FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
79
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 158

Argentina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Argentina » 05 maj 2024, 15:57

NerminFatic je napisao/la:
05 maj 2024, 15:54
Argentina je napisao/la:
05 maj 2024, 15:31
Zna li neko sta je sa jugom, kada se krece i sta ce biti sve, da li tribina ili ce ispod tribine biti neki sadrzaj? (Po najavama u medijima, sa ovim se kasni, a klub se ne oglasava).

Zna li neko sta je sa istokom, da li je ista pokrenuto po pitanju osposobljavanja vanjskog dijela, potencijalnih prostora i izvora prihoda za klub?
Pricao Sehovic o tome. Stari Jug ostaje skoro u cjelosti da onemoguci eventualna klizista a novi ide na 5 m od gola. Cim nasi uplate gradjevinsku, mogli bi vidjeti bagere do augusta.Novac od Kantona bi trebao biti operativan do tada.
Odlicno zvuci. Predpostavljam da se "spaja i ide nastavak" od istoka. Zna li se odakle ce ici ulaz, da li nozda sa strane zapada/pomocnog ili i daljenod strane crkve/istoka?

A znas li mozda status istoka, dio ispod tribine?
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 05 maj 2024, 15:58

Ako mene neko pita Krpic nije vise napadac ekipe koja se bori za nesto vise od sredine tabele bez obzira na golove. Previse mu sansi treba da postigne gol, los je sa loptom u nogama, ima losu anticipaciju lopti u prostor, spor. On se ubio za ekipu ala Sloboda ili nesto slicno.

Za njegovu i Haracicevu platu mozemo dovesti solidnog napadaca. Svaka cast, al je vrijeme za rastanak. Nadam se da nas ovi golovi nece zavarati.

Sto se tice igraca, ko hoce da ide nek' ide, sretno. Ne bi bilo lose zadrzati Cavnica i Cocu za klupe, Galica i Radinovica isto za klupe, Radovac, Hiros ako hoce da produzi, Jaber, Stila za klupe, Foco je nepoznanica i Boljevic. Mozda Amoah. Ostalo pa -pa. I Muftu da prodamo nek zaradi sta para, a i mi.

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 05 maj 2024, 16:20

Od čega li bi vi dovodili te bolje igrače od Cavnica Coce Galic da mi je znati i od kojih para?

Niti imamo upravu niti imamo sponzora generalnog niti imamo ista. Mi ako budemo mogli dovesti sljedeće sezone pet igrača to će biti premija.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 05 maj 2024, 19:09

Virtu4l je napisao/la:
04 maj 2024, 11:36
obagol je napisao/la:
03 maj 2024, 14:31
Ovi su za Amarov racun rovarili protiv kluba kad on nije bio tu, sabotirali ekipu da bi pripremili Amarov povratak.
Mi da smo bili K od kluba Stanic i Bekric ne bi nikad dobili sansu da se vrate u Zelju nakon pis.anja po klubu kad su otisli. Ali oni jos budu nagradjeni povratkom u Zelju kad vise nigdje nisu mogli igrati. E zbog toga je Zeljo sad tu gdje jeste, jer je izgubio svoj identitet. Lahko je ovima pricati dobro o Amaru jer je Amar drzao kesu sa parama i davao kome je on htio i koliko je htio. Sta kazu ostali igraci iz tog perioda, koji nisu bili medju Amarovih nekoliko mezimaca?
Imaš na YT razgovore sa Svrakom i Adilovićem, koji nisu mezimci pa vidi šta oni pričaju.

Čovječe, braniš ljude koji su u posljednjih par godina otjerali svakog potencijalnog ulagača u FK Željezničar, od Digislića do Mirvića. Zato je Željo tu gdje jeste, jer su svaki proces opstruisali ali evo sad im je napokon kraj, od ljeta se više ništa neće pitati u klubu.
Pises nevjerovatne gluposti. Neshvatljivo mi je da neko svjesno moze takvo nesto pisati (nisam siguran da uopste vjerujes u to). Tvoj rezime je da imas jednu grupu ljudi koja je finansijski i organizaciono masakrirala Zelju i imas onda par grupa koje su u razlicitim periodima pokusali sanirati tu stetu. Po tebi za nedolazak investitora nisu krivi ovi sto su izmasakrirali klub nego ovi sto su zakrpljali na sve nacine. Zanimljiv rezon.

