Precijenjeni igraci

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

KSIVLE
Kontakt:

Re: Precijenjeni igraci

Post Postao/la KSIVLE » 26 feb 2013, 18:56

Monolog je napisao/la: Apsolutno :!:

S tim da definitivno Pjanić, Nastasić i Jovetić (val mlađih igrača od Džeke, Ivanovića, Modrića koji su ipak iza Nemanje i ja ih ne bih svrstao u WC igrače) mogu nekako da se uguraju na tu listu. Danas ne, sutra ne, al' ukoliko im karijere budu tekle onako kako je predviđeno - sigurno ćemo o njihovim majstorijama čitati i na stranim portalima, a ne isključivo na bosanskim/srpskim/crnogorskim.
Sad već pričaš o malo daljoj budućnosti. Možemo onda spomenuti i Kovačića, Markovića ili Halilovića kao potencijalne zvjerke. Glede trija Pjanić-Jovetić-Nastasić, za Jovetića (iako i njega sada precjenjuju) vjerujem da ima u sebi kvalitet da napravi strašnu karijeru, za Nastasića se ne bih izjašnjavao jer sam ga premalo gledao (s tim da me nije ničim pretjerano oduševio u utakmicama u kojima sam ga gledao), dok sam za Pjanića poprilično skeptičan jer mi karakterno djeluje preplaho.
ceze je napisao/la:@KSIVLE
A moja poenta toga je bila da Pjanic ima sve predispozicije da bude ekstra igrac jer sa tako malo godina je igrao u dva veoma dobra kluba ( Lyon i Roma).
On mene neodoljivo podsjeća na Rakitića i predviđam mu sličnu karijeru. Dakako, mogu oni završiti i u top klubovima, ali završio je i Pranjić pa ga ne smatramo ekstra ili WC igračem.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 26 feb 2013, 19:01

Zato ove sezone briljira nema sta.Dominirao je i Montolivo protiv Barcelone,nesto sto neko dugo nije uradio.Pa sta.Niko ga i ne spominje.Ta utakmica protiv Spanaca je jedino sto je Modric odigrao ove godine.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 feb 2013, 19:02

Pa ti uzeo juniore k'o usporedbu. To je baš daleka budućnost, jbg ti. :mrgreen: Ja sam se bazirao isključivo na one koji igraju fudbal na visokom nivou (Serie A i Premiership) nešto duže vremena. Kovačić, Marković i Halilović su još uvijek "dječica" i oni moraju još puno toga uraditi da bi bili na Pjanićevom, Jovetićevom i Nastasićevom nivou (prvenstveno mislim na igre na visokom nivou).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 26 feb 2013, 19:04

darker10 je napisao/la:Zato ove sezone briljira nema sta.Dominirao je i Montolivo protiv Barcelone,nesto sto neko dugo nije uradio.Pa sta.Niko ga i ne spominje.Ta utakmica protiv Spanaca je jedino sto je Modric odigrao ove godine.
ovo valjda za ono sto sam ja napisao.slusaj ne da mi se objasnjavat neke jasne stvari.ne bih se složio s tvojom konstantacijom, ali dobro.

opet kažem ima još vremena.siguran sam da će ostvarit zacrtano.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 26 feb 2013, 19:10

nate je napisao/la:
darker10 je napisao/la:Zato ove sezone briljira nema sta.Dominirao je i Montolivo protiv Barcelone,nesto sto neko dugo nije uradio.Pa sta.Niko ga i ne spominje.Ta utakmica protiv Spanaca je jedino sto je Modric odigrao ove godine.
ovo valjda za ono sto sam ja napisao.slusaj ne da mi se objasnjavat neke jasne stvari.ne bih se složio s tvojom konstantacijom, ali dobro.

opet kažem ima još vremena.siguran sam da će ostvarit zacrtano.
Ovo sto gledam ove sezone je sokantno od strane Modrica.Ni prije nisam bio neki njegov fan.Bio je on prilicno dobar igrac i nosio je Tottenham par godina.Ali da vrijedi 40 miliona,to nije istina,a tema se zove precijenjeni igraci.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 26 feb 2013, 19:10

