljepše sja

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 26 mar 2016, 19:32

3-5-2

Igrao Čile SP u Brazilu i djelimično na Copa America prošle godine . Holandija igrala cijelo prvenstvo 2014te poslije godina i godina igranja 4-5-1 , 4-3-3 .

Italijani često znaju zaigrat 3-5-2 , 3-4-3 . Kako je Conte došao na klupu počeli su nešto češće . Evo sad su zadnju prijateljsku razbili Špance u formaciji sa 3 pozadi , ovi nisu mogli nikako dođi do svoje prepoznatljive igre . Na Euru 2012 takođe napatili Špance sa 3-5-2 , a onda u finalu krenuli sa 4-4-2 i nastradali . Lahko se prilagode ovoj formaciji definitivno.

Njemačka mahniti Low je poslije SP počeo sa egzibicijom zvana 3 pozadi i sve je to nekako meljavo kao da nije dio njihovog identiteta , ali eto pokušavaju stalno mada mislim da se neće zadržat' na tome.

To je mislim od ovih "jačih" , mi smo igrali u vrijeme Ćire Blaževića ovu formaciju poslije toga nismo . Vrijedi pokušat da vidimo gdje smo :mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 26 mar 2016, 19:46

Da bi igrali u formaciji sa 3 pozadi trebaju: 1. vrhunski štoperi (što nemamo), 2. vrhunski bekovi (što nikad nismo imali), 3. da ekipa puno trči (što od naših igrača ne možeš očekivati više od 5-10 minuta).
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

elvis270178
Kontakt:

Post Postao/la elvis270178 » 26 mar 2016, 19:54

[FACE WITH TEARS OF JOY][FACE WITH TEARS OF JOY][FACE WITH TEARS OF JOY][FACE WITH TEARS OF JOY]

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 26 mar 2016, 20:12

Ovo sto smo mi odigrali u petak je jako lose, ovi golovi nam ne smiju zamazati oci, prvi autogol,drugi vise sretno nego spretno, i treci majstorija Pjanica (nevjerovatno mi je drago sto je zabio iz slobodnjaka za reprezentaciju) .Uprkos tome sto su vecinom igrale novalije ,cinjenica da mi protiv bilo koje reprezentacije (bila to Spanija ili Lihtenstajn) moramo izaci sa najjacim sastavom nije nimalo ohrabrujuca.
Meni se Mesa tokom dosadasnjeg mandata cini kao covjek kojeg sreca dobro sluzi , protiv Izraela se ukaza Visca, protiv Velsa Milan, Kipra Medunjanin....kao trener mi je ruku na srce jako tanak, medjutim eto rezultat je do sad (osim baraza) tu pa i nema smisla osipati neku paljbu na njega.
Sto se tice prosle utakmice Susic je ostavio najbolji utisak i drago mi je zbog toga jer smo stvarno deficitarni na toj poziciji, veza bez Pjanica ne postoji.Nije mi se svidjelo sto je Pjanic zamjenio Besica, nadam se da ce protiv Svicarske se njima dvojici dodati taj treci igrac pa da vidimo kako funkcionise taj trio u sredini bez obzira ko to bio.Zao mi je sto nema Cimirota ili Susica da vidimo na cemu smo sa njima.Prcic i Vrancic po meni nista posebno, Prcic nesto bolji ali ni Mario nije igrao na svojoj priirodnoj poziciji.
Po meni je greska Mese sto ove prijateljske utakmice koristi vise da vidi neciji individualni kvalitet nego da provjeri kompaktnost jednih sa drugim,kostur ekipe bi po meni uvijek pocinjao nek su u pitanju prijateljske utakmice (Begovic,Pjanic,Besic, Dzeko jer ce oni svakako biti nosioci igre u kvalifikacijama za SP) njima naravno dodati par novih igraca da vidimo kako funkcionisu zajedno i to je to.Onda u zavisnosti od rezultata zamjeniti ih alternativama i to je to, a ne ostavit ih na klupi, poceti sa totalno izmjesanim sastavom i ubacivati ih kasnije da navrat nanos pokusaju ostvariti rezultat.
Utakmica je vrlo lako mogla zavrsiti remijem ili usudit cu se reci i porazom jer ono sto smo mi pokazali je tanko skroz.Tesko mi je ovo reci ali bojim se da mi polako padamo u goli prosjek evropskih reprezentacija.Momci koji su igrali kvalifikacije za SP u Brazilu su barem za klasu bolji od ovih kojima sad raspolazemo tako da iako vjerujem u ovu reprezentaciju, neplasiranje na SP ne bi bilo nikakva senzacija.
Zbog toga se nadam da ce Mesa maksimalno "iskoristiti" Dzeku i ostale jer vec za naredno EP cemo sigurno biti dosta oslabljeni sa igrackim kadrom.
Iskreno iako nisam neki simpatizer T.Susica mislim da su on i Cimirot najozbiljniji kandidati trenutno za tog treceg igraca u sredini, ovisno koju formaciju Mesa bude forsirao, ni Prcic ni Vrancic nisu odusevili.
Nadam se ozbiljnijim pristupom i realnijoj postavci u utorak.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 26 mar 2016, 21:17

