Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Potpis od A do Ž.Valencia je napisao/la:Tema je zaista stigla u pravo vrijeme, pred konacnu potvrdu. Dosao je kraj najvecoj fudbalskoj dominaciji koju je svijet ikada vidio.
Za to nije zasluzan Bajern. Oni su samo udarili pecat i dali konacnu potvrdu.
Barsa je pala nakon demonstracije moci u posljednjem finalu i pobijedi kontra Junajteda. Vec naredna sezona pod Gvardiolom je bila pokazala da je pad neminovnost. Svako gostovanje je bilo patnja, Real je konacno uzeo prvenstvo. Vec tada se vidjelo da ekipa nema agresivnosti, elana, da izostaje motivacija i prepoznatljivi presing. Viljanova je unjeo zivost, Barsa je odlicno zaigrala na pocetku sezone, ali je i to bilo kratkorocno... Slijedi patnja protiv Milana i Pariza, te debakl u dvomecu protiv Bajerna.
Cavi i Iniesta su pali u defanzivi. Nema agresivnosti, nema elana, nema motivacije, nema presinga. Mesi je isto tako prestao ganjati. Zbog toga protivnik lako dolazi do posljednje linije koja je uvijek bila prosjecna, samo sto smo se to tek sada stigli uvjeriti. Pojedinci jednostavno nisu mogli skontati da snaga ne lezi u odbrani, niti u igracima kao sto su Buskec ili Pedro. Oni su vazni za kolektiv, ali zna se koji je najzasluzniji za nikad ranije vidjenu dominaciju.
Vec sam rekao da se u fazi odbrane ne moze puno popraviti. Mozda ne bi bilo lose dovesti nekog stopera koji je dobar u skoku, da svaki prekid ne bude opasnost. Treba imati na umu da ce protivnici vise napadati i stvarati vise prilika nego je bio slucaj u proslosti. I sve to radi pada tri najbolja Barsina defanzivca, Cavija, Inieste i Mesija.
Elan bi mogli dobiti sa jednim agresivnim i prodornim krilinim napadacem, te sa polivalentnim napadacem kakav je recimo Suarez. Napad je u slucaju Barse najbolja odbrana. Njima treba znatno ubitacniji napad da bi protivniku ponovo utjerali strah u kosti i ne dozvolili da napada sa puno igraca.
Nece biti lako...
Daaa... Gvardiola je imaju uspjeha gladnog Mesija, uz Maradonu vec sada najboljeg igraca svih vremena. Malo li jeviKK je napisao/la:Molim lijepo , nije ni Guardiola rastjerao odmah pola igrača i doveo nagle drastične promjene u ekipu . Vrhunac njegove taktike i onoga što je htio sa Barcelonom se po mom mišljenju vidio u sezoni 2010/11 .. Guardiola kad je došao , rastjerao je neke igrače koji su već starili , gubili dosta na kvalitetu , kao što se i sad dešava .. Međutim zadržao je neke igrače , kao što su Eto'o , Henry , Marquez itd... Počeo malim promjenama stvarati jednu novu taktiku , međutim , on je na ruke dobio ekipu koja je tada bila u padu , gladna trofeja . Imao je jednu žestoku odbranu , nevjerovatnog Messija , mladog Puyola i Xavija , imao je i Eto'o-a koji je možda i najbolji centarfor za Barcin stil igre , imao je brzinu što je rijetkost kod centarfora , u sredini je imao velikog razbijača Toure-a , a imao je jaku odbranu za razliku od sad ; Puyol , Milito , Marquez , Pique , Abidal koji je tada često zatvarao rupe na pozicijama stopera itd...
stvarno stetajuznjak> je napisao/la:Iso MikiColo vracaj ga na Manzanares . andro234, koliko ja znam oni su u ogromnim financijskim problemima,igraci bez plate ne znam ni sam koliko dugo , katastrofalna Uprava kluba i uz sve te probleme klubu vjerovatno prijeti gasenje . Zalosno, jer je Xerez sportski grad ,znamo sta znaci u Moto sportovima,i Xerez je poznat fudbalski klub s jednim od najmodernijih stadiona u zemlji . Imaju tu veliko rivalstvo sa Cadizom i Recreativom ,tako da je s te strane steta da se ugase kao klub .Previse kazne za njih defitivno . Haj, bar ce se Hercules izgleda spasiti .
Ako mislis na Gudelja on jednako radi u CeltiConsigliere je napisao/la:top strijelci la lige 94/95 godine![]()
![]()
Ma mislim na to da su medju Top 4 strijelca Lige 2 bosanca i jedan hrvat... Fantasticno!Adi_Zepce je napisao/la:Ako mislis na Gudelja on jednako radi u CeltiConsigliere je napisao/la:top strijelci la lige 94/95 godine![]()
![]()
Za dva mjeseca ide rusenje starog San Mamesa,Athletic ce tako citavu narednu sezonu igrati na nedovrsenom stadionu . Znaci tek od sezone 2014-2015 novi stadion ce poprimiti ovakav izgled . Bice strasan stadion u svakom slucaju .Consigliere je napisao/la:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.