Košarkaška Reprezentacija Srbije

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

Texi
Kontakt:

Re: Košarkaška Reprezentacija Srbije

Post Postao/la Texi » 06 sep 2014, 01:09

Imamo jako zanimljiv istorijat duela sa Grcima. Dobili smo ih 6 puta zaredom a zatim izgubili 3 puta zaredom. Od tih 6 pobeda, 4 su ostvarene u Grčkoj.

Prvo smo ih savladali na EP '95 u grupi a zatim i u polufinalu. Onda je usledila pobeda u grupi na OI '96 u Atlanti. Sledeća pobeda je na EP '97 u Barseloni, u pitanju je polufinalni meč. I na kraju, na SP '98 u Grčkoj pobeda u drugoj fazi (grupi) a zatim i u polufinalu.

Oni su prvi put slavili na EP '03 u Švedskoj, u meču za 5. mesto. Sledeća pobeda je na EP '07 u Španiji, pobeda u grupi posle produžetka. Mi smo tada sa Mokom doživeli tri poraza a oni su bili aktuelni prvaci iz Beograda '05. Tu smo se izvukli trojkom Gurovića sa centra i ako se može tako reći, u tom meču smo bili najbliži pobedi. :)

Poslednja njihova pobeda je u Litvaniji u razigravanju od 5. do 8. mesta. Izgubili smo meč 10 razlike a prvu četvrtinu 34-8. Naš kapiten Krstić izjavi posle poraza od Rusije da ne zna kako će pronaći motiv za meč sa Grcima (a igramo za kvalifikacioni turnir za OI) i naravno Burusis nas napuni zbog stolice.

Da li je vreme za prekid te serije poraza u međusobnim duelima ? Da li je vreme za prekid njihove serije 5-0 na prvenstvu i naše 0-3 u jačim utakmicama ? Da li je vreme da mi odigramo najbolji meč na prvenstvu a da oni odigraju jedan loš ? Da li su oni favorit ? Jesu. Da li je na njima pritisak ? Jeste.

Da li će naši biti napaljeni nakon Španije i Saletove tehničke ? Hoće. Da li će biti težak meč ? Hoće. Jesmo li mi najbolji kad je najteže ? Jesmo.

Da li imamo Micova da im pokloni pobedu ? Nemamo.
I think I'm a pussy one.

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 06 sep 2014, 11:07

Texi pišeš na još jednom koš forumu :)

Nego, iskreno očekivao sam puno više od naše reprezentacije. Dobili smo dva ponajlošija tima na prvenstvu i...

Španija je kvalitetnija ekipa od najkvalitetnijeg srpskog sastava u ovom momentu i tu nema dileme. Međutim evidentno je da su i najbezobraznija košarkaška nacija u istoriji ovog sporta, a onaj mulavac i najslabija karika reprezentacije Orenge komplekse iz igračkih dana prenosi u selektorskim. :thumbdown:

Svejedno, očekivan poraz, ali bezobrazluk španskih igrača Rudija i Gasola prvenstveno je jedan veliki minus ... Nije im prvi put, pa Rudi svake sezone ima barem 10 visokoekscesnih situacija, gaženje rivala, mućko udaranje dok je na parketu, povlačenje, izigravanje žrtve i simuliranje. :oops:

Na redu je Grčka, nema favorita iako su Grci u većini segmenata na ovom prvenstvu ispred Srbije, statističkih o tabeli da i ne govorim.
Biće dobra utakmica i vjerujem da će naši momci dati 100%. Biće dovoljno.
kojih, nevoljnog micova, povrijedzenog milosavljevica, isto tako povrijedzenog lucica (obojica sada imaju hronicne probleme sa povrijedama sto je posljedica vujosevicevih treninga)...?!
Kao da se radi o mrtvacima, a ne povrijeđenim košarkašima. Svi nabrojani su defanzivno jači od svih ovih 12 koji su u sastavu. Defanziva u evro košarci je ključan segment,a Srbija je na ovom prvenstvu za 50% defanzivno slabija. I to je ključan razlog slabih partija i poraza (izuzev Španije).
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 sep 2014, 11:28

Texi je napisao/la:Imamo jako zanimljiv istorijat duela sa Grcima. Dobili smo ih 6 puta zaredom a zatim izgubili 3 puta zaredom. Od tih 6 pobeda, 4 su ostvarene u Grčkoj.