Biscione je napisao/la:Da bi igrali u formaciji sa 3 pozadi trebaju: 1. vrhunski štoperi (što nemamo), 2. vrhunski bekovi (što nikad nismo imali), 3. da ekipa puno trči (što od naših igrača ne možeš očekivati više od 5-10 minuta).
To ti sve treba i u 4-4-2 ili 4-2-3-1, a niko me ne može ubijediti da imamo slabiji sastav nego u vakat Ćire, gdje su recimo igrali Jahić, u godinama Muratović, Ibričić igrao poziciju koja nije njegova, a i Salihović manje više,...
Recimo, Juventus je pokazivao interes za Lulićem, i šta misliš gdje bi igrao u formaciji 3-5-2, logično lijevog wing backa.
Mes Que Un Club

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 26 mar 2016, 21:26

4-4-2 i 4-5-1 imaju svoje nedsotatke ali rješenje nije 3-5-2 iz mnogo razloga. Treba ili forsirati 4-5-1 sa samim Džekom u napadu, 2 krila i 1 vezni uz Bešića i Pjanića, igrati 4-5-1 gdje će ispred Pjanića i Bešića biti Hodžić koji bi pomagao i Džeki u napadu a i veznom redu, a mislim da ima kvalitet za to, ili 4-5-1 gdje ćemo žrtvovati jedno krilo za dodatnog veznog igrača (npr: Cimirot-Bešić-Pjanić-Miličević uz samo 1 krilo).
Nad tobom sunce najljepše sja

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 26 mar 2016, 21:58

3-5-2 moze odlicno funkcionisati... i možda i treba curkovicius i pokusati jednu tekmu kad vec nemamo krila za 4-5-1... msm na prijateljske... i to moze itekako mozda i proci... imamo idealne igrace za tu formaciju....
Pogotovo to lulic moze ispostovati na lijevom spoljnjem... a zukanovic da ga pokriva kao lijevi stoper... sunjic ili bicakcic da igra centralnog stopera jer su spori, a spaha desnog stopera da pomaze desnom vanjskom... tu bio mujdza bio idealan, ali to moze i visca ispostovati, s obzirom da nerijetko u Juventusu Cuadrado to igra a on je ultra ofanzivan igrac... msm ne bi poredio kvalitet jer je neuporediv, ali im je stil igre dosta slican... cimirot i besic da igraju osigurace za alibija i box to box igrace... a gore dzeko i jedan pokretan napadac, a koji nikako ne smiju biti nepokretni ibisevic i djuric jer onda ta formacija ne moze doci do izražaja....
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 26 mar 2016, 22:09

Biscione je napisao/la:Da bi igrali u formaciji sa 3 pozadi trebaju: 1. vrhunski štoperi (što nemamo), 2. vrhunski bekovi (što nikad nismo imali), 3. da ekipa puno trči (što od naših igrača ne možeš očekivati više od 5-10 minuta).
To ti sve treba i u 4-4-2 ili 4-2-3-1, a niko me ne može ubijediti da imamo slabiji sastav nego u vakat Ćire, gdje su recimo igrali Jahić, u godinama Muratović, Ibričić igrao poziciju koja nije njegova, a i Salihović manje više,...
Recimo, Juventus je pokazivao interes za Lulićem, i šta misliš gdje bi igrao u formaciji 3-5-2, logično lijevog wing backa.
Slazem se da bi trebali probati 3-5-2 i meni se cini najboljom.
Lulic i jest taj neki wing back i idealan igrac za te formacje, ali Visca to sigurno ne bi mogao i tu se ne slazem s tobom. Frajer je vise napadac i stavit njega da sparta jednom stranom bi bilo isto da Neymara stavis na tu poziciju. Lakse je beka staviti malo ofanzivnije, nego krilo malo defanzivnije :mrgreen:
Recimo Mujdza je to bio kad smo kod Papeta igrali 4-4-2, sam je spartao desnom stranom.
+ nam je i to imamo dosta stopera priblizne kvalitete, pa i tu imamo prostor za tu formaciju.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 26 mar 2016, 22:12

Begović
Bičakčić Zukanović Kolašinac
Višća Bešić Pjanić Lulić
Hodžić
Džeko

Kako je ovo jako :bih:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 26 mar 2016, 22:18

Rokoko87 je napisao/la:Begović
Višća Bešić Pjanić Lulić
Hodžić
Džeko

neko ti izgleda dobio crveni, igras sa igracem manje :mrgreen:

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 26 mar 2016, 22:18

Višća Bešić Pjanić Lulić
Hodžić
Džeko

Care gdje ti je 11-ti igrac?
lezVe do bagro

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 26 mar 2016, 22:19

dzelllo je napisao/la:
Višća Bešić Pjanić Lulić
Hodžić
Džeko

Toliko je jako da mu 11. igrac nije potreban. :D
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 26 mar 2016, 22:20

A zaboravio Cimirota, izvinjavam se. :mrgreen:
Pod dojmom sam kako je Damir pobijedio, ne znam šta pišem.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 26 mar 2016, 22:21

