voltron30 je napisao/la:
Zašto je rasistički ako je neka nacija talentovana za neki sport??? Može li ijedan bijelac parirati nekom crncu u šprintu??? Može li ijedan crnac parirati nekom bijelcu u hokeju??? Ne glumi mi nekog politički korektnog ljevičara, jer ovo nema veze s nekim rasističkim teorijama, nego je jednostavno evolucija i način života kroz hiljade generacija učinila da su neki ljudi, pod određenim životnim okolnostima jednostavno bolji u nekim stvarima. I ne miješaj kruške i jabuke, sa spominjanem naturalizovanih igrača, ja govorim o Turcima kojima su roditelji porijeklom s Balkana, a ti lupaš! I kada si već spomenuo tih 50 000 turskih košarkaša, zašto onda do izražaja dolaze samo ovi ''naši'', od tolikog broja??? Malo više logike, a malo manje glumatanja ''demokrate'' i doći ćeš do zaključka!!!
znači logika je da ti i ja, koji smo rođeni u BiH(valjda si rođen ovdje) imamo više talenta za košarku od nekog Turčina samo zato što smo rođeni u BiH, a on u Turskoj.  

vidiš, da sam to znao, trenirao bih košarku i danas u NBA  umjesto Ilyasove uzimao milione.ili možda čak umjesto Nowitzkog, jer sam ja kao Bosanac veći talenat od njega Švabe. da ti čiko nešto objasni, to što si rođen u istoj zemlji kao i Mirza Delibašić ne znači da možeš igrati i košarku kao on, taman da ste rođeni u istoj ulici. talenat se nikada ne pripisuje naciji, nego individuama. da je suprotno, imali bi sada u timu 12 Teletovića.