Premijer liga BiH - aktuelno

Simpatizer
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Simpatizer » 18 jul 2021, 10:09

Kulasin je dijete j.ebo te, nema jos 18. Momka ponijelo to sto je zabio svoj prvi seniorski gol, djecacko radovanje. Sekund poslije je digao ruke u znak izvinjenja. Ili je u pitanju to sto je otisao kod mrskih cetnika, Vlaha, kako to pisu mentalni patuljci i kukavice...

Kakvi sve obitavaju ovdje. Onaj gore sa slike nema zube, ali to se moze popraviti. Dobar dio onih koji pisu ovdje ima nepopravljive probleme. :kafa:

ZaNjuBoriSe
Kontakt:

Post Postao/la ZaNjuBoriSe » 18 jul 2021, 10:14

Kao da je Kulasin 10 god bio Zelji pa treba da ima povezanost pupcanom vrpcom. Momak je bukvalno ostavljen na vjetrometini na kraju sezone, mi iskoristili i uzeli talenta.

Nek je proslavio gol, slavice ih nadam se jos dosta.

Drago mi je sto smo pun pogodak napravili sa njim i Begićem, momci bi mogli napraviti sjajne transfere kroz koju godinu.
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 jul 2021, 10:16

Beduin je napisao/la:
18 jul 2021, 09:33
Zamisli tek da moraju igrati visoki presing neko vrijeme, ganjali bi ih u 2. poluvremenu s bocama kisika, da ne izdahnu neuzubillah.

Ne mozes ni ocekivati od nasih igraca puno kad su to mahom fudbalski neskolovani momci. A to opet trebamo "zahvaliti" nasim trenerima i nacinu vidjenja treninga, pripremama igraca, vjezbama za snagu, brzinu, izdrzljivost, eksplozivnost, individualnim treninzima i zeljom igraca da napreduje. Sto opet povlaci pricu samih uslova za igraca i trenera da bi napredovali, a mi to nemamo.
Sve je to zacaran krug, a krajnji rezultat je ovakav fudbal koji nam igraci pruzaju.

Kod mene je rodjak pomocni trener U19 ekipe Basela, bas neki dan je bio kod mene i pricamo o nasem fudbalu i treninzima Basela. Jbga oni imaju uslove vrhunske, a u takvim uslovima je i igracu milina trenirati, ali opet trener mora odraditi svoj posao i od njega uveliko zavisi dalji put igraca. Kod nas je misao imenica regeneracije misica igraca, da se udje u ledenu vodu i tako misice regenerises, dok oni to vec sa U19 momcima rade ponekad, kaze da je nevjerovatno kako pomaze nakon jskog treninga kad su misici zamoreni.
A to jedan Ronaldo cesto radi, o tome je pricao i Mirko Filipovic, a to je samo jedan od milion stvari koje pomazu igracima.

Prica mi tako rodjak da je nedavno nakratko prisustvovao treningu omladjnaca Zelje i slusa on kako trener psuje momcima, galami, nesto prijeti kao policajac da je, a vjezbe uzasne i amaterske. I sad kad su igrali ovaj turnir i Zvezda ih nabila on bas prepoznao tog trener i prica mi o tome.

Ma kad vidim samo rekvizite kojima raspolazu za treninge, teren na kojem treniraju, na kakvim stadionima igraju U19 ekipe, dodje mi da zaplacem.
Nama su u 90tim psovali treneri dok smo bili još pioniri :rol:

Našim ekipama nedostaje psiholog i nutricionista. Ljudi moraju imati plan i program šta će jesti. Isto kao u teretani, 10% su vježbe, sve je ishrana, u nas može graha i pola kg hljeba uoči utakmice :rol:

Trenirao sam tri godine u Njemačkoj, došao ovdje, upisao se, razlika već u pionirskoj kategoriji kao nebo i zemlja. Nema sistema, način vođenja treninga katastrofalan.

