Ja sam malo zapoceo tu temu oko Kroosa, mislim da nije uopste vezan odlazak sa Pepom.
Ali sta sam htio reci jeste to da nam je igrac otisao za nekih 25-30 milki, radi plate od par milioncica, nebitno dal je 1,2 ili 3 miliona. Stvar je da su Basti i Xabi stari, da nmg iznijeti cijelu sezonu na svojim ledjima, a da ne pricamo o formi Schweinia. Imamo Javia i Thiaga, koji su OK, cak i vise nego OK, ali me strah mogucih povreda.
Nama je potreban jedan igrac u toj vezi, a to nije ni Rode niti bilo koji drugi kojeg imamo u sastavu. Potreban nam je jedan Isco, Kroos, a mi ga NEMAMO!!!
To sto Lahm igra u vezi, to je jedna velika laz i prevara, i nemoj da mi ko sad kaze, pa ima i Lahm za sredine terena.
Nas Pep same oslabi, znaci igranjem Lahma u vezi, Rafinhe na beku mi smo brat bratu nekih 25% slabija ekipa.
Robben od Rafinhe ima podrsku isto ko sto bi James imo od mene!!!
Da se osvrnem na transfer Coste. Ne podrzavam ga, njje mi drago sto je doveden taj igrac. A vjerujte da sam rijetko grijesio kada su u pitanju bila nasa pojacanja. Znao sam da ce Ribery, Robben, Martinez biti puni pogodci isto kao sto sam znao da ce Shaqiri biti prosjek, kao i Poldi...
Ni di Maria me ne bi ocarao, to su za mene, naveo sam vec nekoliko puta, veliki igraci malih utakmica.
Taj Costa, realno gledajuci, u top formi slabiji za 50% od prosjecnog Robbena.
Druga stvar koja me bode u oci jeste sto je juzniamerikanac. Nek presijedi dvijd utakmice zaredom na klupi, a nadam se da ce presjediti citavu sezonu (jer ocekujem zdravog i Robbena i Riberya), pocet ce unositi nemir u ekipu i nervozu.
A na kraju krajeva, mozemo dovesti koga hocemo u napad, dzaba nam sve ako igra bude bila ista. Lahm u sredi, Rafinha na beku, bez Martineza, sa zadnjom linijom blize protivnickom golu nego nasem.
Necemo napraviti nikakav znacajniji iskorak u evropi, jer je odbrana ta koja garantuje uspjeh!!!
Tako da ja vec sad molim Boga da se Pep na kraju sezone povuce i da ga naslijedi Herr Klopp, od kojeg ocekujem da napravi jednu pravu njemacku masinu koja melje sve pred sobom.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Stern des Südens