FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 13 avg 2015, 21:27

majestic24 je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:
Bayern je i bez ovih pojacanja dobro popunjen na svim pozicijama i jedan od glavnih favorita za osvajanje klempe a to bi tako bilo i uz prodaji Schweinija jer je Bayernova sredina izuzetno jaka i puna dobrih igraca.

Jes vala,na krilnim pozicijama ima 3 igraca od cega 2 invalida,od koji jedan nije potrcao ima vise od pola godine. Nemaju rezervnog napadaca...vala popunjeni. Jedino ako Gvardiola ima u planu ponovo izmisljati nove pozicije za goetzea kao krilnog napadaca ili mullera kao najisturenijeg. U tom ste slucaju,POPUNJENI.
Ja ne znam zasto vi ne citate postove onako kako se pise, pa na nekoliko mjesta sam napisao da je zdravlje igraca najbitniji ili jedan od najbitnijih faktora.

Sa zdravim Riberyem Bayern svakako ima popunjen kadar i bez pojacanja, plus sto je Muller polivalentan i komotno moze igrati krilne pozicije sto svakako godinama igra u Elfu a i u Bayernu je odradio veliki broj meceva sa pozicija krila.

Gotze je druga prica, on svakako nije krilo a ako si pratio Bayernove pripreme vjerovatno si primijetio da ga Pep gura na desnu stranu tako da bi i on uskoro mogao dobiti novu startnu poziciju.

Uostalom, Bayern je i uzeo LP-a sa skoro istim ovim igracima izuzev Shaqirija koji vise nije tu ali on i nije igrao neku bitniju ulogu a vrlo vazna cinjenica je da su tad svi bili zdravi.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 13 avg 2015, 21:35

Ulivaca je napisao/la:Lol Robben I Ribery invalidi... :facepalm:
Nije mislio na fudbalsko znanje već na stanje s povredama a u čemu nije puno pogriješio.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 13 avg 2015, 21:51

majestic24 je napisao/la:Jes vala,na krilnim pozicijama ima 3 igraca od cega 2 invalida,od koji jedan nije potrcao ima vise od pola godine. Nemaju rezervnog napadaca...vala popunjeni. Jedino ako Gvardiola ima u planu ponovo izmisljati nove pozicije za goetzea kao krilnog napadaca ili mullera kao najisturenijeg. U tom ste slucaju,POPUNJENI.
došao Junajtedovac pričat o popunjenosti..

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 avg 2015, 21:55

Od 2010. godine se Ribery i Robben proglašavaju invalidima. I tada sam znao da je to samo uzaludno zavijanje vukova. Tada su počeli žestoki naleti na ovu temu i nastavljali su se. Neki su podvili rep nakon što je Bayern osvojio LP 2013. godine, jer su neposredno prije toga tvrdili kako Bayern ne može (ili je teško zamislivo, nemoguće) da osvoji LP pored moćnih Reala i Barcelone. Nekima je nada bio Dortmund (neki postadoše i veliki simpatizeri tog kluba, ne zbog njega samog nego u nadi da će Bayern totalno posrnut) i uzdali su se i tada u propadanje Bayerna i tada kada Dortmund osvoji ligu, onda je liga moćna, dok je ona slabašna i bez konkurencije kada je osvoji Bayern. Valjda Bayern talašika pa je to toliko pogubno što takva tališika osvoji BuLi. Iako su presudne uloge u osvajanjima trofeja imali igrači poput Robbena, Riberyja, Martineza te igrači koji su faktički djeca Bayerna poput Lahma i Schweinija, ipak je prema stručnom sudu istih ili ti sličnih osoba, Bayern osvajao titule, zahvaljujući krađi konkurencije, jer Uli, Kalle i ostali su s puškama i mitraljezima išli kroz ligu u gaćama izvodili pred kuće menadžere drugih bundesligaša i tjerali ih da prodaju svoje igrače...... ;)

Mnogo smo se priča načitali, neke smo morali i preskočiti, jer bi nam mnogima inteligencija bila narušena, ali mnoge priče su nas u konačnici nasmijale. Vratimo se na početak pa se nasmijmo još jednom. :D :D

