Naravno da nije zasluzio, za druge bih rekao da ih treba otjerati kad bi radili slicne stvari.Bundesliga je napisao/la:Naravno da ne treba jer iz toga ce uvijek vise stete proisteci nego koristi.muamerc je napisao/la:Ali kad neko na trenera dirne to nije ok.
Ovo se moze pripisati Guardioli a ne Mulleru. To je toliko puta prezvakana tema ali se mora ponoviti da se Guardiola igrao managera u ove dvije sezone i radio sta mu je volja na stetu samoga kluba.muamerc je napisao/la:gdje ne smije se osjecati kao da je klub njegovo privatno vlasnistvo gdje moze raditi sta hoce
Postujem te druze ali stvarno nije uredu da se tako govori o Mulleru koji to nicime nije zasluzio. Muller je zahvalan igrac i voli Bayern i njegov doprinos Bayernu je ogroman. Od njegova pocetka u Bayernu je jedan od najkonstantnijih igraca, vec sezonama pruza odlicne partije i uvijek ce biti bitniji za Bayern nego li Guardiola. Spanac ce napustiti Bayern, a Muller ce ostati i vrlo je vjerovatno da ce postati i kapiten u buducnosti. I da mnogi igraci koji to ne zasluzuju imaju vecu platu od Mullera ali se Mulija nikada nije zalio na to za razliku od jednoga Kroosa npr.muamerc je napisao/la:"Kme, kme, trener me naruzio, kme, znal on ko sam ja?, kme, imam platu od 10mil, mene ne smije niko da dira, kme, ja sam odavde, uz navijace sam cesto sa magafonom, kme, volim ovaj klub i necu ga napustiti, kme, ko je on? kme..."
Pep kad bi galamio na Sammera ili Upravu onda bih napisao isti komentar. A to sto Pepa branim je vise subjektivno jer mislim da nije zasluzio ovakav tretman od nas navijaca i na osnovu tog mislim da se cini nepravda i tada stajem na stranu ostecenog (vise kao neka moja moralna duznost).
Klub je "svetinja". Niko nije preci ni vazniji od istog. Ni igrac, niti trener, niti neciji doprinos, ljubav, zalaganje... Kad bi bilo u interesu kluba ja bih otjerao sve legende, zaduzenike, trenere, predsjednike i doveo one za koji mislim da doprinose vecem napretku. To nije navijacki, znam, ali klub ne zivi od simpatija i emocija nego od novca koji dolazi u zavisnosti od uspijeha, ugleda kluba. Ako nesto ugrozava to dvoje onda to treba sasijeci u startu.
Ja ne znam sta ce i ko sta biti. Ja znam ono sto je sad a to je da je Muller samo jedan igrac u skupu ostalih koji isto tako sluze nas tim i klub. Nema razloga sa se neko proglasava odabranijim od ostalih i da mu se gleda kroz prste i sl. To ugrozava hemiju, atmosferu, motive a na kraju ugrozava uspijeh kluba.