Alen Halilović

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Sakuragi
Kontakt:

Re: Alen Halilović

Post Postao/la Sakuragi » 05 okt 2012, 20:30

Arnelinho je napisao/la:@admine ne razumiješ situaciju u reprezentaciji. I zato ako nemaš šta reći, fino te molim, bježi sa naše teme. :lol:

:mrgreen:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 okt 2012, 20:33

Arnelinho je napisao/la:@admine ne razumiješ situaciju u reprezentaciji. I zato ako nemaš šta reći, fino te molim, bježi sa naše teme. :lol:

Definitivno, najjača :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 05 okt 2012, 20:43

hehehe ovaj je kralj!! :D

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 05 okt 2012, 20:49

Kad sam otvarao ovu temu bojao sam se da će po prostranstvima World Wide Weba krenuti svađe na nacionalnoj osnovi i nažalost to se obistinilo, ali realno do toga je moralo doći, em što je narod na ovim prostorima opterećen nacionalizmom, em jer je danas internet dostupan svakom maloumniku. Kad pročitam one komentare na fejs stranica od ovog portala dođe mi da povraćam. Neka kučka, po profilnoj slici bi rekao da ima preko trideset godina, počela o prodanim dušama. :oops: Jedno dijete zvati prodanom dušom. Prodana duša zato što se odlučila roditi u Zagrebu.

Niti jedan naš reprezentativac nije bio u ovakvoj dilemi. Pjanić i Begović su za opcije imali rekreativne momčadi tipa Kanade i Luksemburga, jedan Mujdža je bio u ovakvoj situaciji i opredjelio se za Hrvatsku, a tek kasnije je pristupio BiH kada je bilo jasno da u Hrvatskoj neće imati mjesta. Ibričić je bio u situaciji i odabrao je BiH, ali on je odrastao u jednom Sanskom Mostu, tako da je to bilo manje više očekivano. Ovo je specifično pogotovo ako uzmemo u obzir da je to Hrvatska. Znate, lako je gajiti dvostruki identitet i reći ja se osjećam i Njemcem i Bosancem, ali osjećati se istovremeno Bosancem i Hrvatom je poprilično **** situacija ako si nogometaš i nažalost Alen je u njoj. Ljudi koji to ne mogu razumjeti su ograničeni u svakom pogledu i taj njihov "patriotizam" je u biti samo ljepša riječ za mržnju. Neće Alen ništa manje voljeti Hrvatsku ako odabere Bosnu, niti će manje voljeti Bosnu ako odabere Hrvatsku. Tu će presuditi jedan momenat, jedna emocija... Sjećam se jednog Rakitićevog intervjua gdje je rekao da je jedno ljeto u vrijeme najžešćeg vrbovanja HNSa drijemao na plaži na Jadranu, da je iz kafića dopirao Oliver Dragojević i da je u jednom trenutku ustao, pogledao more i rekao ovo je moj narod, igrat ću za Hrvatsku. Da li će se takav klik dogoditi Alenu pa da uprkos logici odabere Bosnu, iskreno nemam pojma, naše je da se nadamo. Ima još jedna stvar. Odabrati Bosnu bio bi mangupluk vrhunske klase, a mali je po pričama žešći mangup.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 05 okt 2012, 21:05

"Danas sam imao jedan korektan razgovor sa Denijalom Pirićem (tehnički direktor NS BiH op.a.). Situacija je takva da je prevelik pritisak na Alena i ne bih želio da ja odlučujem. Kad bih ja odlučivao, većina zna šta bi to bilo. Ja ne želim njemu nešto nametati. Kad se sve malo smiri i kad bude punoljetan, neka odluči za koga će igrati. Neka to bude njegova odluka", kaže Sejad na početku razgovora za ....

Ajd, razgulite sa temom i aktivirajte je za jedno dvije godine, kada mali bude punoljetan. Sejin stav je jasan kao i prije 15 godina. Na Alenu je, a i vama da se prestanete blamirati ..

