Ja ne mogu da vjerujem koliko loše izgledamo.
Prije utakmice protiv Širokog sam govorio da su ovo prve pripreme koje je trener odradio s ekipom, ostali su nam svi bitni igrači, došlo je nekih pojačanja ali nabitnije da smo ostali svi na broju oni koji su bitni. Pripreme odradili u Turskoj, uslovi nisu mogli biti bolji, plate im idu dobro, kasni se ali kasni se svuda, ali kod nas je bolje nego kod mnogih. Mislio sam da ćemo izgledati bolje nego u prvom dijelu, na početak i ne mislim tada je bilo šta je bilo, ali sad sam mislio da ćemo biti dosta bolji.
I onda ove dvije utakmice... Ne mogu da vjerujem, raspala četa, pa rekreacija ima uigranijih. Šta su radili mjesec i po? Znali su protiv koga igraju prve 3 utakmice, sve su mogli pripremiti samo za te tri. Mogli smo sve riješiti s 5 bodova ovdje, da ne govorim 7 ili više.
Hajde, mislio sam Široki možda i nije mjerilo, ali ovo protiv Radnika... Pa ljudi za nas izgledaju kao svemirski brod. Katastrofa, užas, raspad, nikad gori. Bez smisla, igre, jedne akcije, grešaka milion, igrača koji su zalutali u ovu ligu imamo pola ekipe. Trebalo mi je 7 dana da se dozovem nakon one gluposti Halida protiv Širokog, pa sam napisao nešto ovdje i obrisao koliko sam mu se ispsovao. I danas mislim isto.
Odbrana nam je najgori dio, nemamo je. Mali Mahmić ako misli išta u karijeri neka razmisli ponovo. Ovo nije ni za ove lige a kamo li za šta dalje. Alić... Ako misli da njegova igra može biti to da čeka korner ili slobodnjak nek odmah prestane da igra.
Ma da ne idem redom, ne valja niko. Ne brinu mene ta dva poraza koliko nikakva igra, bezidejna naprijed, bezglava nazad. Možda Krupu I dobijemo, možda, ali ako se ne promijeni nešto i to jako ozbiljno mi smo donji.
Sloboda nakon dva poraza mijenja trenera, Radnik izgleda bolje od nas za klasu, Olimpik za dvije.
I na kraju, kola se slome na Bukviću. Zašto? Ima li kikseva, ima. Ali, po meni on je bolji dio tima. Pa protiv Širokog je bio jedini razlog što nije bilo 0:3, da smo uzeli taj bod, tj da nam onaj akademac nije bio retardiran samo njemu bismo zahvalili. I onda dođe Vela. Bukva ni na klupu. Bio je kod nas kad niko nije htio, trpio što nema plate po 3-4 mjeseca, šutio, branio kako je najbolje znao. Da je griješio jeste, ali opet ljudi izvadio nas je više puta. Ovaj se vrati i njega šutnu odmah na tribinu. Svi njega krive a kakvu odbranu ima ispred sebe? Kakve štopere, kakve bekove, kakvu sredinu da pomogne? Pa svi protiv nas imaju 6-7 šuteva u gol a on eto kriv za svaki. Mahmić nam je kriv za trećinu golova u sezoni, bekova nemamo ni naprijed ni nazad. Ne branim ja Bukvu, da je griješio jeste, ali najmanje je kriv a sve se na njemu slomilo. Krajnje ružno, nepošteno prema čovjeku. Vela nije branio pola godine, nije na go stao u Grčkoj.
Daj Bože da nam se nepravda ne vrati, bilo je slučajeva kao Bukva, sjetite se. A vrati se uvijek sve.