Ove sezone, jel vam uvijek ovakva? dobro i ti a i ja znamo kako vam se brojke pumpaju kao i radi cega je cifra ovolika ove godine, svaki tim ce manje vise imati jedu takvu sezonu.Virtu4l je napisao/la:Ne, samo Zvezda i Hajduk imaju veću posjetu od nas, a razlika je zanemariva. Zvezda recimo ima duplo jeftinije ulaznice. Partizan je smiješan, ima posjetu kao vi.FrantoBauzek je napisao/la:Dobro. Daj mi brojke. Dinamo necemo racunati, ne znam kakva je sad situacija, ali njih bojkotuju navijaci. Siguran sam da Partizan i Zvezda imaju sigurno duplo vecu posjetu od Zelje, ne znam kakva je situacija sa Hajdukom.
Taj argument u vrhu svake od njih= i Sloboda je u vrhu nase lige po posjeti, koja je 3.-ta ili 4.-ta. Slobodno brojkama argumentuj
Evo ti brojke, tačnost ovih informacija ćeš lako provjeriti,
Virtu4l je napisao/la:Da još jednom pohvalim posjetu na Grbavici. Trenutno nam je prosjek 7.035 gledalaca po utakmici. Još da napomenem da imamo daleko najskuplje ulaznice u ligi.
Poređenja radi, u Hrvatskoj bi bili drugi odmah iza Hajduka (8.853), u Srbiji bi bili isto tako drugi iza Zvezde. U poređenju sa nekim jačim ligama, recimo u Španiji smo bolji od prvoligaša Eibara, u Belgiji bi bili negdje u sredini, kao i u Rusiji, u Portugalu bi bili odmah iza velikana... imaju neki klubovi iz Championshipa, 2BL i Segunde od kojih smo bolji.
U Mađarskoj i Slovačkoj bi bili najposjećeniji, u Češkoj bi bili četvrti, u Danskoj bi bili treći, u Norveškoj peti, u Grčkoj četvrti, u Austriji peti, u Turskoj osmi, itd, itd...
I onda neko dođe i kaže kako smo rupa, a imamo nešto u čemu smo bolji od 90% klubova u Evropi. Mediji se naravno nikada neće sjetiti da ovo napišu, a svi podaci su veoma lako dostupni.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Prosjek tri utakmice sa i nakon otvaranja tribine, prosjek je 11000, a ako računamo kup utakmicu sa širokim onda 9750
Prosjek svih mečeva lige: 7036
Pozdrav
Prosjek svih mečeva lige: 7036
Pozdrav
- FrantoBauzek
Championship: Zadnji klub ima jedino 5.000, koji je zadnji na tabeli. Predzadnji vec 9.000. Znaci samo od jednog.Virtu4l je napisao/la:Ne, samo Zvezda i Hajduk imaju veću posjetu od nas, a razlika je zanemariva. Zvezda recimo ima duplo jeftinije ulaznice. Partizan je smiješan, ima posjetu kao vi.FrantoBauzek je napisao/la:Dobro. Daj mi brojke. Dinamo necemo racunati, ne znam kakva je sad situacija, ali njih bojkotuju navijaci. Siguran sam da Partizan i Zvezda imaju sigurno duplo vecu posjetu od Zelje, ne znam kakva je situacija sa Hajdukom.
Taj argument u vrhu svake od njih= i Sloboda je u vrhu nase lige po posjeti, koja je 3.-ta ili 4.-ta. Slobodno brojkama argumentuj
Evo ti brojke, tačnost ovih informacija ćeš lako provjeriti,
Virtu4l je napisao/la:Da još jednom pohvalim posjetu na Grbavici. Trenutno nam je prosjek 7.035 gledalaca po utakmici. Još da napomenem da imamo daleko najskuplje ulaznice u ligi.
Poređenja radi, u Hrvatskoj bi bili drugi odmah iza Hajduka (8.853), u Srbiji bi bili isto tako drugi iza Zvezde. U poređenju sa nekim jačim ligama, recimo u Španiji smo bolji od prvoligaša Eibara, u Belgiji bi bili negdje u sredini, kao i u Rusiji, u Portugalu bi bili odmah iza velikana... imaju neki klubovi iz Championshipa, 2BL i Segunde od kojih smo bolji.
U Mađarskoj i Slovačkoj bi bili najposjećeniji, u Češkoj bi bili četvrti, u Danskoj bi bili treći, u Norveškoj peti, u Grčkoj četvrti, u Austriji peti, u Turskoj osmi, itd, itd...