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 05 okt 2012, 21:09

Pa oni su iz Klokotnice,to je valjda kod Gracanice,srce Bosne...Ja sam siguran da ce on biti u nasem dresu...Mislim da su Gracanlije patriote :-)

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 05 okt 2012, 21:10

Mali Alen drži se kao veliki: Još nisam odlučio hoću li igrati za Hrvatsku

IAKO je Sead Halilović rekao da će pokušati spriječiti medijski desant na njegovu obitelj, 16-godišnji Alen intervjue daje kao na traci. I odrađuje to nevjerojatno profesionalno, s obzirom da nakon snimanja žuri na satove u zagrebačku Treću gimnaziju. Fotografiraju ga i u školi, profesori se drže za glavu. Alen ima i svoju Facebook stranicu koja radi punom parom. Klinac koji definitivno odskače i to ne samo po svom nogometnom talentu.

Kada ga pitate odakle takva uigranost u odnosu s medijima, kaže da su to očevi geni. Sead Halilović član je Dinamove šampionske generacije 90-ih.

"Kažem što mi prvo padne napamet, nisam vježbao, hahah... Dobro, pripremao sam se dijelom na ovu pompu. Znali smo da će doći. Osjećaj je prelijep, svi mi čestitaju. Hvala roditeljima, bez njih ne bi bilo lako"

Svega osam minuta, koliko je odigrao protiv Hajduka, učinili su ga miljenikom publike.

"Popularnost je porasla, ali znam tko su mi pravi prijatelji."

Osim nogometa, obožava košarku i tenis. Puno je savjeta pokupio od tatinog najboljeg prijatelja Damira Mulaomerovića, a san mu je otići na utakmicu Oklahome i pogledati Kevina Duranta. Kaže da još ne izlazi, a u Dinamu se drži u tandemu s Alispahićem.

"Dečki su me sjajno prihvatili, ali Meho je moj Bosanac, našli smo se", kaže simpatični Dinamov klinac.

Pogledajte u videu koje mu je savjete dao popularni Mula i kako se nosi sa skautima koji iz Premierlige zbog njega dolaze u Zagreb.

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/mali-a ... 40445.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Dufresne, dana/u 05 okt 2012, 21:14, ukupno mijenjano 1 put.
Pravda za Papeta!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 05 okt 2012, 21:11

Ma daj Sejade Halilovicu kako ces pustiti da samo dijete odlucuje :cry:
15.10 - 15.06 ...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 okt 2012, 21:12

@ ahmicu, ja mislim da je @ samson nešto rekao :x :lol:

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 05 okt 2012, 21:13

"Dečki su me sjajno prihvatili, ali Meho je moj Bosanac, našli smo se", kaže simpatični Dinamov klinac.

:mrgreen: :mrgreen:

Posto je i Alispahic nas kljucni covjek :mrgreen:

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 05 okt 2012, 21:14

Zizu brate,sta je rekao da ne trazim ...?

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 05 okt 2012, 21:15

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/mali-a ... 40445.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Sad ocekujem zanimljivu diskusija u odjelu za komentare... :D
Pravda za Papeta!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 okt 2012, 21:16

ahmic je napisao/la:Zizu brate,sta je rekao da ne trazim ...?
Samo se šalim :D
EDIT : @ Dufresne, neće ti ovaj link

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 05 okt 2012, 21:19

Uglavnom clanak je maloprije na --- SPAM --- izasao, ne znam zasto nece clanak da mi ocita... :? Uglavnom, --- SPAM ---
Pravda za Papeta!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 05 okt 2012, 21:21

Sta je ovo? Nema reklamiranja drugih portala? Clanak je maloprije izasao na hrvatskom indeksu...:D
Pravda za Papeta!

