Fiorentina i West Ham standardno iskazali interes.DamirT je napisao/la: ↑09 avg 2024, 20:06![]()
Ceka se da izdominira ovu sezonu u Antalyasporu, pa da ide u Southampton.
Solidan klub za Hadziahmetovica, bitno je da povrati formu kao sto je bila prije odlaska u Besiktas.
Amir Hadziahmetovic
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Amir Hadziahmetovic
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- svrakino1921
- Kontakt:
Nista, jer je posudba. Nisu ga kupili.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ovo mu je taman da se vrati u formu nakon povrede.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Na klupi je večeras, mogla bi mu to biti prva utakmica od povrede. Otprilike sedam mjeseci nije igrao.
Kako ga se šuftovi iz besiktasa odmah rijesise... ko vele ovaj je zavrsio s ozbiljnijim fudbalom
Debitovao za Rize, zamijenio Varešanovića u 64. minuti. To mu je prva utakmica u tačno sedam mjeseci, povrijedio se 12.01. Nadam se da će vratiti formu.
Večeras je prvi put od povrede odigrao preko jednog poluvremena fudbala. Volio bih ga vidjeti u reprezentaciji pod vodstvom novog stručnog štaba, naročito jer je pauzu zbog povrede iskoristio da strašno fizički napreduje.
- PasodelMar
- Kontakt:
Treba nam rješenje na poziciji DMF, što prije. Trenutno vidim Burnica na toj poziciji ali treba Amiru pružiti ponovo priliku.
Burnic, Hadziahmetovic, Krunic, Tahirovic neka se bore za poziciju DMF. Ko ne igra za klub i ko nije u takmičarskoj formi otpada, zato mi je Dzenis ispred ostalih. Krunic ima iskustvo, Tahirovicu fali i fizička spremnost, tako da se Amir treba ponovo zvati ako ništa vise da barem bude back-up Burnicu.
Ako povrati formu iz Konye, definitivno moze biti od koristi.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Prije povrede dok je igrao za Besiktas totalno je bio indisponiran i izgubljen u reprezentaciji vrtio se oko Pjanica i Krunica bez efekta cak je i penal skrivio u onoj utakmici rep.. ne ocekujem od njeg povratak u staru formu
Prvi put od povratka na teren je starter danas.
Ponovo starter danas. Zaslužuje poziv za oktobarske utakmice umjesto Tahirovića.
Šta se s Buljubašićem dešava, nema ga ni na klupi? Još jedan "dragulj" čuvene akademije 

“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Ma Buljubašić je fakat talenat, što je najgore, daleko iznad Djokanovica recimo. Ali, budala je mladi igrač koji od u Tursku. Pa evo i momak iz naslova ove teme, bio je strašan talenat i vrlo pismen igrač, skupio fine nastupe u našoj ligi i na vakat otišao vani, ali **** Turska i to je to. Iako je hipotetika, ali da je neko znao Amira odvesti tada u Dinamo ili kakvu Spartu Prag, danas bi on hladno lige petice na solidnom nivou igrao.
Ista stvar je i sa Buljubasicem. Ne ideš u Tursku s tako malo godina. Da ti imaš 23-24, pa odeš tamo, ok.
+1
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Izgledali su oni svi fakat kao talenti dok su kod nas igrali, a onda taraba. I to u osrednjim turskim ekipama.zaostrog je napisao/la: ↑28 sep 2024, 18:09Ma Buljubašić je fakat talenat, što je najgore, daleko iznad Djokanovica recimo. Ali, budala je mladi igrač koji od u Tursku. Pa evo i momak iz naslova ove teme, bio je strašan talenat i vrlo pismen igrač, skupio fine nastupe u našoj ligi i na vakat otišao vani, ali **** Turska i to je to. Iako je hipotetika, ali da je neko znao Amira odvesti tada u Dinamo ili kakvu Spartu Prag, danas bi on hladno lige petice na solidnom nivou igrao.
Ista stvar je i sa Buljubasicem. Ne ideš u Tursku s tako malo godina. Da ti imaš 23-24, pa odeš tamo, ok.
Kao da Dinamo nije znao za Buljubašića, kao da je Dinamu problem platiti milion za pravog talenta. Ali Dinamo dobro zna šta i koliko (ne)mogu naši igrači, a ne zanima ih sitno pranja para i marifetluci kojima se bave naši menadžeri i Turci.
Ne možemo mi nigdje prodati igrača, osim u Tursku gdje se mulja. Možda možemo nekog talenta prodati ekipama koje imaju budžet za esperimente i rizike.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Pa nije to baš tako jednostavno. Iz turske lige se jednostavno teško iščupati. Nije baš da Hadžiahmetović nije bio talenat, ili eto da Buljubašić nije talenat. Naravno, pod pojmom talent ne mislim da se može dogurati do Bayerna, ali Hadžiahmetović bi sa svojim talentom (pa čak i radnom etikom) trebalo da je mogao do Bundeslige. Za njih dvojicu je čak dobro što su ih klubovi prodali na vrijeme iz naše lige (gdje su skupili fin broj nastupa). Međutim, problem jeste u tim kanalima kojim naši igrači idu vani i odlukama klubova da gledaju neke druge stvari. Evo iz prve ruke znam da je Sarajevo za Buljubašića ima ozbiljne kontakte iz normalnijih liga. Međutim, Turci plaćaju najviše, a i menadžeri s kojima se radi su najviše tome orijentisani. Onda klub bira te veće pare i bira to da sutra može uvaliti i Stanojevića, Čatakovića ili Ikića u Tursku. Je li kratkovidno i užasno? Jeste. Ali, tako funkcioniše. Ista je stvar za Hadžiahmetovića.
U biti, ako hoćeš razvoj igrača, ne treba ga slati u Tursku i tu sva priča završava. S druge strane, premalo mi otvorenih vrata imamo na zapadu da bi se slali bilo gdje drugo.
U biti, ako hoćeš razvoj igrača, ne treba ga slati u Tursku i tu sva priča završava. S druge strane, premalo mi otvorenih vrata imamo na zapadu da bi se slali bilo gdje drugo.
-
- Kontakt:
Jel ga neko gledao nakon povratka u kakvom je stanju ?
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, Proximic i 29 gostiju.