Evo za tebe info. Dilgislic je odustao kad je vidio stvarno finansijsko stanje kluba i koliko je tu potencijalnih opstrukcija. A i za to uzasno finansijsko stanje a i za opstrukcije je kriva ta kako ti kazes Amarova uprava.

A nisi mi odgovorio na konkretno pitanje u ranijem mom odgovoru tebi. Kako je moguce da neko zatekne pare na racunu, spiska ih kako ti kazes, ostavi nulu na racunu i cak i bez prihoda u buducnosti i taj period u zvanicnom finansijskom izvjestaju pokaze plus. A s druge strane svaka godina te ekipe koju ti branis je bila u minusu. Kako to?

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 05 maj 2024, 20:29

Argentina je napisao/la:
05 maj 2024, 15:57
NerminFatic je napisao/la:
05 maj 2024, 15:54
Argentina je napisao/la:
05 maj 2024, 15:31
Zna li neko sta je sa jugom, kada se krece i sta ce biti sve, da li tribina ili ce ispod tribine biti neki sadrzaj? (Po najavama u medijima, sa ovim se kasni, a klub se ne oglasava).

Zna li neko sta je sa istokom, da li je ista pokrenuto po pitanju osposobljavanja vanjskog dijela, potencijalnih prostora i izvora prihoda za klub?
Pricao Sehovic o tome. Stari Jug ostaje skoro u cjelosti da onemoguci eventualna klizista a novi ide na 5 m od gola. Cim nasi uplate gradjevinsku, mogli bi vidjeti bagere do augusta.Novac od Kantona bi trebao biti operativan do tada.
Odlicno zvuci. Predpostavljam da se "spaja i ide nastavak" od istoka. Zna li se odakle ce ici ulaz, da li nozda sa strane zapada/pomocnog ili i daljenod strane crkve/istoka?

A znas li mozda status istoka, dio ispod tribine?
Mora se spojiti s Istokom, bezbeli. Nece biti podtribinskog prostora, kako sam zapamtio.
A Istok i prostorije ispod? To ne zna niko jer je sve na cekanju.

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 05 maj 2024, 20:50

Cavnic skoro svaku utakmici u timu kolu a ovdje kažu da je za klupe dobar. :rol:

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 05 maj 2024, 20:57

BIZMARK66 je napisao/la:
05 maj 2024, 20:50
Cavnic skoro svaku utakmici u timu kolu a ovdje kažu da je za klupe dobar. :rol:
Kretenu sto pratis ss tekstualne prenose na Grbavici, a predstavljas se "navijacem", ko je napisao da je Cavnic za klupe ?

Mozda ne razumijes sta sam ja napisao, postoji razlika izmedju Cavnic i Coca za klupe u odnosu na Cavnic, Coca za klupe. Znas li uociti razliku, a degenu ? Znas ti moj ****, al hajde.

Cuj Radinovic asistent, mrmote retardirani.

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 05 maj 2024, 21:40

Rijetko se ovdje sta pametno mpue pročitati. Samo ovi glupani sto misle da su pametni satro nesto tjeraju ostavljaju. Tugo moja. Čudo nismo Monte Carlo koliko pametnjakovica imamo... :rol: Coca jedan od najboljih stopera lige trenutno. Al pametnjakovic zna. :plac:
Ona druga budaletina pisala kako Bruno treba ostati nije do trenera. Kako bi izletili iz lige s onim Babunom lagano...Sreca ove budalatine niko ne čita...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 maj 2024, 00:01

obagol je napisao/la:
05 maj 2024, 19:09
A nisi mi odgovorio na konkretno pitanje u ranijem mom odgovoru tebi. Kako je moguce da neko zatekne pare na racunu, spiska ih kako ti kazes, ostavi nulu na racunu i cak i bez prihoda u buducnosti i taj period u zvanicnom finansijskom izvjestaju pokaze plus. A s druge strane svaka godina te ekipe koju ti branis je bila u minusu. Kako to?
Šta se tu ima odgovoriti? Naravno da je u finansijskom izvještaju bio (mali) plus kad je u njihovom periodu došlo najviše novca u istoriji kluba. Komedija je to što potenciraš.

