Batva je napisao/la:Claus - sve ovo govorim zbog prevelike euforije koja zavlada pa nam se kasnije samo smiju ljudi, postanemo predmet sprdnje "Sloboda izlazi u Evropu, osvaja ovo, napada ono...", razumijes?
Ovaj dio podržavam apsolutno, mislim da mnogi ovdje znaju koliko sam bio protiv takvih stvari. Ja smatram da se treba raditi u tišini, slično kao što hercegovački klubovi (ne Velež, naravno

) rade i ubiru plodove godinama. Nikakve najave, nikakva pompa...
Mi nemamo šta više čekati, jer konačno idemo jednom uzlaznom putanjom, dovodimo provjerena imena i red je da to jednim izlaskom u Evropu materijalizujemo. Bolje sada kada nas niko ne bude uzimao ozbiljno, nego kada se svi budu naložili protiv nas kao što je to bio slučaj sa Sarajevom ove sezone. Ako budemo čekali da se neke stvari u klubu poprave, ili da se Tušanj izgradi, čekat ćemo vječno. A navijači, da se ne lažemo, koliko god voljeli Slobodu, željni su pobjeda, velikih utakmica, velikih imena, velikih djela. Razumiješ?
Naravno, u svemu ovome je najvažnije imati svog čovjeka u Savezu, svoj lobi, garanciju da nas niko neće praviti budalama i dalje. Na tome treba najviše raditi, bez obzira šta ko mislio. I Željo i Sarajevo su godinama imali problema s dugovima i sličnim stvarima, ali su izlazili redovno na evropsku scenu.

Ako na tom polju zabilježimo uspjeh, ne vidim ko ili šta nas može zaustaviti dok je Azmir tu. Zato, samo hrabro i promišljeno, vrijeme radi za nas i ovu priliku ne smijemo prokockati.