Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko osvaja Mundobasket 2014?

Anketa je završila: 02 jul 2014, 15:51.

SAD
15
52%
Španija
2
7%
Francuska
0
Nema glasova.
Grčka
1
3%
Argentina
0
Nema glasova.
Litvanija
0
Nema glasova.
Srbija
4
14%
Hrvatska
5
17%
Turska
1
3%
Niko od navedenih
1
3%

Ukupno glasova: 29

let3
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Post Postao/la let3 » 03 sep 2014, 02:44

[youtube][/youtube]

izignorisali su ih i dominikanci (okrenuli im leđa, pa ovi morali doci pred njihovu klupu :urnebes: ) - ali o njima nešto ne kenjate :lol: priznat cete i sami, malo je to hipokriticno :mrgreen:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 03 sep 2014, 02:56

Turke ne volimo jednostavno.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 sep 2014, 02:58

eh oko toga se slažemo :thumbup: :mrgreen:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 03 sep 2014, 08:32

FaraonTM je napisao/la:Nisam baš upratio ta križanja grupa i statistiku, hoćeš da kažeš da bi Brazilcima odgovaralo da ih Srbija dobije i obratno?
oće to u košarci, sjeti se samo SPA-BRA na olimpijadi prije 2 godine. špancima je trebao poraz da izbjegnu amere do finala a brazilcima pobjeda da ne nalete odmah na amere u četvrtfinale . onda su odigrali jednu dobru tekmu tri četvrtine, i onda u četvrtoj španci poslali bottom 5 na parket i to je bilo to. nije se niko bunio :mrgreen: :wave:

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 03 sep 2014, 09:22

HZ_ilidzaa je napisao/la:
filip13 je napisao/la:[youtube][/youtube]
Harden face 0:32 :rol: :rol: :rol: :rol:
Faca mu k'o kad obranu igra. ''dafaq dude, you comin' at me? Yo ain't up for that yo, pass by dude, pass by''.

Ispostovali su jednu hvalevrijednu tradiciju i treba cestitati na tome, to je pravi sportsmanship i klasa za razliku od seljacina od Turaka i slicnih, nikad to veze s kulturom nije imalo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 03 sep 2014, 11:27

ma amerima je malo falilo da zapale iz dvorane. prva misao im je bila: " Napada Al Kaida!"
onda su skontali šta je i odgledali do kraja
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 03 sep 2014, 12:14

DANTES je napisao/la:ma amerima je malo falilo da zapale iz dvorane. prva misao im je bila: " Napada Al Kaida!"
Na silu pokusavas. Ne ide tako.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 sep 2014, 13:15

jestamaji je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Nisam baš upratio ta križanja grupa i statistiku, hoćeš da kažeš da bi Brazilcima odgovaralo da ih Srbija dobije i obratno?
oće to u košarci, sjeti se samo SPA-BRA na olimpijadi prije 2 godine. špancima je trebao poraz da izbjegnu amere do finala a brazilcima pobjeda da ne nalete odmah na amere u četvrtfinale . onda su odigrali jednu dobru tekmu tri četvrtine, i onda u četvrtoj španci poslali bottom 5 na parket i to je bilo to. nije se niko bunio :mrgreen: :wave:
Pa onda znači najbolje ne igrati današnju tekmu :damn:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 03 sep 2014, 13:20

FaraonTM je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:
Pa onda znači najbolje ne igrati današnju tekmu :damn:
ne, nisam to htio reći, mada bi se o smislu svjetskog prvenstva od otvaranja NBA naovamo dalo raspravljati :mrgreen: :wave:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 sep 2014, 13:23

Srbi su nebeski narod, ne boje se oni nikoga idu na pobjedu 100% :mrgreen:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Hombre
Kontakt:

Post Postao/la Hombre » 03 sep 2014, 13:26

Da ne skrecemo sa kursa lagano? Mirisem malo vrijedjanje sa ubacivanjem elemenata Bliskog istoka i Turaka i khm khm "slicnih", if you know what I mean.
Inace ne znam sto svrsavate na haku, sigurno ima neka svjetska smotra tradicionalnih plesova gdje ovo i pripada. Dosli ste na kosarkasko prvenstvo - igrajte kosarku, mojne mi Maorskih urlika.
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 03 sep 2014, 13:45

Rade to u svim svojim nacionalnim selekcijama, ne vidim sto bi im se onda zabranjivalo u kosarci, na SP-u. Svaka im cast sto drze do necega.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 03 sep 2014, 13:45

BurningLegion je napisao/la:
HZ_ilidzaa je napisao/la:
filip13 je napisao/la:[youtube][/youtube]
Harden face 0:32 :rol: :rol: :rol: :rol:
Faca mu k'o kad obranu igra. ''dafaq dude, you comin' at me? Yo ain't up for that yo, pass by dude, pass by''.