Odgovori ti meni na ovo pitanje. Koliko novca su ostavili na računima kluba i koliko novca je bilo u dolasku? Znači bez spinovanja i mudrovanja, samo me cifra zanima.

Napomenuću te da su zatekli tri miliona maraka na računima, u prvoj godini mandata su došle pare od Bajića (700.000), Džeke (700.000), Mersina (250.000) i Hadžiahmetovića (1.000.000). Od Evrope je u oktobru/novembru leglo 1,3 miliona maraka.

Dakle, da ponovim pitanje, ovo su zatekli, a koliko su ostavili nasljednicima?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 06 maj 2024, 00:20

Ja bi iskreno ako postoji mogucnost da se plati ovima iz foruma da se ime/tema Amar blokira l,da bukvalno se ne moze nista o tome pisat,**** ga dan vise. Majke mi place mi ss koliko se vise vrtimo u krig sa glupim temama. VRIJEME SE NE MOZE VRATIT !!!!!! MOZEMO SE SAMO PRIPREMAT ZA ONO STO DOLAZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4 momka pisu o nekim korisnim info. Dajte ljudi malo da se umijemo svi kolektivno , sami sebe ubijamo. Prije dva dana sam i na poslu inao svadju ,umalo fizicki obracun, nas je momak,pljuje na pauzi po svom klubu, uvjerenja da placamo tekme,da ne nismo mogli pobjedit placene tekme, sere po nama zivotom a ide na tekme... ovde udjes vidis da ima takvih jos 1000, znaci bas ono da sjednes i daa places jebote,zasto dolazite,radi koga?
Nas Zeljo zasluzuje puno bolje , unistavaju ga "navijaci" i iznutra sa pozcija i mi s vana.

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 06 maj 2024, 00:41

Treba otvoriti posebnu temu na ovom podforumu Amar vs. Miske, pa nek raja vergla do besvijesti. Stvarno nema smisla vise, mi moramo okrenuti novi list i pronaci moderniji nacin da fukncionisemo kao klub. U prijevodu, treba nam investitor, partner, kako god to neko zvao. Moramo odrasti i prevaliti vise preko toga. Kakav crni Amar i Miske u 2024 godini, hvala im obojici, ali uozbiljimo se.
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 06 maj 2024, 00:45

Ja ne znam sta vas par forumasa vidi u Galicu,nit je dobar naprijed a nazad je katastrofa.
Po meni Galic,Drljo,Mekic,Amoah su pokazali da nemaju kvaliteta za Zelju.
Takodje nadam se da ce strucni stab dobro odvagati i za Krpica,da li smijemo poceti sljedecu sezonu sa njim kao prvim napadacem,jer ne smije ih zavarati ovih par njegovih golova na kraju sezone protiv ekipa iz donjeg dijela tabele.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 06 maj 2024, 09:12

Momci,prvo se mora izabrati novi/kvalitetan UO(bez pozajmnica),pa tek onda da pričamo o treneru,igračima.
Promjeniti obavezno statut što se tiče broja skupštinara,smanjiti broj,80% su tu a pojma nemaju što su tu,niti doprinose klubu.Nije to samo sad,nego godinama unazad.
Fulimo li opet sa UO,mogli bi Mekić,Galić... biti premija.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 06 maj 2024, 09:51

Meša jel vrijeme za Olimpiju?

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 06 maj 2024, 10:10

VJEČNO ŽIVJEĆEŠ!

