FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

voltron30
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la voltron30 » 09 jun 2011, 18:50

Ma da hoce ga zapoceti pravit', pa neka ga produze koliko god hoce. Mene zanimaju samo tribine i teren..a ono okolo neka bude kako im je cejf.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 09 jun 2011, 19:11

Dolazim u miru !

Nije mi jasno da jos fantazirate o tom stadionu .
Par napomena ovo je BIH godina 2011-a od Slovenaca nas nikada nije sunce ogrijalo.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 09 jun 2011, 19:13

kimbo je napisao/la:Dolazim u miru !

Nije mi jasno da jos fantazirate o tom stadionu .
Par napomena ovo je BIH godina 2011-a od Slovenaca nas nikada nije sunce ogrijalo.
Ajde i otidji u miru ;)
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 09 jun 2011, 19:17

Pricajte dusmani, Zeljo ce Vam prvi zalupiti vrata pred nosom.. Sta ste se natovarili.. Da je ovo neozbiljan projekt ne bi se ovoliko ljudi ukljucivalo i pozivalo.. Eto jedan Osim, ili Kozaric itd. bi bezveze tu sjedili radi svog cejfa.. Bice nesto, samo se nemojte sikirati.. Naravno da se nece poceti praviti ove godine, pa vjerovatno ni sljedece, jer ogromna birokratija krasi nasu drzavu.. Tek' kada se usvoji ovaj zakon o javno-privatnom partnerstvu onda cemo moci pricati o tome da se poslovni prostor da slovencima na period 100 godina, ili nesto slicno, pa da mi dobijemo ovakav stadion.. Ako se to desi u roku 5,6 godina, ja cu biti mnogo sretan..

Nadam se da uprava radi na pojacanjima, i volio bih da se ista obezbjede prije okupljanja za pripreme..

POCIVAJ U MIRU JOSIPE KATALINSKI...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 09 jun 2011, 19:20

Nikad te zaboraviti necemo legendo nasa ! R.I.P

tm87.

[youtube][/youtube]
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 09 jun 2011, 19:31

Elegant je napisao/la:Iskreno na ovoj slici stadion je smjesan sa ovim "produzetkom", sem toga ima li uopce mjesta da se ovo gradi.

slika

Tebi smijesan nekom nije, nekom je bas odlican, drugaciji, zanimljiv sve super :D
Mes Que Un Club

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 09 jun 2011, 19:45

k_c je napisao/la:Ma nema govora o rusenju Grbavice i pravljenju stadiona iz temelja kao sto su nam mazali oci ovi iz urpave,to je nerealno i za mnogo vece klubove od Zelje! jedino kao sto ovaj rece dograditi Grbavicu izgradnjom zapadne i istocne tribine,Sirbegovic je htio izgraditi istocnu tribinu dzaba,ali da dobije poslovne prostore ispod,po tom principu mozemo izgraditi prestojece 3 tribine i dobiti stadon od preko 20 000 mjesta,sto bi za Zelju bilo odlicno! prica o novom stadionu koji ce nam neko izgraditi za 50 miliona eura za zemljiste na kojem bi pravili trzne centre je smjesno,pa sva imovina koja je u vlansistvu Zelje,racunajuci i pomocni stadion ne vrijedi par miliona KM,to su nebuloze da ce nam neko izgraditi novi stadion od 50 miliona eura a mi njemu dati zemljiste za trzni centar,hahah bajke za malu djecu,gdje samo malouman covjek moze povjerovati!
Jarane ili ne razumjes neke stvari ili ne znam ti sta (bez uvrede). Znaci ta firma Sirbegovic nama izgradi tribinu a sve pare od poslovnih prostora ispod tribine ide njima u dzep?? prica o novom stadionu koji ce nam neko izgraditi za 50 miliona eura za zemljiste na kojem bi pravili trzne centre je smjesno,pa sva imovina koja je u vlansistvu Zelje,racunajuci i pomocni stadion ne vrijedi par miliona KM, Pa de mi odgovori jel to svako zemljiste na kojem se gradi trgovacki centar vrijedi 60 trilijona biliona hiljada maraka??? Znaci ne gledas vrijednost zemljista nego povoljnost lokacije. Imas para ulozis u trgovacki centar i onda napravis ugovor nesto u ovom smislu: " Mi (Slovenci) ulazemo 80 miliona maraka i trazimo da nam se ulozeni novac vrati plus zarada od 50 miliona eura kroz slijedecih 30god." evo samo jedan primjer znaci nije nista ne moguce..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 09 jun 2011, 19:47

amertiger je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Iskreno na ovoj slici stadion je smjesan sa ovim "produzetkom", sem toga ima li uopce mjesta da se ovo gradi.

slika

Tebi smijesan nekom nije, nekom je bas odlican, drugaciji, zanimljiv sve super :D
Meni je ovaj stadion beton i to armirani beton!!!
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 09 jun 2011, 19:59

J*** vas stadion, ne znam kako možete o tome razmišljati, neki čak ni spomenuti današnji gubitak, neka vam je na obraz !

