La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 apr 2013, 20:51

Tim i Igrač kola slika

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 29 apr 2013, 22:21

Kako igra Aggiretxe u zadnje vrijeme to nije humano, vjerovatno je u najboljoj formi od svih spanskih napadaca.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 30 apr 2013, 10:55

depo sinoć protiv jakog betisa osvoji zlata vrijedan bod koji na kraju može biti odlučujući u borbi za opstanak, i siguran sam da Depo neće ispasti... ;)

nastavljen sjajan niz bez poraza...sada im dolazi atletico madrid, koji je u očiglednom padu forme, i koji je već u LP, tako da su velike šanse za pobjedu depoa, s kojim bi bilo skoro sve riješeno...

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 30 apr 2013, 11:12

Podjela bodova je i najpravedniji ishod, jer je Depor bio bolju u prvom, dok se Betis probudio u drugom poluvremenu.
Drugo poluvrijeme je pogotovo bilo interesantno ,posto je bilo dosta prilika s obje strane ,a u prvom je igrao samo Depor . Inace,svaka cast Rikiu na majstorskom golu . Bas je onako mangupski zalomio cini mi se Amayu i odlicno zavrsio akciju dosta slabijom desnom nogom .Napokon i Riki da odigra sezonu onako kako se ocekivalo kada ga se dovodilo za veliki novac iz Gete . Sve je moguce do kraja . Najvaznije za njih da i sestu utakmicu zaredom nisu izgubili ,tako da nastavljaju skupljati bodove . U sljedecem kolu dolazi im Atleti. Vjerovatno tu nemaju sanse jer Pizzi nema pravo nastupa protiv maticnog kluba,a Atletico jos uvijek nije osigurao trecu poziciju ,ali nadam se da ce im ova moja bagra pustiti koji bod :mrgreen:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Valencia
Kontakt:

Re: Barselona - kraj dominacije!?

Post Postao/la Valencia » 01 maj 2013, 22:54

Tema je zaista stigla u pravo vrijeme, pred konacnu potvrdu. Dosao je kraj najvecoj fudbalskoj dominaciji koju je svijet ikada vidio.

Za to nije zasluzan Bajern. Oni su samo udarili pecat i dali konacnu potvrdu.

Barsa je pala nakon demonstracije moci u posljednjem finalu i pobijedi kontra Junajteda. Vec naredna sezona pod Gvardiolom je bila pokazala da je pad neminovnost. Svako gostovanje je bilo patnja, Real je konacno uzeo prvenstvo. Vec tada se vidjelo da ekipa nema agresivnosti, elana, da izostaje motivacija i prepoznatljivi presing. Viljanova je unjeo zivost, Barsa je odlicno zaigrala na pocetku sezone, ali je i to bilo kratkorocno... Slijedi patnja protiv Milana i Pariza, te debakl u dvomecu protiv Bajerna.

Cavi i Iniesta su pali u defanzivi. Nema agresivnosti, nema elana, nema motivacije, nema presinga. Mesi je isto tako prestao ganjati. Zbog toga protivnik lako dolazi do posljednje linije koja je uvijek bila prosjecna, samo sto smo se to tek sada stigli uvjeriti. Pojedinci jednostavno nisu mogli skontati da snaga ne lezi u odbrani, niti u igracima kao sto su Buskec ili Pedro. Oni su vazni za kolektiv, ali zna se koji je najzasluzniji za nikad ranije vidjenu dominaciju.

Vec sam rekao da se u fazi odbrane ne moze puno popraviti. Mozda ne bi bilo lose dovesti nekog stopera koji je dobar u skoku, da svaki prekid ne bude opasnost. Treba imati na umu da ce protivnici vise napadati i stvarati vise prilika nego je bio slucaj u proslosti. I sve to radi pada tri najbolja Barsina defanzivca, Cavija, Inieste i Mesija.

Elan bi mogli dobiti sa jednim agresivnim i prodornim krilinim napadacem, te sa polivalentnim napadacem kakav je recimo Suarez. Napad je u slucaju Barse najbolja odbrana. Njima treba znatno ubitacniji napad da bi protivniku ponovo utjerali strah u kosti i ne dozvolili da napada sa puno igraca.

Nece biti lako...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 01 maj 2013, 23:15

Valencia je napisao/la:Tema je zaista stigla u pravo vrijeme, pred konacnu potvrdu. Dosao je kraj najvecoj fudbalskoj dominaciji koju je svijet ikada vidio.

Za to nije zasluzan Bajern. Oni su samo udarili pecat i dali konacnu potvrdu.

Barsa je pala nakon demonstracije moci u posljednjem finalu i pobijedi kontra Junajteda. Vec naredna sezona pod Gvardiolom je bila pokazala da je pad neminovnost. Svako gostovanje je bilo patnja, Real je konacno uzeo prvenstvo. Vec tada se vidjelo da ekipa nema agresivnosti, elana, da izostaje motivacija i prepoznatljivi presing. Viljanova je unjeo zivost, Barsa je odlicno zaigrala na pocetku sezone, ali je i to bilo kratkorocno... Slijedi patnja protiv Milana i Pariza, te debakl u dvomecu protiv Bajerna.