Ne znam da li treba napominjati da je prilikom osvajanja LP 2013. godine, pa i u sezoni poslije (veći dio) a i veći dio prošle sezone Robben bio top fit, do te nesretne povrede (a to bi mogao zaključiti i onaj ko nije toliko veliki fudbalski stručnjak, nego bi trebao samo da bude pažjivi posmatrač, pa da zahvaljujući običnoj percepciji zaključi), pa tako ne vidim kakav bi se to toliki alarm trebao upaliti oko tog igrača. Nakons svih tih povreda on se vraćao i pružao je sjajne partije. Ribery je sada malo veći problem.
Ali ako uzmemo u obzir da bi Robben trebao opet biti fit (sada djeluje spreman), da kao što Omer reće imamo polivalentnog Mullera te da čak i Goetze (u nekim normalnim okolnostima i pri nomalnoj taktici) može igrati krilo, a onda tu još dodamo Douglasa Costu, onda se vidi da tvrdnja o popunjenosti i apsolutnom kvalitetu ekipe u potpunosti stoji.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 13 avg 2015, 22:01

effe_sa je napisao/la:Od 2010. godine se Ribery i Robben proglašavaju invalidima. I tada sam znao da je to samo uzaludno zavijanje vukova. Tada su počeli žestoki naleti na ovu temu i nastavljali su se. Neki su podvili rep nakon što je Bayern osvojio LP 2013. godine, jer su neposredno prije toga tvrdili kako Bayern ne može (ili je teško zamislivo, nemoguće) da osvoji LP pored moćnih Reala i Barcelone. Nekima je nada bio Dortmund (neki postadoše i veliki simpatizeri tog kluba, ne zbog njega samog nego u nadi da će Bayern totalno posrnut) i uzdali su se i tada u propadanje Bayerna i tada kada Dortmund osvoji ligu, onda je liga moćna, dok je ona slabašna i bez konkurencije kada je osvoji Bayern. Valjda Bayern talašika pa je to toliko pogubno što takva tališika osvoji BuLi. Iako su presudne uloge u osvajanjima trofeja imali igrači poput Robbena, Riberyja, Martineza te igrači koji su faktički djeca Bayerna poput Lahma i Schweinija, ipak je prema stručnom sudu istih ili ti sličnih osoba, Bayern osvajao titule, zahvaljujući krađi konkurencije, jer Uli, Kalle i ostali su s puškama i mitraljezima išli kroz ligu u gaćama izvodili pred kuće menadžere drugih bundesligaša i tjerali ih da prodaju svoje igrače...... ;)

Mnogo smo se priča načitali, neke smo morali i preskočiti, jer bi nam mnogima inteligencija bila narušena, ali mnoge priče su nas u konačnici nasmijale. Vratimo se na početak pa se nasmijmo još jednom. :D :D

Ne znam da li treba napominjati da je prilikom osvajanja LP 2013. godine, pa i u sezoni poslije (veći dio) a i veći dio prošle sezone Robben bio top fit, do te nesretne povrede (a to bi mogao zaključiti i onaj ko nije toliko veliki fudbalski stručnjak, nego bi trebao samo da bude pažjivi posmatrač, pa da zahvaljujući običnoj percepciji zaključi), pa tako ne vidim kakav bi se to toliki alarm trebao upaliti oko tog igrača. Nakons svih tih povreda on se vraćao i pružao je sjajne partije. Ribery je sada malo veći problem.
Ali ako uzmemo u obzir da bi Robben trebao opet biti fit (sada djeluje spreman), da kao što Omer reće imamo polivalentnog Mullera te da čak i Goetze (u nekim normalnim okolnostima i pri nomalnoj taktici) može igrati krilo, a onda tu još dodamo Douglasa Costu, onda se vidi da tvrdnja o popunjenosti i apsolutnom kvalitetu ekipe u potpunosti stoji.... ;)
+1
samo si zaboravio reći da je 2013. godine Ribery bio proglašen najboljim igračem Evrope i nepravedno zakinut za Zlatnu loptu, tako da i nakon ovog otpisivanja ja očekujem da se vrati zajedno sa Robbenom i da odigraju još jednu vrhunsku sezonu pod imenom Robbery, jer u modernom fudbalu godine su sve manje važne dok ne prekucaš 40 onda si talašika.

