Sport i TV

Zundo
Kontakt:

Re: Sport i TV

Post Postao/la Zundo » 01 jan 2021, 14:29

tm01hzne je napisao/la:
01 jan 2021, 14:27
Zundo je napisao/la:
01 jan 2021, 14:21
forgempp je napisao/la:
01 jan 2021, 14:18
Ni meni vala nikad nije zasteko, pa od 2013. ja msm imam to i nikakvih problema nije bilo, ali je slab nazalost u odnosu na telemachov npr, ali mislim da ce vremenom postepeno pojacavati.
Imam Telecom a internet je ono ,,not great, not terrible" :mrgreen:
Jedino sto je nekad znao potpuno bez razloga prestati raditi oko pola sata(npr ljetos kad je Sarajevo igralo protiv Slobode prijateljsku) :mrgreen:
Što se tiče stabilnosti, Telecomov net je najbolji. Sa.brzinom je druga priča, osnovni paketi imaju max 10/1 (25/2 ako je VDSL ili ako ima optika).
Pa i ja kazem da je stabilan, brzina solidna. Iskreno, meni je i vaznija stabilnost. :)
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 01 jan 2021, 14:33

tm01hzne je napisao/la:
01 jan 2021, 14:11
Ubrzo će biti SmartTV app
Umjesto one Moja webTV app? Ima li kakvih naznaka da ce krenuti sa izbacivanjem ovih STB-ova, da pocnu i oni sa android box-ovima?

I btw, da te pitam za ovu Moja webTV aplikaciju - za korisnike MojaTV Net paketa znam da se placa 1,17 KM mjesecno. Eh sad, ako ja nju aktiviram taj mjesec i gledam npr. samo jednu utakmicu u tom mjesecu, platit cu za taj mjesec. Ali sta ako je naredni mjesec aktivirana, ali uopste nista nisam gledao - hocu li i tada platiti 1,17 KM? Isto tako, ako je aktivirana, da li se samim log out-om deaktivira?

Pitam jer sam do prije par dana na mobu imao aktiviranu aplikaciju na ocev racun, a nisam je haman nikad ni otvorio. Ne znam sad je li morao placati svaki mjesec, nisam ga pitao. :mrgreen:

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 01 jan 2021, 14:33

Raja sretna vam Nova :)
Zanima me da li neko od vas koristi ove tv boxove sto izlaze na fb .. kakav je kvalitet slike i da li rade svi sportski kanali ( sk i arene ) ..

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 01 jan 2021, 14:37

Federer17 je napisao/la:
01 jan 2021, 14:33
tm01hzne je napisao/la:
01 jan 2021, 14:11
Ubrzo će biti SmartTV app
Umjesto one Moja webTV app? Ima li kakvih naznaka da ce krenuti sa izbacivanjem ovih STB-ova, da pocnu i oni sa android box-ovima?

I btw, da te pitam za ovu Moja webTV aplikaciju - za korisnike MojaTV Net paketa znam da se placa 1,17 KM mjesecno. Eh sad, ako ja nju aktiviram taj mjesec i gledam npr. samo jednu utakmicu u tom mjesecu, platit cu za taj mjesec. Ali sta ako je naredni mjesec aktivirana, ali uopste nista nisam gledao - hocu li i tada platiti 1,17 KM? Isto tako, ako je aktivirana, da li se samim log out-om deaktivira?

Pitam jer sam do prije par dana na mobu imao aktiviranu aplikaciju na ocev racun, a nisam je haman nikad ni otvorio. Ne znam sad je li morao placati svaki mjesec, nisam ga pitao. :mrgreen:
Ja sam mislio na ArenaCloud, a Moja webTV već ima aplikacije za određene tv aparate.

Što se tiče ovog drugog, 1KM/mj je sve dok je aktivirana. Aktivacija/deaktivacija se može vršiti preko daljinskog, a tu se mogu i mijenjati pristupni podaci :)

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 01 jan 2021, 14:39

tm01hzne je napisao/la:
Zundo je napisao/la:
forgempp je napisao/la:
01 jan 2021, 14:18
Ni meni vala nikad nije zasteko, pa od 2013. ja msm imam to i nikakvih problema nije bilo, ali je slab nazalost u odnosu na telemachov npr, ali mislim da ce vremenom postepeno pojacavati.
Jedino sto je nekad znao potpuno bez razloga prestati raditi oko pola sata(npr ljetos kad je Sarajevo igralo protiv Slobode prijateljsku) :mrgreen:
Što se tiče stabilnosti, Telecomov net je najbolji. Sa.brzinom je druga priča, osnovni paketi imaju max 10/1 (25/2 ako je VDSL ili ako ima optika).
Kod mene je 50/8 tako nešto.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 01 jan 2021, 14:40

Čekaj, jel sad BHT ima SK i Arenu ili?
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 01 jan 2021, 14:42

