Jako teska utakmica za gledanje, no sa obzirom da je Lewa bio o sebi pri sebi, zabio je onaj vodeci gol, uskoro i Lahm daje gol..
Kad dodje do toga da Lahm daje gol znamo da se nesto cudno desavalo na utakmici, i zaista je bilo tako, osim krace klupe radi povreda, ovako losu utakmicu prepisujem tome da su nasi igraci u mislima vec sa svojim porodicama i proslavljaju nastupajuce praznike..
Ali eto 2-0 pobjeda i Neuer je bio na vrhuncu, uglavnom jesenji prvaci smo.. a nadam se postepenom povratku i ostalih igraca pa da mozemo napasti Ligu prvaka..
Može li neko odgovoriti kakva je sada povreda Riberyja? Šta je tačno kod Coste i Robbena? Kod prvog se i neki 'unfall' spominje.
Benatia je haman truho skroz, pa ne mogu vjerovati da se svako malo povrijeđuje. Inače je igrač koji bi mogao izrasti u veliku klasu.
Iako je jako dobar u skoku (kao i Marti) iritiraju me oni pramašaji u napadu, gdje su obojica totalno neefikasni iako veoma često dolaze do izglednih prilika.
haman da je obnovio staru povredu onu s kojom se mulio 8 mjeseci, citiram Goal. com:
""Opterećenje se treba povećavati, ali pomalo, od 15 do 30 minuta", rekao je liječnik Christoph Lill o tome koliko treba igrati Franck Ribery koji je devet mjeseci bio 'out' zbog ozljede kosti potkoljenice.
Usprkos toj preporuci, Pep Guardiola ga je stavio u početni sastav protiv Dinama u Ligi prvaka u srijedu. Izdržao je 1. poluvrijeme jer mu je stradao mišić pa neće igrati do kraja godine.
"To je bio riskantan potez jer ga dugo nije bilo, a odradio je tek nekoliko treninga sa suigračima", izjavio je isti liječnik nakon cijele situacije.
A Riberyju se puno toga događa i izvan terena. Na sudu je sa CNN-om, a u petak je dobio presudu i zbog slučaja s bivšim agentom prilikom transfera iz Galatasaraya u Marseille 2005.
"Nije to još gotovo", stoji između ostalog u priopćenju.
Sud je poništio prvotnu presudu kojom je Francuz agentu trebao platiti 2.7 milijuna eura nakon iznenadnog raskida ugovora, vjerojatno da izbjegne plaćanje provizije, ali i dalje mora platiti, samo milijun manje, dakle 1.7 milijuna eura."
Pep poslije utakmice: "Najbolji protivnik protiv kojeg smo igrali ove sezone. Imali smo problem u organizaciji igre, ali ulazak Thiaga je to rijesio. Na kraju je nasa kvaliteta presudila."
Ja bi rekao da je bitnije bilo sto je promijenio sistem u 3-6-1 (sa Mullerom u sredini, i Comanom na krilu).
Oliver Kahn: "Toni je jedan od najboljih napadača koji je igrao u Bayernu. On je lukavac i takvih kao što je on nema puno. U kaznenom prostoru osjeća se kao kod kuće, uvijek je na pravom mjestu i odlično iskorištava prilike."
Kako sada stvari stoje, osvojili smo jesenju titulu, peti put u nizu i što je ponovo novi rekord BL-a Dovoljna je razlika između nas i Žutih da se koliko toliko osjeti napetom u borbi za titulu. Od trećeg pa nadalje, to nas nikako ne može dokučiti što me u jednu ruku i raduje i rastužuje
No, bitno je da se pobjednički igra. Na domaćem terenu smo nedodirljivi. 9 pobjeda uz gol razliku 32:3. Sa strane smo donijeli 5 pobjeda i po remi i poraz. Ne možemo puno cjepidlačiti, s obzirom da pod Pepovim mandatom, uvijek imamo dio ekipe na bolovanju i mora se krpiti sa onim što ima.
Pošto vidim da dozivamo Costu koji nas je sviHu oduševio svojim partijama, evo jednog videa gdje su njegove bravure okupljene na jedno mjesto
[youtube][/youtube]
A također, jedan drugi zanimljiv video je objavljen, nešto u vidu najgorih proslava postignutih golova. Trebamo se dičiti i tim videom i listom iz prostog razloga što i tu dominiramo sa 2 igrača
[youtube][/youtube]
Biće to dobre tekme siguran sam, Mandžo se vraća u Minhen, s jedne strane, a s druge strane moRe bit' da će nam on pravit' dosta problema, čisto da dokaže neke stvari.
