Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Padovan
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Padovan » 17 dec 2010, 23:39

Boniperti zadržavao suze

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2802.html
Juventusova legenda Giampiero Boniperti priznaje da se morao boriti protiv toga da ne zaplače kada je čuo da je njegov unuk Filippo igrao u četvrtka protiv Manchester Citya.

Za legendarnog Bonipertija taj trenutak je bio veoma emocionalan."Ne plače se od sreće." rekao je. "Ali ovaj put sam mogao i zaplakati."

"Nisam gledao utakmicu. Zatvorio sam se sam u sobi i slušao komentatora na radiju. Naježio sam se kada sam čuo 'Del Piero dodaje do Bonipertija.''

"Filippo je bio veoma emocionalan. U posljednjih par dana govorio mi je o svojoj tjeskobi. Ja sam vrlo sretan zbog njega. Napraviti debi u Juventusovom dresu je divna stvar, dan koji ne možete zaboraviti."

"Moj sin Giampaolo me upravo zvao sa stadiona. Znate, očevi su uvijek jači od djedova."

"Proveo sam trenutak sam. Ja uopće ne znam šta je moja supruga radila. Ali i ona je takodjer bila uznemirena. Kao dječak sam sanjao o igranju u Juventusovom dresu barem jednu utakmicu, i ne samo da sam odigrao njih 462 nego sam vidio i svog unuka kako nosi isti dres. To je bilo vrlo lijepo."
E zbog ovakvih stvari se Juventus voli 8-)

Forza Juve!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 dec 2010, 23:49

Emotivno i lijepo....da mali Bonipertti bude bar pola kao deda valjalo bi hehe
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 18 dec 2010, 17:33

Mladi Lucas Piazon na pragu Juventusa

http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=505

slika

8-) 8-) 8-)

Marchisio i Aquilani jos uvijek pod upitnikom i ne zna se hocel igrat :roll: :roll: Bar jedan da bude spreman...valjalo bi...s obzirom da Melo ne igra zbog kartona.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 dec 2010, 19:23

Tuttosport je smece, bas kao i Gazzetta. Dok ga ne vidim da je obukao crnobeli dres, ne verujem. A mali je isti Kaka.
Interesantno:
Piazon - novi Kaka
Krasic - novi Nedved
Drente - novi Davids
:mrgreen:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 19 dec 2010, 11:13

Pozvani igrači su:

2 Motta
3 Chiellini
5 Sissoko
6 Grosso
7 Salihamidzic
9 Iaquinta
13 Manninger
14 Aquilani
17 Traore
18 Quagliarella
19 Bonucci
21 Grygera
23 Pepe
27 Krasic
30 Storari
31 Costantino
33 Legrottaglie
35 Buchel
36 Giandonato
41 Giannetti
43 Sorensen

Mec propustaju ADP,Marchisio...zbog laksih povreda,te Melo zbog kartona. :cry: :cry: :cry:

Znaci,danas smo dosta oslabljeni i uz cinjenicu da utakmicu igramo pod imperativom pobjede nakon sinocnjeg kiksa milana.

Do sada se nismo snalazili bas najbolje, u utakmicama gdje smo pod imperativom pobjede igrali i tim je pokazivao oscilacije i nezrelost...Danas to moramo prevazici...Ako zelimo borbu za scudetto,Juve mora poceti pobjedjivati ovakve tekme...jednostavno moramo pokazati i psihicku snagu i odlucnost jer se u ovakvim tekmama uzimaju titule...a mi smo dosta slicnih tekmi kiksali vec...

DANAS SE MORA POBJEDITI aBd...sve ostalo je neuspjeh iz gore navedenog razloga..fali par igraca i to znacajnih...al pametnom i hrabrom igrom do 3 nova boda, koja ce znaciti i mnogo vise u ovakvoj situaciji...

Chievo sam gledao par puta...relano slabiji su nego prosle sezone..ne igraju tako napadacki i dopadljivo i favoriti smo...al danas je veliki pritisak na ekipu,jednostavno svi ocekuju pobjedu i zato ce biti jos teze nego u normalnim okolnostima....al ja se najboljem nadam aBd :)

FORZA GRANDE JUVE

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 19 dec 2010, 11:14

ja ako danas vidim Grossa na beku umjesto Traorea, ja cu Del Neri "nesto" po spisku :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 19 dec 2010, 11:18

Sissoko je danas kljucni igrac ;) ;) U nedostatku Marchisia i Mela..vecinu posla mora sam obaviti....

Falit ce i ADP :( ...nemamo konkretne izmjene u spicu...

A ne vjerujem da ce se za Traorea odlucit...Grosso solidno igra...nista posebno i dobro ali ne toliko lose :mrgreen: ...zasto rizikovat,traore je samo 2-3 tekme igrao....

Da je dobit danas...vjerujte sinoc spavo nisam kako treba...isto ko da je za titulu tekma heheh :)

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 19 dec 2010, 13:16

kako momak slici Kaki, to je haos :shock:

veoma veoma veoma tesko gostovanje.. jedva cemo ovo uzeti ako uzmemo.. uf! :evil:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 19 dec 2010, 13:44

izgleda da ni Sissoko nece igrat, umor u pitanu, Giandonato ce startat
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 dec 2010, 13:49

sarajlija89 je napisao/la:Sissoko je danas kljucni igrac ;) ;) U nedostatku Marchisia i Mela..vecinu posla mora sam obaviti....