Škija, hvala ti ! :cry:

slika
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 09 jun 2011, 20:01

KB-TM87 je napisao/la:J*** vas stadion, ne znam kako možete o tome razmišljati, neki čak ni spomenuti današnji gubitak, neka vam je na obraz !

Škija, hvala ti ! :cry:

slika
ma brate imas ti" navijaca" koji su na ovim forumima,koji niti znaju ko je bio Skija ,niti zele da znaju... :( :(
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 09 jun 2011, 20:03

NO PYRO NO PARTY

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 jun 2011, 20:09

amertiger je napisao/la:

slika

Ide na foru makete za novu Marakanu,samo sto mi se za nju ne svidja ovakva maketa,ali za Grbavicu je veoma dobra nekako jer je manji kapacitet stadiona i lepse stoji.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 09 jun 2011, 20:09

Baby je napisao/la:

slika
to je jedan od prijedloga, ne mora značiti da će biti takav stadion i ostali prateći objekti.
Ima vas nekoliko koje nikako ne shvatam.Evo jedan banalan primjer:Imaš ti auto i sad šta bi više volio, da ti ga malo poprave i dotjeraju (ali to je opet ono staro auto), ili kompletno nov auto ???
I zato molim vas nemojte govoriti da je bolje da ovu staru i oronulu Grbavicu malo šminkaju, nego da grade potpuno novi stadion iz temelja !
Bil ti radije sredio Mustanga il kupio Daciu
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 09 jun 2011, 20:12

Frutek je napisao/la:
Baby je napisao/la:

slika
to je jedan od prijedloga, ne mora značiti da će biti takav stadion i ostali prateći objekti.
Ima vas nekoliko koje nikako ne shvatam.Evo jedan banalan primjer:Imaš ti auto i sad šta bi više volio, da ti ga malo poprave i dotjeraju (ali to je opet ono staro auto), ili kompletno nov auto ???
I zato molim vas nemojte govoriti da je bolje da ovu staru i oronulu Grbavicu malo šminkaju, nego da grade potpuno novi stadion iz temelja !
Bil ti radije sredio Mustanga il kupio Daciu
jojj poredzenja@ frutek...bolje da si rekao bili radije sredio daciu(jer tesko da je sadasnja grbavica mustang ahhaha :lol: :lol: )ili bi kupio novog mustanga ..hahhaha :lol: :lol: kad vec poredimo hahah
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 09 jun 2011, 20:14

Neka me neko ispravi ako nije istina, ja mislim da je legendarni Škija bio proglašen i za najboljeg štopera Europe, sad ne znam tačno u kojoj sezoni, uglavnom dok je igrao za Željezničar, krajem šezdesetih ja mislim.

Definitivno bih volio kada bi se izgradio muzej o Željezničaru . Da se obrazuju mladi, jer dosta ih ne zna. Npr ne znaju za prvog strijelca kluba, onda za mnoge legende. Imamo predivnu historiju i zaista je dosta fantastičnih igrača igralo u Željezničaru, a najvažnije je da su to sve ljudine bile, koje su igrale srcem za Željezničar i taj isti Željo im je uvijek bio u srcu. Taj muzej bi možda mogao biti uključen u sklopu novog stadiona, ako to gradnje ikada i dođe

To nam danas fali, zato bi silno volio kada bi imali i drugačiji pristup prema omladinskom pogonu, a i sami igrači drugačiji pristup igrama u Želji.

Pokojni Škija je definitivno naš najbolji igrač koji je igrao u odbrani.

Btw, kada je prozivka ? Jel to Lazar stvarno otišao, ja bi volio da ostane, jer čovjek gine za klub, a to zaista cijenim.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 09 jun 2011, 20:17

- Pita učiteljica nas pionire, koji su upravo položili pionirsku zakletvu te daleke 1974, ko je Josip?
- Ja kao iz topa izvaljujem: Josip Katalinski.
- Tada sam dobio prvu pljusku u školi.
- Tačan odgovor je bio Josip Broz Tito, najveći sin svih naroda i narodnosti...
- Ali meni je više značio Katalinski. Neka mu je slava.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 jun 2011, 20:19

Omar500 je napisao/la:Neka me neko ispravi ako nije istina, ja mislim da je legendarni Škija bio proglašen i za najboljeg štopera Europe, sad ne znam tačno u kojoj sezoni, uglavnom dok je igrao za Željezničar, krajem šezdesetih ja mislim.

Definitivno bih volio kada bi se izgradio muzej o Željezničaru . Da se obrazuju mladi, jer dosta ih ne zna. Npr ne znaju za prvog strijelca kluba, onda za mnoge legende. Imamo predivnu historiju i zaista je dosta fantastičnih igrača igralo u Željezničaru, a najvažnije je da su to sve ljudine bile, koje su igrale srcem za Željezničar i taj isti Željo im je uvijek bio u srcu. Taj muzej bi možda mogao biti uključen u sklopu novog stadiona, ako to gradnje ikada i dođe

To nam danas fali, zato bi silno volio kada bi imali i drugačiji pristup prema omladinskom pogonu, a i sami igrači drugačiji pristup igrama u Želji.

Pokojni Škija je definitivno naš najbolji igrač koji je igrao u odbrani.

Btw, kada je prozivka ? Jel to Lazar stvarno otišao, ja bi volio da ostane, jer čovjek gine za klub, a to zaista cijenim.
Moram priznati da to nisam znao ako je istina,voleo bih da to neko potvrdi ili demantuje.Znam da je bio najbolji igrac Jugoslavije '73 ili '74 nisam siguran ali ovo prvo nisam siguran.Mislim ne znam da je stigla zvanicna potvrda,ali da je bio jedan od najboljih jeste.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 09 jun 2011, 20:20

Otišao je Josip popularniji od Tita
Knedla u grlu, suze u očima. Otišao je naš Škija. U svom Sarajevu 9. juna 2011. godine, preminuo je Josip Škija Katalinski.
Fudbalerčina. Ljudina. Prijatelj dobrote. Nema više čovjeka kojeg su voljeli svi, u ovoj zemlji, okolnim država, Francuskoj, Evropi.

Omiljen u raji

Poštovan kao rijetko koji sportista koji je harao terenima širom svijeta. Omiljen u raji, velikoj i maloj, prvenstveno zbog ljudskih kvaliteta, ali i radi neizbrisivog traga kojeg je ostavio u fudbalu. Bio je Željin igrač, a voljeli su ga i navijači Sarajeva. Između ostalog, i to je fenomen zvani Josip Škija Katalinski.

Ostat će posebno upamćen po golu kojeg je postigao 1974. godine u dresu reprezentacije bivše SFR Jugoslavije. U doigravanju za odlazak na Mundijal srušio je Španiju i obradovao tadašnju naciju od 22 miliona stanovnika.

O tome koliko su ga svi voljeli i voljet će ga bez obzira što više nije sa nama, svjedoči ispovijest čovjeka "srednjih godina" napisana na dan njegove smrti na jednom od srbijanskih foruma:
- Pita učiteljica nas pionire, koji su upravo položili pionirsku zakletvu te daleke 1974, ko je Josip?
- Ja kao iz topa izvaljujem: Josip Katalinski.
- Tada sam dobio prvu pljusku u školi.
- Tačan odgovor je bio Josip Broz Tito, najveći sin svih naroda i narodnosti...
- Ali meni je više značio Katalinski. Neka mu je slava.

Dok ploviš ka vratima raja

I dok mnogima suze same niz lice klize zbog odlaska našeg Škije, oni koji ga nisu poznavali zaslužuju da znaju kakav je čovjek bio. Kao iz kataloga dobrote, razuma, tolerancije. Uvijek nasmijan, raspoložen. Kako mi u Sarajevu kažemo - "prava raja". Simpatičan i šarmantan, mangup koji je imao duha. Mogli ste se šaliti sa njim do mile volje.

Zračio je pozitivnom vibrom i ljubavlju. Pozitivno je djelovao na sve oko sebe. Od njega se imalo šta naučiti. I ljudski i fudbalski.

Iako je na njegovom licu gotovo stalno stanovao osmijeh, Josipa Katalinskog život nije uvijek mazio. Ipak, krasila ga je i najdragocjenija vrlina. Škija je znao da prašta.

Nije mrzio ni one koji su mu nanijeli veliko zlo i tugu. Ne, on to nije činio. I njima je praštao zbog ljudskosti, suživota u svom Sarajevu, svojoj Bosni i Hercegovini. E da su svi razmišljali kao što je Josip Škija Katalinski za vrijeme ovog prolaznog života.

Ne mogu više. Knedla u grlu, suze u očima. Dragi Škija, dok ploviš ka vratima raja, vječno ti hvala za sve!

POČIVAJ U MIRU LEGENDO ( 1948. - 2011. )
Zadnja izmjena: deno_TM87, dana/u 09 jun 2011, 20:40, ukupno mijenjano 2 puta.
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 jun 2011, 20:21

Škija je čini mi se proglašen najboljim štoperom što je ikad igrao na europskom prvenstvu...Nešto u tom fazonu...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 09 jun 2011, 20:31

slika
Uuuu, ovo stvarno gadno izgleda, nadam se da se ne radi o ozbiljnom prijedlogu. Podsjeća me ni na što.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 8 gostiju.