Samo jedna ispravka, i pozicija broj 4 vodi direktno u LP-a sljedeće sezone._forzamilan_ je napisao/la:Ja imam neki dobar osjecaj za Kalinica i mislim ako bi dosao da bi mogao biti pun pogodak, preko 20 golova u sezoni.
Bobana jako cijenim i njegove izjave uvijek imaju smisla ali ovaj puta mislim da je pretjerao. Slazem se da ovi igraci sto su dosli nisu dokazani ali da su prosjecni ako to novinari nisu prenapuhali ili je to izgubljeno u prevodu sa tim se apsolutno ne slazem. Calhanoglu, Kessie, Conti itd. su iznadprosjecni i to je cinjenica. Bolje ove mlade momke zeljne uspjeha nego neke preplacene zvijezdice od 30 i kusur godina koje su dokazane ali nemaju toliku zelju za trofejima. Ekipi se za pocetak mora izbiti onaj luzerski mentalitet i naci balans a to ce biti jako tesko a do kraja mozda kontradiktorno sa ovim sto sam prije spomenuo dovesti jednog ili dva kapitalca do kraja prelaznog roka, provjerene sampione koji ce povuci tim kao sto su to Ibra i Silva radili prije 5-6 sezona. Ocigledo doci ce jos do kraja 2-3 dobra igraca i za mene je ovaj Mercato bolji od onog Gallianijevog kad su dosli Ibra, Robinho i ostala bada. Rekao bih iako sam nakon svih ovih godina oprezan da je ovaj mercato za mene iznad svih ocekivanja, islo se bas ciljano a ne stihijski ko inace sa starom upravom i nisu se mnogo preplacivali igraci sem mozda Silve ali tako je to sa mladim portugalcima pogotovo iz Porta. Svakako da smo mi kojima je ovaj klub u srcu zasluzili napokon da se malo radujemo. Ocekujem da bi se trebalo moci izboriti to 4. mjesto koje vodi u kvalifikacije za LP.
Forza Milan!
Piše se da je novi gazda spreman dodati dodatnih 100M samo za napadače.A ostatak bi se potrošio na još 2-3 korekcije u ostalim linijama.
Ali treba prvo riješiti situaciju sa Bigliom kojeg je Lotito izgleda spreman pustiti u Milan za 15-ak miliona.