Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Sariel
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Sariel » 14 jan 2017, 21:10

ja mislio vatrene ulice,i pozitivna geografija...
s obzirom na obzir... :urnebes:

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 14 jan 2017, 21:16

mikel48 je napisao/la:Čini mi se da je tema Pl BiH..Ne znam kako su se ovdje našli neki navijači klubova iz druge lige...
sto je li zabranjeno sirokobrijezanin,ili si pak uputio ovaj post da nekoga omalovazis.Ovo o cemu pisem nema veze sa PL je li :crazy: .Zaobidji ako ti smeta,i ako nemas sta konkretno da kazes :salut:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 jan 2017, 21:33

rodjak je napisao/la:
a sto ne bi dobio,ne samo Velez nego i ostali klubovi.Zasto favorizovati nekoga,a ne recimo djeliti prema zaslugama.Eto zrinjski je bio prvak nek dobije najveci dio kolaca,siroki malo manje,aVelez jos manje zato sto je u drugoj ligi.Gdje si ti vidio da se nisam bunio protiv BH telecoma i favoriziranju odredjenih klubova.Kako govorim za HT Eronet to nek isto vazi i za BH Telecom ,je za mene isto,nikakve razlike.Ako BH Telecom da recimo Zelji i Sarajevu puno love a recimo Olimpiku nista zar bi to bilo fer :zviz: Normalno,posto Zeljo i Sarajevo postizu bolje rezultate njima vise pripada ,i sta je sad tu problem.I evo vidis da ne pisem samo u vezi Veleza ,pisem za oba telecoma isto i za sve klubove isto(nek se dijeli svima po zaslugama a ne samo odredjenim klubovima po stranackoj pripadnosti ili etnickoj )
To se vec slazem, drzavne firme ili nek daju svima ili nikome. Samo ne vidim razlog velike rasprave i napadanja Eroneta jer daje samo "svojima" kad to ni Bh telecom nije gledao prije i nisu dijelili svima podjednako pa se nije niko cudio i bunio sto ne daju nesto SB-u npr. Stekao sam utisak da bi ti bilo sve uredu da je jos samo Velez dobio novac uz ova 2 kluba sto opet ne bi bilo uredu.
Nad tobom sunce najljepše sja

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 14 jan 2017, 21:50

naravno nikom.
nisu to ebene humanitarne organizacije, nego drzavne firme.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 jan 2017, 21:58

Kad treba od drzave uzet novce onda je Bosna svima jedina domovina , zapjevajte momci pare nam ne trebaju jer Bosna nije nasa drzava..Licemjerstvo
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 14 jan 2017, 22:01

pinoglavi je napisao/la:
rodjak je napisao/la:
a sto ne bi dobio,ne samo Velez nego i ostali klubovi.Zasto favorizovati nekoga,a ne recimo djeliti prema zaslugama.Eto zrinjski je bio prvak nek dobije najveci dio kolaca,siroki malo manje,aVelez jos manje zato sto je u drugoj ligi.Gdje si ti vidio da se nisam bunio protiv BH telecoma i favoriziranju odredjenih klubova.Kako govorim za HT Eronet to nek isto vazi i za BH Telecom ,je za mene isto,nikakve razlike.Ako BH Telecom da recimo Zelji i Sarajevu puno love a recimo Olimpiku nista zar bi to bilo fer :zviz: Normalno,posto Zeljo i Sarajevo postizu bolje rezultate njima vise pripada ,i sta je sad tu problem.I evo vidis da ne pisem samo u vezi Veleza ,pisem za oba telecoma isto i za sve klubove isto(nek se dijeli svima po zaslugama a ne samo odredjenim klubovima po stranackoj pripadnosti ili etnickoj )
To se vec slazem, drzavne firme ili nek daju svima ili nikome. Samo ne vidim razlog velike rasprave i napadanja Eroneta jer daje samo "svojima" kad to ni Bh telecom nije gledao prije i nisu dijelili svima podjednako pa se nije niko cudio i bunio sto ne daju nesto SB-u npr. Stekao sam utisak da bi ti bilo sve uredu da je jos samo Velez dobio novac uz ova 2 kluba sto opet ne bi bilo uredu.