I onda neko dođe i kaže kako smo rupa, a imamo nešto u čemu smo bolji od 90% klubova u Evropi. Mediji se naravno nikada neće sjetiti da ovo napišu, a svi podaci su veoma lako dostupni.
http://www.worldfootball.net/attendance ... 16-2017/1/
2.Bundesliga: samo od od zadnjeg, koji je ujedno i zadnji na tabeli.
https://www.transfermarkt.com/2-bundesl ... tbewerb/L2
Ne bih isao u polemisanje, ali 60 klubova u Engleskoj ima vecu posjecenost. U trecoj ligi bi bili 12 u cetvrtoj ligi Engleske 5 itd. Iskreno nisam dobio dojam dosada, da je toliko velika posjecenost na Grbavici. Ja bih volio da je to tako, ali mi se vise cini da je ovo kao i pumpanje vrijednosti igraca, preuvelicano.
EDIT: To je ne umanjuje cinjenicu da je najveca posjecenost u ligi.
Zadnja izmjena: FrantoBauzek, dana/u 03 maj 2017, 10:52, ukupno mijenjano 1 put.
League Cup winners
Yugoslavia - ★
Yugoslavia - ★
Jedne sezone smo imali veću od ovog prosjeka, a nije bilo istoka. Neće svaki tim imati ovakvu sezonu, vi nikad niste prebacili 7.000, pretprošle sezone ste imali 6.700 i sad mogu biti bezbrazan kao tvoj kolega pa reći da ste i to ostvarili zahvaljujući derbiju i utakmici protiv Slobode.MortemHz je napisao/la:Ove sezone, jel vam uvijek ovakva? dobro i ti a i ja znamo kako vam se brojke pumpaju kao i radi cega je cifra ovolika ove godine, svaki tim ce manje vise imati jedu takvu sezonu.
Ponovo se pokušava omalovažiti nešto što je zaista vrijedno divljenja. Poenta priče je da se svaki klub treba pozabaviti svojom posjetom, i naši su zakazali par puta sa marketingom pred utakmicu, mislili su da je dovoljno samo objaviti termin utakmice i eto publike. Da su imali malo bolji marketing ovaj prosjek bi bio još bolji.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Vidiš, odmah ideš pogrešno sa stavom omalovažavanja, pa odmah na Englesku i Bundesligu, a pitao si za Mađarsku i ostale 'manje lige'.FrantoBauzek je napisao/la: Championship: Zadnji klub ima jedino 5.000, koji je zadnji na tabeli. Predzadnji vec 9.000. Znaci samo od jednog.
Ne bih isao u polemisanje, ali 60 klubova u Engleskoj ima vecu posjecenost. U trecoj ligi bi bili 12 u cetvrtoj ligi Engleske 5 itd. Iskreno nisam dobio dojam dosada, da je toliko velika posjecenost na Grbavici. Ja bih volio da je to tako, ali mi se vise cini da je ovo kao i pumpanje vrijednosti igraca, preuvelicano.
To je generalno problem većine vas, dobijete brojeve ali ćete odmah ići na ono što ih diskredituje
Molim te samo da objaviš zvanično sto ti je klub objavio evo recimo utakmicu s Krupom,razuvjeri me 
grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji
- FrantoBauzek
FrantoBauzek je napisao/la:Dobro. Daj mi brojke. Dinamo necemo racunati, ne znam kakva je sad situacija, ali njih bojkotuju navijaci. Siguran sam da Partizan i Zvezda imaju sigurno duplo vecu posjetu od Zelje, ne znam kakva je situacija sa Hajdukom.Virtu4l je napisao/la:Baš gledajući veću sliku Željo ima ogromnu posjetu. Zanemari Manchestere, Bayerne, Dortmunde i slično, mjerićemo se sa ostalim ligama gdje bi Željo bio u vrhu svake od njih.FrantoBauzek je napisao/la:Pazi, nema ni Zeljo neku posjetu gledajuci vecu sliku.
PS: Druga liga, treca liga Njemacke sigurno ima vecu posjetu od Zelje. Ili druga, treca, cetvrta liga Engleske. Treba vidjeti kakva je situacija u Madjarskoj itd. Ne moze kod nas bez megalomanije, ali ajde
Odmah ja omalovazavamVirtu4l je napisao/la:Vidiš, odmah ideš pogrešno sa stavom omalovažavanja, pa odmah na Englesku i Bundesligu, a pitao si za Mađarsku i ostale 'manje lige'.FrantoBauzek je napisao/la: Championship: Zadnji klub ima jedino 5.000, koji je zadnji na tabeli. Predzadnji vec 9.000. Znaci samo od jednog.