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 06 maj 2024, 10:15

Virtu4l je napisao/la:
06 maj 2024, 00:01
obagol je napisao/la:
Šta se tu ima odgovoriti? Naravno da je u finansijskom izvještaju bio (mali) plus kad je u njihovom periodu došlo najviše novca u istoriji kluba. Komedija je to što potenciraš.

Odgovori ti meni na ovo pitanje. Koliko novca su ostavili na računima kluba i koliko novca je bilo u dolasku? Znači bez spinovanja i mudrovanja, samo me cifra zanima.

Napomenuću te da su zatekli tri miliona maraka na računima, u prvoj godini mandata su došle pare od Bajića (700.000), Džeke (700.000), Mersina (250.000) i Hadžiahmetovića (1.000.000). Od Evrope je u oktobru/novembru leglo 1,3 miliona maraka.

Zatekli su nesto novca i visetruko vise dugova po svim osnovama. Dzaba upires i botujes. Niko nije debil i svako ko prati zna sta i kako je bilo. Moze se raspravljati o mnogobrojnim greskama tih ljudi ali kada je finansijski i infrastrukturni dio u pitanju je suvisno uopste ih uporedjivati. Bili smo bajern za ono sto smo postali posle njih i to je fakt. Na kraju krajeva daleko im kuca od Grbavice bila i jednim i drugim. Dok se god budu vrtili oko kluba na bilo koji nacin nema nama selameta.
Pročepit će negdje.

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 06 maj 2024, 10:17

Da li ova čestitka Bajiću nagovještava i njegov povratak?

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 06 maj 2024, 10:22

Ejnur je napisao/la:
06 maj 2024, 00:45
Ja ne znam sta vas par forumasa vidi u Galicu,nit je dobar naprijed a nazad je katastrofa.
Po meni Galic,Drljo,Mekic,Amoah su pokazali da nemaju kvaliteta za Zelju.
Takodje nadam se da ce strucni stab dobro odvagati i za Krpica,da li smijemo poceti sljedecu sezonu sa njim kao prvim napadacem,jer ne smije ih zavarati ovih par njegovih golova na kraju sezone protiv ekipa iz donjeg dijela tabele.
Dok ne bude para za bolje mi nismo u situaciji da bilo koga tjeramo na nacin na koji nekolicina potencira. Nama treba 4-5 pojacanja u svim linijama. Stoper, bekovi, krilo, spic minimalno. Para nemamo ni za jedno. Ja bih se jedino Drlji zahvalio od ovih pobrojanih. Fakat je dobio i previse prilika i nije ih uspio iskoristiti ni na koji nacin. Sto se ostalih tice treba i na klupi imati nekih rjesenja.
Pročepit će negdje.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 06 maj 2024, 10:34

Virtu4l je napisao/la:
06 maj 2024, 00:01
obagol je napisao/la:

Umjesto novca je ostavljena infrastruktura i plaćeni svi dospjeli dugovi za hjihovog mandata i vraćeni neki raniji što je ovim drugima misaona imenica. Pogledaj vrijednost imovine prije nego što su ovi otjerani došli a vidi šta su ostavili iza sebe (Amarovi su to zvali hrpa betona). Ta ekipa se odgovorno nosila prema Željinim sredstvima, zato su svaku godinu bili u plusu. Da imalo razumiješ poslovanje, znao bi da ne znači nešto puno koliko novca ima na računu u jednom trenutku niti ijedan biznismen u svojoj firmi poredi koliko je novca bilo na računima na neke datume.

Evo hajmo ovako, ovi što su otjerani su zatekli hrpu para na računima i zbog toga su poslovali u plusu (mada je to nebuloza) ali zbog čega je onda Amarova uprava svaku godinu završila u minusu i sa ogromnim dugovanjima?

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 06 maj 2024, 10:36

Zato glupane sto je bila korona 2 godine bez sponzora prazne tribine itd. Pravi lobotomac glupan. Sve stalo bilo glupane napaćeni jebote Amar u pakas bolesni.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Argentina, Lekqqq1921, NazorUso i 30 gostiju.