Pivopija je napisao/la:
dzelllo je napisao/la:
Višća Bešić Pjanić Lulić
Hodžić
Džeko

Toliko je jako da mu 11. igrac nije potreban. :D
Casper :lol:
lezVe do bagro

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 26 mar 2016, 22:23

Mokes je napisao/la:
Slazem se da bi trebali probati 3-5-2 i meni se cini najboljom.
Lulic i jest taj neki wing back i idealan igrac za te formacje, ali Visca to sigurno ne bi mogao i tu se ne slazem s tobom. Frajer je vise napadac i stavit njega da sparta jednom stranom bi bilo isto da Neymara stavis na tu poziciju. Lakse je beka staviti malo ofanzivnije, nego krilo malo defanzivnije :mrgreen:
Recimo Mujdza je to bio kad smo kod Papeta igrali 4-4-2, sam je spartao desnom stranom.
+ nam je i to imamo dosta stopera priblizne kvalitete, pa i tu imamo prostor za tu formaciju.
Ako je Ibričić kao AMF mogao igrati lijevog i desnog wing backa, onda kod nas je sve moguće. Višću sam zamislio na toj strani iz prostog razloga što mi se čini da on može trčati i dan i noć, solidan je defanzivno a ima i solidan centaršut, ili eventualno ako rezultat stisne, njemu dati veću slobodu po toj strani, pa neka formacija pređe u 3-4-3 po potrebi. Mislim da bi idealan za poziciju desnog beka bio Bičakčić, jer on je nekad znao i zaigrati desnog beka, tako da bi to bio pun pogodak za njega.
Mes Que Un Club

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 26 mar 2016, 22:24

Peace je napisao/la:3-5-2 moze odlicno funkcionisati... i možda i treba curkovicius i pokusati jednu tekmu kad vec nemamo krila za 4-5-1... msm na prijateljske... i to moze itekako mozda i proci... imamo idealne igrace za tu formaciju....
Pogotovo to lulic moze ispostovati na lijevom spoljnjem... a zukanovic da ga pokriva kao lijevi stoper... sunjic ili bicakcic da igra centralnog stopera jer su spori, a spaha desnog stopera da pomaze desnom vanjskom... tu bio mujdza bio idealan, ali to moze i visca ispostovati, s obzirom da nerijetko u Juventusu Cuadrado to igra a on je ultra ofanzivan igrac... msm ne bi poredio kvalitet jer je neuporediv, ali im je stil igre dosta slican... cimirot i besic da igraju osigurace za alibija i box to box igrace... a gore dzeko i jedan pokretan napadac, a koji nikako ne smiju biti nepokretni ibisevic i djuric jer onda ta formacija ne moze doci do izražaja....
Tu formaciju sam zagovarao još dok je Mujdža bio na nivou, pošto su on i Lulić tada bili idealni za bočne pozicije. Vjerovatne ne bi ni sada loše funkcionisala, vrijedilo bi je barem jednom isprobati, gore od ovog teško da može.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 mar 2016, 23:02

Protiv Švicarske očekujem našu standardnu postavu i formaciju,

----------------Begović----------------
Sušić - Šunjić - Zukanović - Kolašinac
Višća ---- Hadžić - Bešić ------- Lulić
----------------Pjanić-------------------
----------------Džeko-------------------

E sad, postoji šansa da ubaci Prcića na Pjanićevo mjesto, a da Mire ide na svoju poziciju umjesto Hadžića, i to bi bilo zanimljivo. Sa druge strane ne smijemo srljati jer Švicarska je mnogo zeznuta ekipa sa tom 4-3-3 formacijom i opasnom sredinom terena gdje su Xhaka, Behrami i Dzemaili, biće tu mnogo pritiska na našu zadnju liniju. Ispred njih su Seferović, Embolo i Mehmedi... svi su pakleni i moramo usporiti utakmicu. Sve će biti lakše ako zabijemo prvi gol.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 26 mar 2016, 23:06

Virtu4l je napisao/la:Protiv Švicarske očekujem našu standardnu postavu i formaciju,

----------------Begović----------------
Sušić - Šunjić - Zukanović - Kolašinac
Višća ---- Hadžić - Bešić ------- Lulić
----------------Pjanić-------------------
----------------Džeko-------------------

E sad, postoji šansa da ubaci Prcića na Pjanićevo mjesto, a da Mire ide na svoju poziciju umjesto Hadžića, i to bi bilo zanimljivo. Sa druge strane ne smijemo srljati jer Švicarska je mnogo zeznuta ekipa sa tom 4-3-3 formacijom i opasnom sredinom terena gdje su Xhaka, Behrami i Dzemaili, biće tu mnogo pritiska na našu zadnju liniju. Ispred njih su Seferović, Embolo i Mehmedi... svi su pakleni i moramo usporiti utakmicu. Sve će biti lakše ako zabijemo prvi gol.
Ako ta formacija pocne protiv svicarske ja necu slova vise napisat na forumu.
This time next year we'll be millionaires.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], CAGarfia, Confiance, Fudo, Hansestadt, invincible1921, miguelramos i 47 gostiju.