FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
" onclick="window.open(this.href);return false; evo link
Sreca pa je Ojler mlad umro...
Dobro ce im ovo doci da smrsaju malo ovi sto su ugojili tokom pauze.. 

1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Cimirot odlican.
Dobro se igraju momci,Husref kad prodje pripreme sa ekipom ima da budemo kondicijski nabolji u Ligi jos, Letic da potpise i jedan stoper(vule
) po mogucnosti jo jedan napadaci i beton smo

1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Joj sad ove sanse nakon kornera...bas steta 

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Maribor konkretniji od nas. Nismo nešto previše pokazali u prvom poluvremenu, sve vrijeme smo pokušavali tim dugim loptama prići golu. Vidjet ćemo da li će Husref u drugo poluvrijeme uvesti novih 11 i vidjet ćemo kako će to sve izgledati sa drugim sastavom. Ali ne treba previše kukati, ovo je prva kontrolna utakmica i nezahvalno je nešto previše kritizirati i palamuditi.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Neznam sto Osmanagic igra desno a Anes u sredini ,zasto se stele na poziciji koja nije njihova,mada se vidi da Osmanagic dobro igra lopte mislim da on mora biti ta 10-tka koja ce biti tu iza spica
Dobro je ovo izgledalo prvo poluvrijeme,odbrana vrhunski odigrala Tatko maestralan,u drugom vec nije to to ovaj neki mladi stoper se pogubio nemogu ni da pofatam ko je momak,treci gol skroz njegov izgubi nekako loptu kasnije normalno nije stigao da zatvori,Hrelja isto nije realno neko na koga se mozes osloniti ,u napadu i nije los pozadi nista,tako da je razumljiv pad i ovi golovi
Cimirot dosta dobar bio,nece njega ni Sesar izbaciti sad kad bi se vratio
Melunovic los spic fali uzasno,Mahire leti u Sloveniju
Nije ovo lose za prvu utakmicu,samo da se iskristalisu te 2-3 pozicije gdje ce ko igrati i bit ce to bombonica
Dobro je ovo izgledalo prvo poluvrijeme,odbrana vrhunski odigrala Tatko maestralan,u drugom vec nije to to ovaj neki mladi stoper se pogubio nemogu ni da pofatam ko je momak,treci gol skroz njegov izgubi nekako loptu kasnije normalno nije stigao da zatvori,Hrelja isto nije realno neko na koga se mozes osloniti ,u napadu i nije los pozadi nista,tako da je razumljiv pad i ovi golovi
Cimirot dosta dobar bio,nece njega ni Sesar izbaciti sad kad bi se vratio

Nije ovo lose za prvu utakmicu,samo da se iskristalisu te 2-3 pozicije gdje ce ko igrati i bit ce to bombonica
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Dobar će I. Tatomirović biti na svojoj prirodnoj poziciji. Meni je drago što nije bio u tom vozu odlazaka poslije završetka prethodne sezone i što je ostao u našem klubu. Valjda dokaže to što zna na poziciji koja mu najviše odgovara. Nema veze zbog poraza, iako smo mogli bar još jedan gol dati i ublažiti ovaj poraz. Završnica nam je očajna i generalno pasovi na duže intervale. Uigrat će se ekipa, siguran sam.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- Evolution87
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
- ronniesullivan
- Kontakt:
Moguci protivnici Fk Sarajeva u Europskoj ligi:
Domžale, Glentoran, Metalurg Skopje, Milsami Orhei, Celje, Torpedo Kutaisi, Teteks, Irtysh Pavlodar, Jeunesse Esch, Crusaders, FC Santa Coloma, Chikhura Sachkhere, Žalgiris Vilnius, Mariehamn, Mika, ÍBV, Čelik Nikšić, Hibernians, Sliema Wanderers, Tiraspol, Drogheda United, Narva Trans, Gandzasar, Kruoja Pakruojis, Astana, Laçi, Teuta Durrës, Víkingur, Turnovo, Mladost Podgorica, UE Santa Coloma, Kukësi, ÍF, Prestatyn Town, Airbus UK Broughton, Bala Town, La Fiorita i Libertas.
Domžale, Glentoran, Metalurg Skopje, Milsami Orhei, Celje, Torpedo Kutaisi, Teteks, Irtysh Pavlodar, Jeunesse Esch, Crusaders, FC Santa Coloma, Chikhura Sachkhere, Žalgiris Vilnius, Mariehamn, Mika, ÍBV, Čelik Nikšić, Hibernians, Sliema Wanderers, Tiraspol, Drogheda United, Narva Trans, Gandzasar, Kruoja Pakruojis, Astana, Laçi, Teuta Durrës, Víkingur, Turnovo, Mladost Podgorica, UE Santa Coloma, Kukësi, ÍF, Prestatyn Town, Airbus UK Broughton, Bala Town, La Fiorita i Libertas.
''Other clubs never came into my thoughts once I knew Arsenal wanted to sign me.'' Denis Bergkamp.''
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Znamo drug, znamoronniesullivan je napisao/la:Moguci protivnici Fk Sarajeva u Europskoj ligi:

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Momak koji vam je juće igrao na mjestu stopera br.4 je vaš junior Alaedin Varatanovic.
Da je izvući ove Nikšićane, Mladost iz Podgorice, Metalurg Skopje ili Teteks. Ne bi bilo fino naletjeti na Tiraspol ili Domžale.
Nemoj Balkance, da nam ne bude Zeta vol2 

- DzoleZeljo
- Kontakt:
Jbg, pitari, opet nasi timovi prave identicne kreske u utakmicama sa jacim ekipa. Daleko se stoji od kljucnih igraca, koji treba zaista malo prostora da odrade ono sto im je zadato. Valjda ce Musemic ovo uvidjeti na vrijeme....
Ma neka bude neki tim sa ovih prostora kao što je to bila Zeta prošle godine. Da napokon vidimo gdje smo i jesmo li napredovali u odnosu na prošlu godinu. Da baš vidimo da li je Husref uradio nešto više nego Jović generalno i kad je riječ o tim utakmicama koje smo unaprijed ''dobili''.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Majstore, kako mozes uopste da ocekujes bilo kakav napredak u odnosu na proslu godinu, kada ste promijenili samo kicmu ekipe. Realno gledajuci?High je napisao/la:Ma neka bude neki tim sa ovih prostora kao što je to bila Zeta prošle godine. Da napokon vidimo gdje smo i jesmo li napredovali u odnosu na prošlu godinu. Da baš vidimo da li je Husref uradio nešto više nego Jović generalno i kad je riječ o tim utakmicama koje smo unaprijed ''dobili''.
Ovi novi momci, moraju opet proci isto iskustvo kao ovi proslogodisnji jer nije se jos rodio taj koji je naucio na tudem iskustvu. Evo gledao sam ovu vasu tekmu protiv Maribora kao i nasu. Pa jebote zivot nase ekipe kao amateri izgledaju naspram njih. Eto kao da smo se mi skupili za termin, pa se ne mozemo dogovoriti ko ce kojeg igraca uzeti... Tako to izgleda kada sa strane gledas, ali zaista?
Halo ba, mi smo igrali prvu prijateljsku, o čemu ti?
Ta priča se vrti svake godine pred utakmice u Evropi. Početničke se greške prave, bolje reći, ponavljaju pred ove utakmice i ključni igrači idu iz Kluba svake sezone. Ako bh. klubovima nije cilj što više dogurati u LP ili EL onda ne znam čemu se iste gluposti prave na kraju svake sezone pred utakmice koje nam mogu donijeti mnogo toga a bez kojih gubimo još više. Na šta smo mi spali da strahujemo od neke Mladosti iz Podgorice ili Tetkova? Strašno. Sa ovakvim rosterom nam je i prolaz u drugo pretkolo plafon. Što se mene tiče, neka dođu ovi ''giganti'' iz Makedonije i Crne Gore i neka nas ispraše odmah. Valjda se nekad opametimo, valjda nam nekad dođe iz guzice u glavu ko gazi preko naših rebara u ovim utakmicama Evrope.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Pametnjakovic, "HALO BA", na ovakvim se utakmicama greske i ispravljaju ali pravo je problem sto nasi klubovi rade iste GRESE SVAKE GODINE! Pa tako izgleda u nedogled. Znas sta mi je najvise krivo. Sto nasi klubovi primaju tako smijesne amaterske golove. E to je vec zalosna stvar. Zbog tih sranja, upravo i pisem o tome.Steph je napisao/la:Halo ba, mi smo igrali prvu prijateljsku, o čemu ti?
Mozda trebas da cekas generalni mec, pa da onda uvidis gdje grijesis?

EDIT: Ako imas u rosteru 21 igraca, nisi promijenio svih od 21 pa da ne znas gdje su greske od prije. Uredu fali kicma ekipe, ali greske su iste sa novim ili starim igracima. Problem je sljedeci.
Pokazujem ti kroz sljedeci primjer; Igras derbi na Grbavici, vasi stoje daleko od Adila, ovaj u sansi, ali ne zna iskoristiti. Automatski steces naviku da tako mozes da igras, jer te nema niko kazniti na pravi nacin.
Igras protiv Maribora, Tavaresa pusti cenat, evo ti gola. Zakljucak, da bi naucili na greskama, treba se imati jaka konkurencija koja ce znati kazniti svaku tvoju gresku, sto kod nas nemas.(Zapravo imas, dva mece u sezoni od mogucih cetiri (Siroki.B)) sto ti opet ne moze biti dovoljno. Derbi vise nije derbi, jer je pravi derbi na tribine otisao, a sa terena pobjegao. Zato ove susrete treba maksimlano iskoristiti, kako ne bi primali ako nista amaterske golove. Neka se malo i protivnik namuci, jer vecinom nas preskoce a ni oznoje se.
Uvijek sam govorio, neka se na pripremama igra protiv deset puta jacih ekipa, pa neka te poderu po 10 nula, ali nauci na greskama i ako nista izgubi herojski u generalnoj tekmi. Ako uspije Husfer ovo srediti ako nista, moze nesto biti. A za uigranost ekipe, za to treba cak do 6 mjeseci, pa cak i vise.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 20 jun 2013, 20:15, ukupno mijenjano 7 puta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.