Prvo smo ih savladali na EP '95 u grupi a zatim i u polufinalu. Onda je usledila pobeda u grupi na OI '96 u Atlanti. Sledeća pobeda je na EP '97 u Barseloni, u pitanju je polufinalni meč. I na kraju, na SP '98 u Grčkoj pobeda u drugoj fazi (grupi) a zatim i u polufinalu.

Oni su prvi put slavili na EP '03 u Švedskoj, u meču za 5. mesto. Sledeća pobeda je na EP '07 u Španiji, pobeda u grupi posle produžetka. Mi smo tada sa Mokom doživeli tri poraza a oni su bili aktuelni prvaci iz Beograda '05. Tu smo se izvukli trojkom Gurovića sa centra i ako se može tako reći, u tom meču smo bili najbliži pobedi. :)

Poslednja njihova pobeda je u Litvaniji u razigravanju od 5. do 8. mesta. Izgubili smo meč 10 razlike a prvu četvrtinu 34-8. Naš kapiten Krstić izjavi posle poraza od Rusije da ne zna kako će pronaći motiv za meč sa Grcima (a igramo za kvalifikacioni turnir za OI) i naravno Burusis nas napuni zbog stolice.

Da li je vreme za prekid te serije poraza u međusobnim duelima ? Da li je vreme za prekid njihove serije 5-0 na prvenstvu i naše 0-3 u jačim utakmicama ? Da li je vreme da mi odigramo najbolji meč na prvenstvu a da oni odigraju jedan loš ? Da li su oni favorit ? Jesu. Da li je na njima pritisak ? Jeste.

Da li će naši biti napaljeni nakon Španije i Saletove tehničke ? Hoće. Da li će biti težak meč ? Hoće. Jesmo li mi najbolji kad je najteže ? Jesmo.

Da li imamo Micova da im pokloni pobedu ? Nemamo.
sjajan tekst, ne post već tekst.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 07 sep 2014, 11:52

44Bertans je napisao/la:Texi pišeš na još jednom koš forumu :)
Koliko ja znam ne.
I think I'm a pussy one.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 sep 2014, 12:00

Texi je napisao/la:
44Bertans je napisao/la:Texi pišeš na još jednom koš forumu :)
Koliko ja znam ne.
valjda je mislio na sportnet.hr

nego što se tiče utakmice danas, grčka je veliki favorit. ljudi igraju jako dobro, fizički su moćna ekipa što nama nikako ne leži i igraju gadnu odbranu... ipak očekujem borbenost i srčanost, pa nek bude šta biti ne može
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 07 sep 2014, 12:21

Valjda je mislio na košarkaški forum, nešto tipa kosarka.rs ili MVP ili Interbasket. :) Ako je mislio na Sportnet, onda da - pišem.
I think I'm a pussy one.

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 07 sep 2014, 12:27

Ja imam osećaj da ćemo dobiti danas (prekinuti seriju) i da ćemo dobiti Brazil (drugi meč) ili Argentinu (slabija ekipa koja uvek pobedi Brazil), pa u polufinalu Francuze (drugi meč, nepostojeći faul, zicer Savana) ili Špance (vidi pod Teodosić, EP u Poljskoj, ako ih neko zna sjebati to smo mi i Francuzi) i da ćemo biti tamo gde smo trebali biti pre 4 godine (u finalu sa SAD). :mrgreen:

I opet nas u eventualnom polufinalu čeka domaćin i opet imamo **** težak put do završnice. I opet ćemo ako kojim čudom dođemo tamo imati skandalozno suđenje. :damn:
I think I'm a pussy one.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 sep 2014, 12:40

jbt texi pa to je 4 dio gospodara prstenova!
kamo sreće, kamo sreće
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 07 sep 2014, 12:43

Nek vam je sa srećom susjedi. Kad više nema mojih, onda ću vas bodriti.

