KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

ars01
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la ars01 » 08 okt 2008, 12:42

malitraktor je napisao/la:Muha je katastrofa bio sinoc i mislim da on nije referenca za NLB ligu, niti ce ikada biti.Njemu je plafon nasa bosanska liga. Pa Ars on uopce nije opasan po kos protivnika, treba mu 7-8 sekundi na predje na polovinu protivnika i onda pimpla oko centra bez ideje bilo kakve.....
Takodjer Centar nam je neophodan, ovako cemo puci pravo....i Zima i Suljagic se oscilirati tokom sezone to je sasvim sigurno. Vidjeli ste sinoc Amara koji inace dobro izvodi bacanja, sinoc nije mogao pogoditi gotovo pa nista...
Što je sa ljubimcem Šehovićem? ;) Nešto ga ne spominješ, on je očigledno NLB kalibar. 8-)
18 Pašalić, Muhamed 15:45 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5
0 1 0 1 2 0 0

5 Šehović, Suad 16:45 0 0 0 1 0 0 2 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 2 1 -3
Znači čovjek koji ima 5 asistencija (znači ipak ima ideju ;) ) i samo jednu izgubljenu loptu je jako loš pley, a čovjek koji promaši sva tri šuta je perspektivan.Čestitamo!!!
Još ćemo vidjeti ko će biti bolji od njih dvojice, moje mišljenje je slično Raši Radovanoviću.
Ovo oko centra je smiješno, pa neću dalje komentirati jer sam već prije iznio mišljenje o istom.

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 08 okt 2008, 14:02

jel ono izgubismo sinoc au ja preko txta gledao. a vodili smo.... 2 razlike

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 08 okt 2008, 14:18

Zimicu prije svega svaka cast za tih 11 poena. Od njega se prvenstveno ocekuje dobar posao u odbrani. Takodjer stoji i to da je Vukosavljevic u zadnje tri utakmice dao 81 poen protiv KKBosne, te da je sinoc zabio 35. Nama treba jedan centar ako zelimo da uradimo nesto ove sezone u NLB ligi. Pritom mislim na dobijanje josh jednog ucesnika NLB lige iz ove drzave, sljedece sezone. Ostvarivanje toga bez novog centra bi bilo zaista velik uspjeh.
Sto se tice poredjenja "Zimic-Sehovic", ko iole poznaje kosarku zna da je to gotovo nemoguce porediti. Pogotovo jer je Zimic centar, a Sehovic bek. Volio bih da Zimic svaku utakmicu igra kao sinoc, a da Sehovic svaku igra kao protiv Heliosa, ali normalno je ocekivati oscilacije u igri obojice. S ovom ekipom ipak moramo ocekivati domace pobjede gotovo protiv svih ekipa, pogotovo jer se ocekuje da Ikonic "namjesti ruku", kao i Vucurevic. Sto se tice Pasalica, treniran kao playmaker, ima dobar sut, zavidnu tehniku, mada mora raditi na brzini, a pogotovo na snazi. To je presudno kod ulaza. Tehnika je faktor u danasnjoj kosarci, pri igri 1 na 1 ili pri gradnji pozicije sa sut.

Inace, malo dodatnih informacija nece biti na odmet:
Zimic je 86'to godiste, a Sehovic 87'o. Sehovic je bio kapiten kadetske reprezentacije Srbije i Crne Gore. Zimic je tad bio u Rin-u. Tada je u kadetskoj reprezentaciji BiH bio Kikanovic (Sloboda Dita), Sestic (Zenica Celik), Dronjic (Livno, nisam siguran, kasnije je dosao u Bosnu a zavrsio u Virtus Bolonji, te Sirokom, Ciboni), Palata (KK. Play off), te jedan momak iz Mrkonjic Grada, ( ne sjecam se kako se prezivao, ali znam da je igrao na poziciji post centra. Takodjer ne znam sta je s njim bilo kasnije) To su bili tada najtalentovaniji kadeti.
Kao kadet je stigao u omladinski pogon KKBosne, i odmah zaigrao za juniore. Negdje u isto vrijeme i Zimic je presao u juniore KKBosne. Ko je isao na te utakmice (tzv. derbije :) :) ) juniorskih ekipa u Sarajevu, zna da su mnogo manji centri zabijali redovno preko 20tak poena protiv Zimica. Istina, Zimic je i tad lijepio blokade, ali je u napadu bio slab.

