Broj i Imena ofanziva
Kviz (historija)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Kviz (historija)
Koliko je bilo ofanziva u NARODNOOSLOBODILACKOM ratu u Jugoslaviji
Broj i Imena ofanziva

Broj i Imena ofanziva
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Prva ofanziva u cilju ukidanja ''Užičke republike''ANTIFA ! je napisao/la:Koliko je bilo ofanziva u NARODNOOSLOBODILACKOM ratu u Jugoslaviji
Broj i Imena ofanziva![]()
![]()
![]()
Druga ofanziva u cilju uništenja partizana u istočnoj Bosni, tada je izveden Igmanski marš
Treća ofanziva na slobodno područje Krajine i Kozare
Četvrta ofanziva bitka na neretvi operacija Weiss
Peta ofanziva bitka na sutjesci operacija Scwartz
Šesta ofanziva niz borbenih dejstava na slobodnu teritoriju pod kontrolom partizana
Sedma ofanziva Konjićev skok, desant na Drvar, pokušaj uništenja Vrhovnog štaba sa Titom na čelu
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ramiral je napisao/la:Prva ofanziva u cilju ukidanja ''Užičke republike''ANTIFA ! je napisao/la:Koliko je bilo ofanziva u NARODNOOSLOBODILACKOM ratu u Jugoslaviji
Broj i Imena ofanziva![]()
![]()
![]()
Druga ofanziva u cilju uništenja partizana u istočnoj Bosni, tada je izveden Igmanski marš
Treća ofanziva na slobodno područje Krajine i Kozare
Četvrta ofanziva bitka na neretvi operacija Weiss
Peta ofanziva bitka na sutjesci operacija Scwartz
Šesta ofanziva niz borbenih dejstava na slobodnu teritoriju pod kontrolom partizana
Sedma ofanziva Konjićev skok, desant na Drvar, pokušaj uništenja Vrhovnog štaba sa Titom na čelu
Tako je
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Pri slamanju ofanzive njemačkih snaga na Kursku i u kontraofanzivi koja je uslijedila u narednim mjesecima, sovjetske snage su potiskivale njemačke divizije sve do Kieva.
Koji sovjetski general je poginuo u blizini fronta dok je trajala operacija oslobađanja Ukrajinske prijestonice?
Koji sovjetski general je poginuo u blizini fronta dok je trajala operacija oslobađanja Ukrajinske prijestonice?
- the scouser
- Kontakt:
Možda Vatutin, ali njega su nekad kasnije Ukrajinci ubili...
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
Na njega sam mislio, nisam se dobro izrazio, ranjen iz zasjede dum-dum metkom i kasnije podlegao ranama. Rukovodio operacijom odbrane i zaustavljanjem njemačkog napada, rukovodio operacijom vraćanja Kieva pod sovjetsku vlast.the scouser je napisao/la:Možda Vatutin, ali njega su nekad kasnije Ukrajinci ubili...
- the scouser
- Kontakt:
Ja svoje pravo na postavljanje pitanja prepuštam @Devilu, jer je sinoć tačno odgovorio za Denica, a padobranci mu uzeše pravo da postavi pitanje. Pa kad dođe, neka postavi.
Koji je jedini nemacki general iz WWII bio pravoslavne vere(cini mi se po majci) ? 
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- the scouser
- Kontakt:
Alexander Lohr, bilo pitanje već 
Nesta se ne secam jbg.the scouser je napisao/la:Alexander Lohr, bilo pitanje već
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- the scouser
- Kontakt:
Nadimak mu je "Mesar iz Lyona", prezime mu je isto kao i kod jedne popularne igračke za djevojčice, odgovoran za smrt preko 14000 osoba, od '45 radio kao obavještajni agent za Amere i Britance, kasnije pobjegao u Boliviju gdje je postao narkoboss. Kako se on zove ?
Još ima par zanimljivosti za njega, reći ću kada mi date tačan odgovor. Ovo bi trebalo biti lagano.
Još ima par zanimljivosti za njega, reći ću kada mi date tačan odgovor. Ovo bi trebalo biti lagano.
Klaus Barbie?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- the scouser
- Kontakt:
TačnoLBJ MVP je napisao/la:Klaus Barbie?
Zanimljivosti vezane za njega su te da je odgovoran za hapšenje i mučenje Jeana Molina, najviše rankiranog pripadnika francuskog pokreta otpora ikada uhapšenog od strane Gestapoa, vjeruje se da je pomogao Amerima da oni pomognu (kako glupo zvuči
Ne mogu ništa pametno da smislim
Neka neko drugi postavi pitanje 
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
To si morao da preciziras maloANTIFA ! je napisao/la:Iskrcavanje na Normandiji , tok iskrcavanja
Ne verujem da cu dati potpuno tacan odgovor na pitanje,ali ajde...
Prvo je pravljena varka za glavno iskrcavanje,podmetani razni izvestaji dvostrukim agentima,onda pojacano bombardovanje svapskih polozaja na obalama Francuske, zatim 5. juna uvece iskrcavanje 501. padobranske sa zadatkom da unisti dalekometne topova i naravno D-Day (6. jun) iskrcavanje mornaricke pesadije tj. marinaca na plazu Omaha i na jos dve sporedne plaze ?
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Cannon to right of them,
Cannon to left of them,
Cannon in front of them
Volley'd and thunder'd;
Storm'd at with shot and shell,
Boldly they rode and well,
Into the jaws of Death,
Into the mouth of Hell
Rode the six hundred.
Podsjeti me uvijek na to.
Yes, unrelated.
Cannon to left of them,
Cannon in front of them
Volley'd and thunder'd;
Storm'd at with shot and shell,
Boldly they rode and well,
Into the jaws of Death,
Into the mouth of Hell
Rode the six hundred.
Podsjeti me uvijek na to.
...Život za Široki...
Sta bi sa ovim kvizom?
Ponestalo ideja... 
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Postavi ti.. svakako si tačno odgTribalian je napisao/la:Sta bi sa ovim kvizom?Ponestalo ideja...
Trenutno korisnika/ca: Napapijri, rio_Ferdy88 i 18 gostiju.