Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

GG3
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la GG3 » 20 nov 2021, 12:26

PatriceKwedi je napisao/la:
20 nov 2021, 12:14
Riziko je napisao/la:
20 nov 2021, 11:25
Koliko su pouzdane te laserske operacije?

I na koju dioptriju to može ići, ta vrsta operacije?
Imam rodjaka doktora u Hrvatskoj, cijenjen i priznat, on ne preporuca operaciju, kao da to jos nije istrazeno kakve kasnije posljedice ostavlja i da malo ko od doktora ide na operaciju ili neko njihov
Ma doktori su picke :mrgreen:
Zamisli starijeg doktora bez naocala :nene: Pa to je njima zastitni znak :mrgreen:
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 20 nov 2021, 12:27

A šti neko gore napisa, oči se naviknu na naočale i onda ako ih stalno nosiš i ono što si vidio prije njih mutno ti je jer treba oku vremena da se fokusira. Baš zbog toga i ne planiram ih stalno nositi da ne postsnem zavistan od njih. Več isključivo kad sam za kompom ili telom da se ona ne povećava više ( mada ne bi trebala s obzirom na godine) i sutra kada budem vozio obavezno ću ih nositi

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 20 nov 2021, 12:30

FoSte95 je napisao/la:
20 nov 2021, 12:27
A šti neko gore napisa, oči se naviknu na naočale i onda ako ih stalno nosiš i ono što si vidio prije njih mutno ti je jer treba oku vremena da se fokusira. Baš zbog toga i ne planiram ih stalno nositi da ne postsnem zavistan od njih. Več isključivo kad sam za kompom ili telom da se ona ne povećava više ( mada ne bi trebala s obzirom na godine) i sutra kada budem vozio obavezno ću ih nositi
Imaš dosta veću dioptriju od mene, a ponašaš se ko da je u pitanju -0.25, a ne -2.25, tebi se sad čini da dobro vidiš jer si navikao na to, ne znaš za drugačije međutim kad staviš naočale vidjet ćeš razliku, meni bukvalno bilo ko da sam 240p prešao na 1080p HD :mrgreen:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 20 nov 2021, 12:37

Tek kad stavis naocale vidis koliko nisi vidio.

Doduse, ja sam od starta na lecama.
🔹

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 20 nov 2021, 12:39

Riziko je napisao/la:

Imam rodjaka doktora u Hrvatskoj, cijenjen i priznat, on ne preporuca operaciju, kao da to jos nije istrazeno kakve kasnije posljedice ostavlja i da malo ko od doktora ide na operaciju ili neko njihov
Istraživanja o LASIK-u su počela još friško nakon WW2, tako da se i ne može baš reći da nije istraženo dovoljno.

A što se tiče posljedica, ne postoji medicinski zahvat koji ne može proći u krivom pravcu. Komplikacija ima svakako, ali mislim da nisu u nekom velikom %. Neću pričati na slijepo :mrgreen: , malo ću iščitati istraživanja ali sam poprilično siguran da nema puno odstupanja.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 20 nov 2021, 12:43

FoSte95 je napisao/la:
Ja se ne mogu sad naviknut bez naocala. Bukvalno prva stvar koju uradim ujutro nakon umivanja i pranja zubi je stavljanje naocala i zadnja stvar u krevetu je skidanje naocala. :rol:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 nov 2021, 12:48

Ja citav zivot provodim bas bas puno vremena na kompjuteru i citanju sa slabim osvjetljenjem i nikad nikakvih problema s vidom. U familiji skoro svi nose naocale, a ja nista. Ni sam ne znam kako sam uspio sacuvat vid.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 20 nov 2021, 12:51

slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 20 nov 2021, 12:53

Arvid je napisao/la:
20 nov 2021, 12:39
Riziko je napisao/la:

Istraživanja o LASIK-u su počela još friško nakon WW2, tako da se i ne može baš reći da nije istraženo dovoljno.

A što se tiče posljedica, ne postoji medicinski zahvat koji ne može proći u krivom pravcu. Komplikacija ima svakako, ali mislim da nisu u nekom velikom %. Neću pričati na slijepo :mrgreen: , malo ću iščitati istraživanja ali sam poprilično siguran da nema puno odstupanja.
Nisam upoznat s tematikom, ali on je oftalmolog, pa mu vjerujem
🔹

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 20 nov 2021, 13:50

FoSte95 je napisao/la:
20 nov 2021, 12:22
Mene interesatno nikad ne boli glava, doduše i ne škiljim da bih bolje vidio. Doktoru isključio otišao zato što ću vozački polagati 😁
Au, kud reče za vozački ispiti, to me podsjeti kako se brzo stari :mrgreen:
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 20 nov 2021, 15:24

Marsal je napisao/la:
20 nov 2021, 12:30
FoSte95 je napisao/la:
Imaš dosta veću dioptriju od mene, a ponašaš se ko da je u pitanju -0.25, a ne -2.25, tebi se sad čini da dobro vidiš jer si navikao na to, ne znaš za drugačije međutim kad staviš naočale vidjet ćeš razliku, meni bukvalno bilo ko da sam 240p prešao na 1080p HD :mrgreen:
Ma znam ja to da če biti mnogo bistrije i bolje ali ne želim da dođem u situaciju da ne vidim bez njih i ono što sada vidim :mrgreen:
Mada opet hajde vidjećemo, jedino što znam da se to ne može popraviti al hadje bar na gore neće ići 🤣

Nego koliko onda ovi sa -4, -5 dioptrijom (ne) vide 🤣

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 nov 2021, 15:31

miki_92 je napisao/la:
20 nov 2021, 12:51
slika
Naravski da je not guilty. Self-defense, ko god je pogledo video to je mogao lako zakljuciti.