Suma sumarum:
Od Hemofarma sramota nije izgubiti, a sljedecu utakmicu igramo protiv Zadra. Sretno! :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

bosanac
Kontakt:

Post Postao/la bosanac » 08 okt 2008, 14:33

ars01 je napisao/la:
malitraktor je napisao/la:Muha je katastrofa bio sinoc i mislim da on nije referenca za NLB ligu, niti ce ikada biti.Njemu je plafon nasa bosanska liga. Pa Ars on uopce nije opasan po kos protivnika, treba mu 7-8 sekundi na predje na polovinu protivnika i onda pimpla oko centra bez ideje bilo kakve.....
Takodjer Centar nam je neophodan, ovako cemo puci pravo....i Zima i Suljagic se oscilirati tokom sezone to je sasvim sigurno. Vidjeli ste sinoc Amara koji inace dobro izvodi bacanja, sinoc nije mogao pogoditi gotovo pa nista...
Što je sa ljubimcem Šehovićem? ;) Nešto ga ne spominješ, on je očigledno NLB kalibar. 8-)
18 Pašalić, Muhamed 15:45 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5
0 1 0 1 2 0 0

5 Šehović, Suad 16:45 0 0 0 1 0 0 2 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 2 1 -3
Znači čovjek koji ima 5 asistencija (znači ipak ima ideju ;) ) i samo jednu izgubljenu loptu je jako loš pley, a čovjek koji promaši sva tri šuta je perspektivan.Čestitamo!!!
Još ćemo vidjeti ko će biti bolji od njih dvojice, moje mišljenje je slično Raši Radovanoviću.
Ovo oko centra je smiješno, pa neću dalje komentirati jer sam već prije iznio mišljenje o istom.

Mogao bi i ti malo prestati omalozavati Suada Sehovica jer ako ostale navijace upozoravas da ispadaju supci sto prozivaju igrace, onda bar ostani dosljedan svojim rijecima i ucini ti to prvi! Jer ovako ispadas supak koji sam sebi uskace u usta!
Ni jedan igrac nije zasluzio da ga vlastiti "navijaci" pljuju ma koliko los bio ili lose igrao. Nazalost poznata je cinjenica da je ovaj narod obicna gamad koja nije ni zasluzila da prati sportske i kulturne manifestacije dalje od koride.
Ako nista, sreca u nesreci je sto ce sinocnji poraz da procisti malo tribine na sljedecim utakmicama i vecina debila nece vise ni dolaziti na utakmice iz "revolta"! Jer ono sinoc je najveca sramota koja nam se konstantno desava! I gadi mi se kad papak dodje na utakmicu da isprazni svoje frustracije i traume iz djetinjstva a nerazmislja da bacanjem predmeta na teren moze povrijediti NASEG igraca (da ne spominjem novcane kazne koje placamo radi idiota)!
Prijedlog upravi, dignite cijene svih karata na 10 i 15 maraka pa bolje je da dodje 100 normalnih navijaca nego 10 000 primitivaca!

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 08 okt 2008, 18:20

Tuzan sam zbog rezultata, ali sam SRETAN jer sam vidio jednu bosnu koja je puno bolje izgledala nego u protekle dvije sezone. Zeljni igre, nadigravanja... Iako je Hemofarm objektivno jaci, to se bas i nije vidjelo na terenu. Interesantno je da je Bosna prije predstavljena kao suterska ekipa, gdje bi prevagu trebali donijeti bekovi sinoc nas je u egalu drzala igra u reketu.
Mislim da ce Zimic i Suljagic za pet-sest utakmica biti pravi, zasad jos uvijek imaju prevelik respect prema suparniku pa zbog toga nekada prave pocetnicke greske. Ali evidentan je napredak, npr. Zimic vise ne izvodi piruete kada ima loptu u reketu nego se dize i ide na zakucavanje, sto mu je prije nedostajalo.
Cini mi se da ove sezone imamo bas raznovrsnu igru, dosada je bilo uvijek forsiranje na Guzu, ako to ne prodje loptu uzima Ikonic...Ove godine nekako imamo vise igraca koji ucestvuju u napadu.
Sve u svemu ja sam zadovoljan iako smo izgubili, ali ako me pamcenje ne vara mi dosad nijednom nismo pobjedili Hemofarm. Ovoj ekipi treba pruziti maksimanlu podrsku, imaju oni kapaciteta da igraju jos bolje.

