Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

muxa
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la muxa » 27 apr 2021, 21:05

dinoo je napisao/la:
27 apr 2021, 17:20
muxa je napisao/la:
27 apr 2021, 11:15
Halal vam bilo samo da ga moje oči ne gledaju u dresu Milana :salut:
Zasto, al ozbiljno pitam?

Je li ono od prije dollaruma i to, pa mu vi navijaci niste nikad halalili ili ima nesto naknadno?
Zato što je dijete Milana, ljubi grb, a onda sa debelim ucjenjuje klub i traži platu kakvu nemaju najbolji golmani današnjice. I to drugi put zaredom. Još uz to dovede klub u poziciju da ne zaradi ni 1 euro, kako bi on i njegov agent napunili džepove.
A još nije vrhunski golman. Barem ne još. Možda će on jednog dana biti najbolji, pod uslovom da popravi neke stvari u svojoj igri, a posebno mi je neshvatljivo da golman njegove visine ima toliko "letova u prazno". Samo pitanje je koliko će tada tražiti, 20, 30...
Opet kažem, ima predispozicije da bude jedan od najboljih, al zbog gore navedenih razloga želim da što prije ode iz Milana pa makar ostali praznih ruku.
Mogu donekle razumjeti kad to radi jedan Hakan, koji je tu došao da radi za platu (na stranu sto i on nema osnova), al kad ti to radi dijete kluba, i to 2. put, a uz to ljubi grb, dodje mi da povratim.
Il Club più titolato al mondo!

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 27 apr 2021, 21:51

@muxa @romagnoli,
Pretpostavio sam da su to ti razlozi, ali u osnovi se zovu: mino raiola.
Ako se neko sjeca, ne sjeca, ne bitno...ali sam sigurno nekoliko puta pisao da bih bukvualno javno izasao i trazio da klubovi bojkotuju poslovanje sa igracima od raiole. Jednostavno ga ignorisati i reci to javno.
Eh sad, on se povezuje sa juventusom, manchesterom, milanom...ali znas kad znas da ce te zayebati kad tad.

Ja sam recimo jedan od rijetkih, rijetkih navijaca juventusa koji uopste ne dozivljava de ligta jer znam kako ga ovaj truje i samo ceka momenat da ga gurne dalje. Taj momenat je onog trenutka kad neko (bilo ko) pristane da mu plati proviziju, 20,30,40 miliona njemu a i igracu kolko god bude. Tako da ja uopste ne gledam momka niti me lozi niti ga vidim da ce tu biti u naredne vise od godinu,dvije. Ne zanima me momak uopste, da skratim.

Sto se tice donarume, vec je pokazao da je takav (kao i baloteli, pogba ,zlatan...) nista im nije sveto osim provizije.
Vidjecemo sta ce biti sa halanda i de ligtom, ali cista plastika...

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 27 apr 2021, 22:02

De Ligt djeluje kao karakteran momak i da ima iko mozga u klubu imenovali bi ga za kapitena. A ako ikada ode to će biti jer je Juventus u slobodnom padu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 27 apr 2021, 22:21

dinoo je napisao/la:
27 apr 2021, 21:51
@muxa @romagnoli,
Ako se neko sjeca, ne sjeca, ne bitno...ali sam sigurno nekoliko puta pisao da bih bukvualno javno izasao i trazio da klubovi bojkotuju poslovanje sa igracima od raiole. Jednostavno ga ignorisati i reci to javno.
Eh sad, on se povezuje sa juventusom, manchesterom, milanom...ali znas kad znas da ce te zayebati kad tad.

Ja sam recimo jedan od rijetkih, rijetkih navijaca juventusa koji uopste ne dozivljava de ligta jer znam kako ga ovaj truje i samo ceka momenat da ga gurne dalje. Taj momenat je onog trenutka kad neko (bilo ko) pristane da mu plati proviziju, 20,30,40 miliona njemu a i igracu kolko god bude. Tako da ja uopste ne gledam momka niti me lozi niti ga vidim da ce tu biti u naredne vise od godinu,dvije. Ne zanima me momak uopste, da skratim.