I kada se pojavi neki talenat propadne upravo zbog naših vrsnih stručnjaka. Ako smo taktički loše, makar se mogu spremiti igrači da igraju sezonu kvalitetno. Živimo u 2021.g, ako je nekom štelom dobio diplomu, posao i sl., pa imaš sav materijal dostupan onlajn uz kvalitetno istraživanja, nauči unos uh, proteina, masti, šta prije utakmice, šta kroz pripreme unositi, kakav trening odraditi, šta je HIT itd.

Razočaran sam iz sezone u sezonu, posebno kada vidim mlađe igrače koji ne mogu "meda" nakon 60 minute.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 jul 2021, 10:21

Očekivano je da ne dođu predstavnici klubova iz manjeg bh.entiteta, ali bruka je za ŠB i Zrinjski, Posušje je tek ušlo. To im rekao legitimni da ne smiju. I u sportu politika :rol: U neku ruku razumijem Zrinjski, politika im vodi klub, ali šta je sa Širokim? Pa doslovno čitav ŠB zna da su sredstva koja su bila investirana u tu ekipu prebačena u Mostar i to pod prijetnjom poslovanja.

worchester
Kontakt:

Post Postao/la worchester » 18 jul 2021, 10:27

Ne znam da su ostali klubovi bili pozvani da dodju? Ispravite me ako grijesim nije problem.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 18 jul 2021, 10:40

ZaNjuBoriSe je napisao/la:
18 jul 2021, 10:14
Kao da je Kulasin 10 god bio Zelji pa treba da ima povezanost pupcanom vrpcom. Momak je bukvalno ostavljen na vjetrometini na kraju sezone, mi iskoristili i uzeli talenta.

Drago mi je sto smo pun pogodak napravili sa njim i Begićem, momci bi mogli napraviti sjajne transfere kroz koju godinu.
Glupost najveća,napadati nekoga što proslavlja postugnuti gol, bez obzira za koga je igrao.

Otvoriteoci
Kontakt:

Post Postao/la Otvoriteoci » 18 jul 2021, 10:49

fks74 je napisao/la:
18 jul 2021, 10:40

Glupost najveća,napadati nekoga što proslavlja postugnuti gol, bez obzira za koga je igrao.
To je vece preseravanje od onog izvinjavanja kad nec pogodis u tenisu.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 18 jul 2021, 10:52

Otvoriteoci je napisao/la:
18 jul 2021, 10:49
fks74 je napisao/la:
18 jul 2021, 10:40

To je vece preseravanje od onog izvinjavanja kad nec pogodis u tenisu.
Tako je.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 18 jul 2021, 10:56

Samo Zeljin predstavnik online, prep'o se da nece morati platiti rucak i pice, a valja potrositi i za gorivo. Svaka cast na stednji, tako se cuvaju klupske pare.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 18 jul 2021, 11:01

Beduin je napisao/la:
18 jul 2021, 10:56
Samo Zeljin predstavnik online, prep'o se da nece morati platiti rucak i pice, a valja potrositi i za gorivo. Svaka cast na stednji, tako se cuvaju klupske pare.
:rol: :rol:

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 18 jul 2021, 11:06

Neutral je napisao/la:
18 jul 2021, 10:21
Očekivano je da ne dođu predstavnici klubova iz manjeg bh.entiteta, ali bruka je za ŠB i Zrinjski, Posušje je tek ušlo. To im rekao legitimni da ne smiju. I u sportu politika :rol: U neku ruku razumijem Zrinjski, politika im vodi klub, ali šta je sa Širokim? Pa doslovno čitav ŠB zna da su sredstva koja su bila investirana u tu ekipu prebačena u Mostar i to pod prijetnjom poslovanja.
Pa njima je preCjednik istodobno i preCjednik HDZ-a BiH i gradonacelnik Sirokog :urnebes:
Draganov cojek
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 18 jul 2021, 11:08

Neutral je napisao/la:
Usput da citiram Aliju.
Ovo nije nas rat :mrgreen:
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

Demi
Kontakt:

Post Postao/la Demi » 18 jul 2021, 11:13

Hantraga je napisao/la:
17 jul 2021, 17:11

Dragog Boga molim opet da se smiluje po ovoj kiši i da da se sjargaju u kanjoj Vrbasa pri povratku kući, i oni i tutori im iz saveza.
Nek ostane upamceno kakve gadosti pises.