Jos nesto, utakmice u skenderiji, nebitno o kojem se sportu radi, pocele su liciti na vasar. Malo, malo nesto doleti na parket.. Ne znam kako ali treba malo uticati na papke da ne bacaju predmete na teren, to dosad nikada nije pomoglo nijednoj ekipi, pa nece ni nama.

ndbosna
Kontakt:

Post Postao/la ndbosna » 08 okt 2008, 19:28

Ja mislim da smo mi hemofarm dobili samo jednom u skenderiji, zadnji put kad smo nastupali smo izgubili, a prije nekoliko sezona sjecam se one Hukiceve trice na samom kraju.

Alhemicar
Kontakt:

Post Postao/la Alhemicar » 08 okt 2008, 20:35

Mislim da kk Bosna nebi smjela dozvoliti da Dejan Parezanin sjedi na tribini kao da nikad nije bio trener.(i to na vrhu tribine). :oops:
-the LORD of the RINGS-

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 08 okt 2008, 23:43

momci su odigrali sjajno i odavno nismo gledali borbenije utakmice.
sve IKONICEVE asistencije na ZIMICA su dale dobar ucinak .
da je samo jos onakvih brzo ce se mladi uigrati.
ODLICNA UTAKMICA ...
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 09 okt 2008, 10:04

ovo je jedna nova bosna koju treba podrzati i koja igra srcem i cak ima vise od jedne UIGRANE akcije,
momci su mladi i treba ih bodriti igraju srcem,
ne znam koji su tacno ciljevi u NLB ligi (cini mi se plasman medju 8) i pokusati biti bolji od slovenaca, uigrati ekipu, afirmisati mlade igrace i pred domace prvenstvo pojacati se gdje skripi,

ono sto je pozitivno je da je vecina igraca prosla pripreme, da su se pojacanja dovodila relativno na vrijeme, da vise nema dovodjenja "macka u vreci" i slicno,

licno nisam bio za abaza, ali me covjek demantirao sa dosadasnjim radom, samo mogu njemu i ekipi pozeliti sve najbolje, a moju podrsku imaju.
Cuva Bog Zelju svog!

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 09 okt 2008, 10:43

bosanac je napisao/la:[quote="ars

Mogao bi i ti malo prestati omalozavati Suada Sehovica jer ako ostale navijace upozoravas da ispadaju supci sto prozivaju igrace, onda bar ostani dosljedan svojim rijecima i ucini ti to prvi! Jer ovako ispadas supak koji sam sebi uskace u usta!
Ni jedan igrac nije zasluzio da ga vlastiti "navijaci" pljuju ma koliko los bio ili lose igrao. Nazalost poznata je cinjenica da je ovaj narod obicna gamad koja nije ni zasluzila da prati sportske i kulturne manifestacije dalje od koride.
Ako nista, sreca u nesreci je sto ce sinocnji poraz da procisti malo tribine na sljedecim utakmicama i vecina debila nece vise ni dolaziti na utakmice iz "revolta"! Jer ono sinoc je najveca sramota koja nam se konstantno desava! I gadi mi se kad papak dodje na utakmicu da isprazni svoje frustracije i traume iz djetinjstva a nerazmislja da bacanjem predmeta na teren moze povrijediti NASEG igraca (da ne spominjem novcane kazne koje placamo radi idiota)!
Prijedlog upravi, dignite cijene svih karata na 10 i 15 maraka pa bolje je da dodje 100 normalnih navijaca nego 10 000 primitivaca!
NIGDJE NISAM NAPISAO RIJEČ KOJU SAM PODVUKAO, VEĆ JE TO TVOJA KONSTRUKCIJA.
OVA RIJEČ DOVOLJNO GOVORI O TVOM POTENCIJALU, A OVO OKO UPRAVE I CIJENA JE SAMO POTVRDA GORE REČENOG. MOLIM DA ME ZAOBIĐEŠ U SVOJIM KOMENTARIMA I PRIZEMNIM NASTUPIMA.

bosanac
Kontakt:

Post Postao/la bosanac » 10 okt 2008, 10:30

ars01 je napisao/la:
bosanac je napisao/la: Mogao bi i ti malo prestati omalozavati Suada Sehovica jer ako ostale navijace upozoravas da ispadaju supci sto prozivaju igrace, onda bar ostani dosljedan svojim rijecima i ucini ti to prvi! Jer ovako ispadas supak koji sam sebi uskace u usta!
NIGDJE NISAM NAPISAO RIJEČ KOJU SAM PODVUKAO, VEĆ JE TO TVOJA KONSTRUKCIJA.
OVA RIJEČ DOVOLJNO GOVORI O TVOM POTENCIJALU, A OVO OKO UPRAVE I CIJENA JE SAMO POTVRDA GORE REČENOG. MOLIM DA ME ZAOBIĐEŠ U SVOJIM KOMENTARIMA I PRIZEMNIM NASTUPIMA.
Jel to najpametnije sto si mogao da smislis? Ako nepodnosis da trpis kritike na svoj racun onda nemoj ni da diskutujes kako u zivotu tako i na forumu! Takodje, iz istog razloga probaj da ne kritikujes druge! Fino sam ti rekao, ako i sam prozivas jednog ili vise igraca u negativnom kontekstu kluba za koji svi navijamo onda nemoj ostale ostale kritikovati za iste takve stvari. I zao mi je ali necu da te zaobidjem, ni tebe ni nekog drugog, samo zato sto ti se nesvidja iskren post jer ne ide u tvoju korist!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 10 okt 2008, 16:50

