Kao drugo, opaska vezana za Pariz bila je isključivo da se pokaže kako i Safet pripada toj dijaspori koju si spomenuo u negativnom kontekstu, jer koliko znam ni on već godinama ne živi u BiH, a nikakav vid "orezilivanja" ili nečega sličnog.
Kao treće, priča o Nigeriji je jasna. Čak i da je Kolašinac psihički bio loše, kao što je Petra već navela i za to postoji stručna osoba koja je mogla riješiti taj problem, ali mi je tamo nismo imali. To je selektorov propust. Dalje, bez ikakvog uvijanja, igrači su morali biti bolje pripremljeni, taktika je morala i mogla biti drugačija. To je sektor posla za koji je zadužen selektor. Tim na terenu je kao jedan veliki mozaik, ako samo jedna kockica ne štima, ništa od ukupnog efekta, pa tako i ovdje.
Kao četvrto, u utakmici sa Kiprom nismo izveli najbolje što smo imali! Igrači iz lige petice su sjedili na klupi, a taktika bez bekova i sa zgusnutom sredinom se ponovila i u toj utakmici, iako se na SP vidjelo da to tako ne funkcioniše. Ponovo je Lulić sam držao stranu, a ovaj put prav zdrav Salihović sjedio na klupi. Ponovo manje-više preslikana Nigerija. I bez obzira na rezultat, nijedna uputa, nijedan savjet, nijedna riječ. Je li tako treba da se ponaša selektor za vrijeme utakmice? Na kraju, epilog je jasan i svima poznat.
Kao peto, što se tiče potencijalnih igrača, on kao selektor, kao neko ko ima veliki utjecaj, je po mom mišljenju, jednostavno trebao da razgoavara sa njima, da pokaže kako je zainteresovan za pregovore, a ne da ih tako olako prepušta, ako su se već kolebali. I nije potreban nikakav turnir jer mi ne govorimo o moru igrača, nego o onima koji su nam potrebni na deficitarnim pozicijama. Za nedovođenje barem jednog napadača u proteklih pet godina jednostavno nema opravdanja, i nema one šuplje, niko nije dovoljno kvalitetan. Treći napadač se jednostavno morao dovesti i postepeno se uigravati baš zarad slučaja kao protiv Izraela, ali ne, mi to nismo imali, i čak i tada nije se želio pozvati niko a morao je, ako ništa kao rezerva na klupi, mada po svoj logici uvijek će u napadu odigrati bolje neko ko to trenira cijelog života, a ne neko ko igra drugu poziciju, a s vremena na vrijeme se baci u napad, tako da se apsolutno ne slažem da je Hajrović bolji napadač od Đurića, jer on jednostavno nije napadač! I to je propust koji također spada u domenu selektorskog posla.
Kao šesto, ne znam na osnovu čega je donešen zaključak da sam nešto stidno napisala. Ja nikad nisam imala problem potvrditi ovdje njegove dobre poteze, dobre korake, navela sam to i u jednom od prošlih odgovora i hiljadu puta sam napisala da je imao podršku sve dok nije počeo da pravi grešku za greškom, ali kao što @Ajax reče ne znam zašto je vama toliko teško priznati njegove loše poteze i greške kojih je itekako bilo?
I kao sedmo i najvažnije, ja nikoga ne mrzim jer sam naučena da u životu ne mrzim, a pogotovo nemam razloga da mrzim nekoga koga nikad u životu nisam upoznala. Dodavanje i negativnih činjenica na one pozitivne je samo upotpunjavanje realne slike o Safetu, a nikakva mržnja ili prosipanje demagogije, jer kao što već rekoh, ništa u životu nije potpuno crno ili potpuno bijelo, pa neka to shvati kako ko hoće.