Nikola Katić

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

perun
Kontakt:

Re: Nikola Katić

Post Postao/la perun » 18 feb 2026, 13:53

CAGarfia je napisao/la:
17 feb 2026, 22:05
Meni je to ismijavanje Katića maliciozno od strane pojedinih. Ne bih se iznenadio jer je HRV komponenta, previše zatucanih likova ovdje obitava.
Nema tu iznenađenja, tako je kako si napisao, zatucanim baliyanderima bi smetao i Ciellini iz prajma.
Katić je još uvijek naš najbolji stoper, da je igrao kontra Austrije ne bismo primili onaj gol-odbijenac što ga je brkica ispratio pogledom.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 18 feb 2026, 14:04

Nije bolji od Muharemovica.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 feb 2026, 14:22

perun je napisao/la:
18 feb 2026, 13:53
CAGarfia je napisao/la:
Meni je to ismijavanje Katića maliciozno od strane pojedinih. Ne bih se iznenadio jer je HRV komponenta, previše zatucanih likova ovdje obitava.
Nema tu iznenađenja, tako je kako si napisao, zatucanim baliyanderima bi smetao i Ciellini iz prajma.
Katić je još uvijek naš najbolji stoper, da je igrao kontra Austrije ne bismo primili onaj gol-odbijenac što ga je brkica ispratio pogledom.
Nije, niti je ikad bio. Ali je zasad zasluzeno starter.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 feb 2026, 14:45

jasmin10 je napisao/la:
18 feb 2026, 09:52
bhsport je napisao/la:
18 feb 2026, 07:03
jasmin10 je napisao/la:
17 feb 2026, 21:26
Pa ko da igra umjesto njega ? Bicakcic ?
Barišić, Brkica...
Bičakčić je svoje odigrao druze.
Barišić je dokazani kikser u dresu reprezentacije, a brkica je isti nivo kao i Katić.
Nista manji od Nikole da se jedan uzdize a drugi podcjenjuje.
Brkica ima prednosti nad Nikolom jer je bolji u igri nogom. Nikola je stara skola, udri pa gdje ode.
Obojica su trebutno cvajtasi sa tim da je brkica mladji i brzi i igrao je fino liga ali ne moze da se ustabili.
Bit ce interesantno sta ce Sergej izvesti jer je osim Tareta na mukama za drugog stopera.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 18 feb 2026, 14:55

Katic igra jako lose zadnjih par utakmica za Schalke, a gledao sam utakmice Schalke poslije pauze. Pa protiv Kiela ispada, a ne moze se reci da je to neki nivo. Nemam iskreno nista licno protiv momka, samo igra lose.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 18 feb 2026, 15:25

jasmin10 je napisao/la:
18 feb 2026, 14:04
Katić je trenutno iskusniji i fizički dominantniji, bolji u skoku i zato mala prednost u odnosu na Tarika.
Gledajući dugoročno, Muharemović je budućnost, prvenstveno zbog tehničkih predispozicija i lijeve noge a vremenom će biti iskusniji i jači.
U ovom momentu naš najbolji stoperski dvojac.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 18 feb 2026, 15:42

DamirT je napisao/la:
18 feb 2026, 14:22
perun je napisao/la:
18 feb 2026, 13:53
CAGarfia je napisao/la:
Nije, niti je ikad bio. Ali je zasad zasluzeno starter.
Dva potpuno različita profila. Možda sam se pogrešno izrazio kad sam napisao najbolji ali svakako bih prije izabrao njega (ako bi morao birati) u tekmi sa jakim protivnikom tipa Vels gdje će protivnik biti dominantan i agresivan te igrati visokim loptama.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 18 feb 2026, 16:24

perun je napisao/la:
18 feb 2026, 15:25
jasmin10 je napisao/la:
18 feb 2026, 14:04
Katić je trenutno iskusniji i fizički dominantniji, bolji u skoku i zato mala prednost u odnosu na Tarika.
Gledajući dugoročno, Muharemović je budućnost, prvenstveno zbog tehničkih predispozicija i lijeve noge a vremenom će biti iskusniji i jači.
U ovom momentu naš najbolji stoperski dvojac.
Najbolji stoperski dvojac sigurno ali Tarik je bolji stoper već sada nego sto je Nikola ikada bio. Ne igra bez razloga u jačem timu i u ligi petice.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 18 feb 2026, 20:41

Barišić po trenutnoj putanji ima viši plafon i od Katića i od Brkice u karijeri. Katić je sa 23 godine pretrpio pretešku povredu i morao restartovati karijeru poslije godinu dana van terena, a Brkica se nekako uspio vezati na osam godina za ruski klub uoči sankcija i najbolje godine su mu podređene tim nekakvim posudbama po drugoligašima.

Kod ALB-a zasad sve protiče u najboljem mogućem redu i ako neko ne iznenadi napretkom od ovih mlađih, on će brzo postati legitiman konkurent za tu neku udarnu postavu. Mislim i sad da bi bili tu negdje, ali Katić se dobro dopunjuje sa Muharemovićem jer je viši i snažniji, rizično je to sad mijenjati, a mislim da i Barbarez malo više gotivi Nikolu tako da je trenutno tako. Ne znam otkud se to proteže da je kikser, možda mene pamćenje slabo služi?

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 18 feb 2026, 21:20

Katicu se ne moze nista prigovoriti po pitanju borbenosti i želje, to je bilo uvijek neupitno. Ima svakako svojih nedostataka, da ih nema ne bi igrao u Schalkeu vec bi igrao u ekipama poput Stuttgarta npr. Mada sto se tice baraza, vjerovatni stoperski par po meni je Katic - Muharemovic. Ako Katic bude van ritma, ispadao i slicno, moze i izmjena na poluvremenu, ili u drugom pol sa Barisicem. Katic je i stariji od Adriana Leona, sigurno ce Adrianovo vrijeme i minute u reprezentaciji doci. Ako sta bude i od Celika u Lensu, imacemo dodatnu sirinu u odbrani, tako da u nekoj projekciji za buducnost vjerujem da cemo imati respektabilan stoperski par.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.