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 13 avg 2015, 22:06

effe_sa je napisao/la:Od 2010. godine se Ribery i Robben proglašavaju invalidima. I tada sam znao da je to samo uzaludno zavijanje vukova. Tada su počeli žestoki naleti na ovu temu i nastavljali su se. Neki su podvili rep nakon što je Bayern osvojio LP 2013. godine, jer su neposredno prije toga tvrdili kako Bayern ne može (ili je teško zamislivo, nemoguće) da osvoji LP pored moćnih Reala i Barcelone. Nekima je nada bio Dortmund (neki postadoše i veliki simpatizeri tog kluba, ne zbog njega samog nego u nadi da će Bayern totalno posrnut) i uzdali su se i tada u propadanje Bayerna i tada kada Dortmund osvoji ligu, onda je liga moćna, dok je ona slabašna i bez konkurencije kada je osvoji Bayern. Valjda Bayern talašika pa je to toliko pogubno što takva tališika osvoji BuLi. Iako su presudne uloge u osvajanjima trofeja imali igrači poput Robbena, Riberyja, Martineza te igrači koji su faktički djeca Bayerna poput Lahma i Schweinija, ipak je prema stručnom sudu istih ili ti sličnih osoba, Bayern osvajao titule, zahvaljujući krađi konkurencije, jer Uli, Kalle i ostali su s puškama i mitraljezima išli kroz ligu u gaćama izvodili pred kuće menadžere drugih bundesligaša i tjerali ih da prodaju svoje igrače...... ;)

U potpunosti si upravu. Ekipa koju trenutno imamo može uzeti LP, zato trebamo vjerovati u igrače i trenera! Samo bih volio da Pep ove sezone pokuša sa Kurtom i Greenom na Riberyovoj poziciji u lakšim tekmama u BL a isto važi i za Hojberga i Kimmicha koji bi trebali da se izbore sa Alonsom za poziciju.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 13 avg 2015, 22:18

Bayern moze uzeti LP kao sto mogu i Real i Barsa. Uz jos par ekipa zajedno su najveci favoriti za osvajanje. I ostali se nadaju kao sto se i mi nadamo. Mi nismo favoriti i bolje je sto nismo. Za LP se moraju potrefiti dosta dobrih stvari a nama ostaje da vidimo dali ce se to desiti.

Sto se tice Robbena i Riberyja skeptican sam u vezi spreme koja ce ih drzati na najvecoj razini. Toliko su podlozni povredama da nikad ne znas kad se jedan ili oba mogu povrijediti. Uzevsi u obzir zadnje dvije godine njih dva su imali 22 povrede i ukupno 102 propustene utakmice i mjeseci oporavka. Tako kad bi ove godine bio prepolovljen godisni prosjek povreda kod njih dva ja bih bio prezadovoljan. Njihove godine plus istrosenost povredama mi ne garantiraju jos jednu 2013tu godinu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 avg 2015, 22:37

Izgleda da ćemo s novim ugovorom Deutsche Telekoma inkasirati godišnje 50 mil. :cool: Mislim da je raniji ugovor bio 25 mil ako ne griješim. :hmmmmm:

edit: Ne znam šta je ovaj LvG navalio ko sivonja za Mullera, nema prodaje to je nekoliko puta istakao KHR. :crazy:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 13 avg 2015, 22:44

Saurman je napisao/la:Izgleda da ćemo s novim ugovorom Deutsche Telekoma inkasirati godišnje 50 mil. :cool: Mislim da je raniji ugovor bio 25 mil ako ne griješim. :hmmmmm:
30 mil eura je bio zadnji ugovor, bilo je vrijeme za iskorak na tom planu. Jači ugovor od Bayerna imaju samo Chelsi i Man Utd.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 13 avg 2015, 22:45