Cavi i Iniesta su pali u defanzivi. Nema agresivnosti, nema elana, nema motivacije, nema presinga. Mesi je isto tako prestao ganjati. Zbog toga protivnik lako dolazi do posljednje linije koja je uvijek bila prosjecna, samo sto smo se to tek sada stigli uvjeriti. Pojedinci jednostavno nisu mogli skontati da snaga ne lezi u odbrani, niti u igracima kao sto su Buskec ili Pedro. Oni su vazni za kolektiv, ali zna se koji je najzasluzniji za nikad ranije vidjenu dominaciju.

Vec sam rekao da se u fazi odbrane ne moze puno popraviti. Mozda ne bi bilo lose dovesti nekog stopera koji je dobar u skoku, da svaki prekid ne bude opasnost. Treba imati na umu da ce protivnici vise napadati i stvarati vise prilika nego je bio slucaj u proslosti. I sve to radi pada tri najbolja Barsina defanzivca, Cavija, Inieste i Mesija.

Elan bi mogli dobiti sa jednim agresivnim i prodornim krilinim napadacem, te sa polivalentnim napadacem kakav je recimo Suarez. Napad je u slucaju Barse najbolja odbrana. Njima treba znatno ubitacniji napad da bi protivniku ponovo utjerali strah u kosti i ne dozvolili da napada sa puno igraca.

Nece biti lako...
Potpis od A do Ž.

Završena jedna velicanstvena era...nije sramota izugubiti od Bayerna, dobro jest blamaža pukla ali eto.
Sad se postavlja pitanje...ima li Barca lidera?? jeli to Rosell kao nekad Laporta :?: ima li muda za jedna žestok rez....Tito nije Pep, niti ce kad biti.
Sjetimo se 2008 kad je došao Pep - pa kad je rastjerao redom : Deco, Ronaldinho, Eto, Henry, Guily, Marquez, Gudjonsen, Toure,Thuram itd itd.
E ova sad Barca treba takvu cistku :!:

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 maj 2013, 12:13

Molim lijepo , nije ni Guardiola rastjerao odmah pola igrača i doveo nagle drastične promjene u ekipu . Vrhunac njegove taktike i onoga što je htio sa Barcelonom se po mom mišljenju vidio u sezoni 2010/11 .. Guardiola kad je došao , rastjerao je neke igrače koji su već starili , gubili dosta na kvalitetu , kao što se i sad dešava .. Međutim zadržao je neke igrače , kao što su Eto'o , Henry , Marquez itd... Počeo malim promjenama stvarati jednu novu taktiku , međutim , on je na ruke dobio ekipu koja je tada bila u padu , gladna trofeja . Imao je jednu žestoku odbranu , nevjerovatnog Messija , mladog Puyola i Xavija , imao je i Eto'o-a koji je možda i najbolji centarfor za Barcin stil igre , imao je brzinu što je rijetkost kod centarfora , u sredini je imao velikog razbijača Toure-a , a imao je jaku odbranu za razliku od sad ; Puyol , Milito , Marquez , Pique , Abidal koji je tada često zatvarao rupe na pozicijama stopera itd...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 maj 2013, 12:51

viKK je napisao/la:Molim lijepo , nije ni Guardiola rastjerao odmah pola igrača i doveo nagle drastične promjene u ekipu . Vrhunac njegove taktike i onoga što je htio sa Barcelonom se po mom mišljenju vidio u sezoni 2010/11 .. Guardiola kad je došao , rastjerao je neke igrače koji su već starili , gubili dosta na kvalitetu , kao što se i sad dešava .. Međutim zadržao je neke igrače , kao što su Eto'o , Henry , Marquez itd... Počeo malim promjenama stvarati jednu novu taktiku , međutim , on je na ruke dobio ekipu koja je tada bila u padu , gladna trofeja . Imao je jednu žestoku odbranu , nevjerovatnog Messija , mladog Puyola i Xavija , imao je i Eto'o-a koji je možda i najbolji centarfor za Barcin stil igre , imao je brzinu što je rijetkost kod centarfora , u sredini je imao velikog razbijača Toure-a , a imao je jaku odbranu za razliku od sad ; Puyol , Milito , Marquez , Pique , Abidal koji je tada često zatvarao rupe na pozicijama stopera itd...
Daaa... Gvardiola je imaju uspjeha gladnog Mesija, uz Maradonu vec sada najboljeg igraca svih vremena. Malo li je :mrgreen: !??

Pored njega imao je uspjeha gladne Cavija i Iniestu, dva najbolja veznjaka svih vremena. Malo li je :mrgreen: !??

Imao je jednog od najboljih centarfora svih vremena, Samulea Eta.
Imao je jos jednog vrhunskog napadaca u to vrijeme, Anrija.
Itd, itd...