TRN U OKU SVIMA,VELIKAN IZ PLATONOVE!
" "!
1926

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 jul 2021, 11:13

Antipolitika3 je napisao/la:
18 jul 2021, 11:06
Neutral je napisao/la:
Pa njima je preCjednik istodobno i preCjednik HDZ-a BiH i gradonacelnik Sirokog :urnebes:
Draganov cojek
Kompezacije su izvršene :mrgreen:

Nije vaš rat, dok ne budete oštećeni, a nije da već niste prošle sezone bili oštećeni, ako se ne varam mislim da je to bilo upravo protiv Borca :D

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 18 jul 2021, 11:14

Ne kontam šta su ovi hadalji nafurali, 4000 ih bilo, ko da je 40.000, zapalili 3,4 baklje, otpjevali Grbavicu i slave bod!?
Ne kontam fazon!? Isti ti ljudi im syebali klub, oni podržavaju i dalje iste te ljude koje su pljuvali jučer... Yebo te kamen kakvi bahili.... Ili je pojeo vuk magarca...
Jadna majko svoja. Sirotinji stvarno malo treba. Hljeba i igara...
I šta vam ono znači 100 godina gospoda!?
Pa ne možete biti gospoda i radnička klasa jbte... Ili, ili... Ne može oboje... Opet ih puca kriza identiteta... Opet mitomanija radi...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 18 jul 2021, 11:22

Stroj1946 je napisao/la:
18 jul 2021, 11:14
Ne kontam šta su ovi hadalji nafurali, 4000 ih bilo, ko da je 40.000, zapalili 3,4 baklje, otpjevali Grbavicu i slave bod!?
Ne kontam fazon!? Isti ti ljudi im syebali klub, oni podržavaju i dalje iste te ljude koje su pljuvali jučer... Yebo te kamen kakvi bahili.... Ili je pojeo vuk magarca...
Pa ne možete biti gospoda i radnička klasa jbte... Ili, ili... Ne može oboje... Opet ih puca kriza identiteta... Opet mitomanija radi...
Al zamisli 100 godina gospoda, a osudjeni i kaznjeni za namjestanje utakmica zajedno sa najvecom klupskom legendom. Mene stid parole u njihovo ime.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 18 jul 2021, 11:23

worchester je napisao/la:
18 jul 2021, 10:27
Ne znam da su ostali klubovi bili pozvani da dodju? Ispravite me ako grijesim nije problem.
Pozvani su svi klubovi iz lige. Odazvalo se ovih 5 samo. Ostali ocito imaju svoje računice sa savezom.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 18 jul 2021, 11:32

Stroj1946 je napisao/la:
18 jul 2021, 11:14
A što si se nasekirao nešto...

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 18 jul 2021, 11:49

Simpatizer je napisao/la:
18 jul 2021, 10:09
Kulasin je dijete j.ebo te, nema jos 18. Momka ponijelo to sto je zabio svoj prvi seniorski gol, djecacko radovanje. Sekund poslije je digao ruke u znak izvinjenja. Ili je u pitanju to sto je otisao kod mrskih cetnika, Vlaha, kako to pisu mentalni patuljci i kukavice...

Kakvi sve obitavaju ovdje. Onaj gore sa slike nema zube, ali to se moze popraviti. Dobar dio onih koji pisu ovdje ima nepopravljive probleme. :kafa:
Ako fakat tako mislis onda ocekujem tvoju osudu i za "Vise nisam Nemanja, sad smrdim na loj..." nakon dolaska Bilbije u Sarajevo :lol: :kafa:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 jul 2021, 11:52

Da je Sarajevo deset dana ranije dovelo napadača, zaradili bi par stotina hiljada eura zbog prolaska u drugi krug evropskog takmičenja. Još jedna pohvala za izvrstan rad uprave.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Bordo10, CAZIN, Cwirek, Google Adsense [Bot], Hrammm1921, KarlMarx, n0dix i 34 gosta.