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 05 okt 2012, 21:21

Jel ti nas zajebajes? :lol: Napisi stranicu i napravi razmake sa tackom

bosanac23
Kontakt:

Post Postao/la bosanac23 » 05 okt 2012, 21:23

NE ŽELI VRŠITI PRITISAK NA ALENA
Halilović: Neka moj sin odluči za koju će reprezentaciju igrati

Sejad Halilović, nekadašnji reprezentativac BiH i otac Alena Halilovića, koji je nedavno debitirao za prvi tim Dinama iz Zagreba, u razgovoru za Klix.ba kaže da će njegov sin donijeti konačnu odluku o tome za koju reprezentaciju će igrati.
Piše: J. Hadžiahmetović

Alen Halilović
Alen Halilović je u deset minuta derbija protiv Hajduka još jednom pokazao kako se radi o vanserijskom talentu. Hrvatski mediji ga opisuju kao "malog Modrića", dok neki idu i dalje pa ga porede sa slavnim Peleom. Interes za njega su pokazali skoro svi evropski velikani, među kojima su Real Madrid, Manchester United, Juventus...

Ovaj 16-godišnjak je sada igrač mlađe selekcije reprezentacije Hrvatske, a da li će u budućnosti obući dres Zmajeva pitali smo njegovog oca.

"Danas sam imao jedan korektan razgovor sa Denijalom Pirićem (tehnički direktor NS BiH op.a.). Situacija je takva da je prevelik pritisak na Alena i ne bih želio da ja odlučujem. Kad bih ja odlučivao, većina zna šta bi to bilo. Ja ne želim njemu nešto nametati. Kad se sve malo smiri i kad bude punoljetan, neka odluči za koga će igrati. Neka to bude njegova odluka", kaže Sejad na početku razgovora za Klix.ba.

Slična situacija se desila i našem sagovorniku koji je prvo upisao jedan nastup za Hrvatsku, nakon čega je od 1996. do 2000. godine oblačio dres reprezentacije BiH u 15 utakmica.

"Ja sam tamo rođen (Klokotnica) i vuklo me da zaigram za BiH. To je bila, u neku ruku, ispravna odluka. S druge strane, možda bih 1996. godine sa Hrvatskom otišao u Englesku. Ali, dobro... Ja ne žalim, a ne bih volio ni da Alen zažali nakon što donese odluku", kaže naš sagovornik i dodaje kako će svog sina podržati u svakoj odluci koju donese.

"Najvažnije je da on bude zadovoljan", kaže Halilović, koji sada radi kao trener u Nogometnoj školi NK Dinamo.

Na naš upit koliko interes velikih klubova laska, Halilović kaže da je to lijepo čuti, ali i dodaje kako je ujedno i veliki pritisak na njega.

"On je još uvijek na zemlji i dosta se dobro nosi sa tim pritiskom. Sigurno će biti i padova, jer sada svi od njega očekuju neka čuda", kaže Halilović kojeg smo pitali da li je očekivao ovakav napredak u karijeri svog sina.

"Niko to nije očekivao s obzirom na njegove fizičke predispozicije. Međutim, toliko je odskakao u svojim generacijama da je počeo igrati u starijim kategorijama", kaže Sejad Halilović na kraju razgovora.

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 05 okt 2012, 21:29

Evo ima i video na indexu hr sa interv. Pogledajte video na njemu mozete skuziti kako momak razmiljas.

Kad pogledas skuzis da je momak jako ponosan na oca i ja mislim da mu je uzor. Prica o genima i da ima njegovo. Jesil jos sta pokupio od oca sto se tice nogometa? A zna se nasta se to pitanje odnosi.

Ja sta sam pojmova pokupio ovih zadnjih dana o Alenu, 90% sam siguran da ce zaigrat za BiH
Zadnja izmjena: AlenHalilovic, dana/u 05 okt 2012, 21:32, ukupno mijenjano 1 put.

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 05 okt 2012, 21:32

"Ja sam tamo rođen (Klokotnica) i vuklo me da zaigram za BiH. To je bila, u neku ruku, ispravna odluka. S druge strane, možda bih 1996. godine sa Hrvatskom otišao u Englesku. Ali, dobro... Ja ne žalim, a ne bih volio ni da Alen zažali nakon što donese odluku", kaže naš sagovornik i dodaje kako će svog sina podržati u svakoj odluci koju donese.

Eh ovog me strah al ipak mali da hoće da igra za hrvate reko bi odma nebi govorio reći ću vam...

Zaključano

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: legendarnadruga i 6 gostiju.