Ne bini se ti brate moj za finansije, ja ti kazem da su Real i Barca opet finansijski najmocniji klubovi. Najveci su brend i zarade od marketinga i prodaje igraca duplo vise nego sto dadnu za superstare. Bayern je vjerovatno timski najmocnija ekipa na svijetu, imate najbolju klupu ali kad su upitanju dovodjenje igraca koji su baaaas bas top, citaj zlatna lopta, ja nesto ne vidim da ste doveli ikog u zadnjih 10 skoro godina. Izuzimam tu Ribery i Robbena. Ali Robbena ste doveli iz Reala jer je tamo propao, a Ribery je bio skoro pa anonimac prije nego je presao tu.coelho41 je napisao/la:upravo si napravio diferencijaciju fudbala na REAL&BARCA i OSTALI TIMOVI, što je veoma laičko posmatranje na nogomet kao takav, jer ispada da je san svakog igrača da zaigra u Barceloni i Realu, ja ću reći samo da Bayern ima upravu koja nije retardirana i koja neće preplatit napuhane igrače poput Jamesa Rodrigueza 80miliona, Bejla 100miliona, neće dovodit Kaku za 64miliona pa da sjedi na klupi, neće na stopera od 30godina izdvojit 30miliona ko Barca za Mathieua itd. itd. e to je jedini razlog zašto ti igrači ne idu u Bayern, a idu gore spomenute timoveJoeBleck je napisao/la:Eo po komentaru ispade da je Pepun rekao dovedite mi Neymara to bi bio done deal.Bayern jeste veliki klub i veoma mocan ali jednostavno nikada nece biti u domenu Reala i Barcelone.Vise je faktora tu.Pored fudbalskih tu su i klimatske razlike koje idu u prilog pomenutim.Pa se zna da Bayern nije bio u stanju dovesti Neymara , Balea,Suareza i ostalu elitu kojoj pristup imaju iskljucivo ova 2 kluba.
Takva situacije ce biti u buducnosti sa Hazardom,Pogbom,Verattijem i jos par igraca koji ce izrasti u superstarove !
Mozete dovoditi najbolje igrace iz bundeslige, to da, ali ja jednostavno ne vidim kod vas Hazarda, Pogbu, Verrattija, Aguera. Oni svi ce kad tad preci u Real ili Barcu. Vjerovatno cete dovesti Di Mariu i to je to.