Postao/la tuzlak1987 » 30 okt 2024, 20:22
Prolazio sam ja kroz Jablanicu prije jedno 7 dana.
I jasno mi je sto je protest. Prvih par dana se radilo nesto dok je bilo za slikati se i dok su mediji tu nesto dolazili malo. Nakon toga se svi pokupili i otisli. U biti ne desava se nista, dva tri covjeka sebi golim rukama ciste kuce. Nema masina, nema nikog da se nesto radi. Uopste nije nista sredjeno vec samo raskrceno da ide saobracaj tj. kod vrela dole asfaltirano 20 metara puta, a na 3 4 mjesta gdje je otisla jedna taka samo zagradjeno i auta idu jednom trakom.
Sto se tice stete vecinom i da nema nikakve do nakon Lamb Hausea sto znaci da nisu bile poplave vec lavina sa kamenoloma gdje se napravila smjesa blata i kamena te ljudi izginuli u D.Jablanici u dijelu sela gdje se kamenolom nalazi. I sada su kuce unistene ili razvaljene i prljave. Krupni nanosi uklonjeni ali npr sta ti vrijedi ako je to izvadjeno krupno kad ti tu imas posla daleko vise jos pored toga.
Znaci ovdje se ne radi o poplavama vec neko treba u zatvor prvo. I nije samo slikati se i mogu kuci vec ima posla da se radi mjesecima.