Jackk je napisao/la:
01 jan 2021, 14:40
Čekaj, jel sad BHT ima SK i Arenu ili?
da,i jedno i drugo.telemah jedino ima novasport eskllkzuvno
Samo Sloboda | COYG

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 01 jan 2021, 14:42

Ko god ima Miracast na Smart TV moze gledati Arena Cloud.
Mislim da svi Smart televizori imaju tu opciju.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 01 jan 2021, 14:43

TonySosa je napisao/la:
01 jan 2021, 14:39
tm01hzne je napisao/la:
Zundo je napisao/la:

Kod mene je 50/8 tako nešto.
Naravno, veći paketi su u pitanju i zahtijevaju optiku.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 01 jan 2021, 14:45

tm01hzne je napisao/la:
01 jan 2021, 14:37
Ja sam mislio na ArenaCloud, a Moja webTV već ima aplikacije za određene tv aparate.

Što se tiče ovog drugog, 1KM/mj je sve dok je aktivirana. Aktivacija/deaktivacija se može vršiti preko daljinskog, a tu se mogu i mijenjati pristupni podaci :)
Pa ima ta aplikacija - znam, ali sam kontao da mozda ne rade na unapredjenju iste. Telemach je tu svjetlosnim godinama ispred.

Ovo drugo, imao sam je aktiviranu na mobitelu, nisam mislio na TV.

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 01 jan 2021, 14:48

Drago mi je što ih j zadesilo samo zbog reprezentacije i prenosa kurvaluka sa njima sžrt Telemahu
Samo Sloboda | COYG

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 01 jan 2021, 14:49

tm01hzne je napisao/la:
01 jan 2021, 12:50
mirgerr je napisao/la:
01 jan 2021, 12:34
tm01hzne je napisao/la:
01 jan 2021, 12:28
Problem je što oni imaju pravo na promjenu programske sheme.

Najavio sam ovo ranije, a ArenaCloud će vam biti isplativa ako vam smanje cijenu pretplate.
Ukoliko vam je stalo i do PL BiH a ostanete korisnici Tmacha/Totala, onda imate Moja webTV sa HD Arenama i MojaTV sport kanalom za 10KM/mj ili 25KM za 3 mjeseca.
Ukoliko u medjuvremenu ne ukinu distribuciju Arena van svoje mreze?

Onaj osnovni paket Arena je 5€ jel tako? Nije valjda 10€?
Gledam na njihovom sajtu, navedena cijena samo za gold paket.
Teško da će to biti slučaj, tu je 5 HD Arena (BiH, 2-4 i Hrv), oba ES HD i MojaTV Sport.

Što se tiče ArenaCloud app, trenutni dostupni paket je Silver (besplatan do 1.3.) a ima i osnovni gdje su samo HD Arene i on će biti 5€/mj.
Hvala na informacijama. :D
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 01 jan 2021, 14:59

Neutral je napisao/la:
Telekom nije nikad imao problema sa netom, tj. stabilnošću, problem su smiješne brzine, pogotovo upload u odnosu na TM. Telekom ima problem sa tv-om, sporo šaltanje kanala, česti problemi sa slikom i štopanjem, skoro svi kanali u SDu, HD paket presmiješan, ukinuti mnogo kvalitetni kanali itd.
Upravo to sto se tice neta, stabilan je uvijek bio, ali brzine su očajne zaista uvijek bile.
A ja s mojomtv nisam imao takva iskustva, nekad prije mozda 6-7g sam znao cesto cuti price kako se zaledi slika pa je nema po 5-6 dana i tako, ali meni se nikad takvo nesto nije desavalo, ali opcenito ponuda kanala je ocajna , ma bilo koji ti paket da uzmes ili bilo koju kompaniju da promijenis.

Na mojojtv npr ima preko 30 live kamera, isto tako radio kanali, ove smecarske televizije svakog sela u BiH koje niko i ne gleda, a da ne govorim za one pink kanale, ali eto.
Jedino vrijedno spomena su sportski i donekle dokumentarni.

Pa sinoc listam onako kanale za docek Nove, nemas postenog programa ni na jednoj tv kuci.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 01 jan 2021, 15:02

mirgerr je napisao/la:
01 jan 2021, 14:49
tm01hzne je napisao/la:
01 jan 2021, 12:50
mirgerr je napisao/la:
01 jan 2021, 12:34

Ukoliko u medjuvremenu ne ukinu distribuciju Arena van svoje mreze?

Onaj osnovni paket Arena je 5€ jel tako? Nije valjda 10€?
Gledam na njihovom sajtu, navedena cijena samo za gold paket.
Teško da će to biti slučaj, tu je 5 HD Arena (BiH, 2-4 i Hrv), oba ES HD i MojaTV Sport.