Sto se tice donarume, vec je pokazao da je takav (kao i baloteli, pogba ,zlatan...) nista im nije sveto osim provizije.
Vidi i ja sam jedno vrijeme krivio isključivo Raiolu. Međutim, ne može menadžer sam ništa ako na sve te igrice njegov klijent ne klimne glavom.
Prosto ne mogu da vjerujem da ima takav ugovor prema kojem se on ništa ne pita već mora uraditi kako menadžer želi.
Da on kaže Mini da želi potpisati na tih 8 mil koliko mu Milan nudi, već sutra bi on potpisao,al jok, udarila para u glavu.
Sto se mene lično tiče može sutra i potpisati produženje, za mene će uvijek biti gnjida. Kad bi čitavu karijeru proveo u klubu dzaba mu nakon ovoga.
Skoro 35 godina pratim Milan, svega i svačega je prošlo kroz klub, al nijedan mi se igrač nije ovoliko zgadio.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 27 apr 2021, 22:30

Donaruma jeste pretjerao vec drugi put radi isto, ali gori si u upravi Milana, jer nisu na vrijeme unovcili, znali su da ce uvjetii biti svaki put samo veci, jer su jednom ispunili.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 27 apr 2021, 22:36

Ni jedan Raiolin igrac u Juventusu ne bi smio nositi kapitensku traku. To bih u ugovor stavio da se pitam. Slazem se sa dinom. Kristalno je jasan modus operandi tog agenta i njegove igrace treba pratiti sa rezervom, i ne vezati srcu.

A ljubav igraca prema klubu posebno treba zaboraviti. Nema toga vise. Privrzenosti i simpatija nekih ima, ali to izlapi sanponudom vecom za par desetina hiljada eura sedmicno (iznos ako gledamo ove top lige).

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Roki12
Kontakt:

Post Postao/la Roki12 » 27 apr 2021, 22:44

Rovella je napisao/la:
27 apr 2021, 22:36
Ni jedan Raiolin igrac u Juventusu ne bi smio nositi kapitensku traku. To bih u ugovor stavio da se pitam. Slazem se sa dinom. Kristalno je jasan modus operandi tog agenta i njegove igrace treba pratiti sa rezervom, i ne vezati srcu.

A ljubav igraca prema klubu posebno treba zaboraviti. Nema toga vise. Privrzenosti i simpatija nekih ima, ali to izlapi sanponudom vecom za par desetina hiljada eura sedmicno (iznos ako gledamo ove top lige).
Još nisi dobio ban,jel ti ovo rekord po pitanju izdržljivosti :kafa:
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka trbini ugledat ćeš tamo mene....!

S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI !!!!!
1921-2021
Izet Nanić !

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 27 apr 2021, 22:44

Samo se gleda kroz prizmu zarade njegove na transferima igraca. Niko ne gleda drugu stranu medalje?! Koliko igraca je on svojim pregovaranjem doveo tu gdje jesu? Momke sa 18/19/20godina iz srednje skole vadio i dao im milione u ruke,njima i njihovim porodicama.Ne može se za par mjeseci to zaboraviti i njega spriječiti u zaradi. Dao sam ti,daces mi.
Max Allegri

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 27 apr 2021, 22:49

Ja nisam protiv Raiole, cak naprotiv. Covjek je posten i full otvoren. Kazem, njegov modus operandi je uvijek jasan, nema muljanja i nedorecenosti. Ali isto tako i navijaci/simpatizeri trebaju biti oprezni i sa rezervom se kleti u njegove igrace.

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 27 apr 2021, 22:51

Rovella je napisao/la:

Mudro zboris momcino superligaska. :D

Dobit cemo 3M za MDS taman za 15% provizije u Raiolinom dzepu. Jos Pogbu i bit cemo FC Raiola .
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 27 apr 2021, 22:53

Padovan je napisao/la:
27 apr 2021, 22:30
Donaruma jeste pretjerao vec drugi put radi isto, ali gori si u upravi Milana, jer nisu na vrijeme unovcili, znali su da ce uvjetii biti svaki put samo veci, jer su jednom ispunili.
Slažem se, morali su to ranije rješavati

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 27 apr 2021, 22:54

Padovan je napisao/la:
27 apr 2021, 22:51
Rovella je napisao/la:

Mudro zboris momcino superligaska. :D

Dobit cemo 3M za MDS taman za 15% provizije u Raiolinom dzepu. Jos Pogbu i bit cemo FC Raiola .
A najbolji nam izmakao jer je Patrici mislio da je za Juve Stabie. Ej zivote
Max Allegri

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 27 apr 2021, 23:08

Tih najboljih i super talenata <18 godina, prodje kroz sve klubove i skaut teke na hiljade svake godine. Svi imaju potencijal i pokazuju talenat, neki odskacu abnormalno, ali veoma mali procenat uspije. Puno vise se tu kocka nego sto ima tacna formula po kojoj ce neki golobradi mladic postati nova zvijezda.