care ako si pazljivo cito,ja sam govorio u globalu ,to jest da neki dobiju bogatsvo a neki nista,i uzeo sam u obzir oba telecoma bez razlike.A to sto sam e vise svezao HT Eroneta zato sto ja MORAM koristiti njihove usluge ,a tu je u istom gradu i Moj klub koji je od istog dobio zero.To ako ce HT Eronet djeliti donacije po Hercegovini a BH telecom po Bosni moze i tako ali moraju djeliti svima (ili nikom) ali po zaslugama i rangom takmicenja(slazem se).Ne znam ko moze biti protiv ovog mog posta osim ovih koji dolaze iz "povlastenih" klubova
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 jan 2017, 22:03

MTel cim je u vlasnistvu van Federacije i RSa daje stipendije svima redom. Bez obzira na vjeru ko ima prosjek preko 8 je ove godine i proslih imao 300 KM mjesecno. I nisi uslovljen nakon studija da radis za njih.
A BH Telecom neda marke studentima u Tuzli, a dobijamo iz Beograda i Banja Luke.

To sve govori koliko su HT i BHT smijesni i politicki te regionalno orijentisani sto se raspodjele novca tice. Ne zele da nam potpisu dokument za besplatnu praksu, eto kolika stoka.

mario11111
Kontakt:

Post Postao/la mario11111 » 14 jan 2017, 22:58

1905
1905

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 15 jan 2017, 08:04

a ne znam šta kukate toliko , ko da je prvi put, ovo je način da te firme izbjegnu plaćanje poreza, tj. donacije humanitarnim i sportskim društvima se ne oporezuju....ko je pametan skontaće jbg
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 15 jan 2017, 10:09

Gdje je tu anticki grad Soli? :mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 15 jan 2017, 10:55

MortemHz je napisao/la:
Kakav ce FEAL biti za Široki Brijeg? koliko sam cuo oni su bas jaki financijski, mogli bi uletiti u ligu 6, za nesto vise nisam siguran jer ni ovo nije sigurno a i malo je kola do kraja regularnog dijela, samo 4.
FEAL je jedna od najjacih kompanija u Hercegovini, odlican vjetar u ledja, financijski...

Sto se tice ulaska u ligu za prvaka, tesko ce bit. Treba nam pojacanja, pod hitno. Sad cemo vidjet ko ce nam doc. Nasusno nam treba playmaker, desni bek, krilo, i napadac.
NK Široki Brijeg

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 15 jan 2017, 11:06

Evolve je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Kakav ce FEAL biti za Široki Brijeg? koliko sam cuo oni su bas jaki financijski, mogli bi uletiti u ligu 6, za nesto vise nisam siguran jer ni ovo nije sigurno a i malo je kola do kraja regularnog dijela, samo 4.
FEAL je jedna od najjacih kompanija u Hercegovini, odlican vjetar u ledja, financijski...

Sto se tice ulaska u ligu za prvaka, tesko ce bit. Treba nam pojacanja, pod hitno. Sad cemo vidjet ko ce nam doc. Nasusno nam treba playmaker, desni bek, krilo, i napadac.
ja sam načuo da bi Križman mogao vama, sad dalje ne znam je li kao posljedica što ga ovi tjeraju ili on hoće vama pa se kači s njima....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 15 jan 2017, 13:02

DenchiNL je napisao/la:
Evolve je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

ja sam načuo da bi Križman mogao vama, sad dalje ne znam je li kao posljedica što ga ovi tjeraju ili on hoće vama pa se kači s njima....
Ma neznam, meni se nije svidjela njegova igra u Zelji... Neznam gdje je prije igrao i kakav je bio. Al opet to nista neznaci. Primjer Crnov. U Zrinji odlican, u nas kriminalan. Mozda u Zelji opet proradi. Isto tako sa Križmanom.
NK Široki Brijeg