To je generalno problem većine vas, dobijete brojeve ali ćete odmah ići na ono što ih diskredituje
Ne osporavam vasu posjetu, samo ne vidim da je predmet divljenja sirom Evrope. Da, jest, ali u bh okvirima.
League Cup winners
Yugoslavia - ★
Yugoslavia - ★
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa jeste to ali vama je ovo najveca sezona u poslijeratnoj historiji kluba. Ne bi mogla biti veca jer je pod normalnim uslovima oko 3 hiljade. Pa sjecas li se pred koliko ste navijaca titulu slavili? Ovo je jedna od rijetkih sezona, svaka vama cast, ne kazem ja, i kad bude 3 milje vama pise 6 i na tome isto svaka cast ali vratimo se malo u realnost.Virtu4l je napisao/la:Jedne sezone smo imali veću od ovog prosjeka, a nije bilo istoka. Neće svaki tim imati ovakvu sezonu, vi nikad niste prebacili 7.000, pretprošle sezone ste imali 6.700 i sad mogu biti bezbrazan kao tvoj kolega pa reći da ste i to ostvarili zahvaljujući derbiju i utakmici protiv Slobode.MortemHz je napisao/la:Ove sezone, jel vam uvijek ovakva? dobro i ti a i ja znamo kako vam se brojke pumpaju kao i radi cega je cifra ovolika ove godine, svaki tim ce manje vise imati jedu takvu sezonu.
Ponovo se pokušava omalovažiti nešto što je zaista vrijedno divljenja. Poenta priče je da se svaki klub treba pozabaviti svojom posjetom, i naši su zakazali par puta sa marketingom pred utakmicu, mislili su da je dovoljno samo objaviti termin utakmice i eto publike. Da su imali malo bolji marketing ovaj prosjek bi bio još bolji.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Ko je rekao da je predmet divljenja širom Evrope? Ja nisam.FrantoBauzek je napisao/la:Ne osporavam vasu posjetu, samo ne vidim da je predmet divljenja sirom Evrope. Da, jest, ali u bh okvirima.
Nije najveća, u sezoni 2009/10 smo imali 7.733, Borac je te sezone imao 6.433 a vi ste imali 3.150.MortemHz je napisao/la:Pa jeste to ali vama je ovo najveca sezona u poslijeratnoj historiji kluba.
ja sam neshvaćenBatistutA19 je napisao/la:Kako ces ti prezivit OPSTANAK CELIKA u LIGI hihihihhihi ngm nece ti bit lahko ...imas li planova kako ces to podnijet ..Moras ic na psihicke pripreme..Al izdrzaces ti vjerujemo mi u tebe ..Jos kad Celik sad Viteza pobijedi ,moram priznat nece ti bit laahkoRigoletto je napisao/la:Samo sam objektivan![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.......Sto mrzzis Celika nisi nikad odgovorio
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
- FrantoBauzek
Virtu4l je napisao/la:Ko je rekao da je predmet divljenja širom Evrope? Ja nisam.FrantoBauzek je napisao/la:Ne osporavam vasu posjetu, samo ne vidim da je predmet divljenja sirom Evrope. Da, jest, ali u bh okvirima.
Rekao si malo drugacije. S ovim stavom bi ja mogao naci isto da i Slobodina posjeta ne bi bila losa u mnogim ligamaVirtu4l je napisao/la: Da, naša posjeta, posjeta koje se ne bi postidili u svakoj ligi na planeti.
Ali opet ponavljam, za nase uslove je dobra posjeta. I tu zavrsavam raspravu
League Cup winners
Yugoslavia - ★
Yugoslavia - ★
Evo ti šira slika

-
RichmanBiH
- Kontakt:
Na grbavici dodje 7 milja napisu bila 21 hiljada iako stadion prima 13 milja hahahaha.
UPRAVA NAPOLJE!
Zeljeznicar ima najvecu posjetu u PLBIH,i imao je dosta puta najvecu posjetu..
Nezz sta se ima oko toga uopste pricati..
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Priča je počela izjavama kako liga ima očajnu posjetu i slično pa sam im ja postavio argumente da se Željo ne treba gurati u taj koš, kao ni Sarajevo naravno.mma_hz je napisao/la:Zeljeznicar ima najvecu posjetu u PLBIH,i imao je dosta puta najvecu posjetu..