Sto se tice mladih igraca i Juventusa, i tu je modus operandi sasvim jasan.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 27 apr 2021, 23:11

muxa je napisao/la:
27 apr 2021, 22:21
dinoo je napisao/la:
27 apr 2021, 21:51
@muxa @romagnoli,

Vidi i ja sam jedno vrijeme krivio isključivo Raiolu. Međutim, ne može menadžer sam ništa ako na sve te igrice njegov klijent ne klimne glavom.
Prosto ne mogu da vjerujem da ima takav ugovor prema kojem se on ništa ne pita već mora uraditi kako menadžer želi.
Da on kaže Mini da želi potpisati na tih 8 mil koliko mu Milan nudi, već sutra bi on potpisao,al jok, udarila para u glavu.
Sto se mene lično tiče može sutra i potpisati produženje, za mene će uvijek biti gnjida. Kad bi čitavu karijeru proveo u klubu dzaba mu nakon ovoga.
Skoro 35 godina pratim Milan, svega i svačega je prošlo kroz klub, al nijedan mi se igrač nije ovoliko zgadio.
Nazalost, to sto pricas je bilo prije 10 godina. Meni je licno smijesno kad ovdje ekipa pise kako su De Ligt i Demiral stoperi za sljedecih 47 godina, ili da trebamo kaparisati nekog napadaca (ili sad Donarumu) pa si miran 15 godina. To je vrijeme davno umrlo i rijetko da ce ijedan igrac vise biti u poziciji duze karijere u jednom klubu. Cak i kad je dobar i sretan kao Pjanic, bit ce trejdovan. A posebno ovi igraci koji su na cijeni kao sto je De Ligt, pa realno je ocekivati da lik promjeni jos par klubova.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 27 apr 2021, 23:26

Roki12 je napisao/la:
27 apr 2021, 22:44
Nije rekord, ali drzi se Rovella dobro. :mrgreen:

Sad mi je eto kolega @Mig_Mig, diskretno, zavrsio pomilovanje direktno sa adminom, ali morao sam zauzvrat odustati od ideje stvaranja ss.ba superlige, koja bi trenutnu ss.ba ligu, kojom kolega predsjedava, poslala u arhivu. Zasad odustao, projekat na stand by. :mrgreen:

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 27 apr 2021, 23:40

Rovella je napisao/la:
27 apr 2021, 23:26
Roki12 je napisao/la:

Sad mi je eto kolega @Mig_Mig, diskretno, zavrsio pomilovanje direktno sa adminom, ali morao sam zauzvrat odustati od ideje stvaranja ss.ba superlige, koja bi trenutnu ss.ba ligu, kojom kolega predsjedava, poslala u arhivu. Zasad odustao, projekat na stand by. :mrgreen:
Jesil mu rekao da ne znas nista o tome, da od toga nema nista, a onda sutra objava super lige :D

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 28 apr 2021, 02:33

:kafa:

Samo promjena formacije dovodi sve u pitanje.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 28 apr 2021, 07:16

dinoo je napisao/la:
27 apr 2021, 23:40
Rovella je napisao/la:
27 apr 2021, 23:26
Roki12 je napisao/la:

Jesil mu rekao da ne znas nista o tome, da od toga nema nista, a onda sutra objava super lige :D
Ne. Najavljuje on to vec par godina,nismo bili iznenađeni. Poceli smo pregovore oko njegovog ukljucenja u izvornu ligu, nudim mu klub iz trrce lige, jos se nije izjasnio :kafa:
Max Allegri

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 28 apr 2021, 07:51

Znaci niste jos na nivou Agnelli-Ceferin?

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 28 apr 2021, 08:33

dinoo je napisao/la:
28 apr 2021, 07:51
Znaci niste jos na nivou Agnelli-Ceferin?
Poricem da sam imao aferu sa njegovom zenom. :mrgreen:

Mig_Mig je napisao/la:
28 apr 2021, 07:16
nudim mu klub iz trrce lige, jos se nije izjasnio :kafa:
Imam vec klub u drugoj, moram jos jednom razmisliti o toj ponudi, treba mi i filijala. :kafa:

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.