Blagi favoriti jesmo, samo da budu svi zdravi i nema zime.
Sjajne 2 utakmice siguran sam, proslogodisnji finalista, ne moze proci bez respecta bar kako ja to vidim, i siguran sam da cemo morati pokazati dosta toga da izbacimo Juve, kao sto ce i oni dobro zasukati rukave ak zele nas izbaciti..
Povratak u Mincen meni dragog Mandze, i povratak Comana ajmo reci u Torinu Sve u svemuu, IDEMOOO JAKO
i naravno Vidal povratak i ratnika u Torino, nadam se da ce se tu najvise pokazati
Zadnja izmjena: BavaracZenica, dana/u 14 dec 2015, 12:42, ukupno mijenjano 1 put.
Svaka čast Juvetu ali Bayo je mnogo jači na svim poljima.
Kako reče @ Centre samo neka nas povrede zaobiđu i idemo u četvrtfinale.
Samo gledam ove parove i žrijeb je loš za osminu finala jer će biti dosta turista u četvrtifnalu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Kad bi sad igrali mi bi hladno ispali, fitnes i forma su nam katastrofa + što su 'talijani uvijek znali igrat protiv svaba. Svakako ćemo biti jači i s manje povreda u februaru tako da bi šanse tada nekako bile 55(60)-45(40)% u našu korist.
hebiga moglo je biti lakše a možda i teže sve u svemu po meni 60-40 omjer u našu korist, treba dati gol u Torinu i
igrati barem 1:1 au revanšu smo onda favoriti, mislim da imamo problem dok je 0:0, i kad uspijemo probiti led bilo kome može biti
i pet razlike a možda će biti neizvjesno do zadnje sekunde a to je varijanta čuvanja blage prednosti, lagana i kilava igra
na sredini ali nadam se najboljem i samo Javija ne zadnjeg veznog pep poslušaj jednom...
Ono što mene najviše brine je to što igramo prvu u gostima (ako igramo, nisam siguran), jer sve tekme u gostima, kod Pepa, smo kao zbunjene kokoši. Uvijek su to neke taktičke karafeke i, na kraju, loše odigrane utakmice. Strah me lošeg prvog rezultata protiv Juventusa a protiv njih se teško vaditi u drugoj utakmici. I naravno dominacija kao od prije 3 godine se neće ponoviti.
Bundesliga je napisao/la:Svaka čast Juvetu ali Bayo je mnogo jači na svim poljima.
E jbg kao da igrate protiv Rome. Ok reci jaci ali MNOGO jaci i to jos na SVIM poljima
Bayo sigurno zasluzuje RESPECT i kada su me pitali i prije pocetka sezone ko ce osvojiti LP rekao sam Bavarci ali Juventus zasluzuje postovanje.
Volio bih da taj tvoj stav imaju i igraci Baye pa da dobiju po pizzi.
Jedan igrac Baye ima taj stav i to je razlog zbog cega sam i prizeljkivao Bayern sto prije.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
Pretežak je ovo protivnik za osminu finala, prošlogodišnji finalista, gori bi bio sam PSG zbog nešto jačeg kadra i boljih rezultata ove sezone, mada ja lično mislim da su Juventus i PSG tu negdje.
Napisali ste već, najviše će toga zavisiti od povreda i forme igrača (ekipe) uoči dvomeča. Da se igralo na početku ove sezone, Bayern bi prošao bez primljenog gola jer je Juventus bio očajan, a Bayern fenomenalan, a da se igra danas, situacija bi bila drukčija jer je Juventus zaista odličan, a Bayernova forma je u silaznoj putanji.
Ne treba zavarati ni to što su završili grupu na drugoj poziciji iza Citya, da je Morata bio malo prisebniji u par situacija protiv Seville gdje su odigrali jako dobro iako su izgubili, oni bi završili na prvom mjestu. Citya su taktički nadigrali u obje utakmice.
Mozda se tako ne cini ali najveca nada Juventjsa je Alegri, i on nije takav duduk sto se tice taktike. Odlican je takticar. Vjerovatno zna nase mane, koje ce probati eksploatisati i znat ce postaviti ekipu za nas. Svakako ce morati imati i srece jer mi svakako napravino 20tak sansi i ako po njih krene lose onda mogu imati pravih problema. Nama je bitno da prvi imamo prednlsg i da oni moraju ganjati igru i rezultat.
Nezgodan dvomec sigurno blagi smo favoriti al ne mora to nista znacit juve je opasan sigurno posebno na svom terenu a kako slabo igramo gostujuce utakmice u fazi izbacivanja bice dobro ako izvucemo i minimalan poraz