Saurman je napisao/la:Izgleda da ćemo s novim ugovorom Deutsche Telekoma inkasirati godišnje 50 mil. :cool: Mislim da je raniji ugovor bio 25 mil ako ne griješim. :hmmmmm:
Spas Bundeslige je u ovoj raspodjeli novca od TV prava inace bi to bila bukvalno Bayernliga i liga jednog kluba. I kad onda procitam naivne komenare i zelje da ce Bundesliga biti konkurentnija tako sto ce neko uletiti sa parama ili da ce Wolsburg nesto uraditi, a znaju ko je i sta je Bayern u Njemackoj i Svijetu, dodje mi da placem. Ako se nesto globalno ne rijesi i promjeni Bayern ce progutati sve u Bundesligi a onda i samog sebe jer nece imati ligu koja ce ga tjerati da ide naprijed i da daje sve od sebe.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 13 avg 2015, 22:46

Momci ali nije niti @ majestic24 toliko pogriješio ovdje.

Ja se nadam da će Ribery biti spreman za mjesec-dva ali i to je veoma upitno. Ribery je već godinu i pol totalno van forme ili ozlijeđen. Robben nažalost se ozljedio u najgorem trenutku i eto tek sad se vraća u formu.

Vidimo svi da Costa pravi dar-mar ali na desnoj strani. Znamo svi da Mulleru najbolje odgovara pozicija cenera ili desno krilo. Znamo svi da Gotze najbolje igra cenera ili desno krilo.

Dakle, legitimnog nasljednika Riberya nismo doveli. Svi ovi igrači mogu igrati lijevo krilo, istina, ali to je opet priča kao i sa Lahmom i Alabom u sredini. Možda ne toliko drastična razlika ali opet razlika postoji odnosno kvalitet opada kad ovi igrači ( Robben, Costa, Gotze, Muller ) igraju lijevo krilo.

Napomenuo bih ovdje i Lewandowskog koji je mašina ali šta ako se on ozlijedi? Ko će ga mijenjat? Jedino Muller. A ako su odlučili da će to biti Muller onda ostaješ na pravim krilima samo sa Robbenom, Riberyom i Costom.......

Po meni je u ovom trenutku veoma riskantno ući u sezonu samo sa jednim pravim lijevim krilom, tu bih kupio svakako nekog igrača koji je klasa jer u slučaju ozljeda ne piše nam se dobro.

A i ja bih svakako kupio jednog klasnog stopera ali koji će se opet zadovoljiti sa ulogom 3 stopera. Čak bih rekao da je to definitivno i važnija kupovina nego još jedno krilo. Ako nam se ozljedi glavni stoperski par loše nam se piše. To je pod muss.

Nego, JEVGENIJ KONOPLJANKA. :D

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 13 avg 2015, 22:48

FRANK RIBERY je napisao/la:
30 mil eura je bio zadnji ugovor, bilo je vrijeme za iskorak na tom planu. Jači ugovor od Bayerna imaju samo Chelsi i Man Utd.
Svaka čast upravi na poslovanju, mora se priznati da je ovo veoma moćan potez. :thumbup:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 avg 2015, 22:50

Bayern je i dalje br.1 kad je u pitanju prihod od marketinga, ne računam vještačku tvorevinu iz Pariza koja potpisuje ugovore sami sa sobom.

muamerc je napisao/la:
Spas Bundeslige je u ovoj raspodjeli novca od TV prava inace bi to bila bukvalno Bayernliga i liga jednog kluba. I kad onda procitam naivne komenare i zelje da ce Bundesliga biti konkurentnija tako sto ce neko uletiti sa parama ili da ce Wolsburg nesto uraditi, a znaju ko je i sta je Bayern u Njemackoj i Svijetu, dodje mi da placem. Ako se nesto globalno ne rijesi i promjeni Bayern ce progutati sve u Bundesligi a onda i samog sebe jer nece imati ligu koja ce ga tjerati da ide naprijed i da daje sve od sebe.
Naravno, samo veći i bolji ugovori od tv prava će moći podići kvalitet lige.Doduše i osim tv prava klubovi moraju podići poslovanje na veću razinu pokušati slijediti put Bayerna bar u nekoj mjeri.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 13 avg 2015, 22:57

Saurman je napisao/la:
Bayern je i dalje br.1 kad je u pitanju prihod od marketinga, ne računam vještačku tvorevinu iz Pariza koja potpisuje ugovore sami sa sobom.

muamerc je napisao/la:
Naravno, samo veći i bolji ugovori od tv prava će moći podići kvalitet lige.Doduše i osim tv prava klubovi moraju podići poslovanje na veću razinu pokušati slijediti put Bayerna bar u nekoj mjeri.
Koliko je bitan i bolji TV ugovor toliko je bitno da je ravnomerno rasporedjen. Ako Bayern dobije 150mil a drugi najveci 70m kakva je tu dobit? To je dobit samo za Bayern.

Ostale ekipe ne mogu pratit Bayern jer kasne 10-15 godina u razviju a o trofejima i brendu da ne govorim.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 avg 2015, 23:00

Pa eto Mainz je neki dan potpisao bogat sponzorski ugovor, prosle sezone je to isto uradio i Dortmund, imamo Wolfsburg koji dobija svake sezone minimum 30 miliona, pa Leverkusen kojeg gura farmaceutska kompanija o mislim da bi oni tu mogli izvuci vise novca iako ne znam koliko trenutno imaju.
Hoffa ima bogatog gazdu ali gazdu koji ne zeli da se razbacuje nego ulaze bas ekonomicno iako ce u skorijem periodu morati ulagati veci novac ako zeli neki rezultat.
Hertha i njihovi Amerikanci. Ako se ne varam i taj ugovor o sponzorisanju je potpisan nekad prosle sezone.

U sustini je liga napredovala po pitanju finansija u posljednjih godinu dana a plus kada dodamo bolje ugovore za TV prava mozemo biti relativno zadovoljni iako je to jos uvijek daleko od onoga sto nosi EPL mada ne treba tome teziti jer se do toga nece nikad stici dok se ne promijeni pravilo 50 + 1, no svakako da neke stvari treba pokupiti od njih a to je eksponiranje lige u Aziju i Ameriku.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 13 avg 2015, 23:04

Za mene najbolje preduslove da napravi od kluba brend i produkt ima Borusija Dortmund. Nekako, mozda zato sto ih ne pratim, ne vidim da oni sta javno rade na tom planu. Evo nedavno su imali turneju po Japanu, cini mi se, sto je svakako za pohvalu. Ono finale LPa moraju iskoristiti. Ovo zadnje finale marketinski moze donijeti dobra kao npr. dva trofeja LPa prije 20 godina. Fudbal je jos popularbiji i nastavlja tako i to se mora iskoristiti.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 avg 2015, 23:05

muamerc je napisao/la:
Koliko je bitan i bolji TV ugovor toliko je bitno da je ravnomerno rasporedjen. Ako Bayern dobije 150mil a drugi najveci 70m kakva je tu dobit? To je dobit samo za Bayern.
Ta razlika u prihodima nikad nece zazivjeti u Bundesligi kada su TV prava u pitanju.
Bayern bi uz TV prava dobijao novac i od svojih licnih sponzora i to bi bilo i redu s obzirom da isti sponzorise Bayern a ne cijelu ligu i u tom slucaju bi mogli ocekivati takvu razliku no tu niko nije kriv ostalim ekipama.

PS: malo smo odlutali od teme ali zdrava rasprava je vjerujem dobrodosla na bilo kojoj temi. :mrgreen:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 13 avg 2015, 23:10