Falit ce i ADP :( ...nemamo konkretne izmjene u spicu...

A ne vjerujem da ce se za Traorea odlucit...Grosso solidno igra...nista posebno i dobro ali ne toliko lose :mrgreen: ...zasto rizikovat,traore je samo 2-3 tekme igrao....

Da je dobit danas...vjerujte sinoc spavo nisam kako treba...isto ko da je za titulu tekma heheh :)
Kakav Sissoko :?: - najveca prevara od igraca u Juventusu, posle Grossa.

Kad vas ubiju na kontre, ako ih ne zatvorite. Bekovi ce danas morati da odigraju dobro i da Juve mozda iskontrira Chievu. Ako sad Juventus ne pobedi, nece uzeti lo scudetto.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 19 dec 2010, 13:58

izgleda da ni Sissoko nece igrat, umor u pitanu, Giandonato ce startat
:roll: :roll: jbt desetkovani smo

@magica

nikakav sissoko kao sto vidis hahhaa :mrgreen:

sredina je najvaznija za Juventus..cim tu ima igru i protok lopte te dobar defanzivni blok..sve je lako...zato sam to rekao...

i ne diraj mi sissoka :) jeste on tehnicki limitiran i sve to...al momo je zvijer,samo su ga povrede unistile...kad se sjetim one tekme 3-2 protiv milana,kada je Haso dao dva gola...faktitcki je sam razbio Milanov vezni red...

a bekovi...stara boljka...nema potrebe spominjat...

Ono sto sam ja gledao..chievo nije kao prosle sezone...al previse izostanaka i imperativ pobjede ovu tekmu cine jos tezom za Juve....

Samo hrabro i pametno...do pobjede :) pokazati da ova ekipa moze....

FORZA RAGAZZI

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 19 dec 2010, 14:05

meni ovo smrdi da cemo mi kiksati.. jedan po jedan favorit kiksa, kao i prije par kola kada je profitirao samo inter.. Milan izgubio, Lazio remi kuci.. :(
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 dec 2010, 14:09

Italia je napisao/la:meni ovo smrdi da cemo mi kiksati.. jedan po jedan favorit kiksa, kao i prije par kola kada je profitirao samo inter.. Milan izgubio, Lazio remi kuci.. :(
Prosle godine je Milan uvek kiksao kad i Inter, a Roma je samo stizala. Da nije bilo onolikog zaostatka iz prvog dela prvenstva, Roma bi uzela titulu.
Ove godine moze scenario da bude isti: Milan vodi i kiksa, Juve prati i ne koristi, Inter se vraca u drugom delu sezone. Videcemo.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 19 dec 2010, 14:50

Teška utakmica danas što zbog povreda, što zbog tog imperativa pobjede, ali mislim da će Del Neri smiriti igrače i motivisati ih da danas pobjede.

Kako nemamo srece to je nemoguce pa kad krene serija dobrih rezultata odmah povrede, ali na jednoj poziciji po dva igrača. Skoro su to bili bekovi, a danas vezni red. :x

Ali ipak nadam se da će ovi što dobiju šansu odraditi to dobro i donijeti velika tri boda.

Forza Juve!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 19 dec 2010, 14:52

Tesko ce mo do pobijede nelezi nam Chievo nikako mislim opcenito ekipe iz Verone...Vjerujem u pozitivan rezultat..

Evo trenutna statistika lige
http://www.legaseriea.it/c/document_lib ... upId=10192

Sastav
slika
Samo ovde ispravka bez Marchisia tu ce igrati Giandonato

evo igraci koji konkurisu za danasnju utakmicu

CHIEVO VERONA: Sorrentino; Sardo, Mandelli, Cesar, Mantovani; Fernandes, Guana, Marcolini; Costant; Pellissier, Moscardelli. Reserves: Squizzi, Frey, Andreolli, Jokic, Bogliacino, De Paula, Granoche. Coach: Pioli.

JUVENTUS: Storari; Sorensen, Bonucci, Chiellini, Grosso; Krasic, Giandonato, Aquilani, Pepe; Quagliarella, Iaquinta. Reserves: Manninger, Legrottaglie, Grygera, Motta, Traore, Salihamidzic, Giannetti. Coach: Del Neri.

Sad sam gledao stanje u slacionici igraci djeluju ozbiljno,mnogi su nasmijani Salihamidzic ce biti na klupi njega su najvise zumirali....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 19 dec 2010, 15:18

Minut 15 penal za Chievo iako se sudija dugo dvoumio dosudio je penal inace ovaj nas sudija vec duze vremena zavija u crno..

Ali brani Storari 8-)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 19 dec 2010, 15:19

Kakva odbrana Storaria uhhhhhhhhhhhh. :D

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 19 dec 2010, 15:19

koja sramota
,lik sam sebi zapeo, zato je i odbrana, pravda :mrgreen: pa nama sudije pomazu??? ccccc

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 dec 2010, 15:21

Odavno nisam vidio bolju odbranu penala.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 dec 2010, 15:30

Stativa Sorensena...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []