http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2802.html
E zbog ovakvih stvari se Juventus voliJuventusova legenda Giampiero Boniperti priznaje da se morao boriti protiv toga da ne zaplače kada je čuo da je njegov unuk Filippo igrao u četvrtka protiv Manchester Citya.
Za legendarnog Bonipertija taj trenutak je bio veoma emocionalan."Ne plače se od sreće." rekao je. "Ali ovaj put sam mogao i zaplakati."
"Nisam gledao utakmicu. Zatvorio sam se sam u sobi i slušao komentatora na radiju. Naježio sam se kada sam čuo 'Del Piero dodaje do Bonipertija.''
"Filippo je bio veoma emocionalan. U posljednjih par dana govorio mi je o svojoj tjeskobi. Ja sam vrlo sretan zbog njega. Napraviti debi u Juventusovom dresu je divna stvar, dan koji ne možete zaboraviti."
"Moj sin Giampaolo me upravo zvao sa stadiona. Znate, očevi su uvijek jači od djedova."
"Proveo sam trenutak sam. Ja uopće ne znam šta je moja supruga radila. Ali i ona je takodjer bila uznemirena. Kao dječak sam sanjao o igranju u Juventusovom dresu barem jednu utakmicu, i ne samo da sam odigrao njih 462 nego sam vidio i svog unuka kako nosi isti dres. To je bilo vrlo lijepo."
Forza Juve!