Kad smo već počeli ocjenjivati ove ex-Yu igrače, jučer u SN bila reportaža o ex-Yu igračima koji igraju u Petici. Ima tu fina materijala (uključujem i neke van Petice) - Handanovič, Nastasić, Ivanović, Vidić, Kolarov, Subotić, Spahić, Ćorluka, Lovren, Srna, Modrić, Pjanić, Rakitić, Jovetić, Iličič, Vučinić, Mandžo, Džeko, Pandev, Ibišević... Većina od njih se na našem prostoru precjenjuje, ali bila bi to fina ekipica, negdje u rangu Portugala.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Matador
Kontakt:

Post Postao/la Matador » 26 feb 2013, 19:19

nate je napisao/la:
Matador je napisao/la:Pjanic precijenjen ?

E svasta na ovom svijetu HAHAHAHAHAHAH

Placen je 15 miliona , za razliku od Modrica koji je placen 40tak , a smijesan je fudbaler ..

I jos jedna stvar , Miralem ce uskoro napuniti 23 , A Luka 28 , smijesno za porediti . Pjanic 5 puta bolji igrac , a Modric najprecjenjeniji igrac na svijetu , bez ikakve dileme ..
e brate mili ovo ne volim.kako izrazito glup komentar.

pjanić nije bolji igrač od modrića.brate taj smiješni nogometaš igra u realu i plaćen je 40 mil eura te ne može biti loš.ta ne kupuje real samo tako igrače jbemu.da ove sezone ne pruža igre kakve bi trebao, ali real je veliki klub i modrić je došao ugurati se u prvih 11 što nije nimalo lako pored fantastičnih igrača koji su tamo.primjer kake.ali tek je tu malo više od pola sezone.ima još dugo vremena provesti u madridu.

pa jesi ti možda gledao ep prošle godine.modić je tada dokazao klasu.španjolce smo zaustavili totalno, a modrić je vladao terenom.

On ne vrijedi ni 20 , a kamoli 40 miliona .. Vidim u Realu ga vise i ne spominju , kad on igra ( vecinom kad su nevazne utakmice ) Real ne moze dati gol , evo primjer protiv Deportiva , usli Khedira i Ozil Real odmah zabije 2 gola .. Mourinho je sam nezadovoljan s njim i to mu je najveca greska do sada , sto je dao 40 miliona za njega ..

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 26 feb 2013, 19:22

KSIVLE je napisao/la:Kad smo već počeli ocjenjivati ove ex-Yu igrače, jučer u SN bila reportaža o ex-Yu igračima koji igraju u Petici. Ima tu fina materijala (uključujem i neke van Petice) - Handanovič, Nastasić, Ivanović, Vidić, Kolarov, Subotić, Spahić, Ćorluka, Lovren, Srna, Modrić, Pjanić, Rakitić, Jovetić, Iličič, Vučinić, Mandžo, Džeko, Pandev, Ibišević... Većina od njih se na našem prostoru precjenjuje, ali bila bi to fina ekipica, negdje u rangu Portugala.
Biševac, Begović, Tošić, Jelavić, Vukojević, Lulić..
Pravo dobra ekipa :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 26 feb 2013, 19:24

KSIVLE je napisao/la:
Monolog je napisao/la: Apsolutno :!:

S tim da definitivno Pjanić, Nastasić i Jovetić (val mlađih igrača od Džeke, Ivanovića, Modrića koji su ipak iza Nemanje i ja ih ne bih svrstao u WC igrače) mogu nekako da se uguraju na tu listu. Danas ne, sutra ne, al' ukoliko im karijere budu tekle onako kako je predviđeno - sigurno ćemo o njihovim majstorijama čitati i na stranim portalima, a ne isključivo na bosanskim/srpskim/crnogorskim.
Sad već pričaš o malo daljoj budućnosti. Možemo onda spomenuti i Kovačića, Markovića ili Halilovića kao potencijalne zvjerke. Glede trija Pjanić-Jovetić-Nastasić, za Jovetića (iako i njega sada precjenjuju) vjerujem da ima u sebi kvalitet da napravi strašnu karijeru, za Nastasića se ne bih izjašnjavao jer sam ga premalo gledao (s tim da me nije ničim pretjerano oduševio u utakmicama u kojima sam ga gledao), dok sam za Pjanića poprilično skeptičan jer mi karakterno djeluje preplaho.

da
A moja poenta toga je bila da Pjanic ima sve predispozicije da bude ekstra igrac jer sa tako malo godina je igrao u dva veoma dobra kluba ( Lyon i Roma).
On mene neodoljivo podsjeća na Rakitića i predviđam mu sličnu karijeru. Dakako, mogu oni završiti i u top klubovima, ali završio je i Pranjić pa ga ne smatramo ekstra ili WC igračem.[/quote]

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 26 feb 2013, 19:27

CR7

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 26 feb 2013, 19:36

mirzatele je napisao/la:CR7
apsolutno , messi također, o iniesti da ne pricam
Zadnja izmjena: geoxx, dana/u 26 feb 2013, 19:36, ukupno mijenjano 1 put.

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 26 feb 2013, 19:36

Zahirović,Modrić,Willian,Hulk,Witsel,Buskets,Gomez,Mandzukic(u zadnje vrijeme),Radu,Phil Jones,Khedira,Nasri,Sahin,Kagawa itd.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 26 feb 2013, 19:43

Metanor je napisao/la:Zahirović,Modrić,Willian,Hulk,Witsel,Buskets,Gomez,Mandzukic(u zadnje vrijeme),Radu,Phil Jones,Khedira,Nasri,Sahin,Kagawa itd.

Po cemu ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 26 feb 2013, 19:45

Al pazi imena i onda medju njima i Zahirovic :lol:

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 26 feb 2013, 19:49

Da. :lol:
Pa on nema po cemu biti precijenjen koliko je dobar.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 feb 2013, 19:50

Zahirovic igra u Bjelorusiji a precjenjen? A i u repci ga non stop napadaju, i to cesto bez nekog razloga. Prije ce biti da je potcijenjen.
Dobar ti avatar :D

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 26 feb 2013, 19:58

calcio je napisao/la:Zahirovic igra u Bjelorusiji a precjenjen? A i u repci ga non stop napadaju, i to cesto bez nekog razloga. Prije ce biti da je potcijenjen.

Igra za reprezentaciju koja kotira medju najboljih 20 u Europi?

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 26 feb 2013, 20:02

Nisam bas siguran da kotira tako visoko ali neki ti bude..Ako je tako mogao si dodati jos pola nasih reprezentativaca,.

Da ti pomognem..Vrsajevic,Svraka,Sesar,Zukanovic,Ibricic,Medunjanin,Avdukic :mrgreen: ,Pandza,Zec i jos mnogi drugi..Naravno,ovo je tvojom logikom izabrano ;)

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 feb 2013, 20:08

Metanor je napisao/la:
calcio je napisao/la:Zahirovic igra u Bjelorusiji a precjenjen? A i u repci ga non stop napadaju, i to cesto bez nekog razloga. Prije ce biti da je potcijenjen.

Igra za reprezentaciju koja kotira medju najboljih 20 u Europi?
Da, igra u jakoj reprezentaciji. Nije mozda njen najvazniji igrac ali se solidno snalazi. To ipak govori da ima neki kvalitet. Mislim da zasluzuje jacu ligu od bjeloruske.

@Chily, 15. u Evropi, 24. u svijetu prema Fifi.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 26 feb 2013, 20:23

Modrić je dobra igrač , vrlo dobar . Ali da vrijedi 40 mil. € je čista prevara, tipično napumpana cijena na Otoku .
Modrić ni izbliza nije imao uticaj na igru Spursa kao recimo što to sad ima Bale , za kojeg upravo Real nudi oko 40 mil. € .
Međutim ako je onaj levat iz Tottenhama uzeo 40 za precjenjenog Luku , onda ne bi me čudilo da za Balea "izmuze " i posljednji cent od Pereza . Bale bi mogao otići za rekordnu sumu , možda ne kao Ronaldo ali makar 70% od te cijene će sigurno biti .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Zaključano

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.