bparena je napisao/la:
Bas tako. A i inace to
vracanje pozajmljenih igraca je bas pokazatelj dezorjentiranosti i nemoci uprave da pronadju adekvatna velika pojacanja za veliki klub kakav je Barcelona. Al hal' nije prelazni rok ni poceo, mada cu ga sigurno prespavati jer se nista veliko nece desiti.

I ovo se samo može pročitati od navijača Barcelone.
Kako je to vraćanje igrača sa posudbe pokazatelj dezorijentiranosti, po kom osnovu, molim te?! Valjda se igrač šalje na posudbu da bi pokazao svoj talenat, razvio se i, kasnije, eventualno bio od koristi za tvoj tim ako se pokaže u drugom, ako ne onda se prodaje. Samo njihovo vraćanje je znak da su oni zadovoljili upravu i trenera, koji znaju kakve igrače dobivaju (plus ih dobivaju praktično džabe), a na treneru je sad da ih ubaci u rotaciju i odredi im ulogu u ekipi. Ako on procijeni da oni još uvijek nisu u stanju biti nosioci igre - standardni članovi prvih XI (što vjerovatno i nisu), onda će potražiti druga rješenja. Ali oni će sigurno dobiti šansu i imati svoju ulogu u ovoj "novoj Barci".
Prelazni rok još nije ni počeo, SP je tek tu pred vratima kao velika tržnica igrača, i ne znam što ovdje plačete kao neke djevojčice. Dva mjeseca su još ostala da se ekipa pojača, a očigledno je da se na pojačanjima radi (doduše, treba zanemariti ove gluposti po novinama trenutno). Imate trenera predanog svom poslu koji voli ovaj klub, on vjerovatno ima viziju ekipe u svojoj glavi, svoju taktičku zamisao, a proći će i kompletne pripreme sa ekipom. Dovest će pojačanja koja njemu trebaju, gotovo svi igrači su i dalje dostupni, može ostvariti haman svaku svoju želju i ne znam koji je razlog tolike vaše sumnje. Dobro, ruku na srce nesposobna uprava je trnje na stazi, ali klub kao Barcelona će tu stazu uvijek preći, pa sad ako nekog igrača i plate više od realne cijene, vama ni u džep ni iz džepa.
Zato, strpite se i ne plačite svaki dan ovdje. Komentari na dovođenje i nedovođenje igrača tek poslije augusta. Do tad, uživajte kao i sav normalan fudbalski svijet uz SP, a transferi su gotovo svima u drugom planu trenutno.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.