Problem je u ostatku lige, jasno je da Krupa, Olimpic i Metalleghe ne mogu bolje od ovoga što sad imaju i njima ništa ne zamjeram. Sa druge strane sramotno je da Sloboda ima prosjek 3.000 u jednoj od najboljih sezona u istoriji kluba, pa Borac je kao od šale prebacivao 6.000 kada se borio za titulu, Čelik je nemalo puta prebacivao 5.000 dok im se nije desio ovaj krah.
Sloboda je recimo protiv Radnika u kupu imala 10.000 ljudi i to po kiši, tako da može, ali treba se posvetiti privlačenju publike na utakmica, što mi volimo reći - hajcanju. Kad Željo i Sarajevo hajcaju, pola navijača pokušava ubijediti po nekoga da dođe na utakmicu, druga, drugaricu, komšiju, one koji nikad ne idu na utakmicu, plate im ulaznicu i sve što treba, samo da dođu.
Kakve to veze ima moj Morteme, da Željo ne razvali Zrinjskog u sred Mostara, titula bi već odavno bila rješena, jer upravo od te utakmice kreće "pad" Zrinjskog i otkaz Marinoviću.MortemHz je napisao/la:Tad se nisi borio za titulu faraon
A valjda ne moram spominjati u kakvom je smjeru krenula ta utakmica i kako bi ona završila samo da nije bilo lude sreće i Kjosevskog.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- FrantoBauzek
https://fk.zeljeznicar.ba/zelju-u-2015- ... aca/17880/
Željezničar je odigrao 22 domaće utakmice na kojima je ukupno bilo 98.000 gledalaca, dakle u prosjeku nešto manje od 4.500 gledalaca po utakmici. U Premijer ligi BiH Plavi su odigrali 17 domaćih susreta. Na tribinama je ukupno bilo 55.000 gledalaca, a u prosjeku nešto iznad 3.000 navijača po utakmici.
Željezničar je odigrao 22 domaće utakmice na kojima je ukupno bilo 98.000 gledalaca, dakle u prosjeku nešto manje od 4.500 gledalaca po utakmici. U Premijer ligi BiH Plavi su odigrali 17 domaćih susreta. Na tribinama je ukupno bilo 55.000 gledalaca, a u prosjeku nešto iznad 3.000 navijača po utakmici.
Interesuje me, tih 7000 jel tako svake godine ili je bilo nekad 4 k, nekad 5 k ili kako? Cisto me interesuje, jer ne baratam informacijama. I da li je ovaj podatak tacan?Virtu4l je napisao/la:.
League Cup winners
Yugoslavia - ★
Yugoslavia - ★
Nezz koliko pratis forum FK Sarajevo,al ja sam nedavno tamo (neuspjesno)vodio raspravu i govorio kako je sramota da protiv Krupe bude 1500 do 2000 ljudi.Virtu4l je napisao/la:Priča je počela izjavama kako liga ima očajnu posjetu i slično pa sam im ja postavio argumente da se Željo ne treba gurati u taj koš, kao ni Sarajevo naravno.mma_hz je napisao/la:Zeljeznicar ima najvecu posjetu u PLBIH,i imao je dosta puta najvecu posjetu..
Problem je u ostatku lige, jasno je da Krupa, Olimpic i Metalleghe ne mogu bolje od ovoga što sad imaju i njima ništa ne zamjeram. Sa druge strane sramotno je da Sloboda ima prosjek 3.000 u jednoj od najboljih sezona u istoriji kluba, pa Borac je kao od šale prebacivao 6.000 kada se borio za titulu, Čelik je nemalo puta prebacivao 5.000 dok im se nije desio ovaj krah.
Sloboda je recimo protiv Radnika u kupu imala 10.000 ljudi i to po kiši, tako da može, ali treba se posvetiti privlačenju publike na utakmica, što mi volimo reći - hajcanju. Kad Željo i Sarajevo hajcaju, pola navijača pokušava ubijediti po nekoga da dođe na utakmicu, druga, drugaricu, komšiju, one koji nikad ne idu na utakmicu, plate im ulaznicu i sve što treba, samo da dođu.
Znaci Sarajevo proslo u finale Kupa,ajmo reci borimo se i za titulu i dodje ti toliko ljudi..pa to je sramotan podatak..
Da smo mi ispali iz Kupa,da se borimo za opstanak rekao bih,ok jbg i to je dovoljno ali ovako sramota.
FK SARAJEVO.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.