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 15 jan 2017, 16:56

DenchiNL je napisao/la:a ne znam šta kukate toliko , ko da je prvi put, ovo je način da te firme izbjegnu plaćanje poreza, tj. donacije humanitarnim i sportskim društvima se ne oporezuju....ko je pametan skontaće jbg
niko ne kuka nego dizem glas protiv onoga sto nije fer i korektno.Nek firma proba izbjeci porez uplacivanjima na konto humanitarnih drustava ili klubova ali ako to rade mora biti posteno i uzeti sve obzir zato sto je drzavna firma,ne smije biti povlastenih,moze samo biti po zasluzi.Ne znam kako to vecini nije jasno pa upucujete ovakva pitanja.

Vi umjesto da dizete glas protiv nekih stvari sto nevaljaju,vi dizete glas protiv onih rijetkih koji uvidjaju problem.Ne govorim ovo radi samo Veleza(ali sam ga uzeo kao primjer)vec uopsteno.Da malo pojednostavim da bolje shvatite ,ovo mi isto djeluje ko kad drzava recimo dostavi neka sredstva za gradjane da se podjele po potrebi u mjesnu zajednicu,a tamo ovaj predsjednik mjesne zajednice uzme sva sredstva i daje samo dvojici ljudi,i to normalno iz iste stranke ali etnicke pripadnosti da li je to korektno i normalno pitam se . :wtf:

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 15 jan 2017, 17:21

rodjak je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:a ne znam šta kukate toliko , ko da je prvi put, ovo je način da te firme izbjegnu plaćanje poreza, tj. donacije humanitarnim i sportskim društvima se ne oporezuju....ko je pametan skontaće jbg
niko ne kuka nego dizem glas protiv onoga sto nije fer i korektno.Nek firma proba izbjeci porez uplacivanjima na konto humanitarnih drustava ili klubova ali ako to rade mora biti posteno i uzeti sve obzir zato sto je drzavna firma,ne smije biti povlastenih,moze samo biti po zasluzi.Ne znam kako to vecini nije jasno pa upucujete ovakva pitanja.

Vi umjesto da dizete glas protiv nekih stvari sto nevaljaju,vi dizete glas protiv onih rijetkih koji uvidjaju problem.Ne govorim ovo radi samo Veleza(ali sam ga uzeo kao primjer)vec uopsteno.Da malo pojednostavim da bolje shvatite ,ovo mi isto djeluje ko kad drzava recimo dostavi neka sredstva za gradjane da se podjele po potrebi u mjesnu zajednicu,a tamo ovaj predsjednik mjesne zajednice uzme sva sredstva i daje samo dvojici ljudi,i to normalno iz iste stranke ali etnicke pripadnosti da li je to korektno i normalno pitam se . :wtf:
PDV se ne placa na ulaganje u sportske klubove!? :?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 15 jan 2017, 18:28

Mancini je napisao/la: PDV se ne placa na ulaganje u sportske klubove!? :?
Postoje neke odredbe u zakonu. Nekad sam znao sve to detaljno, ali mogu ti onako prosto reci da nema tih odredbi, vise od pola sponzora ne bi ulagalo ni u sta. Njima se sponzorstva najvise i isplate preko tih poreza. Znam da je nama dok smo igrali PL jedan sponzor davao 300.000KM na startu + mjesecni bonusi i pitam se kakvu bi oni to korist mogli imati da daju toliki novac nekome. Cisto sumnjam da im je sponzoriranje kluba donijelo neki posao vrijedan tih novaca. Zato te odredbe u zakonu i postoje, da bi se firme potakelo na ulaganje.