Što se tiče ArenaCloud app, trenutni dostupni paket je Silver (besplatan do 1.3.) a ima i osnovni gdje su samo HD Arene i on će biti 5€/mj.
Hvala na informacijama. :D
I drugi put :thumbup:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 jan 2021, 15:02

Vezano za Telemach, koliko znam imaju onu nekakvu akciju za nove korisnike prvih šest mjeseci plaćaš samo 1 KM mjesečno. Beli će to ukinuti koliko je sutra, ali ako ne ukinu treba im ga zabiti sa raskidom ugovora koji će biti džaba i onda potpisati novi ugovor na novo ime (vjerujem da svi imate nekog ukućana, ili u krajnjem slučaju sebe, ako do sada ugovor nije bio na vama) i šest mjeseci plaćati po markicu, to je najmanje što im se može uraditi za ovaj ciganluk i kurvaluk koji su uradili.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 jan 2021, 15:09

Raonffa je napisao/la:
01 jan 2021, 15:02
Vezano za Telemach, koliko znam imaju onu nekakvu akciju za nove korisnike prvih šest mjeseci plaćaš samo 1 KM mjesečno. Beli će to ukinuti koliko je sutra, ali ako ne ukinu treba im ga zabiti sa raskidom ugovora koji će biti džaba i onda potpisati novi ugovor na novo ime (vjerujem da svi imate nekog ukućana, ili u krajnjem slučaju sebe, ako do sada ugovor nije bio na vama) i šest mjeseci plaćati po markicu, to je najmanje što im se može uraditi za ovaj ciganluk i kurvaluk koji su uradili.
Ne ide to tako.Da je Logosoft u pitanju mozda bi moglo proci posto je Logosoft vezan za osobu a ne adresu. Telemach je koliko se sjecam vezan za adresu i vezuje se za vlasnika nekretnine.

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 01 jan 2021, 15:10

Raonffa je napisao/la:
Ima i Telecom akciju za sve nove korisnike. Uz ugovor na 24 mjeseca, dobijate 2 pogodnosti. Najbolje su 6 mjeseci račun po 1KM + dodatni STB uređaj besplatno 2 godine.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 jan 2021, 15:14

meepo je napisao/la:
01 jan 2021, 15:09
Raonffa je napisao/la:
Ne ide to tako.Da je Logosoft u pitanju mozda bi moglo proci posto je Logosoft vezan za osobu a ne adresu. Telemach je koliko se sjecam vezan za adresu i vezuje se za vlasnika nekretnine.
Kako misliš? Vlasnik nekretnine mora biti nosilac ugovora? Vjeruj da nije tako, ja sam očit primjer toga :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 jan 2021, 15:17

forgempp je napisao/la:
01 jan 2021, 14:59
Neutral je napisao/la:
Telekom nije nikad imao problema sa netom, tj. stabilnošću, problem su smiješne brzine, pogotovo upload u odnosu na TM. Telekom ima problem sa tv-om, sporo šaltanje kanala, česti problemi sa slikom i štopanjem, skoro svi kanali u SDu, HD paket presmiješan, ukinuti mnogo kvalitetni kanali itd.
Upravo to sto se tice neta, stabilan je uvijek bio, ali brzine su očajne zaista uvijek bile.
A ja s mojomtv nisam imao takva iskustva, nekad prije mozda 6-7g sam znao cesto cuti price kako se zaledi slika pa je nema po 5-6 dana i tako, ali meni se nikad takvo nesto nije desavalo, ali opcenito ponuda kanala je ocajna , ma bilo koji ti paket da uzmes ili bilo koju kompaniju da promijenis.

Na mojojtv npr ima preko 30 live kamera, isto tako radio kanali, ove smecarske televizije svakog sela u BiH koje niko i ne gleda, a da ne govorim za one pink kanale, ali eto.

Pa sinoc listam onako kanale za docek Nove, nemas postenog programa ni na jednoj tv kuci.
Jesu li vratili viasat history?

Kod mene se slika često “ledila” pa dok restartam resiver prođe pet minuta utakmice.

Čujem da su se popravili, saznaću sve iz prve ruke ovaj mjesec. Bio je kod mene par godina pa se prešlo na TM.

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 01 jan 2021, 15:18

Neutral je napisao/la:
01 jan 2021, 15:17
forgempp je napisao/la:
01 jan 2021, 14:59
Neutral je napisao/la:

Jesu li vratili viasat history?

Kod mene se slika često “ledila” pa dok restartam resiver prođe pet minuta utakmice.

Čujem da su se popravili, saznaću sve iz prve ruke ovaj mjesec. Bio je kod mene par godina pa se prešlo na TM.
Ne još, iako je bilo najava. Svi Discovery kanali su sada HD i to u osnovnom paketu :)

To što ledi slika je vjerojatno do slabe parice.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.