Imao je mladu i potentnu ekipu. Moras biti konj pa ne iskoristiti takav momenat.

Sada Viljanova ima neuporedivo tezi zadatak...

Ima Mesija koji je pomalo zasicen, koji vise ne zeli letati i vrsiti presing.
Ima Cavija i Iniestu koji su isto tako zasiceni, koji dolaze u godine kada ne mogu letati kao nekad.

U napadu nema mocnog Vilju (Pep je imao), nema Anrija, nema Eta...

Nece biti lako... Ako zele ostati makar priblizno jaki, morat ce znacajno pojacati napad.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 03 maj 2013, 20:38

Večeras pravo zanimljiva utakmica slika vs slika
Celta mora pobjediti po svaku cijenu, šteta što neće biti Aspasa u sastavu zbog kartona. Nadam se da će Llorente zabiti ukoliko dobije šansu, mada teško a zna se i zašto :mrgreen:

Očekujem pobjedu Celte, mada mi vuče na X.

Ipak igra Aspas :) al' Bilbao dominira.
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 05 maj 2013, 18:21

sto se dogodilo sa Xerezom?
zadnja 23 kola samo 5 bodova bez ijedne pobjede

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 05 maj 2013, 23:11

slika
Ti crkve bogove :o
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 maj 2013, 23:30

Iso Miki :o Colo vracaj ga na Manzanares . andro234, koliko ja znam oni su u ogromnim financijskim problemima,igraci bez plate ne znam ni sam koliko dugo , katastrofalna Uprava kluba i uz sve te probleme klubu vjerovatno prijeti gasenje . Zalosno, jer je Xerez sportski grad ,znamo sta znaci u Moto sportovima,i Xerez je poznat fudbalski klub s jednim od najmodernijih stadiona u zemlji . Imaju tu veliko rivalstvo sa Cadizom i Recreativom ,tako da je s te strane steta da se ugase kao klub .Previse kazne za njih defitivno . Haj, bar ce se Hercules izgleda spasiti .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 06 maj 2013, 13:16

juznjak> je napisao/la:Iso Miki :o Colo vracaj ga na Manzanares . andro234, koliko ja znam oni su u ogromnim financijskim problemima,igraci bez plate ne znam ni sam koliko dugo , katastrofalna Uprava kluba i uz sve te probleme klubu vjerovatno prijeti gasenje . Zalosno, jer je Xerez sportski grad ,znamo sta znaci u Moto sportovima,i Xerez je poznat fudbalski klub s jednim od najmodernijih stadiona u zemlji . Imaju tu veliko rivalstvo sa Cadizom i Recreativom ,tako da je s te strane steta da se ugase kao klub .Previse kazne za njih defitivno . Haj, bar ce se Hercules izgleda spasiti .
stvarno steta
bili su mi bas simpaticni prije par godina kad su na Camp Nou trazili bodove za opstanak i kad su vidili da ce spusit dobili su 5 zutih i 2 crvena u zadnjih 10 min :lol:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 maj 2013, 14:09

Tim i Igrač kola slika

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 maj 2013, 14:33

slika
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 maj 2013, 14:58

top strijelci la lige 94/95 godine :shock: :D

slika
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 06 maj 2013, 15:41

Consigliere je napisao/la:top strijelci la lige 94/95 godine :shock: :D

slika
Ako mislis na Gudelja on jednako radi u Celti ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 maj 2013, 15:45

Adi_Zepce je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:top strijelci la lige 94/95 godine :shock: :D

slika
Ako mislis na Gudelja on jednako radi u Celti ;)
Ma mislim na to da su medju Top 4 strijelca Lige 2 bosanca i jedan hrvat... Fantasticno!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 maj 2013, 15:46

Da to nije onaj harmonikaš vlasnik FIS-a :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 06 maj 2013, 20:34

Bas sam bio pozitivno sokiran kada sma vidio da je Gudelj treci najbolji strijelac u Historiji Celte kada je u pitanju Primera. Znam da je kroz taj klub proslo dosta odlicnih napadaca poput Baltazara ili Catanje ,pa mi cudno da jedan Bosanac kotira tako visoko . Steta sto nije zaigrao za Bosnu .Koliko ja znam bio je voljan igrati za BIH ali zbog sigurnosti roditelja koji su zivjeli u Trebinju nije htio riskirati . Ako se ne varam, trenutno je u Celti zaduzen za odnose s javnoscu. 8-) Za Kodraza ne treba mnogo toga napisati osim da je zabio preko 100 golova u Primeri igrajuci za 4 slavna kluba 8-).
Consigliere je napisao/la:slika
Za dva mjeseca ide rusenje starog San Mamesa,Athletic ce tako citavu narednu sezonu igrati na nedovrsenom stadionu . Znaci tek od sezone 2014-2015 novi stadion ce poprimiti ovakav izgled . Bice strasan stadion u svakom slucaju .
slika

Steta sto je ova kriza najvise pogodila Spaniju . Inace i Valencia bi imala novi stadion ,sto bi dalo novu dimenziju ligi .

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.