Imamo mladu ekipu,koja je ipak mnogo losija od prethodnih sezona,bar sto se tice centarskih pozicija! Ukoliko dovedemo jednog dobrog centra,mozemo napraviti dobar rezultat u ovoj ligi..Vukosavljevic je 3 puta bolji od Zimica i Suljagica zajedno!
Pasalic je proti Hemofarma bio jako los,,gusi covjek igru,u napadu igra kao neka baba...ma kriza
Sutra protiv Zadra ne treba ocekivati neko cudo,samo bi volio da Rodgers pokaze svoje kvalitete...
Publika se vraca u dvoranu sto je dobro,samo se bojim da nakon niza poraza ne bude dvorana prazna!..

yoda
Kontakt:

Post Postao/la yoda » 10 okt 2008, 21:11

yoda je napisao/la: bosna opet pravi svoje dresove, kao prosle godine, a ne and1. dalje, dresovi ce imati malu dizajnersku promjenu u odnosu na predhodnu sezonu, ali sumnjam da ce biti nesto znacajno. vjerovatno dodatni grb nlb lige i tako to. btw, ove informacije mi je dala djevojka kod koje se uzmiaju godisnje i tako to. da ne bude da bacam bombe :geek:
zaheba me teta iz bosne, ipak su and1 dresovi. ali ako nista drugo, bosna ih dizajnira i dobro izgledaju. zna li iko jesu li se napokon poceli prodavati? prosle sedmice ih nije bilo.

Oneal
Kontakt:

Post Postao/la Oneal » 10 okt 2008, 22:00

yoda je napisao/la:
yoda je napisao/la: bosna opet pravi svoje dresove, kao prosle godine, a ne and1. dalje, dresovi ce imati malu dizajnersku promjenu u odnosu na predhodnu sezonu, ali sumnjam da ce biti nesto znacajno. vjerovatno dodatni grb nlb lige i tako to. btw, ove informacije mi je dala djevojka kod koje se uzmiaju godisnje i tako to. da ne bude da bacam bombe :geek:
zaheba me teta iz bosne, ipak su and1 dresovi. ali ako nista drugo, bosna ih dizajnira i dobro izgledaju. zna li iko jesu li se napokon poceli prodavati? prosle sedmice ih nije bilo.

yavi kad saznas neshto novo
Budi Bosna!

Alhemicar
Kontakt:

Post Postao/la Alhemicar » 11 okt 2008, 18:07

Vec cetiri trice smo dobili
:cry:
-the LORD of the RINGS-

alipasha
Kontakt:

Post Postao/la alipasha » 11 okt 2008, 18:14

ljudi nam deru guzove :D 18-6

Alhemicar
Kontakt:

Post Postao/la Alhemicar » 11 okt 2008, 18:17

22-6
-the LORD of the RINGS-

Alhemicar
Kontakt:

Post Postao/la Alhemicar » 11 okt 2008, 18:38

9 izgubljenih lopti :o
-the LORD of the RINGS-

Alhemicar
Kontakt:

Post Postao/la Alhemicar » 11 okt 2008, 18:45

Svi koji zele da budu MVP kola,zelja ce im se ispuniti ako igraju protiv Bosne.
-the LORD of the RINGS-

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 11 okt 2008, 18:53

Sve dok ne prorade Ikonić i Vučurović nemožemo se nadati pobjedi u gostima.
naši bekovi-vanjska linija je pucala 6/14, osd čega sam Pašalić 3/4,tako da tu leži razlog našeg neuspjkeha u prvom poluvremenu.
Centarska linija je u skoku ravnopravna omjer skokova je 13/11 za zadar.
Naši centri nisu napunjeni ličnim tako da ako proradi vanjska linija mogli bi se i nadati min porazu u Zadru.
Čudi me što još nije ušao Rodgers.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, Cwirek, Jadnimi, MElloo i 24 gosta.