Ispostovali su jednu hvalevrijednu tradiciju i treba cestitati na tome, to je pravi sportsmanship i klasa za razliku od seljacina od Turaka i slicnih, nikad to veze s kulturom nije imalo.
Ovo i treba izignorisati, nego sta?! Nema nikakve veze sa sportom i ne vidim razlog da se ovo glupiranje pomno isprati, nije himna. ;) Zamisli da su Turci stali tu i poceli neke svoje islamske obicaje, kako bi ostali na to odreagovali?!

Da se vratimo prvenstvu, ne znam zasto ftv danas ne prenosi Srbiju. :twisted: Izgleda da cu morati da ganjam streamove... Danas 4 vrhunske utakmice, pravi praznik kosarke.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 03 sep 2014, 13:47

To je njima bitno isto koliko i intoniranje himne ;) nije fol u sarmiranju publike i show izdanju tipa odigrat' 'kozaracko'... Porto Riko haman totalno van ritma i forme, jos njima tek okoncano prvenstvo :/ kontam nedostatak motiva al bice da su ipak pojedini zalutali u ovaj roster.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 03 sep 2014, 13:49

Pa, sto onda ljudima ne smeta npr. u ragbiju i sl. sportovima kad to rade? Sta ima veze, ljudi imaju svoj ritual, svoju tradiciju, rade to u svim nacionalnim selekcijama, nisu to sad izmislili za ovo prvenstvo. Da to Turci rade, a ne rade niti imaju takvu tradiciju koliko znam, ne vjerujem da bi bio ikakav problem, ne znam samo kakve veze ima Islam s time? Briga ti mene za to, u potpunosti, a vjerujem i vecinu ljudi.
Govorim o necijim narodnim obicajima i tradiciji, ne vidim zasto im netko ne bi ukazao to postovanje pa ''odgledao'' i zivio jer njima je to jako bitno, pa mozda bitnije i od same himne, i to treba postovati, to se zove postovanje prema protivniku.

Inace, slazem se, vrhunska kosarka danas, u 8 zalijepljen pred TV-om. :cool:
Zadnja izmjena: BurningLegion, dana/u 03 sep 2014, 13:50, ukupno mijenjano 1 put.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 03 sep 2014, 13:49

Dray Blatche,koji brat :tokralju:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 03 sep 2014, 13:50

Hombre je napisao/la:Da ne skrecemo sa kursa lagano? Mirisem malo vrijedjanje sa ubacivanjem elemenata Bliskog istoka i Turaka i khm khm "slicnih", if you know what I mean.
Inace ne znam sto svrsavate na haku, sigurno ima neka svjetska smotra tradicionalnih plesova gdje ovo i pripada. Dosli ste na kosarkasko prvenstvo - igrajte kosarku, mojne mi Maorskih urlika.
pogresno mirises... ;)

Kako bi bilo da su ekipe na Kupu Konfederacija prosle godine odbijale one ogrlice sto su im poklanjali igraci Tahitija? Ako neka ekipa ima tradiciju staru godinama fino je ispostujes, pa makar se smijao u sebi. ;)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 sep 2014, 13:54

danas standardno uz bracu slovence, zatim fince i francuze, i donekle brazil zbog leandrinja mada mi se i ne svidja pretjerano sama reprezentacija.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 03 sep 2014, 14:09

Greivis je napisao/la:
DANTES je napisao/la:ma amerima je malo falilo da zapale iz dvorane. prva misao im je bila: " Napada Al Kaida!"
Na silu pokusavas. Ne ide tako.
???
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 03 sep 2014, 14:16

BurningLegion je napisao/la:Pa, sto onda ljudima ne smeta npr. u ragbiju i sl. sportovima kad to rade? Sta ima veze, ljudi imaju svoj ritual, svoju tradiciju, rade to u svim nacionalnim selekcijama, nisu to sad izmislili za ovo prvenstvo. Da to Turci rade, a ne rade niti imaju takvu tradiciju koliko znam, ne vjerujem da bi bio ikakav problem, ne znam samo kakve veze ima Islam s time? Briga ti mene za to, u potpunosti, a vjerujem i vecinu ljudi.
Govorim o necijim narodnim obicajima i tradiciji, ne vidim zasto im netko ne bi ukazao to postovanje pa ''odgledao'' i zivio jer njima je to jako bitno, pa mozda bitnije i od same himne, i to treba postovati, to se zove postovanje prema protivniku.

Inace, slazem se, vrhunska kosarka danas, u 8 zalijepljen pred TV-om. :cool:
Ja licno bi ih ispostovao, ali kazem ovo jer ne treba osudjivati ljude koji to nisu iz njima poznatih razloga. Islam sam pomenuo samo zato sto su Turci muslimani. I sam sam musliman i znam kako to u islamu ide, tj. kako se gleda na ovakve stvari, s tim da mislim na one ljude koji se striktno svega pridrzavaju. Stvarno necemo dalje o ovome, nema potrebe.

Koga ftv prenosi veceras, jesu to Slovenci u 21:30, ili Spanci u 22h?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.