Vjerujem da možete pobijediti večeras. Uvijek ste dobro igrali u nokaut fazi. Jest da imate isto kratku klupu kao i mi, ali imate ono što smo mi izgubili 95. u Ateni, pobjednički mentalitet.
A tko zna, možda presudi i netko sa klupe, netko od koga se najmanje može očekivati.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 sep 2014, 12:49

dubrava je napisao/la:Nek vam je sa srećom susjedi. Kad više nema mojih, onda ću vas bodriti.

Vjerujem da možete pobijediti večeras. Uvijek ste dobro igrali u nokaut fazi. Jest da imate isto kratku klupu kao i mi, ali imate ono što smo mi izgubili 95. u Ateni, pobjednički mentalitet.
A tko zna, možda presudi i netko sa klupe, netko od koga se najmanje može očekivati.
grci su fajteri i atlete, plus imaju kvalitet veći nego ova srbija... nadam se najboljem,.očekujem najgore
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 sep 2014, 14:00

Srbija uzima Grke danas.Ne vidim nacin kako vas mogu dobiti.

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 sep 2014, 14:02

lumani je napisao/la:Srbija uzima Grke danas.Ne vidim nacin kako vas mogu dobiti.

Tesko

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 07 sep 2014, 14:06

Utakmica moze otici na obje strane, ali sigurno je da su Grci kvalitetniji igracki u ovom trenutku.

Medjutim, ako Teo, Bogdan, Bjelica i Raduljica budu na svom nivou, moglo bi biti svega. Mislim da je ovo prava utakmica da se i isforsiraju defanzivni specijalci, tipa Markovic, Kalinic i Simonovic. Ovi Grci ako im se ostavi prostora na sutu za tri mogu dosta ubaciti, zato je potrebno naci nekoga ko moze u svakom trenutku sacuvati njihove sutere Kaimakoglua, Zizisa, Slukasa.. Nadam se da ce i Raduljica uspjeti sacuvati Burusisa, mada ce to biti dosta tezak zadatak.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 sep 2014, 14:06

filip13 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Srbija uzima Grke danas.Ne vidim nacin kako vas mogu dobiti.

Tesko

Tea na lanac,ovo ce Nemanja da rijesi.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 sep 2014, 17:47

lumani je napisao/la:Tea na lanac,ovo ce Nemanja da rijesi.

Teo je zadivljao protiv Španaca (6 izgubljenih lopti), ali generalno gledajući njegovu igru na turniru, čini se da je konačno sazrio.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 07 sep 2014, 18:50

Nije loše, nije loše... :pray:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 sep 2014, 19:29

Sve objasnio...ekipa gdje igraci ne posjeduju skok shut,ne moze nikada dobiti Srbiju.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 07 sep 2014, 19:34

Burusis bolje da se smiri da Krle ne bi sa stolicom... :mrgreen:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 07 sep 2014, 20:01

" onclick="window.open(this.href);return false;

dobrodošli na poster "kod krivih čeljusti"... Najbolji dunk na turniru :tokralju:

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 07 sep 2014, 20:05

Fantastican mec! :cool:

Bogdan je jednostavno morao razbiti Grke, po svim zakonima brojeva, jednostavno losi procenti su morali doci na naplatu, ovo je pravi Bogdan.
Raduljica fenomenalan, mnogo je napredovao u NBA.
Bjelica vojnik koji radi sve sto treba na parketu.
Teo je vodja ove ekipe, istinski vodja, vodja kakvog Grci nemaju, tata igrice. :opaopa:

Kalina i posterizacije :salut:
A pojedini forumasi su prije objavljivanja spiska govorili da cak i Simonovic treba imati prednost u odnosu na Kalinu. :kafa:
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.