Evo kad se malo slegla ova atmosfera da nešto i ja napišem.
Iskreno, taj dan kad sam se probudio i počeo razmišljati o tekmi, imao sam osjećaj da bi mogao biti dobar derbi sa barem 2-3 gola, za razliku od prošlih bruka al ostade moej razmišljanje samo nada i nakon ovog derbija
Atmosfera je bila za 10, navijači realno i jedni i drugi odlični čitavu utakmicu - jedina svijetla tačka turobne noći..
Što se tiče utakmice, meni je više muka gledati naše igrače kako ne igraju na svojim pozicijama

Stanić-desno krilo(vezni),Stančeski kasnije lijevo krilo a čovjek playmaker itd.
Šehić odlično obavio ono malo posla što je imao.Marković solidno odigrao u defanzivi ali centra nije prešao,valjda po direktivi Amara.Stanić isto tako, nije 2 puta prešao centra a u defanzivi mu se više ne mogu ni pripisivati greške jer ne igra svoju poziciju s glave.Ćulum i Svraka - ljudi nisu pokušali da povuku nijednu loptu i kad su imali priliku,nema duplog pasa a kamoli 2-3 zaredom

Jamak heh ,on mene podsjeća dosta na Dinu Muharamovića,znači ne znaš da čovjeku nabrojiš kvalitete koje ima kao igrač,sinoć kao da je i on igrao zadnjeg veznog a ne umjesto Zebe da dijeli lopte,odron.Bešlija dok je imao snage u prvom poluvremenu totalno neiskorišten jer mu niko nije znao provući loptu pa da bude neki centaršut(ali opet kome?) ili ev. šut na go.Višća isto nedonošče ,stvarno mi nije jasno da čovjek može nazadovati u odnosu na prošlu sezonu kad je bio sasvim solidan ako uzmemo u obzir da je tek došao.U duelu nema šanse,niti jednom,u onim visinski čak svjesno i ne učestvuje.Zalijeće se u protvničke igrače ko na foru neku da prođe,ne shvatam.. ni šuta ni centaršuta za cijelu utakmicu...Za kraj sam ostavio možda i najbolje pojedince a to su Bogi koji je odlično odigrao čitavu utakmicu osim jedne male greške kad se gradio i neko mu oduzeo loptu,Nyema fantastičan sinoć,ja mislim da je i od istoka dobio mali aplauz?Njega treba pod svaku cijenu zadržati za sljedeću sezonu jer se vidi da iam kvalitet i za evropskih utakmica.. i Lazar heh, rano ljuta..nijednu loptu nije dobio kako je Bog "zapovidio"
Uglavnom i smiješno je praviti bilo kakvu analizu na ovakve igrače al eto igraju za Želju kojeg volim pa se i to mora...
I za kraj da iznesem svoje mišljenje kome se sljedeće sezone treba zahvaliti :
Gušo 
,
Vasilić(osim ako nije horan za klupe),
Radovanović(ova sezona puno slabija od prošle i čini se kao da je izgubio i volju) ,
Ćulum(meni je lično drag što se bori srcem ali čovjek nema kvaliteta za bilo kakve evropske utakmice),
Savić( prilično spor,star igrač mada treba priznati da je zabio i neke bitne golove),
Bešlija ( on još ove sezone može "meda" ali sljedeće teško),
Popović(iskreno dugo pratim Želju ali nikad goreg igrača nisam gledao i to u toliko mnogo utakmica)...klupu neću nabrajati...
Uglavnom nam trebaju 3-4 iskusna igrača uz davanje šanse mlađim igračima bi trebala biti neka zdrava baza za napredak...izvinite na (pre)dugom postu ,nije namjerno