Postao/la majestic24 » 14 avg 2015, 00:59
Omerbavarac je napisao/la:majestic24 je napisao/la:Omerbavarac je napisao/la:
Bayern je i bez ovih pojacanja dobro popunjen na svim pozicijama i jedan od glavnih favorita za osvajanje klempe a to bi tako bilo i uz prodaji Schweinija jer je Bayernova sredina izuzetno jaka i puna dobrih igraca.
Jes vala,na krilnim pozicijama ima 3 igraca od cega 2 invalida,od koji jedan nije potrcao ima vise od pola godine. Nemaju rezervnog napadaca...vala popunjeni. Jedino ako Gvardiola ima u planu ponovo izmisljati nove pozicije za goetzea kao krilnog napadaca ili mullera kao najisturenijeg. U tom ste slucaju,POPUNJENI.
Ja ne znam zasto vi ne citate postove onako kako se pise, pa na nekoliko mjesta sam napisao da je zdravlje igraca najbitniji ili jedan od najbitnijih faktora.
Sa zdravim Riberyem Bayern svakako ima popunjen kadar i bez pojacanja, plus sto je Muller polivalentan i komotno moze igrati krilne pozicije sto svakako godinama igra u Elfu a i u Bayernu je odradio veliki broj meceva sa pozicija krila.
Gotze je druga prica, on svakako nije krilo a ako si pratio Bayernove pripreme vjerovatno si primijetio da ga Pep gura na desnu stranu tako da bi i on uskoro mogao dobiti novu startnu poziciju.
Uostalom, Bayern je i uzeo LP-a sa skoro istim ovim igracima izuzev Shaqirija koji vise nije tu ali on i nije igrao neku bitniju ulogu a vrlo vazna cinjenica je da su tad svi bili zdravi.
Izvini Omere,a neslazem se s tobom ni u cemu.
Kao prvo,Bayern nije uzeo LP sa ovim sastavom sto sad ima. Svi ovi igraci su stariji za 2 godine od tada i to odmah nije isti sastav. Kao drugo, Robben i Ribery su bili glavni igraci tog Bayerna,a gdje su sad njih dvojica?? Jedan se tek vratio na teren (jel ono ponovo ozljedjen,nisam siguran) dok je drugom upitan i nastavak karijere. Te sezone vezni red su Vam drzali Martinez/Schweini...jedan je otisao dok je drugi izgubljen kod Gvardiole. Nemoj zaboraviti da ste tad imali Gustava za zamjenu za vezni red a Gomeza kao zamjenu za glavnom napadaca. Koga sad imate??? Rodea i forsiranje Goetza ili Mullera kao spic igraca.
Muller jest polivalentan igrac,ali on je najbolji kao ofanzivni vezni ili poluspica. Zapravo ,ja bih prije rekao da on u Elfu ima nedefinisanu poziciju. Loew mu je dao potpunu slobodu u veznom redu a to ako ga graficki postave kao krilo,neznaci da to i igra.
Gledao sam Bayernove pripremne utakmice i ako bi vam slucajno Goetze bio starni igrac na poziciji krila,uh...jadna vam majka.
Kao sto rece @Stefan Effenberg...sve je to bajno dok svi budu zdravi. Zamisli scenarij u kojem se u istom trenutku ozlijede lewa i muller (jako moguce jer ce obojica imati najveci broj utakmice ove sezone 100%...uz Neuera naravno.) Sta onda??
@coelho41,itekako popunjeni. Svaka pozicija najmanje 2 igraca .
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...