Sistem po ko zna koji put vise nego pravedan

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 20 nov 2021, 15:41

Meni jos u srednjoj vid oslabio i to zbog yebenog sampa, pucalo se dan-noc. Tek kad sam za vozacki otisao ljekarski uraditi ustanove mi -0.5 cini mi se. Naravno naocale imao, rijetko kad ih nosio, za godinu ode na - 0.75, opet malo nosim, malo ne nosim naocale kad za sljedece 2 godine skoci na -1.5. Od tada sam poceo naocale nositi, samo sto sam u zadnje 3 godine presao na lece (hvala onome ko ih izmisli) i ne bi mogao bez njih nema sanse. Dioptrija ostala ista -1.5 evo vec godinama, ali planiram u buducnosti laserski skinuti i tu dioptriju. Puno sam citao i kako vidim ljudi su zadovoljni, cak prijateljica jedna je isla u polikliniku svjetlost u sarajevu (mislim da se tako zove) i jako je zadovoljna. Mislim da je cijena 1000KM po oku, tako da isplati se otici, a do tad lece.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 20 nov 2021, 15:42

Riziko je napisao/la:
20 nov 2021, 13:50
FoSte95 je napisao/la:
20 nov 2021, 12:22
Mene interesatno nikad ne boli glava, doduše i ne škiljim da bih bolje vidio. Doktoru isključio otišao zato što ću vozački polagati 😁
Au, kud reče za vozački ispiti, to me podsjeti kako se brzo stari :mrgreen:
U 27u zagazio a nemam ga položenog, pa nema smisla 🤣

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 20 nov 2021, 15:45

Dobro je Kerr rekao
“The fact that we are seemingly okaying a teenager’s right to take an AR-15 into an area where there’s civil unrest, that’s really scary and concerning,” Kerr said. “But this is where we are with gun laws. This is why we have to have safer gun laws in place, to protect ourselves, to protect each other.

“It wasn’t a shocking verdict. But one that poses a great risk going forward if we continue to go down this path of open carry and states determining that people can just carry — even underage people and weapons of war — this is America. We’re treading down a dangerous path.”
Zakon vjerovatno i jeste na strani ovog malog, ali imati situaciju u kojoj je legalno da neki balavac sa puskom izadje na ulicu pokazuje sav debilizam tog sistema i zakonodavstva. Bukvalno su zaostali u periodu divljeg zapada sto se tice toga.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 nov 2021, 15:52

Svako ima pravo na samo-odbranu. Zakon i sve oko njeg je vise nego fer i pravedan. Ne gledaj ti ni na policiju ni vladu da te stiti, nego pocni od prvog lica jednine ;)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 nov 2021, 15:55

Ma odmah po objavljivanju snimka bilo je jasno da nije kriv al ocito je da decko nije normalan cim hoda sa AR-15. Sam zakon da je open carry dozvoljen je van svake pameti. Moras biti bas poremecen da hodas okolo sa puskom u rukama.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 20 nov 2021, 15:56

Epidaurus je napisao/la:
20 nov 2021, 15:55
Ma odmah po objavljivanju snimka bilo je jasno da nije kriv al ocito je da decko nije normalan cim hoda sa AR-15. Sam zakon da je open carry dozvoljen je van svake pameti. Moras biti bas poremecen da hodas okolo sa puskom u rukama.
Moraš živjeti u poremećenoj zemlji gdje je takvo nešto uopšte pitanje zakonske rasprave. Ej, dopustiti ljudima da hodaju sa puškama okolo :tokralju:

Sigurnije bih se osjećao u najgoroj faveli Rija nego u Land of the free :rol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 20 nov 2021, 16:16

Dečko nije kriv ali tu mu nije bilo mjesto, syebo je sebi čitav život glupošću.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Juventinissimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinissimo » 20 nov 2021, 16:20

FoSte95 je napisao/la:
20 nov 2021, 15:24
Nego koliko onda ovi sa -4, -5 dioptrijom (ne) vide 🤣
Ja imam desno -3,25 i lijevo -3,75 i cilindar. Ustvari, imao prosle godine, a vec primijetim da se povecalo i vrijeme je za nova stakla. :mrgreen:

Mislim 2006. prvi put otisao na pregled i tad imao -0,75 i -1,0. Od tada svake godine raste pomalo.

Vjerovatno cu za max 2 god na lasersko skidanje, odnosno ne bih da idem preko -5.

S tim da za lasersko skidanje dijoptrija ne igra toliku ulogu, koliko kvalitet roznjace, zato se prvo radi pregled, pa ti kazu jesi li pogodan za operaciju. Kako sam cuo, ako nemas dovoljno kvalitetnu roznjacu ne mogu skinuti ni -1, a sa kvalitetnom mogu skinuti i -20.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.