muamerc je napisao/la:
Moj Muamere, prešao si granicu u pesimizimu. Bilo je Bundeslige i prije, biće je i dalje. I prije je Bayern dominirao pa je liga opstala. Nova tv prava moraju biti veća minimalno za 100 posto, to se i najvljuje polahko, svako malo se potencira pitanje Tv prava i razlike između Premiershipa i Bl-a. Sa novim Tv pravima ta se razlika mora samanjiti i to mnogo više nego je realno. Bayern nije dominantan kako tabela govori. Prošle godine gubio je od svih konkurenata, od BVB u kupu, Gladbacha, Wolfsburga, Bayera. Ekipa koja je toliko dominantna kako ti pišeš ne gubi toliko utakmica od buranije kako ti većinu konkurenata želiš da predstaviš. Jel možda Barsa izgubila toliko utakmica ili Juventus. SItuacija u Seriji A i Primeri je alarmantna. Atletiko je slučajno osvojiio ligu i više nikad se neće približiti samom vrhu, to je prošla sezona pokazala. Po čemu je Serija A interesantna ako se zna da je Juventus prvak ili Primera ako se već na startu treba odlučiti BArsa ili Real. Jel Premiershipa zadnjih deset godina iko osvajao osim Chelsija, Man Utd i Citya. U svim tim ligama prvaci se znaju unaprijed. BAyern je zadnjih deset godina dosta titula izgubio, poklopila se dominacija zadnje tri godine, ali samo zato što su Wolfsburg, Schalke i BVB donedavno bili u krizi. Puno je lakše osvojiti Primeru i Seriju A spomenutim klubovima nego Bayernu Bl, a nisu igrački bolji od njega.

BAyern će biti prvak 90 posto, ali statistika kaže da scenarij može biti i drugačiji. Juventus, Real ili Barsa su 100 posto prvaci. Svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu bi uložio. Imal neko da se kladi da neće biti tako?

Nedavmo sam pisao da VW Wolfsburgu godšinje daje oko 95 mil eura, priča o 30 miliona nije tačna, a mediji je uporno siluju.Wolfsburg na plate izdvaja skoro 90 mil eura ili je toliko izdavajo u bliskoj prošlosti.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 13 avg 2015, 23:16

Pa Bundesliga ce se dovesti kao Primera ali s razlikom sto ce biti jedan tim. Koliko god neki klub dobio od sponzora ili ne znam kako novca Bayern ce od njega duplo ili vise. Jednostavno to je tako. Vi ako vidite tu neku nazovi konkurenciju u pokusaju ja ne vidim - ako je ima volio bih da mi razjasnite kako ce neki tim ili vise njih sto je jos bolje da bude dugorocno konkurent ili ne reci bolji od Bayerna.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 avg 2015, 23:36

muamerc je napisao/la:Pa Bundesliga ce se dovesti kao Primera ali s razlikom sto ce biti jedan tim. Koliko god neki klub dobio od sponzora ili ne znam kako novca Bayern ce od njega duplo ili vise. Jednostavno to je tako. Vi ako vidite tu neku nazovi konkurenciju u pokusaju ja ne vidim - ako je ima volio bih da mi razjasnite kako ce neki tim ili vise njih sto je jos bolje da bude dugorocno konkurent ili ne reci bolji od Bayerna.
Ti se nekad praviš da sve znaš, predavanja držiš ovdje, a nekad se praviš totalno naivan...... :D Nekako su mi kod tebe prelazi preveliki.... :)

Pa kao prvo ne treba naša briga biti kako će se konkurencija snalaziti. Donekle nas zanima, jer potpuna dosada bi nas uništila. Ali ključno je pitanje šta znači dugoročni konkurent? Jel samo konkurent onaj koji ti uzme titulu ispred nosa ili i onaj koji te ganja, vrši donekle pritisak a ne možete uhvatit? Ili te uhvati povremeno?

A ovaj tvoj scenario je nemoguć, ovaj totalno crni, jer već bi se Nijemci pobrinuli da nešto promjene. Nešto će se već dešavati, da ta dominacija ne bude tolika da baš Bayern ligu proguta.
A novac jeste dobra podloga, samo iza Bayernovog uspjeha leži koncept. Dortmund je imao koncept određeno vrijeme, pa je ugrozio Bayern, iako je manje para imao. Wolfsburg ima sada i pare i koncept, samo je sada pitanje hoće li i koliko koncept potrajat.
Da je sve u parama City bi bio redovno bar u polufinalu LP, ne bi ispadao u grupnoj fazi ili osmini finala.... ;) Pare + koncept su dobitna kombinacija. Bar u 90 % slučajeva...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.