@Franck Ribery je donekle u pravu, ali je malo i pretjerao. Isto kao što je gerd pretjerao s hvaljenjem Thiaga...Ovo baš "najbolji veznjak na svijetu" je pretjerano, bar za sad....
Thiago se rijetko kritikuje, jer očarava dopadljivim potezima i ima nevjerovatne tehničke mogućnosti. Ali je istina ovo što prethodnici rekoše za neku dozu njegove taktičke nediscipline. Prije sam već jednom o tome pisao. Tako je Thiago npr potonuo i protiv Barce, a njegova je svakako sreća što uživa punu podršku Pepa. Pa ti kada si slobodan u glavi, kada imaš punu podršku
šefa pa milina ti je svaki posao raditi (tačnije u svom poslu pružaš nevjerovatan učinak). Pa tako je i kod fudbalera.
S tim što možemo zaista imati ogromnu korist od Thiaga i može biti jedan od najvećih, ali uz određene taktičke preduslove. Moraš uz Thiaga postaviti pravog igrača, a i taktiku pravu. Ako Thiagu daješ slobode, onda drugi moraju pokrivati teren i odraditi prljavije poslove. Vidal bi tu mogao biti izvrstan.
Ja generalno imam u glavi više nekih raspleta sezone. Sve mi nekako razdvaja tanka nit, čak u jednoj varijanti mislim da Pep neće dočekati kraj sezone. A već se sada špekuliše da možda neće produžiti ugovor i da uprava stvara neki plan B. Obično kada s bilo kojim članom tima , bilo igrač ili trener, ne produžimo ranije ugovor, to obično znači da je na kraju sezone kraj. Ali vidjet ćemo...Teško je tu neku prognozu dati, jer dosta želja je Pepu udovoljeno, što bi išlo u prilog tome da ostane.
Ali s druge strane pitam se, da li je Vidal baš njegov transfer, ono što stvarno on hoće?

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland