FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Kufur
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Kufur » 21 jul 2015, 16:09

coelho41 je napisao/la:ma ovaj Inter je k.arina, kakav bunker, da nije prijateljska utakmica završili bi gore nego Roma u Ligi Prvaka, ubiše ih ova omladina

šta me ušutio Mario, ovo jedino Ulreich od svih igrača ne bi poentiro da je izašo 1vs1 s ovim golmanom, Rode je ovo postigao

hhhhhhh :hmmmmm: ,sta da ti kayem ,ne bi se bas slozio da bi ih nabili nisu oni toliko lose odigrali ,defanizvu najbolje :mrgreen: , drugo poluvirjeme je pokazalo nasu staru boljku da jednostavno ne znamo i pretesko igramo protiv ekipa koje znaju dobro org .bunker,pokazalo se da ,haj eto prijateljska je onaj gol gecea ,tesko da bi se ona prilika desila u ozbiljnijem mecu ,ali eto ,na racun prvog ubojitog poluvrmena mozemo reci da smo bolji ,pa i u drugom smo bili ali manjeg je to inteziteta bilo .i u spavanka .Generalno bolji smo bili ,ali jalovi :nene: ,mora se naci recept za bunker ,mora. :!:

Stvari su jednostavne mi ce i ovu sezonu igrati kao i predhodne dvije u to nema sumlje.Neka nam je bog na pomoci ,sto se tice Lp ,ostanemo li samo na rafinji ,sto se tice desnog bocnog.
Douglas Costa:"Danas je san postao stvarnost. Ponosan sam što ću igrati za Bayern, klub u kojem su igrali mnogi poznati Brazilci. Učinit ću sve da opravdam očekivanja"

Kufur
Kontakt:

Post Postao/la Kufur » 21 jul 2015, 16:11

Omerbavarac je napisao/la:Gotzinho se malo trgnuo. :njanjanja:
Lijep gol, lijep mec, jos jedna pobjeda i po meni super igra koja ce se nadam se prenijeti i na pocetak sezone.

omerbeze uy duzno posotvanje ,ja danas nisam nista posebno vidio gecea ,izuzev da je dao gol,kao sto je i prosle sezone uu pocetku davao ,a na terenu ga skoro nigdje ,a sto bi trebalo da bude njegova primarna funkcija da doprinese brzoj ,kvalitetnijoj igri.Ali eto :),ima jos vremena do pocetka sezone da se trgne.
Douglas Costa:"Danas je san postao stvarnost. Ponosan sam što ću igrati za Bayern, klub u kojem su igrali mnogi poznati Brazilci. Učinit ću sve da opravdam očekivanja"

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 21 jul 2015, 16:19

Ono što se može zaključiti iz ove dvije tekme:
- Golmani neocjenjeni izuzev Ulrajha koji je solidno odradio posao.
- Alaba, Benatia, Muller, Costa su razvalili i najbolje su odigrali do sada.
- Lahm i Thiago tu i tamo, može prolazna gledajući ukupno.
- Alosno i Bernat ništa, Bernal na krilu je bljak.
- Lewa standardno, poginuo ali nije mogao do gola. Boa klasika. Rafinja klasika znači ziheraška i ista igra uvijek.
- Rode standardno, nema ni pomaka a ni pada u formi.
- Hojbjerg - igrač zvani "dodaj mi, okrećem se i vraćam nazad" - ništa posebno.
- Mladi Benko i Kimich su bili dobri dok Gaudino je čini mi se u stagnaciji.

Kufur
Kontakt:

Post Postao/la Kufur » 21 jul 2015, 16:22

muamerc je napisao/la:Ono što se može zaključiti iz ove dvije tekme:
- Golmani neocjenjeni izuzev Ulrajha koji je solidno odradio posao.
- Alaba, Benatia, Muller, Costa su razvalili i najbolje su odigrali do sada.
- Lahm i Thiago tu i tamo, može prolazna gledajući ukupno.
- Alosno i Bernat ništa, Bernal na krilu je bljak.
- Lewa standardno, poginuo ali nije mogao do gola. Boa klasika. Rafinja klasika znači ziheraška i ista igra uvijek.
- Rode standardno, nema ni pomaka a ni pada u formi.
- Hojbjerg - igrač zvani "dodaj mi, okrećem se i vraćam nazad" - ništa posebno.
- Mladi Benko i Kimich su bili dobri dok Gaudino je čini mi se u stagnaciji.
:thumbup: solidno videnje,ali sacekajmo jos neko vreme pa cemo donijeti konacn sud. :D

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 21 jul 2015, 16:27

Kufur je napisao/la:
muamerc je napisao/la:Ono što se može zaključiti iz ove dvije tekme:
:thumbup: solidno videnje,ali sacekajmo jos neko vreme pa cemo donijeti konacn sud. :D
:D

Biće ovo puno puno bolje naravno ali ono samo što Pep mora da uradi je da TEMPIRA formu za april i maj, ništa više.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 21 jul 2015, 16:30

Kufur je napisao/la:hhhhhhh :hmmmmm: ,sta da ti kayem ,ne bi se bas slozio da bi ih nabili nisu oni toliko lose odigrali ,defanizvu najbolje :mrgreen: , drugo poluvirjeme je pokazalo nasu staru boljku da jednostavno ne znamo i pretesko igramo protiv ekipa koje znaju dobro org .bunker,pokazalo se da ,haj eto prijateljska je onaj gol gecea ,tesko da bi se ona prilika desila u ozbiljnijem mecu ,ali eto ,na racun prvog ubojitog poluvrmena mozemo reci da smo bolji ,pa i u drugom smo bili ali manjeg je to inteziteta bilo .i u spavanka .Generalno bolji smo bili ,ali jalovi :nene: ,mora se naci recept za bunker ,mora. :!:

Stvari su jednostavne mi ce i ovu sezonu igrati kao i predhodne dvije u to nema sumlje.Neka nam je bog na pomoci ,sto se tice Lp ,ostanemo li samo na rafinji ,sto se tice desnog bocnog.
vidi ovako, po mom mišljenju bunker je igra koju zna odigrat Čelzi ili Juve i vako par ekipa iz srednjeg dijela tabele u Bundesligi, a to znači da protivnička ekipa ima posjed lopte, ima i šuteve neke nerezonske, ali to isto znači da protivnički igrači ne mogu pristupit s loptom u njihov šesnaesterac a Boga mi ni bliže njemu, što danas nikako nije bio slučaj s Interovom odbranom, jer je Costa orgijo u njihovom šesneastercu, a isto tako i mladi Fabian Benko i Tijago i Miler znali su se prošetat kroz njihovu odbranu, jedino eto što danas nije valjalo jeste ta nonšalantnost s kojom se lako prolazilo kroz ovakvu odbranu, al nije baš htjelo u go, al eto to je i razumljivo prijateljska je, nema ovdje mjesta za negativnu kritiku.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 21 jul 2015, 17:07

Kufur je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Gotzinho se malo trgnuo. :njanjanja:
Lijep gol, lijep mec, jos jedna pobjeda i po meni super igra koja ce se nadam se prenijeti i na pocetak sezone.

omerbeze uy duzno posotvanje ,ja danas nisam nista posebno vidio gecea ,izuzev da je dao gol,kao sto je i prosle sezone uu pocetku davao ,a na terenu ga skoro nigdje ,a sto bi trebalo da bude njegova primarna funkcija da doprinese brzoj ,kvalitetnijoj igri.Ali eto :),ima jos vremena do pocetka sezone da se trgne.

Kufur apsolutno se slazem sa tobom. Gledao sam mec i goetza nije bilo nigdje do onog gola. Mene je Costa odusevio.Paklen igrac definitivno. Onom malom sta je igrao na lijevom beku je unistio volju za fudbalom.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

FranckRibery
Kontakt:

Post Postao/la FranckRibery » 21 jul 2015, 17:29

treba samo vidjeti koliko je alcantara izgubio lopti, kostat ce nas on. Nikad ne trci u odbranu a zna razjebat lopti ko niko. Hoce neku atrakciju a ucinkovitost nula :damn: ne bih ja volio da se sva igra na njemu bazira, ako ce nam on biti glavni igrac nema od nas hljeba. Da ga hoce Vidal istjerati volio bih neg ista. Ako Guardiola ode, ode i on s njim 100%

isakovich
Kontakt:

Re: Odg: FC Bayern München

Post Postao/la isakovich » 21 jul 2015, 17:41

Ova mladez je jako dobra,Emil i Rode nasa buducnost svaka cast,nadam se da ce i ostali krenuti njihovim stopama,odvaznost i hrabrost ih vec sad odlikuju.Ima tu i tehnike , Emil dobro pokriva teren,zna i da srusi odma dvojicu,ko da ga je Van Bomel pravio.Rode pokatuje umijece jako dobrog passa,a i suta bome.Kosta ima onaj zaheban prelom pa turbo,slabija zvavrsnica ali to se da nariktati.
Danas su krila kao uobicajno bila osudjena na soliranje i eventualno vracanje lopte nazad,rijetka pomoc bekova.Imam osjecaj da se ozbiljnike radi i trenira ove godine i da je Pepunu jasno da se nesto mora mijenjati.
Totalno sam protiv toga da zbog imena igraca i njehove velicine igra trpi, mislim na Lahma jer zbilja on nema kvalitetu da igra u srediti gusi nas i sakati u napadu.Imamo primjera dosta kad bude zamjenjen da se igra ubrza kao npr.protiv barce kad je Rode usao.Svaka vast kapiten i sve to ali na prirodnom mjestu.
Strah me i da se kod njega javila jedna doza sebicnosti jer mu se svidja igrati u sredini i on to pomalo forsira, bez obzira sto je on tu igrac manje za nas.
Oceoujemo Vidala i nadam se tom centralnom triu Vidal-Martin-Alcantara.
VOLIM BAYERN

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 21 jul 2015, 17:42

Fabian Benko je najvece otkrovljenje ove sezone

Kufur
Kontakt:

Post Postao/la Kufur » 21 jul 2015, 18:24

FranckRibery je napisao/la:treba samo vidjeti koliko je alcantara izgubio lopti, kostat ce nas on. Nikad ne trci u odbranu a zna razjebat lopti ko niko. Hoce neku atrakciju a ucinkovitost nula :damn: ne bih ja volio da se sva igra na njemu bazira, ako ce nam on biti glavni igrac nema od nas hljeba. Da ga hoce Vidal istjerati volio bih neg ista. Ako Guardiola ode, ode i on s njim 100%

dobro opazeno :thumbup: ,danas ne znam sta bi reko za taiga,zna pas dodoati,dugu loptu ali nekad po topm pitanju oscirian,dakle u jacini samoga pasa,kao da nema osjeca,nekada preslav nekada prejaka i dolazi do gubitak lopte,kao i ne zavisno od toga djeluje mlitavo :hmmmmm:

Kufur
Kontakt:

Post Postao/la Kufur » 21 jul 2015, 18:29

coelho41 je napisao/la:
Kufur je napisao/la:hhhhhhh :hmmmmm: ,sta da ti kayem ,ne bi se bas slozio da bi ih nabili nisu oni toliko lose odigrali ,defanizvu najbolje :mrgreen: , drugo poluvirjeme je pokazalo nasu staru boljku da jednostavno ne znamo i pretesko igramo protiv ekipa koje znaju dobro org .bunker,pokazalo se da ,haj eto prijateljska je onaj gol gecea ,tesko da bi se ona prilika desila u ozbiljnijem mecu ,ali eto ,na racun prvog ubojitog poluvrmena mozemo reci da smo bolji ,pa i u drugom smo bili ali manjeg je to inteziteta bilo .i u spavanka .Generalno bolji smo bili ,ali jalovi :nene: ,mora se naci recept za bunker ,mora. :!:

vidi ovako, po mom mišljenju bunker je igra koju zna odigrat Čelzi ili Juve i vako par ekipa iz srednjeg dijela tabele u Bundesligi, a to znači da protivnička ekipa ima posjed lopte, ima i šuteve neke nerezonske, ali to isto znači da protivnički igrači ne mogu pristupit s loptom u njihov šesnaesterac a Boga mi ni bliže njemu, što danas nikako nije bio slučaj s Interovom odbranom, jer je Costa orgijo u njihovom šesneastercu, a isto tako i mladi Fabian Benko i Tijago i Miler znali su se prošetat kroz njihovu odbranu, jedino eto što danas nije valjalo jeste ta nonšalantnost s kojom se lako prolazilo kroz ovakvu odbranu, al nije baš htjelo u go, al eto to je i razumljivo prijateljska je, nema ovdje mjesta za negativnu kritiku.

slazem se apsolutno samo moj post se odnosio 95% na drugo poluvrijeme gdje je bila u pitanju malo blaza verzija bunkera.Nije bas po meni da smo od.drugo poluvrijeme da valja,ali posto je pripremna prei cu preko toga ,pustena je sansa ,,omcima sa klupe ,mladjima tako da vidjet cemo sta ce biti do pocetka sezone.

Mada danas po meni generalno manje vise svi znaju kako tako odigrati bunker,neko malo kvalitetnije ali to je tu negdje .Jedini nacin koji jako dobro kotira protiv igre koju forsira guardiola.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 21 jul 2015, 19:02

FranckRibery je napisao/la:treba samo vidjeti koliko je alcantara izgubio lopti, kostat ce nas on. Nikad ne trci u odbranu a zna razjebat lopti ko niko. Hoce neku atrakciju a ucinkovitost nula :damn: ne bih ja volio da se sva igra na njemu bazira, ako ce nam on biti glavni igrac nema od nas hljeba. Da ga hoce Vidal istjerati volio bih neg ista. Ako Guardiola ode, ode i on s njim 100%
:facepalm:

Thiago je najbolji vezni igrac na svijetu.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

FranckRibery
Kontakt:

Post Postao/la FranckRibery » 21 jul 2015, 19:10

gerdmuller je napisao/la:
:facepalm:

Thiago je najbolji vezni igrac na svijetu.
da je najbolji igrao bi u Barci ne bi nama dolazio. :stop:
Pusti tu pricu, zivi bili pa vidjeli da cemo biti kao sa igracem manje kad on bude igrao u bitnim utakmicama jer ce nas ljudi pojesti kroz sredinu. Nema covjek defanzive nikako a danas se mora odbrana igrati :hmmmmm:

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 21 jul 2015, 19:36

na prvu kad vidis kakav je s loptom covjek bi rekao je stvarno jedan od najboljih veznjaka na svijetu, ali ima puno bubica, previse rizika preuzima za svoju poziciju a takticki je neodgovoran do zla Boga nije bez raloga dobio onako slabu minutazu kad mu je opala klauza u Barci

FranckRibery
Kontakt:

Post Postao/la FranckRibery » 21 jul 2015, 19:43

xaves je napisao/la:na prvu kad vidis kakav je s loptom covjek bi rekao je stvarno jedan od najboljih veznjaka na svijetu, ali ima puno bubica, previse rizika preuzima za svoju poziciju a takticki je neodgovoran do zla Boga nije bez raloga dobio onako slabu minutazu kad mu je opala klauza u Barci
:thumbup:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 jul 2015, 20:04

@Franck Ribery je donekle u pravu, ali je malo i pretjerao. Isto kao što je gerd pretjerao s hvaljenjem Thiaga...Ovo baš "najbolji veznjak na svijetu" je pretjerano, bar za sad.... :)

Thiago se rijetko kritikuje, jer očarava dopadljivim potezima i ima nevjerovatne tehničke mogućnosti. Ali je istina ovo što prethodnici rekoše za neku dozu njegove taktičke nediscipline. Prije sam već jednom o tome pisao. Tako je Thiago npr potonuo i protiv Barce, a njegova je svakako sreća što uživa punu podršku Pepa. Pa ti kada si slobodan u glavi, kada imaš punu podršku šefa pa milina ti je svaki posao raditi (tačnije u svom poslu pružaš nevjerovatan učinak). Pa tako je i kod fudbalera.
S tim što možemo zaista imati ogromnu korist od Thiaga i može biti jedan od najvećih, ali uz određene taktičke preduslove. Moraš uz Thiaga postaviti pravog igrača, a i taktiku pravu. Ako Thiagu daješ slobode, onda drugi moraju pokrivati teren i odraditi prljavije poslove. Vidal bi tu mogao biti izvrstan.

Ja generalno imam u glavi više nekih raspleta sezone. Sve mi nekako razdvaja tanka nit, čak u jednoj varijanti mislim da Pep neće dočekati kraj sezone. A već se sada špekuliše da možda neće produžiti ugovor i da uprava stvara neki plan B. Obično kada s bilo kojim članom tima , bilo igrač ili trener, ne produžimo ranije ugovor, to obično znači da je na kraju sezone kraj. Ali vidjet ćemo...Teško je tu neku prognozu dati, jer dosta želja je Pepu udovoljeno, što bi išlo u prilog tome da ostane.
Ali s druge strane pitam se, da li je Vidal baš njegov transfer, ono što stvarno on hoće? :hmmmmm: :hmmmmm: :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 21 jul 2015, 21:30

Effe_sa ubi pričom da se Pep puno ne pita za transfere. Haman cojk' zna nešto što mi ne znamo :facepalm:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 21 jul 2015, 21:33

anelbavarac je napisao/la:Effe_sa ubi pričom da se Pep puno ne pita za transfere. Haman cojk' zna nešto što mi ne znamo :facepalm:
Zna sigurno bolje od tebe kome se svo pisanje svodi na kritikovanje drugih forumasa kroz jednu ili dvije recenice.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 21 jul 2015, 21:43

anelbavarac je napisao/la:Effe_sa ubi pričom da se Pep puno ne pita za transfere. Haman cojk' zna nešto što mi ne znamo :facepalm:
Vjerujem ako se pitao prije da se sada sve manje pita. Za Vidala sumnjam da se pitao, a ako smijem pretpostavljati vjerujem da je zahtijevao nekog drugog umjesto njeg. Sammer je rekao prije da idu politikom da se Pep sve mane pita u trasfere jer ne znamo njegov status i uprava ne zeli da kad od iznenada ode "ode" i 7-8 igraca koje bi on eventualno doveo. Uprava sad razmislja na buducnost bez njega a ako ostane vjerujem da ce biti uz uslov da se sad stvarno prilagodi igracima koje ima na raspolaganju.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.