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 15 jan 2017, 19:57

Rodjeni puno si se raspisao o tome tko ili sto financira hsk i nksb,kad je partija naredjivala da sve firme onda vecinom drzavne daju pare Velezu to vam nije smetalo pretpostavljam?
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 15 jan 2017, 20:22

hskzmostar je napisao/la:Rodjeni puno si se raspisao o tome tko ili sto financira hsk i nksb,kad je partija naredjivala da sve firme onda vecinom drzavne daju pare Velezu to vam nije smetalo pretpostavljam?
bola ti usporedjivas ono i ovo vrijeme kad bi ko biva trebala biti demokratija,pa veci je komunizam sada nego prije,ko nije iz te partije na vlasti dobije rinaka,doduse u Titino doba se dijelio nesto i manjim klubovima i nizeg ranga ovi samo onim po stranackoj odnosno etnickoj pripadnosti.Nigdje nisam reko zasto daju zrinjskom i Sirokom ,nego zasto samo njima,zasto ne i ostalima.Ovdje je nebitan Velez toliko klika je nepravda.
Ovo ce trebati privatizirati,sve ove drzavne firme,jer ovakva raspodjela nije fer,ko ulozi svoje pare u kompaniju nek dijeli kome hoce,on valjda zna kome treba.Eno Mepas je sponzor Sirokom,nikad nisam reko sto oni daju Sirokom sto ne daju nekom drugom,njihova je lova imaju pravo dati kome hoce,ovdje kod drzavne firme ne ide to tako(ili ne bi trebalo ).Znas ti da to nije fer :shhh: ali ovdje pravdas nekim stvarima koje su daleko iza nas.

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 15 jan 2017, 20:31

rodjak je napisao/la:
hskzmostar je napisao/la:Rodjeni puno si se raspisao o tome tko ili sto financira hsk i nksb,kad je partija naredjivala da sve firme onda vecinom drzavne daju pare Velezu to vam nije smetalo pretpostavljam?
bola ti usporedjivas ono i ovo vrijeme kad bi ko biva trebala biti demokratija,pa veci je komunizam sada nego prije,ko nije iz te partije na vlasti dobije rinaka,doduse u Titino doba se dijelio nesto i manjim klubovima i nizeg ranga ovi samo onim po stranackoj odnosno etnickoj pripadnosti.Nigdje nisam reko zasto daju zrinjskom i Sirokom ,nego zasto samo njima,zasto ne i ostalima.Ovdje je nebitan Velez toliko klika je nepravda.
Ovo ce trebati privatizirati,sve ove drzavne firme,jer ovakva raspodjela nije fer,ko ulozi svoje pare u kompaniju nek dijeli kome hoce,on valjda zna kome treba.Eno Mepas je sponzor Sirokom,nikad nisam reko sto oni daju Sirokom sto ne daju nekom drugom,njihova je lova imaju pravo dati kome hoce,ovdje kod drzavne firme ne ide to tako(ili ne bi trebalo ).Znas ti da to nije fer :shhh: ali ovdje pravdas nekim stvarima koje su daleko iza nas.
ne odgovori ti za Hepok sto vam je glavni şponzor tri godine bio. A firma u stečaju. A Nikšić upumpo pare poreskih obveznika u Hepok pa ostalo novca da bude glavni spozor i to više na godišnjoj razini nego što daje ht...A gle čuda Hepok opet u stečaju pa se opet po treći put daje privatniku. Pa će opet Nikšić ako dođe na vlast upumpati pare pa opet poklonit podobnom i tako itd..

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 15 jan 2017, 20:35

Nebi bilo logicno da HT i HZHB financiraju npr nesto sto ima petokraku na sebi a za ove firme ne brini daju oni novac Capljini,Branitelju,Posusju ,Cimu,svim nizeligaskim klubovima samo ne daju tudjim i to je kraj price,ti tamo lovi bh i epbih da vam nesto doniraju!
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.